אודיופיל - מישהו שנהנה עד כדי כך ממוזיקה.
אולי צריך מושג חדש מיוזיקופיל
כמו למשל ששמעתי אצל לקוחה את איברהים פרר מהבואנה ויסטה סושיאל קלאב - ומאז אני שומע לא מעט את התכנים הללו.
עלות המערכת זה בכלל לא הISSUE.

עוז ברוך הבאעוזשחר כתב:אצלי ההאזנה למוסיקה מתמשכת חודשים ושנים בדר'כ,אבל יש בה הפסקות שעשויות להמישך גם כשנה+
אבל...זה לא מונע ממני "להידלק" בכל פעם מחדש למשמע סאונד טוב,ברכב,בבית,באולם תצוגה,ואפילו בארוע משפחתי שבו הדי ג' הביא איתו מע' הגברה עם סאונד שעושה לי את זה...
תמיד יש,ותמיד תהיה בי רגישות גבוהה ביותר ל"איכות הסאונד"
שמתי בגרשיים את המושג "איכות הסאונד" כי לדעתי היא מעט משתנה מאחד לשני-אבל ללא ספק איכות סאונד גבוהה
מאד-תהיה תמיד מרגשת,אצל כמעט כל אודיופיל..
אתן לכם דוגמא:
ניקח מושג של יופי נשי...ג'וליה רוברטס !
נניח וכל אחד ואחד מכם היה עובר לידה ברחוב באופן ספונטאני,מי לא היה אומר "וואוו,איזה יפה" ?
אז גם בתחום הויזואלי יש מראה שממנו ואילך רוב רובה של האוכלוסיה תגיב ב WOW
אפקט ה WOW קיים גם בתחום הסאונד
שמעתי פעם רמקולים בתערוכה בשנת 2000 נדמה לי,במלון אינטרקונטיננטל בת'א,ובעמדה של חב' PIONEER
שאני עמדתי עם הגב אליה-ניגן רמקול AVANTGURD 9 עם מגבר 5 וואט מנורות-ואני מיד אמרתי לחבר שהיה איתי
בתערוכה "תראה איזה יופי-הביאו לנו כאן להקה"
זה היה כשהרמקול השמיע קטע תופים,ואני בכלל בעברי ניגנתי ולמדתי תופים,וחובב קצב ותופים בדם
והסאונד שם פשוט הפיל אותי לקרשים,לא יכולתי ממש לעזוב את המקום,וזה זכור לי כחוויה יוצאת דופן
אני שומע מוסיקה מאד מעורבת,מאזין למוסיקה כל יום בערך שעתיים,וזה הרבה...ולא משהו שאפשר ממש לאפיין,אבל תמיד תמיד-בכל דיסק אני חש שאני לא ממש יכול להנות ממנו,אם הסאונד מוקלטת לא טוב בעיני....ואז אני בעצם שומע המון "רעש:
אם תבקשו ממני לענות לכם בכנות,לא תהיה לי בעיה....לדעתי אני אודיופיל בהגדרה
וההגדרה שלי לאודיופיל "אדם שאוהב לשמוע מוסיקה שנשמעת ברמת סאונד גבוהה כמה שיותר"
אדם ששומע מוסיקה פי 10 ממני כל יום,ע'פ ההגדרה שלי הוא חולה מוסיקה,או חובב מוסיקה,
אבל אודיופיל זה אדם שבהגדרה שלי פשוט אוהב את המוסיקה כשהיא נשמעת בגוונים המרגשים אותו
כל אחד ע'פ טעמו...אצל אחד זה הבסים,ואצל השני זה המידים.... איזון,עומק,וכו...
ועניין הציודים !!!
אני חש שאני "שופט" את המערכת כל יום ויום....אני מבחינתי כרגע מחפש לשפר את תחום הבסים,מחפש אותם יותר הדוקים,מחפש הרבה כח בווליום הנמוך,ומוצא עצמי מחפש להחליף את הרסיבר מפלצת שיש לי כרגע...
