האם אתה אודיופיל?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.

האם אתה אודיופיל?

כן
73
57%
לא
54
43%

סך הכול הצבעות: 127

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

פרנקי - אני מאוד מסכים עם החלק השני של מה שכתבת
אודיופיל - מישהו שנהנה עד כדי כך ממוזיקה.

אולי צריך מושג חדש מיוזיקופיל :) - כי אני מאוד אוהב מוזיקה, מהמון מינים וסוגים, ואוהב שזה נשמע טוב, רק לא תמצא אותי יושב בנק' ההאזנה כמעט אף פעם ואני גם לא מקבל ויברציות :) המקסימום אני יכול לעבוד עם המחשב ומפעם לפעם אם המוזיקה ממש איכותית לעשות פאוזה קלה. לעומת זאת אני מאוד אוהב לגלות ולשמוע סוגי מוזיקה חדשים/אמנים חדשים.
כמו למשל ששמעתי אצל לקוחה את איברהים פרר מהבואנה ויסטה סושיאל קלאב - ומאז אני שומע לא מעט את התכנים הללו.

עלות המערכת זה בכלל לא הISSUE.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

Catskinner כתב:עפר,לדעתי הם כן אודיופילים. רק מהסוג שלא מתאים להגדרה הצרה שחלק מחובבי המוזיקה מנסים לכפות.
...
מי מנסה לכפות?
בדיוק זו הסיבה שלא רציתי הגדרות מלכתחילה...שכל אחד יגדיר את זה לעצמו.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

מרטין, אתה יודע מה אומרים על המוסכמות החברתיות שלעיתים חזקות מחוקי הארץ. אני לא המצאתי את זה, נדמה לי שהראשון שדיבר על זה היה פליניוס הרומאי.

אני זוכר דיונים קודמים מהעבר הלא כל כך רחוק שבהם אם מישהו היה מעז לטעון שהוא מקשיב למוזיקה ברסיבר ועוד יש לו את החוצפה לטעון שהוא גם נהנה מהתוצאה, הייתה מתארגנת תנועה שמטרתה לגלגל אותו בזפת ונוצות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

:lol: :lol: :lol:

אתה יודע מה אומרים על אלה שחייבים להראות שיש להם הכי גדול, כן?
About.me

עוזי1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

ככה אני מאפיין את עצמי בכל נושא ההאזנה למוסיקה!

שליחה

אצלי ההאזנה למוסיקה מתמשכת חודשים ושנים בדר'כ,אבל יש בה הפסקות שעשויות להמישך גם כשנה+
אבל...זה לא מונע ממני "להידלק" בכל פעם מחדש למשמע סאונד טוב,ברכב,בבית,באולם תצוגה,ואפילו בארוע משפחתי שבו הדי ג' הביא איתו מע' הגברה עם סאונד שעושה לי את זה...

תמיד יש,ותמיד תהיה בי רגישות גבוהה ביותר ל"איכות הסאונד"
שמתי בגרשיים את המושג "איכות הסאונד" כי לדעתי היא מעט משתנה מאחד לשני-אבל ללא ספק איכות סאונד גבוהה
מאד-תהיה תמיד מרגשת,אצל כמעט כל אודיופיל..

אתן לכם דוגמא:

ניקח מושג של יופי נשי...ג'וליה רוברטס !
נניח וכל אחד ואחד מכם היה עובר לידה ברחוב באופן ספונטאני,מי לא היה אומר "וואוו,איזה יפה" ?
אז גם בתחום הויזואלי יש מראה שממנו ואילך רוב רובה של האוכלוסיה תגיב ב WOW

אפקט ה WOW קיים גם בתחום הסאונד

שמעתי פעם רמקולים בתערוכה בשנת 2000 נדמה לי,במלון אינטרקונטיננטל בת'א,ובעמדה של חב' PIONEER
שאני עמדתי עם הגב אליה-ניגן רמקול AVANTGURD 9 עם מגבר 5 וואט מנורות-ואני מיד אמרתי לחבר שהיה איתי
בתערוכה "תראה איזה יופי-הביאו לנו כאן להקה"
זה היה כשהרמקול השמיע קטע תופים,ואני בכלל בעברי ניגנתי ולמדתי תופים,וחובב קצב ותופים בדם
והסאונד שם פשוט הפיל אותי לקרשים,לא יכולתי ממש לעזוב את המקום,וזה זכור לי כחוויה יוצאת דופן

