תגובות למדריך להקלטה דיגיטלית של שידורי Yes ב-SageTV

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #101 

dudil כתב: ---שוב... לרגע לא טענתי שהמקס מחליף את ה-HTPC, וגם הפתרון שלך לא מחליף PVR אמיתי, הרי אין שום אפשרות למשל לדלג על פרסומות. FF יש גם במקס.
...
הפתרון שלי הוא לא PVR, הוא תוסף ל-PVR אמיתי (SAGE) שיש לו גם תמיכה ב-COMSKIP עם תוספים מתאימים.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #102 

Martin,
אני לא יודע כמה משתמשים בHTPC עם חיבור ל YES או HOT יש (אחוז מהלקוחות של YES ו HOT).
אני מסכים איתך שלא רבים.

אבל אני יודע שהרבה מאוד מההוצאות של YES ו HOT זה על ממירים שבדרך כלל עולים להם די הרבה כסף:
גם הרכישה של הממירים וגם התחזוקה שלהם.

אני חושב שככל שיעבור הזמן יותר ויותר משתמשים יעבור לHTPC,
ולכן, נתח השוק הפוטנציאלי שירצה להשתמש בפתרון של "כרטיס בלבד" יכול לגדול משמעותית.
במקה כזה הרווח של YES או HOT כבר לא יהיה זניח בכלל.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

Re: תשמע...

שליחה #103 

mpogr כתב:
dudil כתב: ---שוב... לרגע לא טענתי שהמקס מחליף את ה-HTPC, וגם הפתרון שלך לא מחליף PVR אמיתי, הרי אין שום אפשרות למשל לדלג על פרסומות. FF יש גם במקס.
...
הפתרון שלי הוא לא PVR, הוא תוסף ל-PVR אמיתי (SAGE) שיש לו גם תמיכה ב-COMSKIP עם תוספים מתאימים.
...
התמיכה ב-COMSKIP היא נחמדה מאוד רק שאין לה כל משמעות בארץ, YES לא משתמשת ב-QUE TONES לפי הידוע לי.
דודי.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #104 

BigDragoon,

לצערי, אני חייב להסכים עם מרטין בנקודה הזאת. HTPC כפלטפורמה צריך לעבור קברת דרך כדי להפוך למוצר להמונים. למעשה, כדי להפוך למוצר המוני, הוא צריך להיות קרוב לממירים של היום מבחינת האמינות ו (חוסר) התחזוקה השוטפת הנדרשת. ועדיין הוא יותר יקר מהממיר.
לדעתי, מה שייקרה זה ההפך מזה: הספקים (YES, HOT וכד') יתחילו בעצמם לשווק ממירים שייתקרבו ל-HTPC מבחינת העושר הפונקציונלי אבל עדיין יהיו ניתנים לתמיכה ותחזוקה פשוטה. ה-MAX הוא הסנונית הראשונה בכיוון הזה, MAX HD יהיה הבא בתור. כמובן שהם ייגבו כסף יפה על כך ויידאגו שהמוצרים האלה יעבדו כמו שצריך רק עבור השירות שלהם.
הדבר האחרון שהם יירצו במצב הזה הוא שהאנשים יוכלו להינות מהשירות שלהם באמצעות ציוד חיצוני. זה מאיים עליהם משתי בחינות:
1. הרווח הנוסף שהם היו גובים ממשתמשי ה-MAX, ה-MAX HD וה-SUPER DUPER MAX HD 3.0. אומנם יש עלות לתחזוקה שלהם, אבל הרווח של החברות מהשכרת המכשירים האלה לאורך זמן עולה לאין ארוך גם על עלויות הרכישה וגם על עלויות התחזוקה.
2. הציוד שלא בשליטה מלאה שלהם יכול (פוטנציאלית) לפתוח פתחים לגניבת התוכן. כשהציוד מיוצר לפי המפרט שלהם, קל להם יותר להבטיח שהתוכן יישאר נעול בתוכו.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #105 

dudil כתב:
mpogr כתב:
...
...
התמיכה ב-COMSKIP היא נחמדה מאוד רק שאין לה כל משמעות בארץ, YES לא משתמשת ב-QUE TONES לפי הידוע לי.
...
Comskip, Showanalyzer ואחרים עובדים מצויין ומסמנים בצורה טובה עד מצויינת את הפרסומות. אני משתמש בזה ונהנה לדלג בלחיצת כפתור על הפרסומות....תענוג...

