מבקש עזרה וייעוץ בנושא מהפרט ל-HTPC
יש לארטיק-קולינג יתרון אדיר,
יש לו 2 מאווררים אחד מושך אוויר אחד דוחף
בתצורה הנ"ל הוא יכול להגיע לאותה ספיקת אוויר כמו קירור רגיל עם חצי מהמהירות
מה שהופך אותו לקירור מ-א-ו-ד שקט, לדעתי בין ההכי שקטים שקיימים בשוק
לכן במקרה הנ"ל אין כלכך סיבה לעבוד פסיבית,
בכל מקרה אני את המחשב לא קיבלתי אבל במפרט זהה ראיתי שSPEEDFAN כן מצליח לשלוט במהירות המאווררים שלו, וגם במהירות המאווררים של המארז
יש לו 2 מאווררים אחד מושך אוויר אחד דוחף
בתצורה הנ"ל הוא יכול להגיע לאותה ספיקת אוויר כמו קירור רגיל עם חצי מהמהירות
מה שהופך אותו לקירור מ-א-ו-ד שקט, לדעתי בין ההכי שקטים שקיימים בשוק
לכן במקרה הנ"ל אין כלכך סיבה לעבוד פסיבית,
בכל מקרה אני את המחשב לא קיבלתי אבל במפרט זהה ראיתי שSPEEDFAN כן מצליח לשלוט במהירות המאווררים שלו, וגם במהירות המאווררים של המארז
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 578
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
מצוין!
כלומר אני בלי שום בעיה אוכל לקחת את הקירור הזה כפי שהוא, בלי להוריד ת'מאווררים, ודרך SPEEDFAN להוריד אותם לחצי מהירות צוך שמירה על רמת קירור מספקת לקירור כל המערכת!
אבל איך עדיף למקם אותו?
אני מאמין שכדאי לשים אותו עם מאוורר שמושך אוויר מעל ל-NB, ואילו את המאוורר שדוחף אוויר אני שם מול המאווררים של המארז שיוציאו את האוויר שנדחף החוצה מהמארז! יוצא מושלם!
אבל כדי שכל האוויר שנדחף יצא מתוך המארז, אני צריך שגם המאוורר של ארקטיק וגם שניים של המארז יהיו באותה מהירת נכון?
כי אם מאווררים של המארז יהיו במהירות יותר נמוכה מזה של ארקטיק, אז יצא שהאוויר החם שנדחף, יצטבר בתוך המארז(לא יספיק לצאת כי המאוורר של ארקטיק דוחף אותו יותר מהר ממאוורר של מארז שמוציא אותו) וסתם יגרום להתחממות מיותרת...
כלומר אני בלי שום בעיה אוכל לקחת את הקירור הזה כפי שהוא, בלי להוריד ת'מאווררים, ודרך SPEEDFAN להוריד אותם לחצי מהירות צוך שמירה על רמת קירור מספקת לקירור כל המערכת!
אבל איך עדיף למקם אותו?
אני מאמין שכדאי לשים אותו עם מאוורר שמושך אוויר מעל ל-NB, ואילו את המאוורר שדוחף אוויר אני שם מול המאווררים של המארז שיוציאו את האוויר שנדחף החוצה מהמארז! יוצא מושלם!
אבל כדי שכל האוויר שנדחף יצא מתוך המארז, אני צריך שגם המאוורר של ארקטיק וגם שניים של המארז יהיו באותה מהירת נכון?
כי אם מאווררים של המארז יהיו במהירות יותר נמוכה מזה של ארקטיק, אז יצא שהאוויר החם שנדחף, יצטבר בתוך המארז(לא יספיק לצאת כי המאוורר של ארקטיק דוחף אותו יותר מהר ממאוורר של מארז שמוציא אותו) וסתם יגרום להתחממות מיותרת...
אודי - בשיגרה אתה צודק מאה אחוז אינטרנט וכו', ואז דרך SPEEDFAN אתה מגדיר שבשיגרה המאווררים יעבדו על 20 אחוז ואתה בוודאות לא תשמע אותם בכלל,
אבל ברגע שאתה מריץ 1080P או משחק משחקים קלים אתה היית רוצה שכ-ל המאווררים יעלו למאה אחוז מהירות כי גם ככה יש סאונד ו"בלאגן" ואתה לא תשמע את זה
אבל ברגע שאתה מריץ 1080P או משחק משחקים קלים אתה היית רוצה שכ-ל המאווררים יעלו למאה אחוז מהירות כי גם ככה יש סאונד ו"בלאגן" ואתה לא תשמע את זה
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

