מכבי תל אביב בכדורסל
- ozzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1238
אני בד"כ מאלו שיש להם אורך רוח וגם לי זכור איך הסתיימה העונה ההיא עם בלאט.
ההבדל לטעמי שאז היתה בעיה של יכולת/כשרון (למרות הזכייה בגביע בסופו של דבר) ואילו העונה נדמה שיש בעיה של ארגון ולמעשה של אימון. נראה שהשחקנים לא יודעים מה רוצים מהם וזה מוביל אותי להפנות אצבע מאשימה לצוות המקצועי שגודס עומד בראשו.
ההבדל לטעמי שאז היתה בעיה של יכולת/כשרון (למרות הזכייה בגביע בסופו של דבר) ואילו העונה נדמה שיש בעיה של ארגון ולמעשה של אימון. נראה שהשחקנים לא יודעים מה רוצים מהם וזה מוביל אותי להפנות אצבע מאשימה לצוות המקצועי שגודס עומד בראשו.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
על זה אני מסכים איתך במאה אחוז. העיניין הוא שאז נשאלת השאלה שאני שואל כל אוהד שרוצה לזרוק מאמנים או שחקנים, את מי תביא במקום עם דגש על התקציב הנתון. לזרוק זה הכי קל. למצוא מציאה במקום זה הכי קשה.
בתגובה שאיזו כתבה ב YNET ראיתי שאלה מעניינת. אם ככה נראים הגבוהים של מכבי, למה שיחררו את סופו? אז יהיו כאלו שיגידו שסופו כבר גמור ואני אאלץ להסכים איתם אבל אם הוא לא יותר גרוע מפבראני ואונואקו ויש לו את היתרון האדיר שהוא רץ עם הקבוצה יותר משנה, מי יכול לומר שזה לא היה הדבר הנכון לעשות?
כבר בעונה שעברה הבנתי שגודס מאמן צעיר וברמות הגבוהות, קבוצות עם מאמנים בכירים יותר ושחקנים פחות טובים יעשו לו בית ספר. שוב בהתחשב בעובדה שאני לא רואה לו מחליף ראוי, אמרתי בוא נבנה אותו לאורך השנים. בעונה שעברה הוא עשה לא מעט טעויות. מבחינתי, אם השנה הוא ישתפר בקצת, שווה להמשיך לרוץ על זה. גם פסקוואל מברצלונה בשנים הראשונה הפסיד משחקים מכריעים לבכירים ממנו בתפקיד. עם השנים הוא נהפך למאמן מצויין.
בתגובה שאיזו כתבה ב YNET ראיתי שאלה מעניינת. אם ככה נראים הגבוהים של מכבי, למה שיחררו את סופו? אז יהיו כאלו שיגידו שסופו כבר גמור ואני אאלץ להסכים איתם אבל אם הוא לא יותר גרוע מפבראני ואונואקו ויש לו את היתרון האדיר שהוא רץ עם הקבוצה יותר משנה, מי יכול לומר שזה לא היה הדבר הנכון לעשות?
כבר בעונה שעברה הבנתי שגודס מאמן צעיר וברמות הגבוהות, קבוצות עם מאמנים בכירים יותר ושחקנים פחות טובים יעשו לו בית ספר. שוב בהתחשב בעובדה שאני לא רואה לו מחליף ראוי, אמרתי בוא נבנה אותו לאורך השנים. בעונה שעברה הוא עשה לא מעט טעויות. מבחינתי, אם השנה הוא ישתפר בקצת, שווה להמשיך לרוץ על זה. גם פסקוואל מברצלונה בשנים הראשונה הפסיד משחקים מכריעים לבכירים ממנו בתפקיד. עם השנים הוא נהפך למאמן מצויין.
- ozzz
-
- חבר ותיק

ברור שאף אחד לא נולד כמאמן גדול. כולם מתחילים ללא ניסיון. אבל המאמן אוחז בהגה הקבוצה וקבוצה כמו מכבי לא יכולה להרשות לעצמה "להכשיר" מאמן ובו בזמן לשקיע ממון רב בסגל השחקנים.
הקבוצה יכולה לטפח ולהשביח שחקן צעיר זה או אחר, אבל לא מאמן. כאן הנזק שיכול להיגרם הוא בסדרי גודל אחרים.
הקבוצה יכולה לטפח ולהשביח שחקן צעיר זה או אחר, אבל לא מאמן. כאן הנזק שיכול להיגרם הוא בסדרי גודל אחרים.
-
knazi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3293
אני חושב שאי אפשר ללמוד שום דבר על סגל השחקנים מהמשחק הזה.
הקבוצה הגיעה בלי אנרגיות ובלי תוכנית משחק בשני הצדדים עם דגש על ההגנה.
ברור שהגבוהים נראים רע בהגנה כשאין עזרה ואין טיפול בפיק אנד רול.
הקבוצה הגיעה בלי אנרגיות ובלי תוכנית משחק בשני הצדדים עם דגש על ההגנה.
ברור שהגבוהים נראים רע בהגנה כשאין עזרה ואין טיפול בפיק אנד רול.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

