אל אל ישראל
האייפון החדש
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
עכשיו זה כבר רשמי.
פרטנר ופלאפון ימכרו גם את מכשירי ה-3G במקביל למכשירי ה-3Gs.
החברות אישרו את דבר המכירה לאחר שסקיצה של דף האינטרנט של המכירה של חברת פלאפון "דלפה" לרשת (האם אנחנו רואים כבר עכשיו ניסיונות לעקוף את הגבלות הפרסום של אפל???)
עדיין לא ידועים מועד ההשקה והמחירים.
פרטנר ופלאפון ימכרו גם את מכשירי ה-3G במקביל למכשירי ה-3Gs.
החברות אישרו את דבר המכירה לאחר שסקיצה של דף האינטרנט של המכירה של חברת פלאפון "דלפה" לרשת (האם אנחנו רואים כבר עכשיו ניסיונות לעקוף את הגבלות הפרסום של אפל???)
עדיין לא ידועים מועד ההשקה והמחירים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
sam22 - איזה מכשירים חדשים? רק עכשיו השיקו את ה 3GS
מישהו יודע מתי האייפון יוצע באורנג'/פלאפון? יש תאריך השקה?
מישהו יודע מתי האייפון יוצע באורנג'/פלאפון? יש תאריך השקה?
- AviBiton
- גורו HTmobile

עדיין אין תאריך ולא מחירים.Huber כתב:sam22 - איזה מכשירים חדשים? רק עכשיו השיקו את ה 3GS![]()
מישהו יודע מתי האייפון יוצע באורנג'/פלאפון? יש תאריך השקה?...
המכשירים החדשים הם ה-N97 של נוקיה, הפאלם פרי, ועוד לא מעט מכשירי נוקיה.
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
לדעתי זה יהיה מאוד בקרוב.
יש השקה גדולה בתחילת אוגוסט למכשירים באירופה. לדעתי במהלך אוגוסט כבר נראה אותם כאן.
יש השקה גדולה בתחילת אוגוסט למכשירים באירופה. לדעתי במהלך אוגוסט כבר נראה אותם כאן.
- AviBiton
- גורו HTmobile

