כל הסטרימרים מלאים בבאגים ??

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #101 

אולי אני אלמד - ואחרי שאצליח (או תצליח) להחזיר אותו למצב עובד תקין- לא אעשה יותר עדכונים.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #102 

אכן - כל העניין מתמצה בגישה ל HTPC - האם זה "מכשיר" לצפייב מדיה וזהו, או שזה מחשב ששמנו בסלון?
אם מדברים על הגישה הראשונה, אז אכן יש חשיבות מועטה מאוד למערכת ההפעלה.
אבל אם אני לא רוצה להגביל את המחשב הזה, ואני לא מבין למה אני ארצה להגביל מחשב ליישום אחד בלבד כשאני יכול לעשות איתו הכל - כל מה שעושים עם מחשב, אז חזרנו להתחלה ולאמת הידועה: המשתמש הסביר מסוגל להתמווד עם חלונות, הוא לגמרי לא מסוגל להתמודד עם הסיבוך של ליונוקס.
יש לי מחשב בסלון? אנ ירוצה אופיס! אני רוצה לגלוש! אני רוצה לשחק משחקי מחשב (על לינוקס, פחחחח)!
פייר פוקס ייתן לי להכנס לאתר של לאומי קארד לראות את כרטיסי האשראי שלי ? לא. זאת אומרת כן - אחרי שאני אתקין עליו 800 פאצ'ים מקושקשים. למי יש כח להתעסק בזה בלינוקס?
לא משנה כמה מילים נשפוך, לא משנה כמה דתי יהיה תומך הלינוקס, המציאות היא שרובה המוחלט של האוכלוסיה מתרחק מזה כמו ממגפה.
ורק שיהיה ברור, אני מכיר לינוקס, עבדתי עם מערכת ההפעלה הזו כמעט 4 שנים, דווקא בשוק השרתים. אני לא מדבר מבורות.
*אני* יכול לשים בבית אובנטו בקלות ולעבוד איתו. את הילדים שלי אני לא הולך לסבך עם הדבר הזה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #103 

יש לי מחשב בסלון? אנ ירוצה אופיס! אני רוצה לגלוש!
...
אני צריך זכוכית מגדלת כדי לעבוד עם HTPC שמחובר למסך 50 אינצ' 1920 על 1080 ממרחק 4 מטר. מצד אחד מסך גדול מדי שצריך לסובב את הראש, מצד שני הכיתוב קטן מדי.

לא מעשי

יש לי לאפטופ (כמו לכל אחד אחר במשפחה חוץ מהבת הקטנה שהיא בת 4.5) בשביל כל הדברים שקשורים לעבודת מחשב

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #104 

דווקא בעניין הזה אני בהחלט מסכים עם SHED ומיכאל - HTPC זה לא מחשב לעבודה
זה בסדר ומצוין לראות חדשות / תחזית. לעבוד ממש / לגלוש ממש - זה קצת מוגזם - ומאוד לא נוח.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #105 

ניר,

זה אכן הבדל של גישה. אתה אולי רוצה אופיס בסלון - אני *לא* רוצה אופיס בסלון. בשביל זה יש חדר עבודה, עם עמדת עבודה נוחה יותר, מרחק צפיה נוח יותר מהמסך ועוד.
אני רוצה לגלוש באינטרנט בסלון ולהתעדכן, אין לי שום רצון להתחיל לכתוב טוקבקים או לצ'וטט ב-MSN (למרות שאפשר) מהכורסא בסלון). למה? כי אפליקטיבית זה לא נוח לצ'וטט כשהמסך במרחק 4 מטר ממני, ואני צריך להתפשר על מקלדת (דרך אגב, אני בכלל לא רוצה מקלדת בסלון).