שוב אני אומר, מסכים איתך במאה אחוז רק תביא פתרון. מי אתה מביא?ozzz כתב:ברור שאף אחד לא נולד כמאמן גדול. כולם מתחילים ללא ניסיון. אבל המאמן אוחז בהגה הקבוצה וקבוצה כמו מכבי לא יכולה להרשות לעצמה "להכשיר" מאמן ובו בזמן לשקיע ממון רב בסגל השחקנים.
הקבוצה יכולה לטפח ולהשביח שחקן צעיר זה או אחר, אבל לא מאמן. כאן הנזק שיכול להיגרם הוא בסדרי גודל אחרים....
- BigDragoon
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
·kingikra כתב:נגיד... ומי במקום?guyezra כתב:
עונה מהגהינום
נראה לי שבלאט שלטעמי הוא מאמן מצויין מיצה את עצמו וצריך לעבור הלאה......
אני רק אשים את זה פה
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

חחחח
תשמע, אני אחזור על זה כל פעם שמישהו ירצה להחליף מאמן או שחקן.
אגב, אם השאלה שלי רלוונטית לגבי גודס, אולי עכשיו אנחנו מבינים עד כמה היא היתה רלוונטית בזמנו לגבי בלאט.
תשמע, אני אחזור על זה כל פעם שמישהו ירצה להחליף מאמן או שחקן.
אגב, אם השאלה שלי רלוונטית לגבי גודס, אולי עכשיו אנחנו מבינים עד כמה היא היתה רלוונטית בזמנו לגבי בלאט.
- ozzz
-
- חבר ותיק

נו באמת, זה כבר מביך.
ובאשר למאמן מחליף, אם היו משלמים לי כפי שמשלמים במכבי, כבר הייתי מוצא תחליף ראוי
ובאשר למאמן מחליף, אם היו משלמים לי כפי שמשלמים במכבי, כבר הייתי מוצא תחליף ראוי
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

כמה לדעתך גודס מרוויח?ozzz כתב:נו באמת, זה כבר מביך.
ובאשר למאמן מחליף, אם היו משלמים לי כפי שמשלמים במכבי, כבר הייתי מוצא תחליף ראוי...
אל תבין אותי לא נכון, הוא קרוב מאוד להדחה ובצדק אבל מה יביאו בשכר העלוב הזה?
- ozzz
-
- חבר ותיק

לא התכוונתי לכמה מרוויח גודס עצמו, אלא לבעלי תפקידים (מנהל הקבוצה לדוגמה).
בכל מקרה, לא קולט את ההיגיון להפקיד קבוצה בסדר גודל כזה (גם תקציבי) בידיו של טירון.
בכל מקרה, לא קולט את ההיגיון להפקיד קבוצה בסדר גודל כזה (גם תקציבי) בידיו של טירון.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

תשמע, בעבר, היה ניסוי רע שלקחו מאמן בסדר גודל שכר של גודס שכשל. אני מדבר על אפי בירינבוים. אתה מסכים איתי שטירון הוא לא?
הוא אולי טירון בליגה האירופאית אבל רחוק מלהיות טירון באימון בכלל. לא תמיד הותק קובע. גם ספאחיה היה כשלון.
אם נסתכל על היורוליג, יש מספר מאמנים מצומצם מאוד שהם בעלי ותק וגם טובים. הם גם עולים מיליון לעונה מה שלא יקרה במכבי.
הוא אולי טירון בליגה האירופאית אבל רחוק מלהיות טירון באימון בכלל. לא תמיד הותק קובע. גם ספאחיה היה כשלון.
אם נסתכל על היורוליג, יש מספר מאמנים מצומצם מאוד שהם בעלי ותק וגם טובים. הם גם עולים מיליון לעונה מה שלא יקרה במכבי.
- ozzz
-
- חבר ותיק

טירון ברמה האירופאית
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

שלחו לי כתבה מוואלה לפני כמה שעות שפיני ודן שמיר מתחממים על הקו.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

בגלל הפסקת חשמל גם לאחר שחזרתי מההיכל (חרגתי ממנהגי הפעם והלכתי לראות משחק ליגה) החלטתי בכל זאת היום לכתוב על הסיוט שראיתי אתמול.
המחצית הראשונה נראתה פשוט הזוי. ירושלים היו טובים אבל לא שיחקו מדהים. נכנסו להם זריקות פנויות וזה הגיוני. מכבי נראתה רע מאוד!! בסוף המשחק חשבתי לעצמי שלפחות יחליפו מאמן אז גם זה לא קרה.
ברור שאלך למשחק ביום חמישי אבל חייב להודות שבלי יותר מידי חשק. זה פשוט מבאס לראות ככה משחק.
המחצית הראשונה נראתה פשוט הזוי. ירושלים היו טובים אבל לא שיחקו מדהים. נכנסו להם זריקות פנויות וזה הגיוני. מכבי נראתה רע מאוד!! בסוף המשחק חשבתי לעצמי שלפחות יחליפו מאמן אז גם זה לא קרה.
ברור שאלך למשחק ביום חמישי אבל חייב להודות שבלי יותר מידי חשק. זה פשוט מבאס לראות ככה משחק.
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

