אשכול מרוכז למיזם האינטרנט Unlimited

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4894

שליחה

אני רוצה להזכיר כי לפני כשנתיים (אולי שלוש) ראינו לראשונה (ולאחרונה) חיבור של חבר פורום לתשתית סימטרית של 100 מגה (אם אני לא טועה) בניסוי שנעשה ע"י אותה חברת חשמל בקריית שמונה.

דבר אחד אני יודע בודאות - מיזם הסיבים יצא לדרך (באמת) כשבזק והוט יתחילו לפרסם באגרסיביות את מיזמי הסיביים שלהן.
כולם פורסים בקצב מסחרר, רק על IBC מדברים פה בפורום ללא היכר, בזכות מספר מצומצם של מקפיצנים סידרתיים.
אני מתחיל לשאול את עצמי שאלות לגבי זהותם של אותם מקפיצנים והאינטרסים שמאחוריהם.

הוט ובזק בינתיים נוקטות בגישות שונות ודומות - ממקסמות רווחים לפני התחרות עם דורם שלישי (וכולנו יודעים כמה קשה להתמקח היום על מחירים), ושתיהן הכריזו על מיזמים דומים. לבזק יש דף הסבר כמו לIBC שנקרא BFIBER, ולהוט - יש דף דומה שנקרא הוט FIBER. לשתיהן רמת פירוט ונגישות זהה לזה של unlimited.
אז? מי בעלי האינטרסים שמתעקשים להשאיר את IBC בתודעה?
הייתי מציע לנעול את השירשור הזה, אבל...
אולי עדיף שהכלום שמדברים עליו בהקשר של מיזם הסיבים ישאר בשירשור אחד של... כלום, במקום שיציף את הפורום בהודעה שבועית חדשה.
נערך לאחרונה על ידי ufffnick ב 30/01/2015 20:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

ufo77, אני לא מבין מה הבעיה לפתוח ארון תקשורת קומתי ולצלם את הציוד האופטי בכדי שכולנו נוכל להתרשם לטובה ולהודות לך על התמונות?
כאשר בזק העבירו סיב אופטי מחוץ לבית שלי לפני שנה, ישאר העלתי כאן תמונות והתרשמות אישית שלי מהפריסה שהם עשו אצלי ברחוב.. למרות שהסיב שלהם סתם מונח..

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

@ufffnick

אובר ניתוח דרמטי. אנשים מתעקשים להשאיר את IBC בתודעה כי הם היחידים שמספקים מהירות סימטרית ישר מהמדף. לא טופ 100 והעלאה של 3 מגה של בזק ו-200 מגה של הוט. סימטרי, וזה מה שאנשים רוצים, לא כבלים מגולגלים בארון של הבניין. לא תוכניות שיום אחד אולי יעשו משהו עם הסיבים שלהם.
משאירים את IBC בתודעה כי רוצים לראות אותם מצליחים. אז כל הדיבורים על מקפיצנים ובעלי אינטרס הם מביכים במקרה הטוב והוצאת דיבה במקרה הפחות טוב.
אלעד

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@Elad8
·
תקרא את מה שאתה כותב.
מה ההבדל בין IBC לבין בזק והוט?
הרי בזק והוט עוד לא הציעו כלום על תשתית הסיבים, וכן הן ממקסמות רווחים מהתשתית הקיימת (לגיטימי, בהיעדר תחרות).
נכון לעכשיו שלושת החברות שמות סיבים ללא היכר מגולגלים באיזה ארון וזהו, כל השאר בגדר שמועה של צד שלישי.
אותי לא מעניין מי יצליח ומי לא.
אני לא חושב שIBC תציל את המצב, כמו שהיו שלוש חברות סלולריות במחירים מופקעים ורק חקיקה פירקה את התיאום מחירים.
אצלינו בשכונה היו אומרים, שעולם ורוד רואים דרך עיניים אדומות.

להאשים בהוצאת דיבה - זו הוצאת דיבה בפני עצמה, ממליץ מאוד להירגע ולהתחיל להפעיל את השכל.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218

שליחה

הבנתי, רק בריאות.
אלעד

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653

שליחה

ufffnick כתב:אצלינו בשכונה היו אומרים, שעולם ורוד רואים דרך עיניים אדומות.
...
אחחח, הח'ברה של רחוב סומסום.... :lol:
לירן

muataz
טרול
טרול
תגובות: 953
שם מלא: muataz

שליחה

גם חיבור של 10 בניינים בעיר אחת או שתיים (בין אם זה נכון או לא) הוא לא בגדר התפתחות.
נערך לאחרונה על ידי muataz ב 30/01/2015 22:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

liranmishani כתב:@shayze

עפ"י האתר שלהם יש להם תמיכה גם בטלויזיה וגם בטלפון בנוסף לאינטרנט.
נראה שכל שירות כזה יופעל ע"י ספק בפני עצמו, אבל כפי שניתן יהיה לתאר יהיו סוג של טריפלים גם בסיבים.