ושלא תחשבו שלא היו לי מגברי כח..היו לי כבר כמה....
אני "רואה את עצמי" מתקשקש בכייף ומחליף כמה פריטים בטווח של החצי השנה הקרובה,אבל כמו בעבר
אני מגיע ל"מנוחה ולנחלה" לאיזה שנה שנתיים,ואז מתחיל לבעור בי משהו חזק שגורם לי ראשית כל להחליף את הרמקולים למשהו גדול יותר,עמוק יותר,שקוף יותר....וכאן "מתחילות כל הצרות שלי" מהתחלה..
ולספר לכם שאני סובל מזה חברים ?
אני ממש לא בטוח...אני אפילו נהנה...אני מקפיד לרכוש מיד שניה,וגם לקנות מיד שניה,ועצם העניין לא גורם
לי להפסד כספי רציני,אם בכלל בדר'כ.
אז בהגדרה שלי לעניות דעתי אני אודיופיל,ותקופות מסויימות כמו עכשיו למשל אני ציודיופיל,ואפילו עצבני בהחלט
היד מושטת לעומק הכיס בכל רגע נתון ואני בהחלט מחפש משהו שאין לי במע',וכל זה קורה ממש תוך האזנה למוסיקה
ותוך כדי הנאה מאותה האזנה...
אבל....שוב,לדעתי אוהבי מוסיקה לעומתי-בדר'כ ישמעו דיסק שלם גם אם הוא לא יהיה "מוקלט" טוב
הם בכלל לא "מבינים" מה זו הקלטה טובה,זה רק אני האובר חוכם....
אשמח לשמוע מה דעתכם על מה שכתבתי כאן
עוז...

מצטרף להרגשה ולרגש של מה שכתבת. ברוך הבאHybrid כתב:עוז ברוך הבאעוזשחר כתב:אצלי ההאזנה למוסיקה מתמשכת חודשים ושנים בדר'כ,אבל יש בה הפסקות שעשויות להמישך גם כשנה+
אבל...זה לא מונע ממני "להידלק" בכל פעם מחדש למשמע סאונד טוב,ברכב,בבית,באולם תצוגה,ואפילו בארוע משפחתי שבו הדי ג' הביא איתו מע' הגברה עם סאונד שעושה לי את זה...
תמיד יש,ותמיד תהיה בי רגישות גבוהה ביותר ל"איכות הסאונד"
שמתי בגרשיים את המושג "איכות הסאונד" כי לדעתי היא מעט משתנה מאחד לשני-אבל ללא ספק איכות סאונד גבוהה
מאד-תהיה תמיד מרגשת,אצל כמעט כל אודיופיל..
אתן לכם דוגמא:
ניקח מושג של יופי נשי...ג'וליה רוברטס !
נניח וכל אחד ואחד מכם היה עובר לידה ברחוב באופן ספונטאני,מי לא היה אומר "וואוו,איזה יפה" ?
