Lost - עונה 5
- liorgoell
-
- חבר פעיל

- תגובות: 72
עופר,
אני לא חושב שריצ'רד יכול לנוע בזמן, הוא פשוט לא מזדקן. שים לב שהוא ממלא פונקציה מאוד ספציפית של חיפוש מנהיגים ל"אחרים" (הוא גם מגייס את בן בילדותו להנהיג את האחרים)הוא מסביר לג'ון שיש להם חוקים ברורים מאוד למציאת המנהיג עוד בילדות. כמו הטיבטים שמחפשים את הגלגול הבא לדלאי למה, הוא מגיע לבית של הילד (ג'ון) ומראה לילד שלל פריטים שאחד מהם הוא מהגלגול הקודם של הדלאי (במקרה שלנו המצפן שג'ון נתן לריצ'רד עוד לפני שנולד) ורואים בברור איך הוא מאוכזב כשג'ון הילד בוחר בסכין.(עונה 3 או 4 כמדומני) עכשיו אנו מבינים למה.
הלטינית יכולה להסביר באיזה תקופה הגיעו לאי ה"אחרים" הראשוניים (אולי גם קשור לפסל הרומאי-יווני למראה בעל ארבע הבהונות).
יש דעה שרצה ברשת שהבלונדינית עם הרובה- אלי, שמלווה את פאראדיי היא אמא שלו אלואיז הוקינג (אלי הוא קיצור של אלואיז) לכן הוא מזהה אותה. שהיא הבחורה המבוגרת שנתנה פקודות לבן והזהירה את דזמונד בעונה הקודמת כשהוא בא לקנות טבעת לפני. הן אפילו דומות.
ד"א שימו לב לתמונה על הקיר של ווידמור
http://tinyurl.com/ b95azf
אני לא חושב שריצ'רד יכול לנוע בזמן, הוא פשוט לא מזדקן. שים לב שהוא ממלא פונקציה מאוד ספציפית של חיפוש מנהיגים ל"אחרים" (הוא גם מגייס את בן בילדותו להנהיג את האחרים)הוא מסביר לג'ון שיש להם חוקים ברורים מאוד למציאת המנהיג עוד בילדות. כמו הטיבטים שמחפשים את הגלגול הבא לדלאי למה, הוא מגיע לבית של הילד (ג'ון) ומראה לילד שלל פריטים שאחד מהם הוא מהגלגול הקודם של הדלאי (במקרה שלנו המצפן שג'ון נתן לריצ'רד עוד לפני שנולד) ורואים בברור איך הוא מאוכזב כשג'ון הילד בוחר בסכין.(עונה 3 או 4 כמדומני) עכשיו אנו מבינים למה.
הלטינית יכולה להסביר באיזה תקופה הגיעו לאי ה"אחרים" הראשוניים (אולי גם קשור לפסל הרומאי-יווני למראה בעל ארבע הבהונות).
יש דעה שרצה ברשת שהבלונדינית עם הרובה- אלי, שמלווה את פאראדיי היא אמא שלו אלואיז הוקינג (אלי הוא קיצור של אלואיז) לכן הוא מזהה אותה. שהיא הבחורה המבוגרת שנתנה פקודות לבן והזהירה את דזמונד בעונה הקודמת כשהוא בא לקנות טבעת לפני. הן אפילו דומות.
ד"א שימו לב לתמונה על הקיר של ווידמור
http://tinyurl.com/ b95azf
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78948
- שם מלא: עפר לאור
אכן מבחינת זמנים הגיוני שזו היא ובאמת הבחירה בשחקנית היא בשל העובדה שהיא דומה לה.
אם אני מבין נכון, גם הסכין היא תשובה נכונה וריצ'רד פשוט לא ידע זאת באותו הזמן.
הגיוני לי הפיתרון של נושא הלטינית ויתכן מאוד שריצ'רד עוד מהתקופה הזו.
אם אני מבין נכון, גם הסכין היא תשובה נכונה וריצ'רד פשוט לא ידע זאת באותו הזמן.
הגיוני לי הפיתרון של נושא הלטינית ויתכן מאוד שריצ'רד עוד מהתקופה הזו.
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 578
אכן נראה כאילו הרבה חלקים בפזל מתחילים להתחבר או האמנם...???נראה כי יש קשר הדוק מאד בין כל אחד מהדמויות מבחינת מקום/זמן, לא???
לבן של דזמונד ופני קוראים צ'ארלי - זכור לכם מי היה צ'ארלי בעונות הקודמות (שגם במקרה היה ממוצא בריטי), כמו כן אם זכור לכם בעונה השלישית כמדומני לדזמונד היו חזיונות כל הזמן איך להציל את צ'ארלי ממוות, לפי דעתי הוא קיבל את החזיונות האלה מהעבר כפי שקיבל את ההודעה מדניאל...
לפי דעתי ג'ון וריצא'רד קשורים מאד אחד לשני מבחינת הקשר המשפחתי בניהם אך לא מבחינת הזמן כמובן...
אפילו מיילס לפי דעתי קשור לאי ולשני דמויות ראשיות - ואולי תצחקו אבל אני מפליג בדמיון וחושב שהוא הבן של סאן וג'ין......
דודה של דניאל (אחות של אימו) דומה מאד לקט האם יש קשר בינו לבין קט באיזו שהיא צורה
האמת עכשיו גם אני מתחיל קצת להתבלבל, אולי חלק מההשארות נראות מופרחות אבל בסדרה כזאת..........לכו תדעו.....
לבן של דזמונד ופני קוראים צ'ארלי - זכור לכם מי היה צ'ארלי בעונות הקודמות (שגם במקרה היה ממוצא בריטי), כמו כן אם זכור לכם בעונה השלישית כמדומני לדזמונד היו חזיונות כל הזמן איך להציל את צ'ארלי ממוות, לפי דעתי הוא קיבל את החזיונות האלה מהעבר כפי שקיבל את ההודעה מדניאל...
לפי דעתי ג'ון וריצא'רד קשורים מאד אחד לשני מבחינת הקשר המשפחתי בניהם אך לא מבחינת הזמן כמובן...
אפילו מיילס לפי דעתי קשור לאי ולשני דמויות ראשיות - ואולי תצחקו אבל אני מפליג בדמיון וחושב שהוא הבן של סאן וג'ין......
דודה של דניאל (אחות של אימו) דומה מאד לקט האם יש קשר בינו לבין קט באיזו שהיא צורה
האמת עכשיו גם אני מתחיל קצת להתבלבל, אולי חלק מההשארות נראות מופרחות אבל בסדרה כזאת..........לכו תדעו.....
גיל בכר
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8140
גם לכם יש תחושה שבן הופך ללא רלוונטי ?
יש את צ'ארלס שברורו שהוא איש מפתח. ויש את ווידמור שברור שהיה תקופה על האי. אפילו דניאל נראה יותר משמעותי לסיפור מאשר בן.
מה אתם חושבים ?
יש את צ'ארלס שברורו שהוא איש מפתח. ויש את ווידמור שברור שהיה תקופה על האי. אפילו דניאל נראה יותר משמעותי לסיפור מאשר בן.
מה אתם חושבים ?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- keyser
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
בפרק הקדמה 2 הליצנים כבר אמרו שיהיו העונה יותר תשובות ויותר סגירת קצוות מאשר שאלות חדשות.
- oferlaor
-
- מנהל

