שירשור החידות הגדול
יפה !
שאלה: אני, אחרי שניחשתי 4,7 (ועוד לא הבנתי למה זה לא טוב) עזבתי את החידה כי ראיתי שזה לוקח יותר מידי זמן.
השאלה היא בקשר לאופי שלה: האם אחרי שיודעים את העיקרון, צריך ללכת מספר מספר (או לכתוב תוכנית כמו שעשיתם) לצורך קבלת הפתרון?
שאלה: אני, אחרי שניחשתי 4,7 (ועוד לא הבנתי למה זה לא טוב) עזבתי את החידה כי ראיתי שזה לוקח יותר מידי זמן.
השאלה היא בקשר לאופי שלה: האם אחרי שיודעים את העיקרון, צריך ללכת מספר מספר (או לכתוב תוכנית כמו שעשיתם) לצורך קבלת הפתרון?
משה
משה,
אני אשמח לדעת אם יש "טריק" - נדע כשאריה יפרסם את פתרון בית-ספר.
ניתן לפתור בלי תוכנית מחשב (לא כולל את החלק של מרטין), ואני בעקרון עשיתי את החלק הקשה (שזה איך אמיר ידע את המספרים אחרי תשובת משה) עם נייר ועפרון. אני בדקתי את כל המספרים האפשריים (לא כולם אפשריים, זה חשוב) אחד אחד עד 65 ואם לא הייתי מפספס את התשובה הראשונה, היה הולך מהר הרבה יותר
אחרי שאריה אמר שהתשובה שלי נכונה (65 הוא הסכום), אך פספסתי את הפתרון הקטן יותר, מרוב כלימה חבטתי את ראשי בשפיץ של שולחן, חזור והכה. כשהתעוררתי מצאתי את התשובה הראשונה מהר מאד.
לסיכום, לדעתי זו חידה למזוכיסטים מודחקים (במיוחד אם פספסת את הפתרון הראשון) כי אמנם אין (יחסית) הרבה אפשרויות לסכום שאמיר שומע (בהנתן התשובה הראשונה של אמיר), אבל כדי לפסול כל אחד שלא מתאים (בהנתן התשובה של משה) זה לוקח (יחסית) הרבה זמן לכל אפשרות.
הסיבה ש-4,7 לא נכון היא הבאה:
אמיר שומע 11 (שאכן לא ניתן להצגה כסכום שני ראשוניים) ולכן אומר מה שאומר
משה שומע יודע שיש שני פירוקים 4,7 ו-2,14. משה אכן יכול לפסול את 2,14 (כי אז אמיר היה שומע 14 שניתן להצגה כסכום שני ראשוניים, 3+11, ולא היה אומר מה שאמר).
הבעיה היא שאמיר לא יודע למה משה פתאום גילה את התשובה - אפשרות אחת היא 4,7,
אבל יש עוד אפשרויות (שתיים בעצם) - למשל, המספרים יכולים להיות 2,9==> אמיר עדיין היה אומר מה שאמר בהתחלה, ומשה שרואה 18, היה שוב מזהה שני פירוקים (2*9, ו-3*6), משה היה פוסל את האפשרות 3*6 (כי אז אמיר היה רואה 9 ולא היה אומר מה שאמר), ולכן משה היה יכול לדעת שזה 2*9, ולהגיד "מצאתי". כעת, כפי שאתה רואה מנקודת המבט של אמיר, אם הוא שמע 11, ושמע שמשה יודע את התשובה, הוא (אמיר) לא יכול להחליט בין 4,7 ל-2,9...
כמו שנאמר, חידה בת-@##$, למרות שאני אוהב את הרעיון של אמיר חושב מה משה חושב על מה אמיר חושב...
אני אשמח לדעת אם יש "טריק" - נדע כשאריה יפרסם את פתרון בית-ספר.
ניתן לפתור בלי תוכנית מחשב (לא כולל את החלק של מרטין), ואני בעקרון עשיתי את החלק הקשה (שזה איך אמיר ידע את המספרים אחרי תשובת משה) עם נייר ועפרון. אני בדקתי את כל המספרים האפשריים (לא כולם אפשריים, זה חשוב) אחד אחד עד 65 ואם לא הייתי מפספס את התשובה הראשונה, היה הולך מהר הרבה יותר
אחרי שאריה אמר שהתשובה שלי נכונה (65 הוא הסכום), אך פספסתי את הפתרון הקטן יותר, מרוב כלימה חבטתי את ראשי בשפיץ של שולחן, חזור והכה. כשהתעוררתי מצאתי את התשובה הראשונה מהר מאד.
לסיכום, לדעתי זו חידה למזוכיסטים מודחקים (במיוחד אם פספסת את הפתרון הראשון) כי אמנם אין (יחסית) הרבה אפשרויות לסכום שאמיר שומע (בהנתן התשובה הראשונה של אמיר), אבל כדי לפסול כל אחד שלא מתאים (בהנתן התשובה של משה) זה לוקח (יחסית) הרבה זמן לכל אפשרות.