אורן.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #106 

oshapir כתב:
dudil כתב:
mpogr כתב:
...
...
...
Comskip, Showanalyzer ואחרים עובדים מצויין ומסמנים בצורה טובה עד מצויינת את הפרסומות. אני משתמש בזה ונהנה לדלג בלחיצת כפתור על הפרסומות....תענוג...

אורן.
...
השאלה היא האם אתה יכול להקליט ללא פרסומות, כמו שאמרתי... FF יש גם במקס.
דודי.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #107 

אני מעולם לא ממש התעניינתי באיך COMSKIPS למיניהם עובדים, אבל לדעתי הם עושים את האנליזה שלהם בזמן הצתוגה ולא בזמן ההקלטה...

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #108 

mpogr כתב:BigDragoon,

לצערי, אני חייב להסכים עם מרטין בנקודה הזאת. HTPC כפלטפורמה צריך לעבור קברת דרך כדי להפוך למוצר להמונים. למעשה, כדי להפוך למוצר המוני, הוא צריך להיות קרוב לממירים של היום מבחינת האמינות ו (חוסר) התחזוקה השוטפת הנדרשת. ועדיין הוא יותר יקר מהממיר.
לדעתי, מה שייקרה זה ההפך מזה: הספקים (YES, HOT וכד') יתחילו בעצמם לשווק ממירים שייתקרבו ל-HTPC מבחינת העושר הפונקציונלי אבל עדיין יהיו ניתנים לתמיכה ותחזוקה פשוטה. ה-MAX הוא הסנונית הראשונה בכיוון הזה, MAX HD יהיה הבא בתור. כמובן שהם ייגבו כסף יפה על כך ויידאגו שהמוצרים האלה יעבדו כמו שצריך רק עבור השירות שלהם.
הדבר האחרון שהם יירצו במצב הזה הוא שהאנשים יוכלו להינות מהשירות שלהם באמצעות ציוד חיצוני. זה מאיים עליהם משתי בחינות:
1. הרווח הנוסף שהם היו גובים ממשתמשי ה-MAX, ה-MAX HD וה-SUPER DUPER MAX HD 3.0. אומנם יש עלות לתחזוקה שלהם, אבל הרווח של החברות מהשכרת המכשירים האלה לאורך זמן עולה לאין ארוך גם על עלויות הרכישה וגם על עלויות התחזוקה.
2. הציוד שלא בשליטה מלאה שלהם יכול (פוטנציאלית) לפתוח פתחים לגניבת התוכן. כשהציוד מיוצר לפי המפרט שלהם, קל להם יותר להבטיח שהתוכן יישאר נעול בתוכו.
...
זה הכל תלוי בתמחור של החברות.
אם הם יתמכרו את ה"כרטיס בלבד" כמו YES MAX (או טיפה פחות), אני לא רואה סיבה שהם יפסידו על זה.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #109 