גיל,
לגבי צ'ארלי, דזמונד היום קרא לבן שלו כך כי צ'ארלי הציל אותו כזכור ובגלל הקשר החזק שהיה בינהם.
זה בוודאי לא צ'ארלי שחזר בזמן או משהו כזה...
lior_M,
בן אף פעם לא אמר שהוא הבוס (ליתר דיוק, הוא איבד את הבכורה רשמית כשג'ון לוק קיבל אותה).
עדיין לא ממש ברור עד כמה הוא אוטונומי (לדעתי הוא די עוקב אחרי ההוראות של האישה עם השיער הלבן).
בגדול יש כאן כמה גורמים שצריך להבין את הקשר בינהם בכדי להבין את העלילה כראוי: הבחורה עם השיער הלבן (האמא האמיתית של דניאל?), ווידמור, בן, ג'ייקוב וריצ'רד.
לגבי צ'ארלי, דזמונד היום קרא לבן שלו כך כי צ'ארלי הציל אותו כזכור ובגלל הקשר החזק שהיה בינהם.
זה בוודאי לא צ'ארלי שחזר בזמן או משהו כזה...
lior_M,
בן אף פעם לא אמר שהוא הבוס (ליתר דיוק, הוא איבד את הבכורה רשמית כשג'ון לוק קיבל אותה).
עדיין לא ממש ברור עד כמה הוא אוטונומי (לדעתי הוא די עוקב אחרי ההוראות של האישה עם השיער הלבן).
בגדול יש כאן כמה גורמים שצריך להבין את הקשר בינהם בכדי להבין את העלילה כראוי: הבחורה עם השיער הלבן (האמא האמיתית של דניאל?), ווידמור, בן, ג'ייקוב וריצ'רד.
- keyser
-
- עוסק בתחום