אני שומע מוסיקה מאד מעורבת,מאזין למוסיקה כל יום בערך שעתיים,וזה הרבה...ולא משהו שאפשר ממש לאפיין,אבל תמיד תמיד-בכל דיסק אני חש שאני לא ממש יכול להנות ממנו,אם הסאונד מוקלטת לא טוב בעיני....ואז אני בעצם שומע המון "רעש:

אם תבקשו ממני לענות לכם בכנות,לא תהיה לי בעיה....לדעתי אני אודיופיל בהגדרה
וההגדרה שלי לאודיופיל "אדם שאוהב לשמוע מוסיקה שנשמעת ברמת סאונד גבוהה כמה שיותר"

אדם ששומע מוסיקה פי 10 ממני כל יום,ע'פ ההגדרה שלי הוא חולה מוסיקה,או חובב מוסיקה,
אבל אודיופיל זה אדם שבהגדרה שלי פשוט אוהב את המוסיקה כשהיא נשמעת בגוונים המרגשים אותו
כל אחד ע'פ טעמו...אצל אחד זה הבסים,ואצל השני זה המידים.... איזון,עומק,וכו...

ועניין הציודים !!!

אני חש שאני "שופט" את המערכת כל יום ויום....אני מבחינתי כרגע מחפש לשפר את תחום הבסים,מחפש אותם יותר הדוקים,מחפש הרבה כח בווליום הנמוך,ומוצא עצמי מחפש להחליף את הרסיבר מפלצת שיש לי כרגע...
ושלא תחשבו שלא היו לי מגברי כח..היו לי כבר כמה....

אני "רואה את עצמי" מתקשקש בכייף ומחליף כמה פריטים בטווח של החצי השנה הקרובה,אבל כמו בעבר
אני מגיע ל"מנוחה ולנחלה" לאיזה שנה שנתיים,ואז מתחיל לבעור בי משהו חזק שגורם לי ראשית כל להחליף את הרמקולים למשהו גדול יותר,עמוק יותר,שקוף יותר....וכאן "מתחילות כל הצרות שלי" מהתחלה..

ולספר לכם שאני סובל מזה חברים ?

אני ממש לא בטוח...אני אפילו נהנה...אני מקפיד לרכוש מיד שניה,וגם לקנות מיד שניה,ועצם העניין לא גורם
לי להפסד כספי רציני,אם בכלל בדר'כ.

אז בהגדרה שלי לעניות דעתי אני אודיופיל,ותקופות מסויימות כמו עכשיו למשל אני ציודיופיל,ואפילו עצבני בהחלט :-)
היד מושטת לעומק הכיס בכל רגע נתון ואני בהחלט מחפש משהו שאין לי במע',וכל זה קורה ממש תוך האזנה למוסיקה
ותוך כדי הנאה מאותה האזנה...

אבל....שוב,לדעתי אוהבי מוסיקה לעומתי-בדר'כ ישמעו דיסק שלם גם אם הוא לא יהיה "מוקלט" טוב
הם בכלל לא "מבינים" מה זו הקלטה טובה,זה רק אני האובר חוכם....:-)

אשמח לשמוע מה דעתכם על מה שכתבתי כאן

עוז

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

היי עוז, וברוך הבא.
יופי של פוסט ראשון ! (Y)
About.me

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086

Re: ככה אני מאפיין את עצמי בכל נושא ההאזנה למוסיקה!

שליחה

עוזשחר כתב:אצלי ההאזנה למוסיקה מתמשכת חודשים ושנים בדר'כ,אבל יש בה הפסקות שעשויות להמישך גם כשנה+
אבל...זה לא מונע ממני "להידלק" בכל פעם מחדש למשמע סאונד טוב,ברכב,בבית,באולם תצוגה,ואפילו בארוע משפחתי שבו הדי ג' הביא איתו מע' הגברה עם סאונד שעושה לי את זה...