BigDragoon כתב:
mpogr כתב:BigDragoon,

...
זה הכל תלוי בתמחור של החברות.
אם הם יתמכרו את ה"כרטיס בלבד" כמו YES MAX (או טיפה פחות), אני לא רואה סיבה שהם יפסידו על זה.
...
זה מבטל רק את האיום הראשון, אבל לא את השני. וחוץ מזה היום אין להם שום סיבה להשקיע בזה (וכל התארגנות שיווקית-מכירתית-תמיכתית כרוכה בהשקעה) כיוון שאין מוצר חיצוני להמונים שיכול להינות מזה.
במידה מסויימת זה כמו לקנות מנוי סלולרי שהוא SIM בלבד. שם קיימות תוכניות כאלו, אבל החברות מערימות קשיים אדירים על האנשים לרוצים להיכנס למסלולים האלה וברוב המקרים זה גם לא משתלם. אבל שם לפחות יש אפשרות לקנות מוצר חיצוני (קרי: טלפון SIM FREE) שהוא גם המוני. פה אין לנו דבר כזה.
נערך לאחרונה על ידי mpogr ב 10/03/2009 17:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #110 

לצערי, ולמרות שאני חושב שכן יש יתרונות לשיטה של הכרטיס,
אני מסכים, ואני לא חושב שהספקים יפנו לכיוון הזה.

ולכן, אני חוזר לנקודת ה 0 - איך משיגים כרטיס לבן בלי YES MAX או HD.

אפשר להזמין לחודש ממיר 3100?
לפי מה שקראתי, המחיר הוא 15 ש"ח בערך?

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #111 

BigDragoon כתב:Martin,
אני לא יודע כמה משתמשים בHTPC עם חיבור ל YES או HOT יש (אחוז מהלקוחות של YES ו HOT).
אני מסכים איתך שלא רבים.

אבל אני יודע שהרבה מאוד מההוצאות של YES ו HOT זה על ממירים שבדרך כלל עולים להם די הרבה כסף:

ולכן, נתח השוק הפוטנציאלי שירצה להשתמש בפתרון של "כרטיס בלבד" יכול לגדול משמעותית.
...
לא מזמן היה ציטוט ממיקרוסופט ישראל לגבי מספר המשתמשים בישראל במדיה-סנטר.
אתה רוצה לנחש מה המספר הכולל בישראל ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

rami69
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 301
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #112 

MartinHSabag כתב:
אני מסכים איתך שלא רבים.

...
...
מה הפדל בן מקס ומדיה צנטר?

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #113 

MartinHSabag כתב:
אני מסכים איתך שלא רבים.

...
...
הייתי מנחש שכמה אלפים בודדים ואולי אפילו פחות.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #114 

BigDragoon כתב:לצערי, ולמרות שאני חושב שכן יש יתרונות לשיטה של הכרטיס,
אני מסכים, ואני לא חושב שהספקים יפנו לכיוון הזה.
...
אלא אם כן יחוייבו בחקיקה.
יש חוק שמחייב ספקי תשתיות חיבור לכבלים ללוויין בארה''ב לתמוך בציוד קצה צד שלישי, אבל, בגלל שמבנה השוק הזה בארה''ב הוא כל-כך שונה, זה לא עשה שם מהפכות מי יודע מה.
היה נסיון נוסף להעביר חוק דומה באיטליה, אבל הוא נכשל (יותר נכון הוכשל ע''י גורמים איטרסנטיים).

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #115 

BigDragoon כתב:
MartinHSabag כתב:
אני מסכים איתך שלא רבים.

...
...
הייתי מנחש שכמה אלפים בודדים ואולי אפילו פחות.
...
אנ אתפלא מאוד אם עוברים את ה-200.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #116 

דודי,
העלית כאן הרבה טענות/השערות שלא מעט מהן פשוט רחוקות מהמציאות.

1. פשטות שימוש: אני מבטיח לך שה-HTPC שלי בבית יותר פשוט לתפעול מכל סטרימר או יס מקס. לא רק אישתי מפעילה אותו, גם אמא שלי (שאפשר להגיד עליה הכל, מלבד זה שהיא קרובה לטכנולוגיה) מפעילה אותו בלי בעיה כשהיא עושה בייבי סיטר על הקטנה שלי. ולא היתה שום הדרכה או הסבר (היא עדיין לא מבינה שיש לי מחשב בסלון וחושבת שזו "טלוויזיה חכמה").