בסלון שלי אני רוצה חווית מדיה עשירה ומלאה. זה אומר PVR מלא, time shift ו-place shift לכל התכנים, זה אומר fan art לקבצים שירדו מהאינטרנט (בין עם על ידי המחשב בסלון ובין אם על ידי מחשב אחר בבית), תמונות, עדכוני חדשות ו-RSS (כולל עדכונים מהבנק אגב), צפייה במדיה אופטית והכי חשוב: אני רוצה את כל זה עם ממשק אחיד, פשוט ונוח לתפעול משלט אחד בלבד. אני לא רוצה שלט לטלוויזיה, שלט ליס, שלט לסטרימר, שלט ל-DVD ושלט למערכת. לא רוצה ללמוד 17 ממשקי משתמש שונים.

השורה התחתונה היא שאין היום מערכת כזו מבוססת חלונות, שמסוגלת לעשות את כל זה עם אפס תחזוקה במשך שנים. התוכנה היחידה לחלונות שמתקרבת ליכולות האלה היא SAGE אשר מציגה פתרון PVR עשיר (כמעט כמו זה של MYTH) אבל נופלת מ-MYTH בכל מה שקשור לטיפול במוזיקה ומדיה אחרת.

אבסורד נוסף, אגב, ,הוא שהעיברות של MYTH היום טוב יותר מהעיברות של חלונות מדיה סנטר (ויסטה או 7MC). אני מתייחס ליישור לימין של תפריטים, לזרימה של מסך מימין לשמאל ולא משמאל לימין ועוד.
You are never fully dressed without a smile

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #106 

Shed כתב:1. אני לא מבין על איזה עדכונים אתה מדבר - מעולם לא בוצע שום עדכון למערכת ה"מבצעית" שלי. ברגע שהגעתי לתצורה הנוחה לי בצעתי FREEZE ושום דבר לא משתנה. נקודה.

2. לא אמרתי שלינוקס קל/קשה יותר מחלונות, אין ספק שמדובר בעולמות שונים. הטענה שלי היא ש-HTPC לא מתפקד בכלל כמחשב ואסור לראות אותו כמחשב. לדעתי צריך להתיחס ל-HTPC כאלה "ממיר יס מקס משוכלל מאוד מאוד". אף אחד מאיתנו לא התקין תוכנות על היס מקס שלו, או ניסה לפשפש לו בקרביים. כך בדיוק צריך להתייחס ל-HTPC - כאלה קופסא שחורה (שעושה כל דבר בתחום אודיו וידאו) עם ממשקי רשת לשיתוף קבצים. נקודה.
...
פשוט תענוג לקרוא את ההתייחסות שלך לקונספט של HTPC/סטרימר.
אם אתה היית מהנדס המערכת של כל אותם סטרימרים שעלו פה לדיון, אני בטוח שבכלל לא היה צורך לפתוח את האשכול הזה.
(Y)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #107 

Shed כתב:ניר,

זה אכן הבדל של גישה. אתה אולי רוצה אופיס בסלון - אני *לא* רוצה אופיס בסלון. בשביל זה יש חדר עבודה, עם עמדת עבודה נוחה יותר, מרחק צפיה נוח יותר מהמסך ועוד.
אני רוצה לגלוש באינטרנט בסלון ולהתעדכן, אין לי שום רצון להתחיל לכתוב טוקבקים או לצ'וטט ב-MSN (למרות שאפשר) מהכורסא בסלון). למה? כי אפליקטיבית זה לא נוח לצ'וטט כשהמסך במרחק 4 מטר ממני, ואני צריך להתפשר על מקלדת (דרך אגב, אני בכלל לא רוצה מקלדת בסלון).

בסלון שלי אני רוצה חווית מדיה עשירה ומלאה. זה אומר PVR מלא, time shift ו-place shift לכל התכנים, זה אומר fan art לקבצים שירדו מהאינטרנט (בין עם על ידי המחשב בסלון ובין אם על ידי מחשב אחר בבית), תמונות, עדכוני חדשות ו-RSS (כולל עדכונים מהבנק אגב), צפייה במדיה אופטית והכי חשוב: אני רוצה את כל זה עם ממשק אחיד, פשוט ונוח לתפעול משלט אחד בלבד. אני לא רוצה שלט לטלוויזיה, שלט ליס, שלט לסטרימר, שלט ל-DVD ושלט למערכת. לא רוצה ללמוד 17 ממשקי משתמש שונים.

