שמעו נא חבריי,gilos כתב:'ספרטקוס - דם וחול' מביא למסך את הסיפור בהרחבה על 'ספרטקוס' - גלדיאטור תראקי, שהיווה כמעט את הפירצה היחידה בכל ההסיטוריה בחומות האבטחה של רומא, והוביל מרד עבדים כנגד האימפרייה העצומה דאז.
עד עתה ראיתי חמישה פרקים (מתוך 13), וכולם בלילה אחד - כי לא הצלחתי לעצור את עצמי.
הסדרה עשוייה מצויין. עלילה שנבנית מדקה לדקה ומשתפת את הצופה בכל פרט שעשוי לקדם את העלילה.
השחקן הראשי הוא אנדי ויטפילד, שחלה מייד לאחר הסדרה בסרטן והלך לעולמו לא מזמן מכתיבת הפוסט הזה.
קשה שלא להיקשר לשחקן הכריזמטי הזה, שאני בטוח שלמי שימלא את מקומו בעונה הבאה, יהיה קשה להיכנס לנעליו, ובכל אופן, לנו הצופים יהיה קשה להיקשר ל'ספרטקוס' אחר.
כמו כן, ישנה עונה נוספת, אך לא קשורה ישירות ל'ספרטקוס - דם וחול' והיא: 'ספרטקוס - אלוהי הזירה' - שמהווה מעין פריקוול ל-'דם וחול'. 'אלוהי הזירה' נעשה בעצם כדי להרוויח זמן, ולראות האם רוחות הגורל נושבות לטובתו של אנדי, אך כאמור, הן לא.
יש לי ביקורת כלפי פרט אחד - הקזות הדם הרבות ששוטפות את עיננו , נראות כאילו נלקחו מסרט אנימציה יפני ואותי זה מאכזב לראות סדרה עם השקעה כזו גדולה מהולה ב'אפקט' כמו הקזת דם כזה זול ומזוייף.
מי שאהב, כמוני, את הסדרה - יאהב גם את 'רומא' שיצאה עד עתה (הבה נקווה לעוד) בשת עונות.
מומלץ במוי חום.
10ֿ|9.5...
רוצו או משהו כזה לראות. סיימתי היום את הפרק 13 והאחרון לעונה, ואני צמא לעוד....לעוד...
מחכה בקוצר רוח לעונה השניה, ומבואס מעצם העובדה שאנדי - ספרטקוס שכל כך נקשרתי אליו לא יהיה בעונה השניה.
סדרה מעולה, ועשויה היטיב.
אני מעלה את הציון ל-9.8
לא 10 בגלל, כמו שכתבתי כבר למעלה, סצנות הדם המוגזמות ושכל עין תבחין בזיופן.