הסיבה ש-4,7 לא נכון היא הבאה:
אמיר שומע 11 (שאכן לא ניתן להצגה כסכום שני ראשוניים) ולכן אומר מה שאומר
משה שומע יודע שיש שני פירוקים 4,7 ו-2,14. משה אכן יכול לפסול את 2,14 (כי אז אמיר היה שומע 14 שניתן להצגה כסכום שני ראשוניים, 3+11, ולא היה אומר מה שאמר).
הבעיה היא שאמיר לא יודע למה משה פתאום גילה את התשובה - אפשרות אחת היא 4,7,
אבל יש עוד אפשרויות (שתיים בעצם) - למשל, המספרים יכולים להיות 2,9==> אמיר עדיין היה אומר מה שאמר בהתחלה, ומשה שרואה 18, היה שוב מזהה שני פירוקים (2*9, ו-3*6), משה היה פוסל את האפשרות 3*6 (כי אז אמיר היה רואה 9 ולא היה אומר מה שאמר), ולכן משה היה יכול לדעת שזה 2*9, ולהגיד "מצאתי". כעת, כפי שאתה רואה מנקודת המבט של אמיר, אם הוא שמע 11, ושמע שמשה יודע את התשובה, הוא (אמיר) לא יכול להחליט בין 4,7 ל-2,9...
כמו שנאמר, חידה בת-@##$, למרות שאני אוהב את הרעיון של אמיר חושב מה משה חושב על מה אמיר חושב...
אמיר.
וואי, פשוט פיספסתי את האפשרות של 2,9 . חשבתי בדיוק בכיוון הזה והתבלבלתי עם המספרים.
לא יודע אם לקרוא לזו חידה טובה, גרועה או לא חידה בכלל. שאלה קשה, זה בטוח.
מבחינת הלוגיקה של העיניין, שיקולים מסוג שכתבת עכשיו , זה אחלה חידה.
הבעיה היא שאח"כ צריך לעבור מספרים בעבודה שחורה, שאני מבין שבמקרה שלך הייתה יותר שחורה ממה שצריך
. זה כבר מוציא את ה"חידתיות" מהעיניין.
הייתי מנסח אותה אולי אחרת: מרטין אומר יכול להיות שהמספרים הם X,Y (המספרים המפורשים) . איך הוא ידע?
אז נשאר להבין רק את הלוגיקה ולא לרוץ על מספרים.
לא יודע אם לקרוא לזו חידה טובה, גרועה או לא חידה בכלל. שאלה קשה, זה בטוח.
מבחינת הלוגיקה של העיניין, שיקולים מסוג שכתבת עכשיו , זה אחלה חידה.
הבעיה היא שאח"כ צריך לעבור מספרים בעבודה שחורה, שאני מבין שבמקרה שלך הייתה יותר שחורה ממה שצריך
הייתי מנסח אותה אולי אחרת: מרטין אומר יכול להיות שהמספרים הם X,Y (המספרים המפורשים) . איך הוא ידע?
אז נשאר להבין רק את הלוגיקה ולא לרוץ על מספרים.
משה
אומרים, אומרים, ... המסורת פה היא ששולחים את התשובות בפרטי לשואל השאלה (אלא אם כן הוא ציין במפורש לענות בשרשור). הרעיון הוא לתת לכל מי שרוצה הזדמנות לחשוב על השאלה ולא לדחוף לו מייד את התשובה בפנים.Zimer כתב:רגע לא אומרים את התשובה?...
אחרי תקופת המתנה קצרה (יום-יומיים בד"כ), שואל החידה מפרסם את הפתרון בשרשור. בינתיים הראשון שפתר נכון יכול להמשיך מייד ולחוד את החידה הבאה.
יאלה אני צריך לברר איפה האגוגו הזה עכשיו...
אמיר.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אחלה, אז זו חידה ששאלו אותי פה בעבודה:
יש לכם מאזניים.
המטרה שלכם היא למצוא 4 משקולות שייתנו לכם את כל המשקלים השלמים בין 1 ל-40.
כל חוקי המאזניים חלים כאן, ז"א, ניתן להניח כמה משקולות ביחד ובשני צידי המאזניים, כך שלמשל 2 משקולות אחת של 4 והשנייה של 6 ייתנו את המשקלים 6,4,10,2.
יש לכם מאזניים.
המטרה שלכם היא למצוא 4 משקולות שייתנו לכם את כל המשקלים השלמים בין 1 ל-40.
כל חוקי המאזניים חלים כאן, ז"א, ניתן להניח כמה משקולות ביחד ובשני צידי המאזניים, כך שלמשל 2 משקולות אחת של 4 והשנייה של 6 ייתנו את המשקלים 6,4,10,2.
- eytan99
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 489
- שם מלא: eytan99
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אומנם לא פשוט לעקוב אבל גם לקחת לי את התור וגם את החידה
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=849
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &start=849