ודווקא עולה לי עוד שאלה טכנית שלא חושב שנענתה עדיין: כשבקומה, יש מסדרון עם פתחים לכמה חדרים. הוא מצליח לעשות את כל הקומה לבד?
ממבט בסרטונים לא נראה שהוא ידע לצאת מחדר אחד ולהיכנס לשני.
אגב אריה,
אם אתה כבר נכנס לנושא המתמטי
TSP זה כשיש לך את המידע על העולם. הרומבה עובד על אלגוריתם לוקלי. הוא לא לומד את העולם.
ברור גם מהסרטונים שהמסלולים שלו רחוקים מאוד מאופטימליים. בגלל זה הוא עובד לאט המאניאק.
moco כתב:ודווקא עולה לי עוד שאלה טכנית שלא חושב שנענתה עדיין: כשבקומה, יש מסדרון עם פתחים לכמה חדרים. הוא מצליח לעשות את כל הקומה לבד?
....
...
ממה שלמדתי בפרסומות / באתר הבית של החברה , תפקיד המגדלור לכוון את הרובוט להגיע לחדר אחר לאחר שסיים חדר אחד , ולבסוף , להחזירו לטעינה בנקודת המוצא,
osherov כתב:משה,
ידוע לי, אבל הרי היו יכולים לבנות רובוט שלומד את הנקודות כל הנקודות בחלל ואז בפעמים הבאות היה יכול מחשב את המרחק הקצר ביותר לניקוי כל החלל
...
באחד הסרטונים הוא נראה כמו איזה שיכור שמנקה קצת פה וקצת שם בלי היגיון.
זה מזכיר לי עובדי ניקיון במוסדות גדולים כמו בתי חולים שמסתובבים עם מגב וסחבה כאילו חסרי מטרה במה שהם רוצים לנקות. מייד קולטים שהם עובדים לפי זמן ולא לפי חדרים.
ידוע לי, אבל הרי היו יכולים לבנות רובוט שלומד את הנקודות כל הנקודות בחלל ואז בפעמים הבאות היה יכול מחשב את המרחק הקצר ביותר לניקוי כל החלל
...
זה מזכיר לי עובדי ניקיון במוסדות גדולים כמו בתי חולים שמסתובבים עם מגב וסחבה כאילו חסרי מטרה במה שהם רוצים לנקות. מייד קולטים שהם עובדים לפי זמן ולא לפי חדרים.
...
אני חייב להגיד לך שאחרי כל הליכלוכים שלך עליו,
לדעתי צריך בכלל לבדוק האם הרומבה מוכן בכלל לעבוד בשבילך !!!
רונן כתב:
שההנהלה תחזור מהעבודה , אמצא זוית נכונה לקבל אישור לקניה
...
אני אגלה לך סוד !!!
הטריק הוא לגרום להנהלה לחשוב שהיא זאת שגילתה את הרומבה והיא זאת שרוצה לקנות אותו !!!
אתה זה שצריך, כאילו, להתנגד לרכישה ולומר למה אנחנו צריכים את הצעצוע הזה !
בסוף כמובן מחוסר ברירה אתה תסכים !
וכך ההנהלה תרגיש מנצחת ואתה תדע שיש לך בנוסף אופצייה לממש רכישה שההנהלה לא מתהלבת ממנה (נניח Wii )
...
...
אני חייב להגיד לך שאחרי כל הליכלוכים שלך עליו,
לדעתי צריך בכלל לבדוק האם הרומבה מוכן בכלל לעבוד בשבילך !!!
...
איזה לכלוכים:-) אני כבר מת עליו.
נראה לי שרובינו, במקום לתת לו לעבוד, נסתובב סביבו לראות איך הוא עובד
זה נראה גם כתחליף לחיית מחמד
moco כתב:ודווקא עולה לי עוד שאלה טכנית שלא חושב שנענתה עדיין: כשבקומה, יש מסדרון עם פתחים לכמה חדרים. הוא מצליח לעשות את כל הקומה לבד?
....
...
ממה שלמדתי בפרסומות / באתר הבית של החברה , תפקיד המגדלור לכוון את הרובוט להגיע לחדר אחר לאחר שסיים חדר אחד , ולבסוף , להחזירו לטעינה בנקודת המוצא,
אם אינני טועה ........