יופון וגולן טלקום מופיעים כספקים בשלושת השירותים.
...
באתר, הם יכולים לפרסם גם חיבור ישיר לירח.
בינתיים אינטרנט הם לא מספקים ועד שהם מספקים (לפי שמועות כמובן), זה לא כולל ציוד קצה שהלקוח צריך לרכוש. כדי לאפשר טלפוניה וטלוויזיה ושירותים נוספים צריך רישוי של משרדים ממשלתיים, ציוד קצה וכו'. לכתוב כמה מילים באתר שהוא כרגע בדיחה גרועה לא ממש מרשים אותי.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401

שליחה

אנחנו רוצים שאלימיטד תשאר בתודעה?:evil:
מצידי אתם יכולים למחוק את כל האשכול.:evil:

אמרתי ואומר שוב יש כאן עובדים בבזק והוט שחוששים מהבא בקרוב אליהם...

uh99
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3783

אכן זה המצב בארץ איין תחרות ..

שליחה

ufo77 כתב:אנחנו רוצים שאלימיטד תשאר בתודעה?:evil:
מצידי אתם יכולים למחוק את כל האשכול.:evil:

אמרתי ואומר שוב יש כאן עובדים בבזק והוט שחוששים מהבא בקרוב אליהם...
...
העניין של תודעה לא מספיק אלא של יכולת מעשית ... הבעיה היא לא שיש כאן עובדי בזק או הוט . אלא שיש חוסר מידע מסודר מטעם: "אלימיטד"

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920

Re: אכן זה המצב בארץ איין תחרות ..

שליחה

·אני לא חושב שיש חוסר מידע מצידם. הם פירסמו, ואנשים דיווחו שראו עבודות בבאר-שבע וברעננה, הם פירסמו שהקימו מרכז בראשון, ופירסמו שמתחילים לחבר בתי-הספר בראשון, אבל, וזה אבל גדול, זהו פרויקט גדול, כבד, ולכן איטי. פריסת רשת סלולר לדוגמא, תקח הרבה פחות זמן, בגלל גולן לדוגמא, איך שנכנסו לתודעה מהר, כך גם התחילו לתת שירות מהר, כי המחוקק חייב את רשת קיימת לתת להם תשתית, עד שגולן פורסת את הרשת שלה. דוגמא נוספת - אורנג', ב-1998, החברה נפתחה באפריל 98, והתחילה לשווק בהשקה רכה באוקטובר 98, ובהשקה מסחרים רק בינואר 99. אני יודע את זה כי באותה תקופה עבדתי באורנג'. אבל פריסת רשת סלולר מסתיימת בהקמת אתר שמכסה אזור מסויים. כאן מדובר להגעה לכל בניין ובניין, ללא אפשרות שימוש בתשתית של מתחרה עד שתסתיים הפריסה, ולכן יקח הרבה זמן, עד שנראה אנשים בסביבה שלנו כלוקוחת unlimited. לבזק והוט אין שום סיבה לפחד מהחברה החדשה, והן יכולות להמשיך לפרוס תשתיות חדשות בקצב שלהן. הלחץ יתחיל רק כאשר יכריחו להפעיל את השוק הסיטונאי בתחום של תשתיות תקשורת, והיה פוסט לא מזמן, בו צויין שזה אמור להתחיל ממש בעוד 3 חודשים (אם אני לא טועה).
אבל אני שוב אומר, ירידות של עובדי בזק והוט לא משפיעים על unlimited" כמו גם קצב פריסה האיטי (שזה הגיוני מאוד) לא מזיז לאף אחד אחר. גם אם unlimited תרד מהרדאר, ותמשיך בשק לחבר לקוחות בהתאם לקצב פריסה, לא יקרה שום דבר רע.

ufo77
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401

שליחה

אני לא בספקות בכלל:D כי אחי מחובר:) וגם ראיתי איך העסק עובד(Y) וזה משהו לא מעולם של בזק או הוט.(n)(זה שונה בתכלית במהירות.
ברעננה ליד ביתי כבר יש תשתית:D וכבר בימים הקרובים נחובר.(כך הבטיח לי ביום חמישי(איש המכירות שלהם)
הכנתי הרבה כובעים לחברים כאן כדי להאכיל אותם בזמן הקרוב.:evil:

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372

שליחה

בוא נראה אם הפעם ufo77 יוכל לספק תמונות ..

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ואני מחובר לפיילוט של המיזם של SpaceX ו-Google - אינטרנט לוויני בקצבים של סיב אופטי.
מקור נוסף...

@ValorHeart
הוא יכול, אבל הוא לא רוצה.
גם כשיהיה לו, הוא יגיד שלא הינו נחמדים ולכן לא "מגיע לנו" שיעלה תמונות.
לי הוא נשמע כמו פרסומת מהלכת של חברה מאוד ספציפית, שאין קשר בינה לבין תשתית אינטרנט שום קשר, בינתיים.

