מבקש עזרה וייעוץ בנושא מהפרט ל-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 324
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #101 

יש לארטיק-קולינג יתרון אדיר,
יש לו 2 מאווררים אחד מושך אוויר אחד דוחף
בתצורה הנ"ל הוא יכול להגיע לאותה ספיקת אוויר כמו קירור רגיל עם חצי מהמהירות

מה שהופך אותו לקירור מ-א-ו-ד שקט, לדעתי בין ההכי שקטים שקיימים בשוק
לכן במקרה הנ"ל אין כלכך סיבה לעבוד פסיבית,
בכל מקרה אני את המחשב לא קיבלתי אבל במפרט זהה ראיתי שSPEEDFAN כן מצליח לשלוט במהירות המאווררים שלו, וגם במהירות המאווררים של המארז

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
קיבל תודות: 0

שליחה #102 

מצוין!
כלומר אני בלי שום בעיה אוכל לקחת את הקירור הזה כפי שהוא, בלי להוריד ת'מאווררים, ודרך SPEEDFAN להוריד אותם לחצי מהירות צוך שמירה על רמת קירור מספקת לקירור כל המערכת!

אבל איך עדיף למקם אותו?
אני מאמין שכדאי לשים אותו עם מאוורר שמושך אוויר מעל ל-NB, ואילו את המאוורר שדוחף אוויר אני שם מול המאווררים של המארז שיוציאו את האוויר שנדחף החוצה מהמארז! יוצא מושלם!

אבל כדי שכל האוויר שנדחף יצא מתוך המארז, אני צריך שגם המאוורר של ארקטיק וגם שניים של המארז יהיו באותה מהירת נכון?
כי אם מאווררים של המארז יהיו במהירות יותר נמוכה מזה של ארקטיק, אז יצא שהאוויר החם שנדחף, יצטבר בתוך המארז(לא יספיק לצאת כי המאוורר של ארקטיק דוחף אותו יותר מהר ממאוורר של מארז שמוציא אותו) וסתם יגרום להתחממות מיותרת...

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #103 

במידה וגוף הקירור הוא איכותי ובעל שטח פנים מספיק גדול (כמו המיני נינג'ה) לא צריך את כל המאווררים האלו, זה סתם יקשה על המאווררים של המארז להוציא את האוויר החם החוצה.

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #104 

אודי - בשיגרה אתה צודק מאה אחוז אינטרנט וכו', ואז דרך SPEEDFAN אתה מגדיר שבשיגרה המאווררים יעבדו על 20 אחוז ואתה בוודאות לא תשמע אותם בכלל,
אבל ברגע שאתה מריץ 1080P או משחק משחקים קלים אתה היית רוצה שכ-ל המאווררים יעלו למאה אחוז מהירות כי גם ככה יש סאונד ו"בלאגן" ואתה לא תשמע את זה

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #105 

כל אחד ומערכת ההגברה שלו. אצלי שומעים כל רעש קטן. מצד שני יש לי HIGH END. שיקול נוסף במיני נינגה זה שניתן לקרר אתו גם את ה-NB טיפה. וזה חשוב אם משתמשים בכרטיס מסך המובנה.

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #106 

רגע אודי, אז אתה אומר שלקחת ארקטיק ללא מאווררים?
או שלהוריד אותם ל-0% באמצעות SPEEDFAN?

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #107 

מה הקשר למה שאמרתי ? התכוונתי שאם יש רעש מאווררים ואתה עכשיו משחק במחשב אז לרוב המוזיקה של המשחק תהיה חזקה מהרעש מאווררים הריי אתה לא שומע את המאווררים בתוך הרמקול

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #108 

עתיד כתב:אודי - בשיגרה אתה צודק מאה אחוז אינטרנט וכו', ואז דרך SPEEDFAN אתה מגדיר שבשיגרה המאווררים יעבדו על 20 אחוז ואתה בוודאות לא תשמע אותם בכלל,
אבל ברגע שאתה מריץ 1080P או משחק משחקים קלים אתה היית רוצה שכ-ל המאווררים יעלו למאה אחוז מהירות כי גם ככה יש סאונד ו"בלאגן" ואתה לא תשמע את זה
...
עתיד, חבל שלא קראת את כל השרשור, אני הסברתי שאצלי ה-SPEEDFAN מוגדרת:
עד 45 מעלות המאוורר עובד על 50% (600 סל"ד) מ-45 מעלות עד 55 מעלות על 70%
ומעל 55 מעלות על 100%

זה כל היופי בתוכנה הפשוטה והחכמה הזו

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #109 

udi13 כתב:במידה וגוף הקירור הוא איכותי ובעל שטח פנים מספיק גדול (כמו המיני נינג'ה) לא צריך את כל המאווררים האלו, זה סתם יקשה על המאווררים של המארז להוציא את האוויר החם החוצה.
...
נו, זה מה שאתה כתבת לא?

אז לקחת ארקטיק עם מאווררים או בלי? כי פעם אתה אומר ככה, ופעם אתה אומר משהו אחר...

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #110 

unzi200888 כתב:
אז לקחת ארקטיק עם מאווררים או בלי? כי פעם אתה אומר ככה, ופעם אתה אומר משהו אחר...
...
אין לי ניסיון עם הארקטיק, ככה שאני לא יכול לחוות דעה ספציפית, הסברתי לך רק את הקונספט של "למה לא רצוי עוד 2 מאווררים מעבר למאווררים של המארז" במידה וגוף הקירור הוא איכותי בדומה לנינג'ה

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #111 

הקירורים נבדלים אחד מהשני לא רק ברמות הרעש אלא גם במספר ה- HEAT PIPES שלהם והפרוסה שלהם והוצאת החום מהם. זהו היתרון של המיני נינג'ה ברמות המחיר האלו. לגבי המאוורר יש גם אפשרות לחבר לו מאוורר של 12 באמצאות מחברים מתאימים.

