למי שלא מכיר, הסרט האמריקאי הראשון של מילוש פורמן. אחלה סרט שלא יצא מעולם בוידאו או בדי וי די רישמי, ולכן קשה מאוד למצוא הזדמנות לראות אותו... הקטע שהבאתי זה חלק ממין אודישנים לכשרונות צעירים שבחלקו אבסורדי כזה אבל יש שם גם כמה שירים יפים. יש לי את התקליט...
עוד מעט אעלה עוד שיר משם שהוא לדעתי יפה אפילו...
בעיני שאלה טובה היא שאלה שהוסיפה לי איזה דבר שלא ידעתי או שלא הכרתי...
אני פחות אוהב את השאלות שיש בהם איזו תמונה שמי שמכיר מכיר וזהו... אם זה מעניין או אנקדוטי או עושה איזה שהו הקשר אז זה יותר מוצא חן בעיני.
הסרט של פורמן הוא סרט טוב שמאוד מתאים לתקופה שעשו אותו... יחד עם הבוגר והרולד ומוד הם היו סרטי נעורים כאלו.... ואם יש לכם הזדמנות לראות אותו, אל תחמיצו...
הסרט העליון זה "IT HAPPENED ONE NIGHT" של פרנק קפרה
והתחתון זה "קן הקוקיה" של מילוש פורמן.
אני יודע שהסרט של קפרה הוא הראשון שזכה בגראנד-סלאם של האוסקר.
אני זוכר ש"קן הקוקיה" זכה באוסקר על הסרט, השחקן, הבמאי, והשחקנית - אני לא יודע בנוגע לתסריט אבל נדמה שגם הוא זכה ולכן אני מנחש שזה מה שמשותף ביניהם - זכיה בגראנד סלאם של האוסקר.
[left]Now I want you to remember that no bastard ever won a war by dying for his country. He won it by making the other poor dumb bastard die for his country[/left]
בעיני שאלה טובה היא שאלה שהוסיפה לי איזה דבר שלא ידעתי או שלא הכרתי...
אני פחות אוהב את השאלות שיש בהם איזו תמונה שמי שמכיר מכיר וזהו... אם זה מעניין או אנקדוטי או עושה איזה שהו הקשר אז זה יותר מוצא חן בעיני.
הסרט של פורמן הוא סרט טוב שמאוד מתאים לתקופה שעשו אותו... יחד עם הבוגר והרולד ומוד הם היו סרטי נעורים כאלו.... ואם יש לכם הזדמנות לראות אותו, אל תחמיצו...
.
...
רמקול, אני מבין אותך. אבל קח בחשבון שלא תמיד יש שאלה מתוחכמת מדיי לשאול. למשל השאלה על מילוש פורמן היתה כמעט בלתי אפשרית, כי אולי בן אדם אחד יכיר את הסרט מכל הפורום. אני אוהב את התמונות והציטוטים, אבל כמובן גם שאלות נחמדות עם הקשרים למיניהם כל עוד זה לא ברמת דן חמיצר.