לדעתי יש חלק בלתי מבוטל לפצצת המימן. צריך לראות איך היא משתלבת בעלילה.
ייתכן ול-האצ' היה איזשהו קשר לפצצה הזו.
ייתכן ול-האצ' היה איזשהו קשר לפצצה הזו.
- oferlaor
-
- מנהל

keyser,
רעיון מעניין. אתה חושב שהכפתור שומר שהפצצה (שנקברה כנראה) לא תתפוצץ ליד מקור האנרגיה של האי ובכך תגרום לפיצוץ שישמיד את העולם?
רעיון מעניין. אתה חושב שהכפתור שומר שהפצצה (שנקברה כנראה) לא תתפוצץ ליד מקור האנרגיה של האי ובכך תגרום לפיצוץ שישמיד את העולם?
- keyser
-
- עוסק בתחום

בהחלט.oferlaor כתב:keyser,
רעיון מעניין. אתה חושב שהכפתור שומר שהפצצה (שנקברה כנראה) לא תתפוצץ ליד מקור האנרגיה של האי ובכך תגרום לפיצוץ שישמיד את העולם?...
התיאוריה שהלחיצה על הקוד מונעת מהם לזוז בזמן, לדעתי לא כ"כ רלוונטית, כיוון שהם כל הזמן דיברו על כך שע"י הקשת הקוד הזה, הם שומרים את העולם מפני השמדתו.
זה שהם יזוזו בזמן כל 108 דקות, לא ישמיד את העולם, אלא פצצת מימן שתתפוצץ ותפוצץ יחד איתה מקור אדיר וייחודי של אנרגיה, זה מה שישמיד את העולם.
לא יודע, ככה נראה לי...
גם המבט על עיניו של דניאל כשהוא שמע/ראה את הפצצה...
- keyser
-
- עוסק בתחום

בנוסף, כנראה הפצצה נגנבה ע"י "האחרים" או הגיעה אליהם בטעות.
הרי כשהחבורה צעדה לעבר המחנה של "האחרים" , הם גילו קבר אחים עם חיילים אמריקאים.
כשדניאל ושות' הגיעו ל"מחנה של האחרים", ריצ'ארד מיד אמר "באתם בשביל הפצצה שלכם" , ושאר האחרים מיד חשדו שמדובר בחיילים אמריקאים.
מכאן נובע שכנראה נעשו בעבר מספר רב של ניסיונות ע"י הצבא האמריקאי להחזיר את הפצצה הביתה.
הרי כשהחבורה צעדה לעבר המחנה של "האחרים" , הם גילו קבר אחים עם חיילים אמריקאים.
כשדניאל ושות' הגיעו ל"מחנה של האחרים", ריצ'ארד מיד אמר "באתם בשביל הפצצה שלכם" , ושאר האחרים מיד חשדו שמדובר בחיילים אמריקאים.
מכאן נובע שכנראה נעשו בעבר מספר רב של ניסיונות ע"י הצבא האמריקאי להחזיר את הפצצה הביתה.
- manuy
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
שימו לב שכשדניאל הופיע לדזי ב"חלום" (פרק קודם) זה היה מבחינתו של דניאל ושאר האבודים על האי זמן קצר אחרי שבן סובב את הגלגל אך דזי נסע לאוקספורד (פרק אחרון) בעקבות החלום 3 שנים אחרי עזיבת האי !! יש לו כבר ילד קטן שאינו תינוק. מבחינתו של דזי זכרון המפגש עם דניאל בדלת האחורית של האץ' הופיע בראשו 3 שנים אחרי עזיבת האי כלומר שמאז שבן סובב את הגלגל עברו 3 שנים מבחינת העולם ורק זמן קצר ביותר מבחינת אלו שנשארו על האי. מבחינת חפיפת זמנים - דניאל היה אמור להופיע לדזי בחלום זמן קצר אחרי שהמסוק של לפידוס התרסק בים או זמן קצר אחרי שהספינה של פני נתקלה בשישייה+פרנק ודזמונד.
אף אחד לא מתייחס לפער הזמנים הלא מובן.
אף אחד לא מתייחס לפער הזמנים הלא מובן.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