שמתי בגרשיים את המושג "איכות הסאונד" כי לדעתי היא מעט משתנה מאחד לשני-אבל ללא ספק איכות סאונד גבוהה

אתן לכם דוגמא:

נניח וכל אחד ואחד מכם היה עובר לידה ברחוב באופן ספונטאני,מי לא היה אומר "וואוו,איזה יפה" ?

שמעתי פעם רמקולים בתערוכה בשנת 2000 נדמה לי,במלון אינטרקונטיננטל בת'א,ובעמדה של חב' PIONEER
שאני עמדתי עם הגב אליה-ניגן רמקול AVANTGURD 9 עם מגבר 5 וואט מנורות-ואני מיד אמרתי לחבר שהיה איתי
זה היה כשהרמקול השמיע קטע תופים,ואני בכלל בעברי ניגנתי ולמדתי תופים,וחובב קצב ותופים בדם
והסאונד שם פשוט הפיל אותי לקרשים,לא יכולתי ממש לעזוב את המקום,וזה זכור לי כחוויה יוצאת דופן

אני שומע מוסיקה מאד מעורבת,מאזין למוסיקה כל יום בערך שעתיים,וזה הרבה...ולא משהו שאפשר ממש לאפיין,אבל תמיד תמיד-בכל דיסק אני חש שאני לא ממש יכול להנות ממנו,אם הסאונד מוקלטת לא טוב בעיני....ואז אני בעצם שומע המון "רעש:

וההגדרה שלי לאודיופיל "אדם שאוהב לשמוע מוסיקה שנשמעת ברמת סאונד גבוהה כמה שיותר"

אדם ששומע מוסיקה פי 10 ממני כל יום,ע'פ ההגדרה שלי הוא חולה מוסיקה,או חובב מוסיקה,
אבל אודיופיל זה אדם שבהגדרה שלי פשוט אוהב את המוסיקה כשהיא נשמעת בגוונים המרגשים אותו

ועניין הציודים !!!

אני חש שאני "שופט" את המערכת כל יום ויום....אני מבחינתי כרגע מחפש לשפר את תחום הבסים,מחפש אותם יותר הדוקים,מחפש הרבה כח בווליום הנמוך,ומוצא עצמי מחפש להחליף את הרסיבר מפלצת שיש לי כרגע...

אני "רואה את עצמי" מתקשקש בכייף ומחליף כמה פריטים בטווח של החצי השנה הקרובה,אבל כמו בעבר
אני מגיע ל"מנוחה ולנחלה" לאיזה שנה שנתיים,ואז מתחיל לבעור בי משהו חזק שגורם לי ראשית כל להחליף את הרמקולים למשהו גדול יותר,עמוק יותר,שקוף יותר....וכאן "מתחילות כל הצרות שלי" מהתחלה..

אני ממש לא בטוח...אני אפילו נהנה...אני מקפיד לרכוש מיד שניה,וגם לקנות מיד שניה,ועצם העניין לא גורם

אז בהגדרה שלי לעניות דעתי אני אודיופיל,ותקופות מסויימות כמו עכשיו למשל אני ציודיופיל,ואפילו עצבני בהחלט :-)
היד מושטת לעומק הכיס בכל רגע נתון ואני בהחלט מחפש משהו שאין לי במע',וכל זה קורה ממש תוך האזנה למוסיקה

אבל....שוב,לדעתי אוהבי מוסיקה לעומתי-בדר'כ ישמעו דיסק שלם גם אם הוא לא יהיה "מוקלט" טוב

עוז
...
עוז ברוך הבא (f)
מה אומר הרגשתי היא שהפוסט נכתב על ידי ולא על ידי אדם אחר (Y)
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009

שליחה

עוז גם אני אהבתי לגמרי (Y) (Y)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777

Re: ככה אני מאפיין את עצמי בכל נושא ההאזנה למוסיקה!

שליחה

Hybrid כתב:
עוזשחר כתב:אצלי ההאזנה למוסיקה מתמשכת חודשים ושנים בדר'כ,אבל יש בה הפסקות שעשויות להמישך גם כשנה+

אתן לכם דוגמא:

ועניין הציודים !!!