2. פיצ'רים: HTPC מבוזר, כמו mythtv או sage נותן לי פיצ'רים שיס מקס פשוט לא נותן. אני רוצה דבר מאוד פשוט: לצפות בכל התכנים בכל הבית. יס מקס פשוט לא נותן את זה. ועל מנת לצפות בכל התכנים בכל הבית במקס - אני צריך כמה יס מקסים (אופס - מתחיל להיות יקר העסק) שיקליטו את כל התוכן (אופס, אין מקום, כי גודל הדיסק שלהם פשוט מצחיק).

3. פיצ'רים 2: יס מקס לא יודע לטפל בתכנים באינטרנט, אני יכול, בלחיצת שתי כפתורים על השלט לראות את הכותרות הראשיות ב-YNET, לחיצה נוספת מכניסה אותי ישירות לעמוד הכתבה המתאימה ב-YNET. בלי מקלדת, בלי עכבר, בלי לפתוח מחשב - כל התכנים של YNET זמינים לי במרכז הסלון. באותה נשימה אתה יכול להוסיף טריילרים לסרטים, וידאוקסטים, ערוצי טלוויזיה אינטרנטית ועוד.

4. פיצ'רים 3: יס מקס לא יודע להציג את התמונות שלי. המערכת בה אני משתמש יודעת להציג את כל התמונות, בכל מקום בבית. וזה פשוט בדיוק כמו שזה נשמע. כל פעם שבאים אורחים/משפחה, אנחנו מריצים תמונות משפחתיות מתאימות ברנדום ברחבי הבית.

5. פיצ'רים 4: יס מקס לא יודע מה זה מוזיקה. המערכת שלי נותנת לי לשמוע את כל המוזיקה שלי, בכל מקום בבית, תוך שמירה על רשימות ההשמעה שלי, אפשרויות מיון וחיפוש מהירות וקלות, והכל עם שלט אחד בלבד.

6. פיצ'רים 5: יס מקס לא יודע מה זה DVD. אני, לעומת זאת, מקופסא אחת בסלון עושה את כל הנ"ל, בממשק בעברית, קל ונוח לתפעול, עם אפס עבודת תחזוקה.

7. כבלים: הטענה שלך שקופסא אחת שעושה הכל צריכה אותה כמות כבילה כמו שלוש קופסאות (ממיר, DVD, סטרימר) פשוט מגוחכת.

8. פרסומות: המערכת אצלי מקליטה את כל התוכנית (גם את הפרסומות) אבל לא מציגה את הפרסומות. אני לא צריך ללחוץ על FF (בכלל FF זה לא דילוג על פרסומות, זה הרצה קדימה), למעשה, אני לא לוחץ על כלום - המערכת מדלגת באופן אוטומטי על הפרסומות בזמן תצוגה. היא אפילו יודעת לעשות את זה ב-real time. כלומר תוך כדי הקלטה.

לסיכום - HTPC, שבנוי כמו שצריך נותן פתרון מקיף ומלא לכל צרכי המדיה של הבית. הפתרונות המוצעים היום על ידי יס/הוט רחוקים כמה דורות ממה ש-HTPC נותן. השיטה המתוארת בשרשור הזה משביחה את ה-HTPC עוד יותר...
You are never fully dressed without a smile

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #117 

mpogr כתב:אני מעולם לא ממש התעניינתי באיך COMSKIPS למיניהם עובדים, אבל לדעתי הם עושים את האנליזה שלהם בזמן הצתוגה ולא בזמן ההקלטה...
...
האנליזה נעשית בזמן ההקלטה או מיד בסיומה.
זמן הריצה על הסרט מאד מהיר ותוך מספר דקות נוצר קובץ שבו מסומנים הקטעים עם הפרסומות (זמנים).
בזמן הצגת התכנית, ה-HTPC בודק ומתייחס לקובץ הזמנים שנוצר ומציג ע"ג ה-TIMEBAR את הקטעים עם הפרסומות. ניתן לגלד ידנית (לחיצה ימינה ושמאלה בשלט) וכך לקפוץ (לא FF) על הפרסומת או שהמערכת תקפוץ אוטומטית...לשיקול המשתמש.