השורה התחתונה היא שאין היום מערכת כזו מבוססת חלונות, שמסוגלת לעשות את כל זה עם אפס תחזוקה במשך שנים. התוכנה היחידה לחלונות שמתקרבת ליכולות האלה היא SAGE אשר מציגה פתרון PVR עשיר (כמעט כמו זה של MYTH) אבל נופלת מ-MYTH בכל מה שקשור לטיפול במוזיקה ומדיה אחרת.

אבסורד נוסף, אגב, ,הוא שהעיברות של MYTH היום טוב יותר מהעיברות של חלונות מדיה סנטר (ויסטה או 7MC). אני מתייחס ליישור לימין של תפריטים, לזרימה של מסך מימין לשמאל ולא משמאל לימין ועוד.
...
זה הכל עניין של צרכים. כל אחד עם מה שנוח לו.
אני מסתכל על מחשב כעל פלטפורמת כל בו. היא אמרוה לעשות הכל. אני ל-ע-ו-ל-ם לא ארצה לעבוד עם מערכת הפעלה שמישהו הקפיא עבורי. יש לי אפליקציה קטנטונת שמראה את כל המחלפים באיילון. לא יכול לחיות בלעדיה. לא אוכל להתקין אותה על המדיה סנטר הסגור שלך. בשניה שאני אקבל אותו - אני אנסה "לפתוח" אותו.
רוצה טיימ שיפט? יש לי אפליינס שמיועד בדיוק בשביל זה. קוראים לו יס מקס HD. בחדר השינה יש לי מקס רגיל. על התסבוכת המדהימה של הקלטה כפולה אני מתגבר בקלות.
רוצה לנגן כל סוג מדיה אפשרי? יש לי אפליינס גם בשביל זה. קוראים לו פופקורן. הוא עושה את העבודה באופן מצויין. יש לו כל מני אפליקציות אחרות - דפדפן ביוטיוב, ועוד כל מני קישקושים. לא משתמש בזה בכלל. למה? כי זו חוויה הרבה יותר עניה מאשר במחשב אישי.
אז יש לי שלט למקס, שלט לפופקורן, שלט ל WII וגם שלט למגבר. באמת בעיה. אני לא מכיר פתרון מושלם לזה, ואין לי שום כוונה להשקיע מאות רבות של שקלים בשלט אוניברסלי. ברור לי שהוא לא ייתן מענה מושלם לכל הגחמות שלי.
אם הייתי שם מחשב סלון לא הייתי נותן לו לעבוד ב full HD. מקטינים את הרזולוציה, מגדילים את הפונטים, והופ הבעיה נפתרה. כן, אני יודע, זה לא נייטיב. רואים טוב. בדקתי את זה.

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #108 

ניר,
נושא האשכול הוא לא מחשב אישי אלא סטרימר, או HTPC שמתנהג כמו סטרימר.
הדגש בסטרימר/מזרימדיה על גבי מחשב אישי הוא פשטות, אמינות ומחיר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #109 

niron כתב: הדגש בסטרימר/מזרימדיה על גבי מחשב אישי הוא פשטות, אמינות ומחיר.
...
1) מחיר? מחיר? יש HTPC שמתחרה עם פופקורן במחיר? מתי בפעם האחרונה ראית HTPC ב 200 דולר?
2) אני מבין שיש לך אחד כזה בבית, אבל לדעתי HTPC שמתנהג כמו סטרימר- זה אוקסימורון, וגרוע מכך - זה חוסר ניצול של משאב קיים. ביזבוז. שזו בדיוק הנקודה הראשונה שלי.