אז זה מוכיח שכן אפשר לשנות את העתיד.manuy כתב:שימו לב שכשדניאל הופיע לדזי ב"חלום" (פרק קודם) זה היה מבחינתו של דניאל ושאר האבודים על האי זמן קצר אחרי שבן סובב את הגלגל אך דזי נסע לאוקספורד (פרק אחרון) בעקבות החלום 3 שנים אחרי עזיבת האי !! יש לו כבר ילד קטן שאינו תינוק. מבחינתו של דזי זכרון המפגש עם דניאל בדלת האחורית של האץ' הופיע בראשו 3 שנים אחרי עזיבת האי כלומר שמאז שבן סובב את הגלגל עברו 3 שנים מבחינת העולם ורק זמן קצר ביותר מבחינת אלו שנשארו על האי. מבחינת חפיפת זמנים - דניאל היה אמור להופיע לדזי בחלום זמן קצר אחרי שהמסוק של לפידוס התרסק בים או זמן קצר אחרי שהספינה של פני נתקלה בשישייה+פרנק ודזמונד.
אף אחד לא מתייחס לפער הזמנים הלא מובן....
דניאל דיבר עם דזמונד בנקודה מסויימת בעבר, ופתאום דזמונד נזכר בזה ( בעתיד ).
אם שמתם לב פנלופה אומרת לו זה חלום, והוא עונה לה זה זיכרון לא חלום.
היא שואלת אז למה עכשיו ? למה לא נזכרת לפני ? ואין לו תשובה.
התשובה היא שבנקודה מסויימת מישהו שינה את העתיד וזה דניאל שדיבר עם דזמונד ואמר לו לחפש את אימא שלו.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- keyser
-
- עוסק בתחום

אולי אפשר רק להשפיע על מה שעדיין לא קרה.
דניאל נמצא בעבר, וחודר לזיכרון של דזמונד שנמצא בעתיד.
אבל נקודת הזמן בה דזמונד נמצא, היא כזו בה אף אחד לא ביקר בעבר, כלומר זו נקודת קצה. נקודת זמן שהיא ההווה, והעתיד הוא ממנה והלאה.
אבל נקודת הזמן בה דזמונד נמצא, היא כזו בה אף אחד לא ביקר בעבר, כלומר זו נקודת קצה. נקודת זמן שהיא ההווה, והעתיד הוא ממנה והלאה.
- Lior_M
-
- חבר שלא מהעולם הזה

ברשותך אני אקח דקה לחשוב על זה ..keyser כתב:אולי אפשר רק להשפיע על מה שעדיין לא קרה.
אבל נקודת הזמן בה דזמונד נמצא, היא כזו בה אף אחד לא ביקר בעבר, כלומר זו נקודת קצה. נקודת זמן שהיא ההווה, והעתיד הוא ממנה והלאה....
מישהו מהצד שקורא את השרשור הזה מאשפז את כולנו בכפייה..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- keyser
-
- עוסק בתחום

- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
keyser כתב:אולי אפשר רק להשפיע על מה שעדיין לא קרה.
אבל נקודת הזמן בה דזמונד נמצא, היא כזו בה אף אחד לא ביקר בעבר, כלומר זו נקודת קצה. נקודת זמן שהיא ההווה, והעתיד הוא ממנה והלאה....
ברגע שהתחלנו לעסוק במסג בזמן אין יותר מושג כזה "מה שעדיין לא קרה".
הזמן כולו פתוח בפני הנוסע בזמן.
אני חושב שהפיתרון הוא מה שאמר דניאל על דזמונד שהוא שונה מכל השאר. כלומר עבורו ורק עבורו אפשר לעשות שינויים במהלך הדברים.
בכל מקרה התאוריה הזו של דינאל די מדכאת. כלומר הכל נכתב מראש ואין כל אפשרות לשינוי של אירועים חוץ מאצל אדם אחד (או יותר?).
Enjoy the Silence
- keyser
-
- עוסק בתחום