אורן.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

שד

שליחה #118 

Shed כתב:דודי,
העלית כאן הרבה טענות/השערות שלא מעט מהן פשוט רחוקות מהמציאות.

1. פשטות שימוש: אני מבטיח לך שה-HTPC שלי בבית יותר פשוט לתפעול מכל סטרימר או יס מקס. לא רק אישתי מפעילה אותו, גם אמא שלי (שאפשר להגיד עליה הכל, מלבד זה שהיא קרובה לטכנולוגיה) מפעילה אותו בלי בעיה כשהיא עושה בייבי סיטר על הקטנה שלי. ולא היתה שום הדרכה או הסבר (היא עדיין לא מבינה שיש לי מחשב בסלון וחושבת שזו "טלוויזיה חכמה").

2. פיצ'רים: HTPC מבוזר, כמו mythtv או sage נותן לי פיצ'רים שיס מקס פשוט לא נותן. אני רוצה דבר מאוד פשוט: לצפות בכל התכנים בכל הבית. יס מקס פשוט לא נותן את זה. ועל מנת לצפות בכל התכנים בכל הבית במקס - אני צריך כמה יס מקסים (אופס - מתחיל להיות יקר העסק) שיקליטו את כל התוכן (אופס, אין מקום, כי גודל הדיסק שלהם פשוט מצחיק).

3. פיצ'רים 2: יס מקס לא יודע לטפל בתכנים באינטרנט, אני יכול, בלחיצת שתי כפתורים על השלט לראות את הכותרות הראשיות ב-YNET, לחיצה נוספת מכניסה אותי ישירות לעמוד הכתבה המתאימה ב-YNET. בלי מקלדת, בלי עכבר, בלי לפתוח מחשב - כל התכנים של YNET זמינים לי במרכז הסלון. באותה נשימה אתה יכול להוסיף טריילרים לסרטים, וידאוקסטים, ערוצי טלוויזיה אינטרנטית ועוד.

4. פיצ'רים 3: יס מקס לא יודע להציג את התמונות שלי. המערכת בה אני משתמש יודעת להציג את כל התמונות, בכל מקום בבית. וזה פשוט בדיוק כמו שזה נשמע. כל פעם שבאים אורחים/משפחה, אנחנו מריצים תמונות משפחתיות מתאימות ברנדום ברחבי הבית.

5. פיצ'רים 4: יס מקס לא יודע מה זה מוזיקה. המערכת שלי נותנת לי לשמוע את כל המוזיקה שלי, בכל מקום בבית, תוך שמירה על רשימות ההשמעה שלי, אפשרויות מיון וחיפוש מהירות וקלות, והכל עם שלט אחד בלבד.

6. פיצ'רים 5: יס מקס לא יודע מה זה DVD. אני, לעומת זאת, מקופסא אחת בסלון עושה את כל הנ"ל, בממשק בעברית, קל ונוח לתפעול, עם אפס עבודת תחזוקה.

7. כבלים: הטענה שלך שקופסא אחת שעושה הכל צריכה אותה כמות כבילה כמו שלוש קופסאות (ממיר, DVD, סטרימר) פשוט מגוחכת.

8. פרסומות: המערכת אצלי מקליטה את כל התוכנית (גם את הפרסומות) אבל לא מציגה את הפרסומות. אני לא צריך ללחוץ על FF (בכלל FF זה לא דילוג על פרסומות, זה הרצה קדימה), למעשה, אני לא לוחץ על כלום - המערכת מדלגת באופן אוטומטי על הפרסומות בזמן תצוגה. היא אפילו יודעת לעשות את זה ב-real time. כלומר תוך כדי הקלטה.