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #110 

nir11 כתב:
niron כתב: הדגש בסטרימר/מזרימדיה על גבי מחשב אישי הוא פשטות, אמינות ומחיר.
...
1) מחיר? מחיר? יש HTPC שמתחרה עם פופקורן במחיר? מתי בפעם האחרונה ראית HTPC ב 200 דולר?
2) אני מבין שיש לך אחד כזה בבית, אבל לדעתי HTPC שמתנהג כמו סטרימר- זה אוקסימורון, וגרוע מכך - זה חוסר ניצול של משאב קיים. ביזבוז. שזו בדיוק הנקודה הראשונה שלי.
...
1. אין. וזאת בדיוק הבעיה. נוצר מצב שצריך להתפשר או על מחיר או על באגים.
2. ובזבוז זמנו של אדם שחפץ בלראות סרטים בFHD, הוא לא מבין במחשבים ולא רוצה להבין, זה בסדר?

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #111 

niron כתב:
nir11 כתב:
niron כתב: quote]
2. ובזבוז זמנו של אדם שחפץ בלראות סרטים בFHD, הוא לא מבין במחשבים ולא רוצה להבין, זה בסדר?
...
מה עושה מי שרוצה לראות DVD ולא מבין במחשבים? קונה נגן DVD. אני מניח בבטחה שעל כל סטרימר וHTPC שנכר בארץ נמכרים לפחות 1000 מכשירי DVD. תנחש למה.

מה עושה מי שרוצה לראו תסרטים ב FHD ולא מבין במחשבים? קונה נגן בלו ריי. אתה עוד תראה שכולם יקנו את זה, כי עוד מעט זה יעלה כמו DVD.

מה עושה מי שרוצה לראות MKV ועוד כל מני פורמטים שכאלה שלא מוכרים בחנויות? מוריד מהאינטרנט. וזה העניין. אם הוא הוריד מהאינטרנט, פתח פורטים בפיירוול, עשה מנוי לnewsgroups, מוריד NZB, מתקן PAR, עושה UNRAR, אז אתה יודע מה הוא? הוא מבין במחשבים. וכאן מגיעה הטענה שלי שכבר שחקתי אותה עד דוק: HTPC סגור זה מוצר בלי קהל יעד ( או מוצר בעל קהל יעד קטן מכדי שמישהו ירצה להשקיע בו אפילו סנט אחד שחוק).
מי שמבין במחשבים ירצה אותו פתוח, מי שלא מבין במחשבים לא יירצה אותו בכלל, כי הוא כבר יודע שאין דבר כזה מחשב שכל אחד יכול להפעיל. מה הוא יעשה בפעם הראשונה שאינטרנט לא יעבוד? שהרשת לא תעבוד? שהדיסק יסבול מבעיה כלשהי?
יש לך מוצר בלי שוק, בלי קהל, וזה כל מה שאני מנסה להסביר לך.
אגב, גם סטרימר דורש *המון* הבנה בטכנולוגיה. זה למה מוכרים כל כך מהם לעומת נגני DVD.
...
...

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #112 

1. יש כאלה שפשוט מגבים ג'יגות של MKV מהמחשבים של חברים שלהם. לא דורש לימוד.
2. יש כאלה שלימדו אותם בלית ברירה להסתדר עם טורנטים -- וזה דרך אגב, לא דורש הרבה לימוד. ראיתי במו עיני.

הדברים הללו לא גוזרים, שהמשתמש יהיה מעוניין להתחיל להתקין תוכנות על HTPC, לתכנת שלט, להגדיר עשרות פרמטרים, ממש לא.
בלוריי גם הוא לא אופציה טובה, בגלל בעית הזמינות של כותרים טובים עם תרגום לעברית.
ולבסוף, יש אנשים שבהחלט מבינים במחשבים (כמוני) אבל רוצים פתרון מהיר ונוח. אני חושב שיש שוק למוצר הזה, אחרת לא היו קיימים הסטרימרים. לצורך העניין HTPC כמו שתיאר SHED, שקול לסטרימר יקר, שבמקרה גם אין מי שמשווק אותו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #113 