אז גם בתחום הויזואלי יש מראה שממנו ואילך רוב רובה של האוכלוסיה תגיב ב WOW
אפקט ה WOW קיים גם בתחום הסאונד
שמעתי פעם רמקולים בתערוכה בשנת 2000 נדמה לי,במלון אינטרקונטיננטל בת'א,ובעמדה של חב' PIONEER
שאני עמדתי עם הגב אליה-ניגן רמקול AVANTGURD 9 עם מגבר 5 וואט מנורות-ואני מיד אמרתי לחבר שהיה איתי
בתערוכה "תראה איזה יופי-הביאו לנו כאן להקה"
זה היה כשהרמקול השמיע קטע תופים,ואני בכלל בעברי ניגנתי ולמדתי תופים,וחובב קצב ותופים בדם
והסאונד שם פשוט הפיל אותי לקרשים,לא יכולתי ממש לעזוב את המקום,וזה זכור לי כחוויה יוצאת דופן
אני שומע מוסיקה מאד מעורבת,מאזין למוסיקה כל יום בערך שעתיים,וזה הרבה...ולא משהו שאפשר ממש לאפיין,אבל תמיד תמיד-בכל דיסק אני חש שאני לא ממש יכול להנות ממנו,אם הסאונד מוקלטת לא טוב בעיני....ואז אני בעצם שומע המון "רעש:
אם תבקשו ממני לענות לכם בכנות,לא תהיה לי בעיה....לדעתי אני אודיופיל בהגדרה
וההגדרה שלי לאודיופיל "אדם שאוהב לשמוע מוסיקה שנשמעת ברמת סאונד גבוהה כמה שיותר"
אדם ששומע מוסיקה פי 10 ממני כל יום,ע'פ ההגדרה שלי הוא חולה מוסיקה,או חובב מוסיקה,
אבל אודיופיל זה אדם שבהגדרה שלי פשוט אוהב את המוסיקה כשהיא נשמעת בגוונים המרגשים אותו
כל אחד ע'פ טעמו...אצל אחד זה הבסים,ואצל השני זה המידים.... איזון,עומק,וכו...
ועניין הציודים !!!
אני חש שאני "שופט" את המערכת כל יום ויום....אני מבחינתי כרגע מחפש לשפר את תחום הבסים,מחפש אותם יותר הדוקים,מחפש הרבה כח בווליום הנמוך,ומוצא עצמי מחפש להחליף את הרסיבר מפלצת שיש לי כרגע...
ושלא תחשבו שלא היו לי מגברי כח..היו לי כבר כמה....
אני "רואה את עצמי" מתקשקש בכייף ומחליף כמה פריטים בטווח של החצי השנה הקרובה,אבל כמו בעבר
אני מגיע ל"מנוחה ולנחלה" לאיזה שנה שנתיים,ואז מתחיל לבעור בי משהו חזק שגורם לי ראשית כל להחליף את הרמקולים למשהו גדול יותר,עמוק יותר,שקוף יותר....וכאן "מתחילות כל הצרות שלי" מהתחלה..
ולספר לכם שאני סובל מזה חברים ?
אני ממש לא בטוח...אני אפילו נהנה...אני מקפיד לרכוש מיד שניה,וגם לקנות מיד שניה,ועצם העניין לא גורם
לי להפסד כספי רציני,אם בכלל בדר'כ.
אז בהגדרה שלי לעניות דעתי אני אודיופיל,ותקופות מסויימות כמו עכשיו למשל אני ציודיופיל,ואפילו עצבני בהחלט
היד מושטת לעומק הכיס בכל רגע נתון ואני בהחלט מחפש משהו שאין לי במע',וכל זה קורה ממש תוך האזנה למוסיקה
ותוך כדי הנאה מאותה האזנה...
אבל....שוב,לדעתי אוהבי מוסיקה לעומתי-בדר'כ ישמעו דיסק שלם גם אם הוא לא יהיה "מוקלט" טוב
הם בכלל לא "מבינים" מה זו הקלטה טובה,זה רק אני האובר חוכם....
אשמח לשמוע מה דעתכם על מה שכתבתי כאן
עוז...![]()
מה אומר הרגשתי היא שהפוסט נכתב על ידי ולא על ידי אדם אחר...

אחלה יום באבי שיגיעו ה802d שלי אני אזמין אותך לערב השמעהעוזשחר כתב:התגובה הראשונה התייחסה למה שכתב frankym
מתנצל....
בדיוק כמו שכתבת ,העיקר "לחיות טוב" עם מה שיש לך בבית,
לשמחתי קמתי לבוקר טוב![]()
הסאונד עשה לי טוב,אבל חשתי בהבדל העצום בין 2 ה"סט אפים"
מאחל לך לרכוש את הרכיב בקרוב,וגם אם לא,שתהנה מכל רגע ממה שיש לך,
במקרה מתנגן לי עכשיו ברקע "שתישאר צעיר לנצח" של רמי קליינשטיין![]()
אחלה יום
עוז...