עוז
...
עוז ברוך הבא (f)
מה אומר הרגשתי היא שהפוסט נכתב על ידי ולא על ידי אדם אחר (Y)
...
מצטרף להרגשה ולרגש של מה שכתבת. ברוך הבא (f)

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78953
שם מלא: עפר לאור

שליחה

מעולה! (Y)

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519

שליחה

סחטיין עוז (Y)
וברוך הבא לבית השני שלך :P :D

עוזי1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בוקר טוב לכם

שליחה

בוקר טוב לכם,
ראשית תודה רבה לקבלת הפנים !

האמת,שבתוך תוכי ידעתי תמיד שאני אודיופיל,אבל היום קיבלתי אישור לזה :-)

כמו כמעט בכל בוקר,אני שותה את הקפה שלי עם מוסיקה ואני מתיישב תמיד ,ממש באמצע על הספה בסלון מול הרמקולים

בבוקר אני ממש בסדר עם המע' ולא שופט אותה...אלה השעות שאני ממש נהנה....

"הצרות" מתחילות תמיד אחרי שעה של האזנה....ואז אני מתחיל לחפש "בעיות"

נישואין כבר אמרתי ? זה דומה.....בהתחלה הכל דבש.... :lol:

אז עד שאתחיל לחפש מה לא בסדר,אלך להנות קצת,לא לפני שאאחל לכם שבוע טוב (f)

תודה לכולכם,עוז

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בכייף עוז כן ירבו כמוך בפורום :) וברוכה הבאה

עוזי1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מה תמליצו לי לעשות אחרי ששמעתי כנראה את הסאונד הטוב ביותר ששמעתי אי פעם ?

שליחה

ערב\בוקר טוב לכם,

כמו ששיתפתי אתכם אתמול,אני נמצא כרגע בנקודת זמן של הנאה מהאודיופיליות,ובמסגרת כל מה שקורה לי ,יצא לי גם לשוחח עם בחור ששמו חנן שגר לא רחוק ממני בר'ג,ושזכרתי שביקרתי אצלו לפני כ 5 שנים...

הבחור בנה לפי כמה וכמה שנים טובות מע' שבנויה מהורן שמנגן טווחים של 20KH ועד 150HZ

ועד הפעם האחרונה שהייתי אצלו לפני כ 5 שנים-היה לו סאב וופר שמכיל 2 אלמנטים של 8 אינצ'

הבחור החליט שהוא מעוניין לשפר את תדר הבס',והוא בנה בשנים האחרונות משהו שהוא באמת

לא פחות ולא יותר מ"מפלצת" בגובה של 2.5 מטר,אבל כזו שיודעת לנגן בסים שאין לי היכולת לתאר במילים,לא

את טיבם,ובטח לא את ההרמוניה המושלמת בעיני שקיימת בין הכלים המנגנים,בכל סוגי המוסיקה ששמענו אצלו...

המע' מונעת ע'י 2 מגברי מנורות 2.5 וואט ,טרספורט teac יקר מאד שהביא מחול' וממיר שאני לא ממש זוכר את שם המותג שלו...הרמקולים כמובן עם נצילות גבוהה של 106 db

ללא ספק,וגם בהשוואה לאוונגארד,גודל הצליל ,ההרמוניה,והאיזון המושלם-יצרו אצלי את חווית ההאזנה של חיי !!!

אגב,צרפתי תמונה ברמה לא גבוהה לצערי,שצילמתי מהאייפון,אבל אפשר לראות בהחלט במה מדובר...

בקיצור,העניין הוא איך קמים ל"בוקר שלמחרת" ???

מה יקרה לי מחר בבוקר כשאדליק לי בספונטאני את המע' ואשב לי עם הקפה ???

שעות יגידו....

אשמח לשמוע האם זה קרה כאן למישהו בעבר,שהרי אני מניח שבתחילת דרככם כשעדיין לא הייתם מרושתים בידע ובציוד היי אנד,יצא גם לחלקכם לחוות חוויה דומה.....