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #112 

טלוש, אז אתה אומר שמבינת קירור פאסיבי בלבד - ךמיני נינג'ה יש יתרון על ארקטיק נכון?

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #113 

תראה את המבנה של כל גוף קירור ואת כמות ופריסת ה- HEATPIPES ותראה לבד. מה שמפזר את החום בפועל זה HEAT PIPES.

עתיד
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #114 

מסכים לחלוטין - לעבודה פסיבית המיני נינג'ה עדיף בהחלט
רק 2 בעיות

א-אין להשיג אותו ואמרתי את זה אולי עשרים פעם, וזה מאוד נחמד לדון ברכיב שלא קיים כרגע (לפחות לא אצל היבואן ולא במלאי של סקייפיסי ככה שרק חנות אחרת שיש לה בטעות יחידה במלאי)

ב-אין סיבה לעבוד פסיבית עם קירור שקט כלכך - במילים אחרות מניסיון עם אנטק פיוז'ן AMD 5200 והקירור הזה, כיבוי והדלקת המאווררים כאשר המארז פתוח ואני מסתכל עליהם בעיניים לא הניב שום שינוי מבחינת הרעש ולא הצלחתי לשמוע אותם אפילו שהמארז פתוח מולי

בקיצור לך על ארטיק קולינג תעבוד אקטיבית מנוהל דרך SPEEDFAN וסגור סיפור

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #115 

טוב, תודה רבה.
המפרט סגור. :-)

נ.ב.

עתיד, א ו-ב של מה שרשמת זה הכל בנוגע לנינג'ה נכון?

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #116 

unzi200888 כתב:טוב, תודה רבה.
...
הוא עוד יחזור.............

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #117 

udi13 כתב:
...
הוא עוד יחזור.............
...
(Y) :lol:

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #118 

עתיד כתב:מסכים לחלוטין - לעבודה פסיבית המיני נינג'ה עדיף בהחלט
רק 2 בעיות

א-אין להשיג אותו ואמרתי את זה אולי עשרים פעם, וזה מאוד נחמד לדון ברכיב שלא קיים כרגע (לפחות לא אצל היבואן ולא במלאי של סקייפיסי ככה שרק חנות אחרת שיש לה בטעות יחידה במלאי)

ב-אין סיבה לעבוד פסיבית עם קירור שקט כלכך - במילים אחרות מניסיון עם אנטק פיוז'ן AMD 5200 והקירור הזה, כיבוי והדלקת המאווררים כאשר המארז פתוח ואני מסתכל עליהם בעיניים לא הניב שום שינוי מבחינת הרעש ולא הצלחתי לשמוע אותם אפילו שהמארז פתוח מולי

בקיצור לך על ארטיק קולינג תעבוד אקטיבית מנוהל דרך SPEEDFAN וסגור סיפור
...
זה שאין להשיג לא אומר שצריך להתפשר (אגב, ראיתי שיש לנעה מחשבים http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1798), אתה לא בונה מחשב כל יום, וקירור במחשבים שקטים, זה בעדיפות עליונה, במקרה הכי גרוע מזמינים מחו"ל.

ועוד למי אתה אומר להתפשר :lol: (הוא מתפשר רק על הון אנושי לא על חלקים)

עתיד, אני לא יודע כמה אתה רגיש בנוגע לרעשים, אבל כל מאוורר מוסיף ויברציות לתוך המארז (באיחוד שהוא יושב על גוף קירור),אפילו שאתה לא שומע שהוא מוסיף רעש.

אני אתן לך דוגמא, כשהחלפתי את המאוורר של הספק, הוא אומנם היה יותר שקט, אבל הוא הכניס איתו רעידות בתדר נמוך מאוד, בשביל לפתור את זה, לא היתה לי ברירה וניתקתי את הספק מהמארז (ע"י הוצאת הברגים לחלוטין) והנחתי אותו על ספוג דק ברצפת המארז(באנטיק ריצפת המארז היא סה"כ חצי ס"מ יותר נמוכה מהמיקום הרגיל של הספק, הספוג השלים את הגובה), לכן ענין הרעש הוא סובייקטיבי לחלוטין.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #119 

כשאני ניסיתי להחליף את המאוורר בספק של 2480 ראיתי שהמאוורר עושה ויברציות פנימיות עם הדופן החיצונית של הקופסה של הספק. הייתי צריך להדביק גומיות אל מנת לספוג את הרעש של הויברציות - שהוא לא רעש נקי של המאוורר.

לבדוק היטב, איך ולמה מחליפים את החלקים המקוריים לפני ההחלפה. אחרת במקום להוריד רעש מן המערכת (סיבובים נקיים של המאוורר) מוסיפים רעשים אחרים אשר יכולים גם לפגוע בקירור של המחשב שלא לדבר על הרעש הנוסף שיכול להווצר, וגם הורדת הלחץ אוויר אשר נוצר על ידהם - בספק כוח צריך להיות לחץ אוויר מתאים להוצאה תקינה של חום מחלל קטן.

unzi200888 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #120 

טלוש כתב:
udi13 כתב:
...