מדי יום אנו מגלים עוד ועוד סעיפים בחוזה ההתקשרות של אפל מול חברות הסלולר הישראליות בנוגע לשיווקו של האייפון בארץ הקודש.
1 - תחילה חשבו בחברות הסלולר שהאייפון ישווק כאן לקראת אמצע אוגוסט, אך עכשיו גם זה לא נראה באופק, וההערכות מדברות על ספטמבר, האמת היא, שאף אחד לא ממש יודע מתי ישווק האייפון פה, רק אפל.
חברות הסלולר כבר שיריינו לעצמן אפשרויות פרסום בתקשורת לאוגוסט ועכשיו הן תצטרכנה להזיז את השיריונים לאזור ספטמבר.
2-חברת אפל שולטת באופן בלעדי בפרסומות של האייפון, כל תו תמונה ומלל עוברים במסננת הקפדנית של החברה ורק הם אלו שיאשרו אם הפרסומות אכן יראו אור או לא.
בין ההנחיות הידועות כבר, לא יתאפשר לפרסם מכשירים נוספים באותה פרסומת של האייפון (לא נראה נוקיה לצד אייפון למשל), לחברות לא יתאפשר להוסיף את האייקון שלהן כהטבעה על המכשיר עצמו, ועוד...
3- חברות הסלולר התחייבו לפי החוזה לספק 100,000 מכשירים (כל חברה), אנחנו חשבנו ש-200,000 מכשירים זה משהו מופרך והרבה מעבר לקיבולת השוק, אבל אז הגיעה סלקום והודיעה שגם היא בעניין, אז עכשיו אנחנו חושבים ש-300,000 מכשירים זה משהו מופרך.
4- חברות הסלולר התחייבו למחירים הבינלאומיים של אפל, דהיינו, 199$ למכשיר ה-3Gs בנפח 16 GB ו-299$ לאותו מכשיר בנפח 32 GB.
הנעלם הגדול לעת עתה, הוא המחיר לחבילה החודשית ללקוחות החברות, לפי כל הנתונים, זה לא הולך להיות זול, במיוחד בהתחשב בסעיף הבא.
5- הדבר החדש שהתגלה הוא שהחברות לא יוכלו לתקן את מכשירי האייפון בישראל, אלא באנגליה, מה שאומר שברגע שמגיע מכשיר תקול, חברת הסלולר צריכה לשלוח את אותו מכשיר על חשבונה לאנגליה לצורך תיקון, ובמקביל, לספק ללקוח מכשיר אייפון חלופי לכל תקופת התיקון.
כל הדברים הנ"ל הם סיכומים מתוך האתרים הבאים:
iphones.co.il
ipsf.co.il
TheMarker.
בעקבות הנתונים הידועים (וגם אלה שעדיין לא ידועים), אנחנו יכולים רק לנחש שהחבילה שתשווק עם האייפון, לא תהיה זולה בכלל, החברות לא יכולות להרשות לעצמן להפסיד כסף (הן כבר מסבסדות את המכשירים בכ-500$).
כבר היום נשמעות הרבה קריאות מצד לקוחות החברות לרכוש את המכשירים בחו"ל, רק כדי לגרום להפסדים לחברות (מעין נקמה בחברות על מה שהלקוחות מכנים "התעללות החברות בלקוחות"), הטענה הנפוצה היא שהגיע הזמן שהחברות ירגישו מה שהן עשו ללקוחות שלהן עד כה.
1 - תחילה חשבו בחברות הסלולר שהאייפון ישווק כאן לקראת אמצע אוגוסט, אך עכשיו גם זה לא נראה באופק, וההערכות מדברות על ספטמבר, האמת היא, שאף אחד לא ממש יודע מתי ישווק האייפון פה, רק אפל.
חברות הסלולר כבר שיריינו לעצמן אפשרויות פרסום בתקשורת לאוגוסט ועכשיו הן תצטרכנה להזיז את השיריונים לאזור ספטמבר.
2-חברת אפל שולטת באופן בלעדי בפרסומות של האייפון, כל תו תמונה ומלל עוברים במסננת הקפדנית של החברה ורק הם אלו שיאשרו אם הפרסומות אכן יראו אור או לא.
בין ההנחיות הידועות כבר, לא יתאפשר לפרסם מכשירים נוספים באותה פרסומת של האייפון (לא נראה נוקיה לצד אייפון למשל), לחברות לא יתאפשר להוסיף את האייקון שלהן כהטבעה על המכשיר עצמו, ועוד...
3- חברות הסלולר התחייבו לפי החוזה לספק 100,000 מכשירים (כל חברה), אנחנו חשבנו ש-200,000 מכשירים זה משהו מופרך והרבה מעבר לקיבולת השוק, אבל אז הגיעה סלקום והודיעה שגם היא בעניין, אז עכשיו אנחנו חושבים ש-300,000 מכשירים זה משהו מופרך.
4- חברות הסלולר התחייבו למחירים הבינלאומיים של אפל, דהיינו, 199$ למכשיר ה-3Gs בנפח 16 GB ו-299$ לאותו מכשיר בנפח 32 GB.
הנעלם הגדול לעת עתה, הוא המחיר לחבילה החודשית ללקוחות החברות, לפי כל הנתונים, זה לא הולך להיות זול, במיוחד בהתחשב בסעיף הבא.
5- הדבר החדש שהתגלה הוא שהחברות לא יוכלו לתקן את מכשירי האייפון בישראל, אלא באנגליה, מה שאומר שברגע שמגיע מכשיר תקול, חברת הסלולר צריכה לשלוח את אותו מכשיר על חשבונה לאנגליה לצורך תיקון, ובמקביל, לספק ללקוח מכשיר אייפון חלופי לכל תקופת התיקון.
כל הדברים הנ"ל הם סיכומים מתוך האתרים הבאים:
iphones.co.il
ipsf.co.il
TheMarker.
בעקבות הנתונים הידועים (וגם אלה שעדיין לא ידועים), אנחנו יכולים רק לנחש שהחבילה שתשווק עם האייפון, לא תהיה זולה בכלל, החברות לא יכולות להרשות לעצמן להפסיד כסף (הן כבר מסבסדות את המכשירים בכ-500$).
כבר היום נשמעות הרבה קריאות מצד לקוחות החברות לרכוש את המכשירים בחו"ל, רק כדי לגרום להפסדים לחברות (מעין נקמה בחברות על מה שהלקוחות מכנים "התעללות החברות בלקוחות"), הטענה הנפוצה היא שהגיע הזמן שהחברות ירגישו מה שהן עשו ללקוחות שלהן עד כה.
נערך לאחרונה על ידי AviBiton ב 27/07/2009 13:21, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