.
...
אני חושב שאתה טועה. תפקיד המגדלורים זה להקים קיר וירטואלי כדי למנוע ממנו ללכת לאן שאתה לא רוצה. אין איך לכוון אותו לאן שאתה כן רוצה.
לא ברור לי איך אתה אומר לו "יאללה, גמרת עם החדר הזה, לך לחדר אחר" חוץ מלהזיז אותו בעצמך כמובן.
רונן,
אני חוזר בי , עכשיו קראתי שבדגמים מסוימים זה אפשרי:
[left]
There are fancier, more expensive, models of Roomba’s which come with additional features/accessories that make it even more impressive. For example, instead of a Virtual Wall, they have “Lighthouses”, which act just like a virtual wall while the Roomba cleans a single room. However, when the Roomba finishes with one room, it sends a signal to the Lighthouse indicating that it’s done. The Lighthouse then turns off the infrared beam and allows the Roomba to pass by it. Once the Roomba passes by it, it turns the beam back on and again blocks the Roomba from returning to the previous room it just finished cleaning. This allows the Roomba to then fully clean the next room. If you have more than 1 lighthouse, you can effectively set up your home so that the Roomba cleans every room…one-room-at-a-time. (Because the Roomba’s battery won’t last long enough to allow it to clean more than 1-2 rooms at a time, the Lighthouses are smart enough to let it back through so it can reach the Home Base, charge itself up again, and then return to finish cleaning where it left off at.[/left]
....
...
אם אינני טועה ........
.
...
אני חושב שאתה טועה. תפקיד המגדלורים זה להקים קיר וירטואלי כדי למנוע ממנו ללכת לאן שאתה לא רוצה. אין איך לכוון אותו לאן שאתה כן רוצה.
לא ברור לי איך אתה אומר לו "יאללה, גמרת עם החדר הזה, לך לחדר אחר" חוץ מלהזיז אותו בעצמך כמובן.
...
שים לב מה שכתוב בפרטי "המגדלור" :
[left]The Virtual Wall Lighthouse uses an invisible infrared signal to help iRobot Roomba® achieve the most efficient and thorough room-to-room cleaning. Contains Roomba in one room until the room is completely vacuumed then directs Roomba to clean the next room. Also blocks off-limit areas in your home. For use with Roomba 500 Series models 535 and up[/left]
נראה ממש מעולה. מה ההבדל בין שני הדגמים שמוצאים למכירה בארץ?
ולא הבנתי מה הרעיון עם הרובוט השוטף. הוא עושה עבודה זהה לרומבה על רצפות (מה ההבדל בין לשטוף עם נוזל ניקוי בשביל להעיף לכלוך ולשאוב עם חיישנים שמפסיקים רק אחרי שהלכלוך נעלם לגמרי?) אבל לא יעלה על שטיחים? זה בעצם עושה חצי עבודה.
מעניין אותי אם הוא יודע להתמודד עם כלבת גולדן רטריבר והנשירה שלה? לסרק אותה זה לא ריאלי (למי יש זמן 5 פעמים ביום?) ומכשיר שיעקוב אחריה וינקה אחריה ואפילו יפחיד אותה קצת ( ) נראה לי רעיון מבריק. אפשר לסמן לו (בעזרת המגדלורים אני מניח?) שיעבוד בשעות מסויימות בכל הבית ובשעות מסויימות רק במקומות שיוגדרו מראש? יש אינטרס שיעבור רק על שטיחים פעם שניה בשעות מסויימות אחרי שהכלבה עברה עליהם שוב והרצפה כבר נקיה.
בחיי, כל מה שצריך עכשיו זה רובוט שגם יודע לנסוע על קירות וחלונות ולנקות אותם מאבק וקורי עכביש.
אני רואה שאני צריך לבלות יותר זמן כאן בשרשור הזה...
אני אנסה להפיג קצת מהחששות ומסימני השאלה שעלו כאן:
1. מה קורה עם צעצועים קטנים? לי יש ילדה בת שנה ושלושה חודשים, "חדר המשחקים" שלה זה הסלון. כאשר הרומבה נתקל בצעצוע כבד (למשל שולחן פעילות) הוא מנקה מסביבו, כאשר הוא נתקל בצעצוע קטן (מגהבלוק, בובה או סתם קוביה) הוא פשוט דוחף אותו בעדינות ואסרטיביות.
