הסוף של NEWZBIN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46468

שליחה

השופטים לא טיפשים. יש להם מספיק יועצים טכנולוגים למקרים כאלו.
מספיק שתקרא כמה פסקי דין ברשת בנושאים מסוג זה ותראה שהם מאוד מעודכנים.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

אין שום חוק נגד תוכנות לשיתוף קבצים. יש חוק נגד הפצת תוכן המוגן בזכויות יוצרים.
כאשר אדם פרטי מוריד או מעלה משיתוף קבצים. לא תמיד הוא יכול לדעת אם זה מוגן או לא. כמובן שזה נשמע תמים לכאורה "לא ידעתי שזה מוגן", אבל עדין אין חוק או תקדים שיכול להכיל את ההפרדה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

אתה מדבר על ישראל או חו"ל?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

Itay_Pollak,
אני? מדבר על הארץ.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

שליחה

לא יודע, אני נתקלתי בפסקי דין בנוגע לטכנולוגיה שניתן להבין שהשופטים לא לגמריי הבינו את המצב.
בכל מקרה, לא נראה לי בדיוק "נעים" להיות נאשם במשפט שכזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

זיו,

המשפט של ג'ואל טננבאום נסגר בסוף יולי, זה לא כ"כ הרבה שנים (פחות משנה)

ה-RIAA הודיע שהוא מפסיק תביעות חדשות עד להודעה חדשה (אך עדיין ממשיך עם תביעות ישנות), ובכל מקרה הם שולחים קודם מכתבי אזהרה שמאפשרים לך להגיע איתם לפשרה.

ברור לחלוטין שאם יחפשו מישהו לצורך תביעה, מי שצריך למצוא זה מישהו שמפיץ תוכן, לא צורך אותו (קח בניין רנדומלי בכל מקום בארץ ותערוך בו חיפוש, סביר להניח שב-50% מהבתים שיש להם מחשב, יש גם סרטים ומוזיקה שהורדו מהאינטרנט).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

מסכים, הם כנראה יפנו לאלו שמפיצים תוכן - וסביר מאוד להניח שאלו לא יהיו משתמשים פרטיים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73430
שם מלא: ערן

שליחה

oferlaor כתב:(קח בניין רנדומלי בכל מקום בארץ ותערוך בו חיפוש, סביר להניח שב-50% מהבתים שיש להם מחשב, יש גם סרטים ומוזיקה שהורדו מהאינטרנט).
...
אני די בטוח שהאחוזים הרבה הרבה יותר גבוהים.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

אני חושב שמכורח הנסיבות, גם האנשים הישרים ביותר נאלצים לפרוע חוק, ולהוריד תכנים בצורה בלתי חוקית.
פעם הייתי ילד טוב ירושלים. לא הורדתי ולא העליתי שום דבר. יש לי בבית מאות דיסקים וסרטי DVD מקוריים. אפילו לא הייתי מאלה שקונים את הקלטות הצרובים ב-10 שקל אצל הימאים.
מאז המעבר לבלו-ריי, הכול השתנה. אתה פשוט מוצא את עצמך בלי תכנים חוקיים.
כאשר אני מגיע לספרייה של בלוקאבסטר שם יש לי מנוי , כל סרטי הבלו-ריי מרוכזים על ארונית אחת בלבד, ועוד חצי מהם בכלל לא מתורגמים לעברית!
עכשיו יש להם גם מבצע דווקא די נחמד של שני כותרי בלו-ריי במאתיים שקל. עד שכבר מצאתי סרט שאני רוצה (התפוז המכאני, למרות שראיתי אותו 200 פעמיים) גילתי שהוא ללא תרגום.
כנ"ל לגבי WALL-E

נכון, יש אופצייה אחרת, לעשות מנוי לחבילות ה-HD של הוט או יס.
נעזוב לרגע את העובדה שהסרטים החדשים מגיעים בדיליי של חודשים. אבל מתברר גם שחלק גדול מהתכנים האלה משודרים בכלל בסטריאו!!!
אז למה לעזאזל שאודיופיל המשקיע אלפי שקלים על ציוד יקר, יצפה בטוני סופראנו המשודר בשני ערוצים בלבד, בעוד שבמקביל יש לו את האופציה לשמוע את זה בפורמט DTS HD Master???

אגב, זו גם הסיבה שבעטיה אני כנראה אדחה את השדרוג המיוחל לתלת מימד, לעוד כמה שנים לפחות...

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”