לא כדאי קודם להמתין ולראות מה התמחור של החבילות לפני שמדליקים את הלפידים?! 
- AviBiton
- גורו HTmobile

אני לא הדלקתי שום לפיד, אני רק מביא את הדברים כמו שהם.Huber כתב:לא כדאי קודם להמתין ולראות מה התמחור של החבילות לפני שמדליקים את הלפידים?!...
קריאת הלקוחות היא קריאה שנשמעת בכל האתרים שמתעסקים עם אייפונים (גם קצת בכאלה שלא).
גם אני חושב שאם החבילה תהיה משתלמת, אין שום סיבה לקנות בחו"ל ולו רק מטעמי אחריות ותיקונים.
אבל כמו שזה נראה עכשיו, אין כמעט סיכוי שהחבילות יהיו זולות.
אבל, נחכה ונראה, ימים יגידו...
- Huber
- חבר במועדון HT

אתה יודע מה כל אותם אנשים שקוראים לחרם מראש שוכחים? שבכל ספקית סלולר אחר בעולם בו האייפון מסובסד יש בצידה גם חבילה חודשית לא זולה בכלל, ככה שזה לא ממש חידוש של הספקיות הישראליות. לא מתאים? קונים רק מכשיר וזהו. אבל לבוא וליצור סנקציות זה כבר מיותר וילדותי לטעמי.
- AviBiton
- גורו HTmobile

כמו שזה נראה כרגע, אתה לא יכול לרכוש רק מכשיר (לפחות לא דרך הספקיות).Huber כתב:אתה יודע מה כל אותם אנשים שקוראים לחרם מראש שוכחים? שבכל ספקית סלולר אחר בעולם בו האייפון מסובסד יש בצידה גם חבילה חודשית לא זולה בכלל, ככה שזה לא ממש חידוש של הספקיות הישראליות. לא מתאים? קונים רק מכשיר וזהו. אבל לבוא וליצור סנקציות זה כבר מיותר וילדותי לטעמי....
אני ואתה יודעים ששום חרם צרכנים לא הצליח לעבוד בארץ, למעט חרם צרכנים של קבוצות מסויימות מאד (אתה בוודאי יודע למי אני מתכוון), כך שאם הייתי קשור לחברה סלולרית, לא זה מה שהיה מעסיק אותי, אלא איך לעזאזל אני הולך להעיף 100,000 מכשירים כאשר 2 חברות נושפות בערפי.
להערכתי יהיה פה מחיר מתואם של חבילות בין 3 החברות (גם אם לא ממש מתואם ברמה של הסכמים ועבירה על הגבלים עסקיים). אף חברה לא תוכל להרשות לחברה אחרת לתת מחירים זולים יותר.
מה שקצת הרס לפלאפון "לגנוב" לקוחות מאורנג' ויותר מאוחר הרס לפלאפון ואורנג' את האפשרות "לגנוב" לקוחות מסלקום.
theAman כתב:זו בדיוק הסיבה מדוע סלקום הכניסה את עצמה למלכודת הזוHuber כתב:מה שקצת הרס לפלאפון "לגנוב" לקוחות מאורנג' ויותר מאוחר הרס לפלאפון ואורנג' את האפשרות "לגנוב" לקוחות מסלקום...., ולשבחו של המנכ"ל שלה הוא לפחות המתין וחשב אם זה שווה לו (אני מניח שהוא בדק כמה לקוחות יערקו לו והוא גילה שלא שווה לו ), בניגוד לאורנג' שעשתה ME TOO טיפוסי
...
- AviBiton
- גורו HTmobile

