kingikra כתב:ADICT כתב:חברים יקרים !אני לרגע לא טענתי ואמרתי שכדאי לראות סרטים בלי סנטר ובלי אחוריים ....
זה כמובן האידיאלי

ויש לי את RL-25 C CERWIN WEGA ששוב מונח על הארון מחוסר מקום
כמו שאתם רואים......אך לאמר שאי אפשר לראת וליהנות מסרט עם PHANTOM ברסיוור....והדמיה ..
זה לא יהיה מדוייק...(ההדמיה בדיוק בשביל מקרים אלו...)
לגבי האחוריים זה כבר באמת סיפור אחר ..
ולזה באמת אין תחליף .....
בזאת אני מודה ...אך שוב זו הוראה חד משמעית של הבוס..
ומה לעשות יש אילוצים......
טל טתה צודק לגבי מדפי זכוכית
השאלה אם יש מקום בשבילהם ליד המזנון
צריך לבדוק את העניין
אם יש לך איזה קישור...
...
אני מסכים איתך לגמרי לגבי הסנטר. מאז שקראתי פה שמרטין לא משתמש בסנטר, רציתי לבדוק את הנושא ובסוף יצא לי לבדוק את הנושא בעל כורחי. העוזרת, כשניקתה, ניתקה את הכבל של הסנטר. ראיתי סרט שלם ושמתי לב שהסנטר מנותק רק כשהתקרבתי למדיה סנטר. פתאום שמתי לב שהכבל מנותק. הרסיבר מזהה שאין סנטר ומנתב את הצלילים שלו לקדמיים כך שאין דרך להרגיש בהבדל.
...
שבת שלום לכולם.
kingikra
אני מכבד את מה שאתה אומר, אבל ניראה לי מעט הזוי, אין מצב שלא הבחנת שאתה לא שומע עם סנטר.
אצלי עם רמקולים כשלי (B&W 801) שהם מוזיקליים ושקופים לחלוטין, ומעניקים במת סטיראו בין המשובחות ששמעתי, במה ענקית ומאוד עמוקה שאפשר להסחף פנימה, עדיין בקולנוע כשלא מחובר סנטר, יהיה חסר המירכוז האבסולוטי שהסנטר יוצר, ללא תחליף.
הסנטר בעצם ממקם את הבמה באופן טבעי על המסך, הדו-שיח בין ה-BACK ל-FRONT נשמע הרבה יותר ריאליסטי, כאשר מחובר סנטר.
הרזולוציה של הצליל הרבה יותר נכונה וטבעית כאשר סנטר מחובר ומנטב את הצליל לכלל הבמה.
דבר אחד אני מסכים בהחלט, שחייב להיות סנטר איכותי או שקול לקדמיים בכדי לקבל במה נכונה.
כאשר אין סנטר איכותי, והקדמיים הם דומיננטיים במערכת בהחלט עדיף להשתמש במצב ה-PHANTOM (שמיעה ב-4.1),
דבר נוסף, לגבי הטון/גוון הצליל/דינאמיקה/עוצמה-על זה יש פתרון מעולה שניקרא
"כיול".
רק ע"י כיול נכון (
וידני) יהיה ניתן לנתב את הצליל בכדי לקבל במה אחידה וללא "חורים" באמצע...המעבר של קול מרמקול ימין למרכז ואז לשמאל או מהפרונט לצד ולאחור, יהיה אפשרי לקבל רק ע"י כיוון אקוסטי, כיוון גלים עומדים של הבמה הקדמית שמשפיעים על כלל הסאונד בחלל. יצירת מצב שהסאונד נשמע smooth וטבעי ולא נעצר או יוצר הבחנה בין הרמקולים.
כיוון reverbrations שניתן להגיע דרכו לאותם תנודות (ב-99%).
כיוון השהיות.דינאמיקה של כל ערוץ שיתאים בדיוק לערוץ הסמוך ולפי האקוסטיקה.
אני חייב לומר, שרק אתמול בערב, הגעתי לאידיאל, כאשר כיוונתי את המערכת קרוב ל-שבועיים.
(טוב מתי שהיה לי זמן)...אבל הכיוון הוא בהחלט אינטנסיבי ודקדקני. ונכון הוא לא מתאים לכל אחד וסבלנותו...אבל אני בעניין הכיול, מאוד פרפקציוניסט ודקדקן...והגעתי לתוצאות בהחלט מרשימות שאיתם הצלחתי שוב "להפיל" מכרים בתחום, שהיו פעורי פה, ובמילה אחת אמרו
קולנוע.