לא מסכים עם זה.OferL כתב: ברגע שהתחלנו לעסוק במסג בזמן אין יותר מושג כזה "מה שעדיין לא קרה".
הזמן כולו פתוח בפני הנוסע בזמן....
אם נניח שהיום אין דבר כזה מכונת זמן, ואנחנו בהווה כרגע בנקודת הקצה של הזמן, והיום, עכשיו אני בונה מכונה כזו, אין אופציה הרי לסוע לעתיד. כי אין עדיין עתיד אלא רק הווה ועבר.
- OferL
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
אם קיימת מכונת זמן בסידרה הרי שהיא קיימת הרבה לפני תאונת המטוס. כנראה הרבה לפני האחרים.
לכן תנועה קדימה ואחורה יכולה לקרות גם לפי הכלל שרשמת.
לפי תאוריה שקראתי (בספר קיצור תולדות הזמן או אולי זה היה מדריך הטרמפיסט לגלקסיה...
) הזמן הוא כמו שני משפכים הפוכים זה לזה שמתחברים בנקודה אחת.
הנקודה היא ההווה שהוא מציאות קיימת שיכולה להיות רק אחת.
המשפך שנפתח לעבר הוא כל הארועים שהיו יכולים לקרות ולהביא להווה הספציפי הזה.
המשפך של העתיד הוא כל מה שיכול להתפתח ממציאות הקיימת.
מחוץ למשפכים קיימים כל הארועים שלא היו יכולים להתקיים בעבר או בעתיד בהינתן הווה מסויים. למעטפת המשפכים קוראים אופק האירוע (אני לא בטוח בשם הזה).
לכן התאוריה של דניאל בעייתית מבחינתי. הוא מציג את הזמן כקו חד מימדי. ורק דז יכול לשנות את הכיוון שלו.
לכן תנועה קדימה ואחורה יכולה לקרות גם לפי הכלל שרשמת.
לפי תאוריה שקראתי (בספר קיצור תולדות הזמן או אולי זה היה מדריך הטרמפיסט לגלקסיה...
הנקודה היא ההווה שהוא מציאות קיימת שיכולה להיות רק אחת.
המשפך שנפתח לעבר הוא כל הארועים שהיו יכולים לקרות ולהביא להווה הספציפי הזה.
המשפך של העתיד הוא כל מה שיכול להתפתח ממציאות הקיימת.
מחוץ למשפכים קיימים כל הארועים שלא היו יכולים להתקיים בעבר או בעתיד בהינתן הווה מסויים. למעטפת המשפכים קוראים אופק האירוע (אני לא בטוח בשם הזה).
לכן התאוריה של דניאל בעייתית מבחינתי. הוא מציג את הזמן כקו חד מימדי. ורק דז יכול לשנות את הכיוון שלו.
Enjoy the Silence
- keyser
-
- עוסק בתחום

הוא לא טען שרק דז יכול לשנות את הכיוון שלו, הוא אמר לדזמונד "אתה מיוחד" , אבל ייתכנו עוד "מיוחדים" (ריצ'ארד, ג'ון לוק, בן, ג'ייקוב <מי שזה לא יהיה> , ועוד).OferL כתב: לכן התאוריה של דניאל בעייתית מבחינתי. הוא מציג את הזמן כקו חד מימדי. ורק דז יכול לשנות את הכיוון שלו....
בקיצור יש בסדרה הרבה התעסקות מסביב לזה, אני מניח שנגלה עוד נתונים בפרקים הקרובים.
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
לגבי הפצצה - בתחילת העונה, כשראו את פאראדיי בתוך החפירה מתחת לתחנה של דארמה (ה Orchid אם אני לא טועה), הם דיברו על הקידוחים שעשו, ואמרו שאם ממשיכים בקידוח זה יעלה להם...
לדעתי הפצצה קבורה שם מאחורה - הוא אומר שחייבים לקבור אותה בבטון (ב 1954) מתוך ידיעה שבהמשך היא קבורה ואכן האי שרד באותה הצורה.
זה לא סותר עם העובדה שאיפוס השעון קשור לפצצה איכשהוא - אבל היא נמצאת לדעתי תחת ה orchid ולא תחת ה Hatch המקורי (הפנינה? אני כבר לא זוכר את השם...)
לדעתי הפצצה קבורה שם מאחורה - הוא אומר שחייבים לקבור אותה בבטון (ב 1954) מתוך ידיעה שבהמשך היא קבורה ואכן האי שרד באותה הצורה.
זה לא סותר עם העובדה שאיפוס השעון קשור לפצצה איכשהוא - אבל היא נמצאת לדעתי תחת ה orchid ולא תחת ה Hatch המקורי (הפנינה? אני כבר לא זוכר את השם...)