טוב אז הייתי היום במשחק ויש איזה חולי בילתי מוסבר בקבוצה. יש שיגידו מאמן. יש שיגידו שחקנים. בלי קשר להנהלה, אין ספק שהקבוצה הנוכחית כמו שהיא אמורה לשחק יותר טוב. כמה יותר טוב? אין לי מושג אבל בטוח יותר טוב ממה שיש כרגע.
פארמר סופסל? שיחק חלש? יכול להיות. עדיין, אין בכלל ספק לאף אחד שהוא השחקן הכי מוכשר של מכבי וחייבים לתת לו לרוץ. רוצ'סטי לעומתו שחקן מוגבל. אני חס וחלילה לא אומר שהוא לא טוב אבל יש לו מיגבלות. הוא לא מוביל כדור טבעי למרות שיש לו את כל הנתונים (גם לליאור אליהו יש את כל הנתונים להיות שחקן הגנה מבריק והוא חלש מאוד בתחום). יש שחקנים שיש להם את זה בתחום כזה או אחר ויש אחרים שאין להם את זה. לפארמר יש קליעה, חדירה וניהול משחק סביר פלוס. באירופה זה נקרא שחקן מושלם.
אני לא בא בטענות לגודס שהושיב אותו על הספסל. הוא בהחלט לא היה טוב היום. אבל מצד שני גם רוצ'סטי לא היה טוב היום אז למה הוא הועדף על פני פארמר? מבחינת יכולת פארמר טוב יותר.
עדיין לא ברור מה מעמדו של גודס. מצד אחד קראתי שהוא בטוח מפוטר ומצד שני שמעתי שיש לו גב ויש סיכוי שישאר עד סוף העונה. אני אומר ככה: אם יפוטר, שיבוא כבר המחליף ויפה שעה אחת קודם. אם נשאר עד סוף העונה, שיתחיל לבנות קבוצה ויפה שעה אחת קודם.
פארמר סופסל? שיחק חלש? יכול להיות. עדיין, אין בכלל ספק לאף אחד שהוא השחקן הכי מוכשר של מכבי וחייבים לתת לו לרוץ. רוצ'סטי לעומתו שחקן מוגבל. אני חס וחלילה לא אומר שהוא לא טוב אבל יש לו מיגבלות. הוא לא מוביל כדור טבעי למרות שיש לו את כל הנתונים (גם לליאור אליהו יש את כל הנתונים להיות שחקן הגנה מבריק והוא חלש מאוד בתחום). יש שחקנים שיש להם את זה בתחום כזה או אחר ויש אחרים שאין להם את זה. לפארמר יש קליעה, חדירה וניהול משחק סביר פלוס. באירופה זה נקרא שחקן מושלם.
אני לא בא בטענות לגודס שהושיב אותו על הספסל. הוא בהחלט לא היה טוב היום. אבל מצד שני גם רוצ'סטי לא היה טוב היום אז למה הוא הועדף על פני פארמר? מבחינת יכולת פארמר טוב יותר.
עדיין לא ברור מה מעמדו של גודס. מצד אחד קראתי שהוא בטוח מפוטר ומצד שני שמעתי שיש לו גב ויש סיכוי שישאר עד סוף העונה. אני אומר ככה: אם יפוטר, שיבוא כבר המחליף ויפה שעה אחת קודם. אם נשאר עד סוף העונה, שיתחיל לבנות קבוצה ויפה שעה אחת קודם.
- ozzz
-
- חבר ותיק

סיכמת יפה ונכון מאוד מבחינתי.
הניצחון אתמול היה יפה, אבל הוא לא משקף כלום (יריבה שמביישת את העבר המפואר של הכדורסל האיטלקי).
הניצחון אתמול היה יפה, אבל הוא לא משקף כלום (יריבה שמביישת את העבר המפואר של הכדורסל האיטלקי).
- sBaB
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 705
בהחלט עצוב זוהי אלופת איטליה.
משחק החוץ בשבוע הבא קריטי לדעתי להמשך השלב זה.
הגרמנים לא פרייארים (עשו חיים קשים לצסקא אתמול) - יהיה קשה מאוד וצמוד.
משחק החוץ בשבוע הבא קריטי לדעתי להמשך השלב זה.
הגרמנים לא פרייארים (עשו חיים קשים לצסקא אתמול) - יהיה קשה מאוד וצמוד.
- ozzz
-
- חבר ותיק

הביתה ומהר. יותר גרוע מזה לא יכול להיות!
- kingikra
-
- חבר שלא מהעולם הזה

הפעם אני מסכים למרות שמדגדג לי להחזיק במנוי פר משחק היקר ביותר בכל הזמניםozzz כתב:הביתה ומהר. יותר גרוע מזה לא יכול להיות!...
- ozzz
-
- חבר ותיק