בוקר טוב
עוז
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

באבא שלי עוז בא לי לחבק אותך (הילד לא נותן לישון זה למה אני כותב בשעה כזו) אין הרבה אנשים שיכולים להעביר רגש בצורה כזו של כתיבה אגב חיפשתם כתב לאתר אני מציע את עוז! כמובן שכל אודיופיל עבר את הדבר הזה בשלב כזה או אחר בחייו הבוגרים ששמע משהו בפעם הראשונה שהיה כל כך מושלם כל כך מדוייק כל כך מרגש שבילתי אפשרי מבחינתי להעביר את עוצמת הרגש ואת השערות שנעמדו לי בכל הגוף ששמעתי בפעם הראשונה משהו שהחסיר פעימה מליבי ושוב מה שרציתי לומר בגדול זה שאתה תותח

Soli
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1086

שליחה

עוז
מסתבר שמחלתנו היא מחלה כואבת(מאד) :oops:
אך דע כשאתה מאזין אצל אחרים,עדיין הטריגר להשוואה קיים תמיד.
וברגע שאתה חוזר ומאזין למערכת שלך שבא נאמר קצת פחות מושקעת :(
ובכל זאת נעימה לאוזניך סימן שלמדת לחיות עם זה.
כבר קרה לי מקרה שהקשבתי למוצר שאמור לשפר את הצליל במערכת שלי,
ואכן הוא עשה זאת בצורה דראסטית,אבל אני נאלץ להמתין לו חודשים לא מעטים
זה מצב בלתי נסבל עד כואב מאד :עצוב:
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה

עוזי1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אתה מאד מחמיא לי (f)

שליחה

בוקר טוב לך גבר,

אתה מאד מחמיא לי על הבוקר,אז שתדע שהיה לי כייף לקרוא אותך
ואכן מזדהה עם מה שכתבת בנוגע לתחושה הזו....

אני לא מספיק טוב ע'מ לכתוב מכיוון שאני אולי יודע באיזה אופן להעביר תחושות,
אבל זה לא מספיק כיוון שאין לי מספיק ידע כולל בתחום ואני די מוגבל לתחביב הממוקד בדו ערוצי

אז תודה רבה ושיהיה לך אחלה יום
תמשיך להתרגש...
עוז

עוזי1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

התגובה הראשונה היתה ל frankym

שליחה

התגובה הראשונה התייחסה למה שכתב frankym
מתנצל....

בדיוק כמו שכתבת ,העיקר "לחיות טוב" עם מה שיש לך בבית,

לשמחתי קמתי לבוקר טוב :lol:
הסאונד עשה לי טוב,אבל חשתי בהבדל העצום בין 2 ה"סט אפים"

מאחל לך לרכוש את הרכיב בקרוב,וגם אם לא,שתהנה מכל רגע ממה שיש לך,

במקרה מתנגן לי עכשיו ברקע "שתישאר צעיר לנצח" של רמי קליינשטיין :wink:

אחלה יום
עוז

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: התגובה הראשונה היתה ל frankym

שליחה

עוזשחר כתב:התגובה הראשונה התייחסה למה שכתב frankym
מתנצל....

בדיוק כמו שכתבת ,העיקר "לחיות טוב" עם מה שיש לך בבית,

לשמחתי קמתי לבוקר טוב :lol:
הסאונד עשה לי טוב,אבל חשתי בהבדל העצום בין 2 ה"סט אפים"

מאחל לך לרכוש את הרכיב בקרוב,וגם אם לא,שתהנה מכל רגע ממה שיש לך,

במקרה מתנגן לי עכשיו ברקע "שתישאר צעיר לנצח" של רמי קליינשטיין :wink:

אחלה יום
עוז
...
אחלה יום באבי שיגיעו ה802d שלי אני אזמין אותך לערב השמעה

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7048

שליחה

אני מאוד אוהב מוזיקה משקיע במערכת עד גבול האוזן שלי אבל לעומת מה שאני קורא פה אני רחוק מלהיות אודיופיל

השאלה היא האם אודיופיל אכן שומע את ההבדלים והדקויות בין האכויות השונות אני למשל לא מצליח להבחין ברמקולים המחוברים ב"כבל דק שמבייש את הרמקולים" או בכבל אודיופילי עם עשרת אלפי גידים הפותח את הרמקול

אז אולי האוזן שלי לא מספיק רגישה והשמיעה שלי לא כל כך טובה וזו הסיבה שאני לא אודיופיל.

וכל זאת מנקודת הנחה שכל האודיופילים שומעים את ההבדלים ומקבלים תמורה אקוסטית מלאה להשקעה הפיננסית.

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”