אני חושב שיש שוק למוצר הזה, אחרת לא היו קיימים הסטרימרים. לצורך העניין HTPC כמו שתיאר SHED, שקול לסטרימר יקר, שבמקרה גם אין מי שמשווק אותו.
...
אולי אני טועה ואתה צודק. אני חושב שסטרימרים קיימים כמוצר נישה לשוק קטן מאוד (יחסית). חברת פופקורן (או איך שלא קוראים לה) אולי רווחית, אבל היא לא תשחק לעולם במגרש של הגדולים (HP, DELL וכו'). אני חושב שסטרימרים קיימים בגלל שהם מוצר זול, בגלל שהם בנויים על חומרה מאוד זולה.
אני חושב שHTPC סגור זה מוצר שלא יכול להצליח, ובדיוק בגלל זה הוא לא קיים. אתה (או כל כאחד אחר) מוזמן לנסות את מזלו בשיווק מוצר כזה. אני אישית לא הייתי משקיע בחברה כזו כי אני לא מאמין שמוצר כזה יכול להצליח.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #114 

Shed כתב: .......
הדבר היחידי שצריך להקפיד עליו הוא יצרן כרטיס המסך. אפשר תמיד לקפוץ לאינטל, אבל אי אפשר (או לא מומלץ) לקפוץ בין AMD ל-NV).
.......
...
Shed,
איזה כרטיס מסך יש לך ?

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #115 

osherov,
אני עם GeForce 9500 GT.

ניר,
אני לא משווק, מוכר או דוחף HTPC "סגור", להיפך, המערכת שלי בנויה על מערכת open source שאין יותר פתוחה ממנה. הטענה שלי בשרשור כאן היתה שניתן ליצור image אשר מתנהג כ-אפליאנס מלא (בדיוק כמו יסמקס) ולשכפל אותו בין מערכות שונות.
אתה תיארת מצב שבו יש לך מספר אפליאנסים עבור מספר מטרות שונות. לי יש רק קופסא אחת בסלון. היום היא בגודל של מיקרו ATX, מחר היא תהיה בגודל של 7 ס"מ על 7 ס"מ (פלטפורמת ION של NV) ותעלה באיזור ה-200 דולר.
אני יכול לשים קופסא כזו בכל חדר בבית ולקבל את כל היכולות בכל מקום. אתה לא יכול לראות את תכני ה-HD שלך בחדר השינה בלי להוסיף עוד פופקורן שם. ואם אתה רוצה time shift בחדר שינה אתה צריך עוד יס מקס וניהול הקלטות קפולות עם כל הבלאגן הכרוך בכך.
המוזיקה שלך לא זמינה בכל חדר, אצלי, לעומת זאת, כל ה-play lists זמינים בכל מקום בבית (כולל בגג), הן מסונכרנים כל הזמן, ואני יכול לנגן כל מוזיקה בכל מקום כאוות נפשי.
אתה לא יכול לראות DVD בחדרים, בלי להוסיף עוד קופסא בכל חדר. אם אני מכניס DVD לכונן של מכשיר אחד - הוא מייד זמין לכל שאר הקליינטים בבית, אני לא צריך להוסיף DVD בכל חדר.
לסיכום:
אם נשווה תפוחים לתפוחים, כלומר את ערימת הפיצ'רים שיש במערכת אצלי נגלה שעל מנת להינות מאותם פיצ'רים אתה צריך להשקיע הרבה יותר מ-200 דולר בכל חדר, וגם אז לא יהיו לך כולם.

ואגב: לראות מצלמות תנועה באילון זה דבר שהמערכת שלי יודעת לעשות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #116 

Shed כתב:osherov,
אני עם GeForce 9500 GT.

