משיהו צפה כבר בפרק 19? HOLY SHIT
הפרק הכי חזק לטעמי בכל הסידרה עד לרגע זה. ישבתי מרותק למסך בעיניים פעורות ופעם ראשונה בסידרה שהצטערתי שפרק הסתיים. סופסוף סגרו את הקצוות של כל הנושא שסבב סביב גיוסה של ריילי ע"י "גברת שפתיים" על מנת להפריד בין ג'ון והמכונה, ובניגוד לשאר הפרקים האחרונים שהיו די הזויים, לרב משעעמים ונמתחו ללא שום תוחלת, בפרק הזה כל סצנה וכל רגע שצולם תרם המון לקידום העלילה ולהבנתה. בפרק אחד הצליחו לפתור את התעלומה של מותה של ריילי בעיניי שאר הדמויות בסידרה (ג'ון, דרק וכו), להחזיר את האמון בין ג'ון ל"עבודת העור", להפריד בין דרק ל"גברת שפתיים", לחשוף את המניע מאחורי הרצון שלה להפריד בנהם, להוסיף עומק לדמות של ג'ון ולהסביר את ההתפתחות שלו לג'ון העתידי, ואפילו הצליחו לתת לנו עומק נוסף על אופיו המתהווה של ה AI/סקיינט העתידי. שמתם לב שה AI הנוכחי לא קיבל בהבנה מוחלטת את חיסולם של העובדים בחברה? האם אנו רואים ניצנים של מצפון בסקיינט המתהווה? האם השחור שמאמן אותו מתחיל להשפיע עליו ובמקביל אולי ישפיע על העתיד? מעניין..
משיהו הבין ד"א אולי למה ג'ון יבקש ממחסלת נוזלית להצטרף אליהם? מה גרם לו לחשוב שהיא תסכים מלכתחילה - הוא חשב שהיא תיכנע לקסם האישי שלו או מה?!
ד"א - הוא הרג אותה בסוף - נכון? הראו אותו לוחץ על ההדק אבל לא עד הסוף ולא שמעו או ירי או הראו אותה מתה, וגם כשג'ון שאל הוא נתן תשובה מעורפלת, אז מה לדעתכם קרה שם? היא מתה או שנראה אותה בעתיד? כי אני אישית אשמח לעוד הופעה שלה בבגד ים
snad - אני מסכים עם רב ההצהרות שלך, גם אני חושב שהסידרה מתנהלת ברישול רב מבחינת קו העלילה, ההתקדמות שלו והפרדוקסים בזמן (כבר דיברנו על זה והיה לי התכתבות בנושא מול עופר אם תקרא אחורה), אבל ביני לבינך, פרק אחד כמו הפרק של היום מצדיק, בעיניי לפחות, עונה שלמה של פרקים פושרים וחסרי טעם. הפרק היום מבחינתי היה פיצוי מלא על עונה די שוממת והזויה. בוא רק נחזיק אצבעות ונקווה שבעתיד יספקו לנו עוד כמה פרקים משובחים שכאלו