רגע אודי, אז אתה אומר שלקחת ארקטיק ללא מאווררים?
או שלהוריד אותם ל-0% באמצעות SPEEDFAN?
או שלהוריד אותם ל-0% באמצעות SPEEDFAN?
עתיד, חבל שלא קראת את כל השרשור, אני הסברתי שאצלי ה-SPEEDFAN מוגדרת:עתיד כתב:אודי - בשיגרה אתה צודק מאה אחוז אינטרנט וכו', ואז דרך SPEEDFAN אתה מגדיר שבשיגרה המאווררים יעבדו על 20 אחוז ואתה בוודאות לא תשמע אותם בכלל,
אבל ברגע שאתה מריץ 1080P או משחק משחקים קלים אתה היית רוצה שכ-ל המאווררים יעלו למאה אחוז מהירות כי גם ככה יש סאונד ו"בלאגן" ואתה לא תשמע את זה...
עד 45 מעלות המאוורר עובד על 50% (600 סל"ד) מ-45 מעלות עד 55 מעלות על 70%
ומעל 55 מעלות על 100%
זה כל היופי בתוכנה הפשוטה והחכמה הזו
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

נו, זה מה שאתה כתבת לא?udi13 כתב:במידה וגוף הקירור הוא איכותי ובעל שטח פנים מספיק גדול (כמו המיני נינג'ה) לא צריך את כל המאווררים האלו, זה סתם יקשה על המאווררים של המארז להוציא את האוויר החם החוצה....
אז לקחת ארקטיק עם מאווררים או בלי? כי פעם אתה אומר ככה, ופעם אתה אומר משהו אחר...
אין לי ניסיון עם הארקטיק, ככה שאני לא יכול לחוות דעה ספציפית, הסברתי לך רק את הקונספט של "למה לא רצוי עוד 2 מאווררים מעבר למאווררים של המארז" במידה וגוף הקירור הוא איכותי בדומה לנינג'הunzi200888 כתב:
אז לקחת ארקטיק עם מאווררים או בלי? כי פעם אתה אומר ככה, ופעם אתה אומר משהו אחר......
הקירורים נבדלים אחד מהשני לא רק ברמות הרעש אלא גם במספר ה- HEAT PIPES שלהם והפרוסה שלהם והוצאת החום מהם. זהו היתרון של המיני נינג'ה ברמות המחיר האלו. לגבי המאוורר יש גם אפשרות לחבר לו מאוורר של 12 באמצאות מחברים מתאימים.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

טלוש, אז אתה אומר שמבינת קירור פאסיבי בלבד - ךמיני נינג'ה יש יתרון על ארקטיק נכון?
מסכים לחלוטין - לעבודה פסיבית המיני נינג'ה עדיף בהחלט
רק 2 בעיות
א-אין להשיג אותו ואמרתי את זה אולי עשרים פעם, וזה מאוד נחמד לדון ברכיב שלא קיים כרגע (לפחות לא אצל היבואן ולא במלאי של סקייפיסי ככה שרק חנות אחרת שיש לה בטעות יחידה במלאי)
ב-אין סיבה לעבוד פסיבית עם קירור שקט כלכך - במילים אחרות מניסיון עם אנטק פיוז'ן AMD 5200 והקירור הזה, כיבוי והדלקת המאווררים כאשר המארז פתוח ואני מסתכל עליהם בעיניים לא הניב שום שינוי מבחינת הרעש ולא הצלחתי לשמוע אותם אפילו שהמארז פתוח מולי
בקיצור לך על ארטיק קולינג תעבוד אקטיבית מנוהל דרך SPEEDFAN וסגור סיפור
רק 2 בעיות
א-אין להשיג אותו ואמרתי את זה אולי עשרים פעם, וזה מאוד נחמד לדון ברכיב שלא קיים כרגע (לפחות לא אצל היבואן ולא במלאי של סקייפיסי ככה שרק חנות אחרת שיש לה בטעות יחידה במלאי)
ב-אין סיבה לעבוד פסיבית עם קירור שקט כלכך - במילים אחרות מניסיון עם אנטק פיוז'ן AMD 5200 והקירור הזה, כיבוי והדלקת המאווררים כאשר המארז פתוח ואני מסתכל עליהם בעיניים לא הניב שום שינוי מבחינת הרעש ולא הצלחתי לשמוע אותם אפילו שהמארז פתוח מולי
בקיצור לך על ארטיק קולינג תעבוד אקטיבית מנוהל דרך SPEEDFAN וסגור סיפור
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