truejoker כתב:צודק,theAman כתב:זו בדיוק הסיבה מדוע סלקום הכניסה את עצמה למלכודת הזוHuber כתב:מה שקצת הרס לפלאפון "לגנוב" לקוחות מאורנג' ויותר מאוחר הרס לפלאפון ואורנג' את האפשרות "לגנוב" לקוחות מסלקום...., ולשבחו של המנכ"ל שלה הוא לפחות המתין וחשב אם זה שווה לו (אני מניח שהוא בדק כמה לקוחות יערקו לו והוא גילה שלא שווה לו ), בניגוד לאורנג' שעשתה ME TOO טיפוסי
...
למרות שגם שסלקום יכלו באותה המידה להפסיד בגלל שהם החברה השלישית בארץ שחתמה עם אפל.
למה להפסיד?
כי ישראל זו המדינה הראשונה שבה 3 מפעילים זוכים בחוזה עם אפל, עד עכשיו זה היה מוגבל ל-2 מפעילים במדינה, כך שאפל וסלקום יצרו פה תקדים, באותה מידה, אפל היו יכולים להמשיך בקו הקיים של 2 מפעילות ואז סלקום היו מפסידים בגלל ההמתנה שלהם.
ההימור הצליח להם הפעם (בינתיים, הם עדיין צריכים למכור מספיק מכשירים)....
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אני מאוד מבין את החרם... אם יצליחו כמובן להתאגד כמו שצריך.
ביטוח טלפון - יוצא שבשנה אתה משלם יותר מהטלפון, SMS - מחירים שערורייתייים - ואני עוד לא מדבר על שוק המחירים ההזויים - לדקות שיחה וכד'...
מה שמיוחד באייפון להבנתי - הוא בא עם עברית תקנית - בניגוד לרוב הטלפונים שנמכרים בחו"ל ואתה תקוע בלי עברית. העובדה שגם המקלדת על המסך - לא צריך לצרוב או להסתדר בלי עברית צרובה.
ביטוח טלפון - יוצא שבשנה אתה משלם יותר מהטלפון, SMS - מחירים שערורייתייים - ואני עוד לא מדבר על שוק המחירים ההזויים - לדקות שיחה וכד'...
מה שמיוחד באייפון להבנתי - הוא בא עם עברית תקנית - בניגוד לרוב הטלפונים שנמכרים בחו"ל ואתה תקוע בלי עברית. העובדה שגם המקלדת על המסך - לא צריך לצרוב או להסתדר בלי עברית צרובה.
- AviBiton
- גורו HTmobile

העברית עדיין לא מושלמת, למרות שלהרבה אנשים זה מספיק.Itay_Pollak כתב:אני מאוד מבין את החרם... אם יצליחו כמובן להתאגד כמו שצריך.
מה שמיוחד באייפון להבנתי - הוא בא עם עברית תקנית - בניגוד לרוב הטלפונים שנמכרים בחו"ל ואתה תקוע בלי עברית. העובדה שגם המקלדת על המסך - לא צריך לצרוב או להסתדר בלי עברית צרובה....
ישנן חבילות לעברית כמו OpenHebrew המצויינת שבעצם משלימות את החסר, כמו הצמדה לימין באפליקציות מסויימות, סרגלי אותיות בעברית, בעיה באתרים כמו ynet ו-one שלא עולים כמו שצריך ועוד תיקונים...