שירשור החידות הגדול
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
ואכן צדקת אמיר.
לפי זמן הפיתרון כנראה שהיא היתה קלה מדי.
זכות השאלה הבאה שלך.
אגב, המספר ההתחלתי (2 או 3) זה לדעתי נושא יותר סמנטי/משפטי מאשר מתימטי/הגיוני גרידא.
--------------------
עומר
לפי זמן הפיתרון כנראה שהיא היתה קלה מדי.
זכות השאלה הבאה שלך.
אגב, המספר ההתחלתי (2 או 3) זה לדעתי נושא יותר סמנטי/משפטי מאשר מתימטי/הגיוני גרידא.
--------------------
עומר
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
הנה חידה מצויינת (לדעתי) שחבר שאל אותי לפני שבוע.
ציירו כוכב בעזרת 5 קווים (כמו בתמונה העליונה). שימו לב שניתן לראות 5 משולשים זרים (לא חופפים) בשרטוט (מסומנים ב-'*'). יש כמובן עוד משולשים בכוכב, אך לא ניתן למצוא יותר מ-5.
החידה: הוסיפו שני קווים לכוכב, קח שיהיו 10 משולשים (במקום 5). לדוגמא, בתמונה התחתונה, הוספתי קו אחד, וכעת יש 6 משולשים.
החבר שנתן לי את החידה אמר - או שישר תגלה את הפתרון תוך 5 דקות, או שזה יקח לך הרבה זמן... לקח לי הרבה זמן - כמעט ונשברתי וביקשתי ממנו את הפתרון.
הערות -
1. אין כאן רמאויות - זה כוכב רגיל לגמרי, הקווים צריכים להיות ישרים, אי אפשר לקמט את הדף, וכך הלאה
2. נא לשלוח פתרונות בפרטי - הדרך הנוחה לדעתי לשלוח פתרון זה בעזרת תוכנת שרטוט/ציור כלשהיא. אני הכנתי את הציורים למטה ב-powerpoint, ואז עשיתי save-as לקובץ gif (הולך מהר מאד).
3. לא קשה למצוא איך ליצור 9 משולשים, תעשו את זה קודם (אין צורך לשלוח לי)
ציירו כוכב בעזרת 5 קווים (כמו בתמונה העליונה). שימו לב שניתן לראות 5 משולשים זרים (לא חופפים) בשרטוט (מסומנים ב-'*'). יש כמובן עוד משולשים בכוכב, אך לא ניתן למצוא יותר מ-5.
החידה: הוסיפו שני קווים לכוכב, קח שיהיו 10 משולשים (במקום 5). לדוגמא, בתמונה התחתונה, הוספתי קו אחד, וכעת יש 6 משולשים.
החבר שנתן לי את החידה אמר - או שישר תגלה את הפתרון תוך 5 דקות, או שזה יקח לך הרבה זמן... לקח לי הרבה זמן - כמעט ונשברתי וביקשתי ממנו את הפתרון.
הערות -
1. אין כאן רמאויות - זה כוכב רגיל לגמרי, הקווים צריכים להיות ישרים, אי אפשר לקמט את הדף, וכך הלאה
2. נא לשלוח פתרונות בפרטי - הדרך הנוחה לדעתי לשלוח פתרון זה בעזרת תוכנת שרטוט/ציור כלשהיא. אני הכנתי את הציורים למטה ב-powerpoint, ואז עשיתי save-as לקובץ gif (הולך מהר מאד).
3. לא קשה למצוא איך ליצור 9 משולשים, תעשו את זה קודם (אין צורך לשלוח לי)
אמיר.
אני פשוט הייתי מרוכז בלמצוא את התשובה ולכן לא קראתי הודעות חדשות
עכשיו ראיתי ושלחתי
עכשיו ראיתי ושלחתי
ראשית - אני מאד שמח להענות הגבוהה - זו אכן חידה מגניבה (במיוחד אחרי שפותרים
), אבל לדעתי היא קשה (אשתי עדיין עובדת עליה).
שנית, קיבלתי מ-eg99 ה"פ ראשונה בה הוא טען שיש לו פתרון ושאל איך שולחים תמונה בה"פ. בעקבות זאת פרסמתי email למשלוח
(amir dot bendor at gmail dot com).
אריה כבר שלח לי פתרון נכון -
כל הכבוד לאריה מלך היער (לי כאמור זה לקח הרבה יותר זמן).
במסגרת מדיניות האפלייה המתקנת כנגד הקבועים, אני עוד לא מעביר את השרביט לאריה (ששלח פתרון חוקי), ונותן ל-eg99 הזדמנות (עד 16:00 היום) לשלוח לי את הפתרון שהוא מצא.
זה לא שאני חושד בכשרים, אבל עד שמצאתי את הפתרון הנכון כבר היו פעמיים שהיו לי 10 משולשים שלאחד מהם היתה צלע ספייר
אם עד 16:00 eg99 לא שולח (או מסביר בה"פ) את הפתרון, השרביט יעבור לאריה.
משה, לשאלתך - לכל המשולשים יש 3 צלעות
שנית, קיבלתי מ-eg99 ה"פ ראשונה בה הוא טען שיש לו פתרון ושאל איך שולחים תמונה בה"פ. בעקבות זאת פרסמתי email למשלוח
(amir dot bendor at gmail dot com).
אריה כבר שלח לי פתרון נכון -
במסגרת מדיניות האפלייה המתקנת כנגד הקבועים, אני עוד לא מעביר את השרביט לאריה (ששלח פתרון חוקי), ונותן ל-eg99 הזדמנות (עד 16:00 היום) לשלוח לי את הפתרון שהוא מצא.
זה לא שאני חושד בכשרים, אבל עד שמצאתי את הפתרון הנכון כבר היו פעמיים שהיו לי 10 משולשים שלאחד מהם היתה צלע ספייר
אם עד 16:00 eg99 לא שולח (או מסביר בה"פ) את הפתרון, השרביט יעבור לאריה.
משה, לשאלתך - לכל המשולשים יש 3 צלעות
אמיר.