...
באמת? לי יש איזה excecutable קטן בגודל 40K שמראה את כל המצלמות בבת אחת. הוא רץ על ווינדוז. איך בדיוק אתה הולך להריץ אותו? תתקין מכונה וירואלית בשביל זה?
האפליקציה המסכנה הזו היא סתם דוגמה. מה שחשוב יותר לומר זה צריך להיות מדען טילים כדי להפעיל לינוקס.
הטענה שלך לגבי זה שאתה מקבל הכל בכל מקום היא "לא מדוייקת". אתה תיקח את הקופסה שלך לכל מקום כדי לראות הכל. אני יכול לעשות בדיוק אותו דבר, אבל בוחר במקום זה להחזיק נגן DVD בכל מקום. יש לי אחד שעלה 79 שקל (כן! והוא מנגן divX), יש לי עוד אחד שהוא גם DVD מקליט שבאמצעותו העברתי את כל הקלטות שלי ל DVD. הקופסה שלך עושה את זה? אולי אם נחבר לה 200 חוטים, כרטיס טלוויזה ועוד כל מני שמציק'ים. וגם אז - המקליט שלי יעשה עבודה ה-ר-ב-ה יותר אלגנטית (צריך ללחוץ רק על כפתור אחד- beat this)
אני לא מטייל עם הקופסאות שלי בכל הבית, ויש לי ספק רב אם אתה עושה את זה. זה מסוג הדברים שאנשים יכולים לעשות אבל אף פעם לא עושים.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #117 

nir11 כתב:
Shed כתב:osherov,
אני עם GeForce 9500 GT.

...
באמת? לי יש איזה excecutable קטן בגודל 40K שמראה את כל המצלמות בבת אחת. הוא רץ על ווינדוז. איך בדיוק אתה הולך להריץ אותו? תתקין מכונה וירואלית בשביל זה?
האפליקציה המסכנה הזו היא סתם דוגמה. מה שחשוב יותר לומר זה צריך להיות מדען טילים כדי להפעיל לינוקס.
הטענה שלך לגבי זה שאתה מקבל הכל בכל מקום היא "לא מדוייקת". אתה תיקח את הקופסה שלך לכל מקום כדי לראות הכל. אני יכול לעשות בדיוק אותו דבר, אבל בוחר במקום זה להחזיק נגן DVD בכל מקום. יש לי אחד שעלה 79 שקל (כן! והוא מנגן divX), יש לי עוד אחד שהוא גם DVD מקליט שבאמצעותו העברתי את כל הקלטות שלי ל DVD. הקופסה שלך עושה את זה? אולי אם נחבר לה 200 חוטים, כרטיס טלוויזה ועוד כל מני שמציק'ים. וגם אז - המקליט שלי יעשה עבודה ה-ר-ב-ה יותר אלגנטית (צריך ללחוץ רק על כפתור אחד- beat this)
אני לא מטייל עם הקופסאות שלי בכל הבית, ויש לי ספק רב אם אתה עושה את זה. זה מסוג הדברים שאנשים יכולים לעשות אבל אף פעם לא עושים.
...
1. אתה חושב קצת עקום. לך יש exe שאתה מריץ על חלונות. אין בעיה ליצור binary מקביל בלינוקס (אפילו לא צריך לקמפל, בשביל זה יש פרל ופיתון) ובכלל, לא צריך תוכנה חיצונית. כל מה שהדפדפן יודע להראות - אני יודע להראות, גם על מסך מפוצל. (אגב, המערכת שלי יודעת להציג על הטלוויזיה את כל המצלמות של מערכת האבטחה בבית, כולל שליטה על ALARMS וכו', אבל נעזוב את זה בצד).

2. אני לא מזיז את הקופסא שלי ממקום למקום. יש לי "לקוח רזה" (thin client) בכל חדר. הלקוח הרזה הזה הוא מחשב מסכן (מעבד אטום בכלל, שעולה, יחד עם הלוח פחות מ-80 דולר) וכרטיס מסך טוב. דיסק קשיח מינימלי (או ללא דיסק כלל). וזהו.