טוב, תודה רבה.
המפרט סגור.
נ.ב.
עתיד, א ו-ב של מה שרשמת זה הכל בנוגע לנינג'ה נכון?
המפרט סגור.
נ.ב.
עתיד, א ו-ב של מה שרשמת זה הכל בנוגע לנינג'ה נכון?
זה שאין להשיג לא אומר שצריך להתפשר (אגב, ראיתי שיש לנעה מחשבים http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1798), אתה לא בונה מחשב כל יום, וקירור במחשבים שקטים, זה בעדיפות עליונה, במקרה הכי גרוע מזמינים מחו"ל.עתיד כתב:מסכים לחלוטין - לעבודה פסיבית המיני נינג'ה עדיף בהחלט
רק 2 בעיות
בקיצור לך על ארטיק קולינג תעבוד אקטיבית מנוהל דרך SPEEDFAN וסגור סיפור...
ועוד למי אתה אומר להתפשר
עתיד, אני לא יודע כמה אתה רגיש בנוגע לרעשים, אבל כל מאוורר מוסיף ויברציות לתוך המארז (באיחוד שהוא יושב על גוף קירור),אפילו שאתה לא שומע שהוא מוסיף רעש.
אני אתן לך דוגמא, כשהחלפתי את המאוורר של הספק, הוא אומנם היה יותר שקט, אבל הוא הכניס איתו רעידות בתדר נמוך מאוד, בשביל לפתור את זה, לא היתה לי ברירה וניתקתי את הספק מהמארז (ע"י הוצאת הברגים לחלוטין) והנחתי אותו על ספוג דק ברצפת המארז(באנטיק ריצפת המארז היא סה"כ חצי ס"מ יותר נמוכה מהמיקום הרגיל של הספק, הספוג השלים את הגובה), לכן ענין הרעש הוא סובייקטיבי לחלוטין.
כשאני ניסיתי להחליף את המאוורר בספק של 2480 ראיתי שהמאוורר עושה ויברציות פנימיות עם הדופן החיצונית של הקופסה של הספק. הייתי צריך להדביק גומיות אל מנת לספוג את הרעש של הויברציות - שהוא לא רעש נקי של המאוורר.
לבדוק היטב, איך ולמה מחליפים את החלקים המקוריים לפני ההחלפה. אחרת במקום להוריד רעש מן המערכת (סיבובים נקיים של המאוורר) מוסיפים רעשים אחרים אשר יכולים גם לפגוע בקירור של המחשב שלא לדבר על הרעש הנוסף שיכול להווצר, וגם הורדת הלחץ אוויר אשר נוצר על ידהם - בספק כוח צריך להיות לחץ אוויר מתאים להוצאה תקינה של חום מחלל קטן.
לבדוק היטב, איך ולמה מחליפים את החלקים המקוריים לפני ההחלפה. אחרת במקום להוריד רעש מן המערכת (סיבובים נקיים של המאוורר) מוסיפים רעשים אחרים אשר יכולים גם לפגוע בקירור של המחשב שלא לדבר על הרעש הנוסף שיכול להווצר, וגם הורדת הלחץ אוויר אשר נוצר על ידהם - בספק כוח צריך להיות לחץ אוויר מתאים להוצאה תקינה של חום מחלל קטן.
-
unzi200888
-
- חבר פעיל במיוחד

צוחקים עלי אהטלוש כתב:udi13 כתב:הוא עוד יחזור.............unzi200888 כתב:טוב, תודה רבה.
המפרט סגור.......
...