MrYair
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3845

שליחה

Idpo כתב:ufo77,
אני מב"ש. מאוד קרוב לאיזורים שפרסו בהם תשתית (ביאליק והאיזור).
הרה חברים גרים ברחובות שכבר פרסו בהם.
אף לא אחד מדווח שחיברו אותו (כולם אומרים שפנו אליהם ושם זה נגמר).

עזוב תמונות, אני אשמח לדעת כתובת של בניין שכן חובר.
מספיק לי ללכת לעשות לשם טיול של 5 דקות בשביל לראות בעיניים עמוד שמחובר לבניין ולא רק בניין עם עמוד חשמל שעליו יש כבל מגולגל...
...
אחינו אם אתה גר בביאליק תילך לבנייני סוקולוב השני הבניינים ליד המאנאייק בשכונה ב'
אם אתה הולך לכיוון שהכביש הראשי כשהבנייני סוקולוב מצד ימין שלך אתה תראה על העמודי שחשמל
סיב אופטי שחור כמו כן לכל האורך הכביש של מגן דוד אדום ממש מצד של הכיכר

גם במשחררים מבית ספר עמל לכיוון סופר פארם משחררים יש לך מצד ימי על העמודים
סיב אופטי שלהם

ליד קניון הנגב הבניין הגדול איפה שהצומת הגדולה אם השלט המואר של הרוב פרסומות של פורום
יש לך סיב אופטי ממש עובד מעל הצומת עד לתחנה מרכזית מצד ימין של הכביש איפה שבית קברות
הנוצרי בין קניון הנגב לעיר עתיקה

משמעניין אותי מדוע הם בחרו לפרום ב א' ו ב ' שרוב האוכלסיה שמה היא אנשים מבוגרים כאלה
שלא יודעים מה הבדל בין 15 מגה של בזק לבין 100 סימטרי

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

בב״ש רק הנרי קנדל ורמב״ם באמת מחוברים ואפשר לעשות מנוי. משם פירסמתי את התמונה של ה-100 סימטרי.
לגבי הסביבה הקרובה להם אני שומע מיולי שזה כבר מחובר. בינתיים - כלום.

beller
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 519
שם מלא: beller

שליחה

MrYair

כותב: "משמעניין אותי מדוע הם בחרו לפרום ב א' ו ב ' שרוב האוכלסיה שמה היא אנשים מבוגרים כאלה
שלא יודעים מה הבדל בין 15 מגה של בזק לבין 100 סימטרי".

אל תדאג, הם ייפרסו איפה שמצטלם להם טוב: איפה שיש סטודנטים צעירים ויפים וכל המקומונים יקבלו תמונה של איזה פקיד עירייה כאילו גולש באינטרנט. או בשכונות העשירות. בעיריית באר שבע עושים כל דבר אפשרי להעלים אותנו, העניים, המובטלים, אלה שאין להם כסף לאוכל, הילדים שלא מהצבע הנכון.

אני הייתי פורס את האינטרנט הסופר מהיר קודם כל בשכונות העניות ד', ה', י"א. לתת לתושבים פעם אחת בחיים יתרון ולא לתת את היתרונות, אם זה בחינוך, דיור, בריאות, לאנשים שבאים לבאר שבע לכמה שנים לגזור קופון על חשבוננו.
דני בלר

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

@beller
·
מי שנאבק לאכול, לא מחזיק מחשב.
למה בדיוק תפרוש שם תשתית? להזרים אוכל?

shayze
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2626

שליחה

100+ שקל עבור אינטרנט זה המון כסף עבור מי שרעב ללחם.
אנלימיטד ניגשים לכל הסיפור הזה בדרך הלא נכונה. אני לא יודע מה השיקולים העסקיים שלהם, אבל במקום לבצע פריסה שקטה ולהגיע לאיזורי תעשיה מרכזיים, ולהשיג את הלקוחות העסקיים, ואז לנצל את ההכנסות להרחבת הרשת עד לפריסה מלאה, הם מרשתים במקומות עם הכי פחות סיכוי שמישהו יתחבר או שבכלל צריך את המהירויות הללו או מבין את משמעותן.
אפשר להאשים את חברת חשמל רק עד גבול מסויים.
עלינו לשמור על איכות הסביבה למען ילדינו. לפעמים פעולות קטנות כל יום עושות שינוי גדול.

The story of stuff
http://www.storyofstuff.com/

Class889
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4081

שליחה

ufffnick כתב:ואני מחובר לפיילוט של המיזם של SpaceX ו-Google - אינטרנט לוויני בקצבים של סיב אופטי.
...
·

אז תביא תמונות, אשמח לראות איך גוגל חיברו אותך

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”