3. הקופסא שלי מעבירה את כל הקלטות ל-DVD בלחיצת כפתור. יותר מכך - כאשר אתה מכניס לה דיסק DVD היא שואלת אותך האם אתה רוצה לצפות בו או לעשות לו RIP לדיסק. בן - בדיוק מה ששמעת. אני עושה RIP ל-DVD בלחיצה כפתור אחת מהשלט. קובץ ה-RIP (למעשה זה ISO) נכנס לי אוטומטית למקום המתאים בספריית הוידאו של המערכת, תוך לקיחת תקציר מאתר סרטים, ציון ופוסטר מ-IMDB.

4. הלפטופ שלי, בין שעאר הדברים, גם יודע לשמש בלקוח למערכת. כאשר אני עולה לגג ומארח שם, אני מעלה אותו איתי ומחבר אותו למערכת השמע שיש על הגג. באותה שניה יש לי את כל המוזיקה, הסרטים והטלוויזיה גם על הגג.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #118 

אתה חושב קצת עקום. לך יש exe שאתה מריץ על חלונות. אין בעיה ליצור binary מקביל בלינוקס (אפילו לא צריך לקמפל, בשביל זה יש פרל ופיתון) ובכלל, לא צריך תוכנה חיצונית. כל מה שהדפדפן יודע להראות - אני יודע להראות, גם על מסך מפוצל. (אגב, המערכת שלי יודעת להציג על הטלוויזיה את כל המצלמות של מערכת האבטחה בבית, כולל שליטה על ALARMS וכו', אבל נעזוב את זה בצד).
...
לא הבנתי כלום. יש לי קובץ בינארי. נכון שבסופו של דבר הוא פונה ל URL, אבל מישהו יצר מעטפת שאני לא בדיוק מבין איך את ממיר אותה ללינוקס בשתי שניות.
אין לי את ה source מן הסתם (לא שזה היה משנה). איך בדיוק אתה מייצר אותו בלינוקס? כותב קוד? כותב סקריפט? על מה אתה מדבר, אני אשמח אם תסביר לי.

ולגבי הקליינטים הרזים שיש לך בכל פינה בבית, רק ההרד דיסק עולה לך באזור ה 80 דולר, ואם איך לך הרד דיסק, אז יש לך, אני מנחש, boot מ PXE. כמה אנשים אתה מכיר שמסוגלים לקנפג את זה?
ואם זה קליינט רזה, איך בדיוק הוא מציג HD?!
אתה מנסה להוכיח לי שמישו טכני יכול לבנות משהו מדהים בבית? אין צורך, אני יודע את זה. הטענה שלי היא שזה ממש לא מוצר לייצור סדרתי.

עוד משהו, למה שאני ארצה, לעזאזל, לעשות RIP מכל DVD שאני מכניס למערכת? אתה מבין על איזה דברים מורכבים אתה מדבר כאן? מי צריך את האופציות האלה? כמה אנשים בכלל מבינים מה זה עושה?

niron פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #119 

SHED,
זה בדיוק מה שרשמתי: "אין מי שמשווק אותו"
לצורך העניין, אני לא יכול להכנס לZAP, למצוא את המוצר ולהזמין אותו.

דרך אגב, ביחס לכמות הפיצ'רים - הרי כל האשכול נפתח בכך, שעוד לפני שדיברתי על פיצ'רים, אמרתי שלא יתכן, שגם את הדברים הבסיסים הסטרימרים לא יודעים לעשות היום, אחרי 4 שנים, בלי באגים.
קל וחומר אם ישנם עוד פיצ'רים...(אבל עדיין, הHTPC שלך יעלה הרבה יותר מ200$)
נערך לאחרונה על ידי niron ב 19/05/2009 17:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה #120 