לסיכום - HTPC, שבנוי כמו שצריך נותן פתרון מקיף ומלא לכל צרכי המדיה של הבית. הפתרונות המוצעים היום על ידי יס/הוט רחוקים כמה דורות ממה ש-HTPC נותן. השיטה המתוארת בשרשור הזה משביחה את ה-HTPC עוד יותר...
...
:wink:

אתה מתפרץ לדלת פתוחה... הדיון שפתחתי בו הוא לא מקס מול HTPC... הדיון הוא האם הפתרון שמוצג במאמר שהשרשור הזה ממשיך אותו שווה את כל העבודה והכסף שצריך להשקיע.

אין ספק ש-HTPC עדיף על יס מקס כמעט בכל פראמטר מלבד (לדעתי) בקשר להקלטות מהטלויזיה.

כל אחד בוחר את רמת המורכבות וההשקעה שהוא מוכן לתת לעניין, אין כאן שום אמירה מצידי שאנשים אשר משקיעים מבזבזים את זמנם או את כספם לריק, להיפך. את רוב כספנו אנו מוציאים על תחביבים שאדם אחר שלא מתעניין באותו נושא יחשוב כשיגעון. סתם לסבר את האוזן, ברשותי אופניים שמחירם שווה למערכת קולנוע ביתית ברמה גבוהה.

בכל אופן, לכולנו העיסוק בתחביב עצמו גורם את ההנאה הגדולה ביותר.

אגב בקשר ל-7... DVD מה זה בכלל? סטרימר? למה? יש HTPC בשביל אלו... :)
דודי.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #119 

אני לא חושב שאני מתפרץ לדלת פתוחה. אתה אמרת ש"המלך הוא עירום" כי יס מקס נותן פתרון טוב יותר...
ובכן - בכל סוג של מדיה (גם בהקלטות) ה-HTPC שלי טוב יותר מהמקס. האם אתה יכול להגיד למקס להקליט את כל הסרטים של וודי אלן? או לחילופין להזין לו wish list אשר ברגע שיהיה סרט/סדרה מהרשימה הנ"ל היא תצטרף אוטומטית לרשימת ההקלטות? האם המקס יודע ללכת ולהביא נתונים מ-IMDB על כל סרט וסרט שמשודר ביס? כולל ציון, במאי, שחקנים וכו'? האם המקס יודע להגיד באיזה סדרות אתה אוהב לצפות יותר (הקלטות שאתה צופה בהן סמוך יחסית למועד ההקלטה כנראה חשובות לך יותר) ועל פי זה לתזמן הקלטות נוספות?
כל זה נשמע אולי קצת מדע בדיוני - אבל זה קיים, וזה מדהים כמה שזה אוטומטי ופשוט.
You are never fully dressed without a smile

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #120 

dudil - הפתרון שאנחנו מציעים פה לא פונה לכל משתמש.

אני מחשיב את עצמי כצופה טלוויזיה כבד, אני יכול להגיע ל 4-5 הקלטות במקביל בערב.
הפתרון הזה הוא אידיאלי בשבילי, לא לכל אחד הוא מתאים.

אגב, למי שיש כבר HTPC ומעוניין לשלב הקלטה דיגיטלית זה לא סיפור יקר...
http://www.vesalia.de/r0e_digital_tv_dvb_s.htm

ועוד קורא כרטיסים שעולה 39יורו...

אגב, ניסיתי לראות איך אולי אפשר למצוא קורא כרטיסים זול יותר.
מצאתי אחד בחנות איטלקית, במחיר של 8 יורו!
עשיתי יבוא אישי לארץ (הביאו לי במיוחד)
ולצערי הקורא כרטיסים לא עובד טוב.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”