2. מה קורה עם נעליים? האם צריך להרים אותם לפני? - התשובה היא לא. הרומבה ידחוף אותם כאוות נפשו.
3. האם צריך לעבוד ולסדר לפני שהרומבה יוצא לפעולה או שמדובר ב"תכנת ושכח". ובכן, אצלי זה "תכנת ושכח". אני לא מסדר את הבית או מכין אותו לרומבה לפני שאני יוצא בבוקר לעבודה. כמו שציינתי, הרומבה אצלי יוצא כל יום לסיבוב בשעה שלוש (בארבע חוזרים עם הילדה מהגן לבית נקי...).
כאן המקום לציין שהיה לי רהיט אחד שהרומבה נטה להסתבך בו. לרהיט היתה קורה מגשרת נמוכה מאוד, ודקה, אשר נפלה בדיוק בין החיישנים של הרומבה (כלומר, חיישני ה-IR לא ראו אותה, וחיישני המגע לא נגעו בה). בפעמים הראשונות הרומבה באמת נתקע על הרהיט הזה, וכאשר הוא הבין שהוא תקוע ולא מצליח לזוז הוא פשוט עצר וחיכה שמישהו יחלץ אותו...
היום הרהיט הזה שינה מיקום (אחרי הכל מדובר בכורסת הנקה) והקורה המפריעה פשוט צמודה לקיר, כך שהרומבה לא נתקע עליה.
4. virtaul wall / lighthouse - מכשיר "מגדלור" שבעזרתו ניתן למנוע מהרומבה להגיע לאיזור מסויים, או לחילופין, בעזרתו ניתן לחלק את הבית למקטעים שונים עבור הרומבה, ובכך לשפר את זמן הניקוי.
באופן אישי אני חושב שמדובר במוצר איכותי שמשפר איכות חיים. אני לא אגיד שהוא חף מחסרונות ובשנתיים ומשהו שהוא אצלי כבר יצא לי לפרק לו גלגל אחד בגלל לכלוך שהצטבר.
אני בהחלט חושב שעשיתי רכישה נכונה לפני שנתיים, והייתי חוזר עליה בלי להניד עפעף. לראיה, לא מעט אנשים שראו אותו אצלי - רכשו אחד כזה גם לעצמם.
רונן כתב:
שההנהלה תחזור מהעבודה , אמצא זוית נכונה לקבל אישור לקניה
...
אני אגלה לך סוד !!!
הטריק הוא לגרום להנהלה לחשוב שהיא זאת שגילתה את הרומבה והיא זאת שרוצה לקנות אותו !!!
אתה זה שצריך, כאילו, להתנגד לרכישה ולומר למה אנחנו צריכים את הצעצוע הזה !
בסוף כמובן מחוסר ברירה אתה תסכים !
וכך ההנהלה תרגיש מנצחת ואתה תדע שיש לך בנוסף אופצייה לממש רכישה שההנהלה לא מתהלבת ממנה (נניח Wii )
שאלתי את היצרן ( בארה"ב ) מה קורה לגבי שיער של כלב בהתייחס למודל 560 ,
התשובה היא כדלקמן ואני מצטט :
[left]As it relates to brushes on the roomba 560 it would need to be cleaned regularly as a buildup of pet hair on the brushes can cause problems with the module of the robot as it is not specifically designed to handle pet hair.
[/left]
שאלתי את היצרן ( בארה"ב ) מה קורה לגבי שיער של כלב בהתייחס למודל 560 ,
התשובה היא כדלקמן ואני מצטט :
[left]As it relates to brushes on the roomba 560 it would need to be cleaned regularly as a buildup of pet hair on the brushes can cause problems with the module of the robot as it is not specifically designed to handle pet hair.
[/left]
...
לצערי המכשיר יורד מהפרק אם כך. רוב הלכלוך על השטיחים זה שערות של הכלבה ואם אני צריך להשקיע יותר זמן בלנקות כמה מברשות של מכשיר מלעבור עם מטאטא על נקודות בעייתיות על השטיח נראה שכבר עדיף לחסוך את הכסף.