liranmishani כתב:אני לא מבין אותך. באמת שלא..dima_vy כתב:לדעתי אתה מתבלבל בין רצוי למצוי. אני אתמול פתחתי את ההסכם התקשרות, ובדקתי שוב, מה כתוב בו. וזה שאנחנו (כי אני גם) משלמים פי כמה כדי לקבל מהירות מקסימלית גדולה יותר - זה עניין שיווקי נטו. זה נכון שאני רוצה לקבל כל הזמן קצב של 10 מס"ש שאני חושב שאני משלם עליו. אבל זה בדיוק ההבעיה שבהסכם של ספק אף אחד לא מתחייב לתת 10 מס"ש. ולכן אני אומר שאין מה לבוא לספק בטענות.
דבר נוסף - מעניין אותי מה מכרו לך באמת, לפי ההסכם שלך עם ספק? אם לא אכפת לך לשתף אותנו בסעיפים הרלוונטים בחוזה שלך מול ספק....
ההסכם שלך ושלי כנראה זהה (אולי למעט מהירות ומחיר) אז אין צורך לעבור עליו אם עברת עליו אתמול....![]()
אני מודע היטב להסכמים, גם אני קורא אותם... זה לא משנה את העובדה שהם צריכים לעשות את המקסימום כדי לתת לך שירות מצויין. כפי ש mulder אמר, יש הבדל בין לא להצליח לתת תמיד את המהירות המקסימלית (שאם עדיין לא הבנת, אני לא מצפה לקבל אותה 24 שעות ביממה, אני מודע לטכנולוגיה לעומסים ולחוזה), ובין לבצע הגבלה יזומה (שגם אני וגם אתה וגם חברים שעבדו בעבר בספקיות שונות יודעים שזה קורה)
אגב, יאמר לזכותם של בזק בינלאומי, שחברים שעבדו שם בעבר, כולם אמרו שלמיטב ידיעתם אין חסימה או הגבלה כלשהיא, ותמיד היא שבחים על החברה.
אבל בפועל, לאחרונה המצב נראה אחרת. הבדיקות, שעות העומסים ושינוי הקצבים ובעיקר המהירות הנמוכה שאינה משתנה מדאיגים אותי. גם בעומס אמור להיות שינויים במהירות. משום מה קצב של 100KB נשאר קבוע ולא משתנה לרעה או לטובה במשך שעות שלמות עושה לי תחושה לא נעימה, ופתאום משעה מסויימת עולה ברגע למהירות קבועה אחרת!
לא מבין למה אתה מגן עליהן, יש לך אותו אינטרס כמו לכולנו לקבל שירות מצויין. אולי אתה רגיל שבארץ דופקים אותך, אז אתה כבר מקבל את זה בהבנה ובהסכמה.אתה יודע, זה לא צריך להיות ככה..
אגב, נכון לעכשיו, המהירות מקסימלית....
אני לא מגן על ספקי אינטרנט, אני מנסה להסביר שחבל להתעצבן ולצרוח על תומכים, על זה שהחברה (הספק) החליטה בערב מסויים לווסת את העומס. כי אנשים מתעצבנים על דברים שבכל מקרה לא יבואו על פיתרונם בתוך דקות בודדות. הספקים כרגע מעוניינים שהלקוחות יהיו מרוצים ויורידו במהירות המקסימלית, כי הלקוח בד"כ חושב שמכרו לו את המהירות המקסימלית.
אני יודע דווקא שלא דופקים אותי במקרה הספציפי הזה, כי אני יודע בדיוק על מה אני משלם. אם הייתי רוצה קצב מובטח - הייתי רוכש קו מובטח, ואם בו לא הייתי מקבל מהירות שהזמנתי באופן קבוע זה כבר סיפור אחר לגמרה.
ויותר מזה, אני שמח לקבל את השירות כמו שהוא, ושלא נגיע למצב כמו שהשירות מסופק בחו"ל. הכל מתגלה בהשוואה, כך שבאמת אני שמח לקבל לרוב את המהירות שהזמנתי, ואם יומיים במהלך החודש המהירות יותר נמוכה, אז לא נורא, חבל על העצבים.