nir11 כתב:
אתה חושב קצת עקום. לך יש exe שאתה מריץ על חלונות. אין בעיה ליצור binary מקביל בלינוקס (אפילו לא צריך לקמפל, בשביל זה יש פרל ופיתון) ובכלל, לא צריך תוכנה חיצונית. כל מה שהדפדפן יודע להראות - אני יודע להראות, גם על מסך מפוצל. (אגב, המערכת שלי יודעת להציג על הטלוויזיה את כל המצלמות של מערכת האבטחה בבית, כולל שליטה על ALARMS וכו', אבל נעזוב את זה בצד).
...
לא הבנתי כלום. יש לי קובץ בינארי. נכון שבסופו של דבר הוא פונה ל URL, אבל מישהו יצר מעטפת שאני לא בדיוק מבין איך את ממיר אותה ללינוקס בשתי שניות.
אין לי את ה source מן הסתם (לא שזה היה משנה). איך בדיוק אתה מייצר אותו בלינוקס? כותב קוד? כותב סקריפט? על מה אתה מדבר, אני אשמח אם תסביר לי.

ולגבי הקליינטים הרזים שיש לך בכל פינה בבית, רק ההרד דיסק עולה לך באזור ה 80 דולר, ואם איך לך הרד דיסק, אז יש לך, אני מנחש, boot מ PXE. כמה אנשים אתה מכיר שמסוגלים לקנפג את זה?
ואם זה קליינט רזה, איך בדיוק הוא מציג HD?!
אתה מנסה להוכיח לי שמישו טכני יכול לבנות משהו מדהים בבית? אין צורך, אני יודע את זה. הטענה שלי היא שזה ממש לא מוצר לייצור סדרתי.

עוד משהו, למה שאני ארצה, לעזאזל, לעשות RIP מכל DVD שאני מכניס למערכת? אתה מבין על איזה דברים מורכבים אתה מדבר כאן? מי צריך את האופציות האלה? כמה אנשים בכלל מבינים מה זה עושה?
...
1. אני לא צריך את כל המעטפת הבינארית שלך. כמו שכתבת: בסופו של דבר פונים ל-URL. אני יודע לשלוח את הדפדפן שלי לכל URL (אחד או יותר) בעשירית שנייה, ובאופן אוטומטי (זה נעשה לי היום עם שירות הטריילרים לסרטים של אפל).

2. HDD לא עולה באיזור ה-80 דולר, אבל בלי להיכנס לזה, ה-IMAGE של ה"מכונה הראשית" מכיל כבר את כל מה שצריך עבור boot מהרשת. לא צריך לקנפג כלום (כולל את ה-IMAGE של הלקוחות).

3. קליינט רזה מציג HD בלי שום בעיה על ידי שימוש בכרטיס של NV אשר עושה את כל הפענוח בחומרה. אתה מוזמן להריץ בגוגל את הערך VDPAU שגם כתבתי עליו כאן. בחלונות, אגב, זה עדיין בלתי אפשרי.

4. לא אמרתי שתרצה לעשות RIP לכל DVD, אמרתי שאם אתה רוצה לעשות RIP - זה נעשה בלחיצת כפתור.
אגב, אני ביצעתי RIP לכל ה-DVDים של הילדה. בצורה כזו לא מתעסקים עם דיסקים סרוטים, חיפושי דיסקים ועוד. יש לה את הקטגוריה של בספריית הוידאו ושלוש לחיצות כפתור על השלט אני מראה לה כל סרט שהיא רוצה לראות. תראה לי עוד מערכת עם נוחות כזו.
אני משער שאצלך, על מנת לראות DVD, צריך להעביר את הרסיבר ליציאה מסויימת, את הטלוויזיה לכניסה אחרת, ואז לעבוד עם השלט של ה-DVD. עכשיו לך תסביר את כל זה לבייבי סיטר.
אצלי תהליך הצגת DVD לילדה הוא כזה:
1. לחיצה על "my videos" בשלט, או בחירה ב"וידאו" בתפריט הראשי.
2. לחיצה על "תאיר" על מנת לסנן רק את הסרטים שלה.
3. בחירת הסרט ולחיצה על play.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”