The Sarah Connor Chronicles - עונה 2

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73306
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3163 פעמים

שליחה #101 

Huber כתב:נכון, היא שיחקה את היד ימין של המפקדת הפסיכוטית של הספינה שהצטרפה לגלקטיקה לכמה פרקים בעונה השלישית אם אני זוכר נכון - הדמות שלה הופיע בסרט שנקרא RAZOR למיטב זיכרוני.
...
manola - זה בדיוק מה שאמרתי :wink:

אם היא מהונג קונג ולפי המראה שלה אני מניח שמעורבב שם דם אסיאתי. לי אישית יש חולשה לנשים אסיאתיות (אחרי הכל אני נשוי לויאטנמית :lol:) ככה שיש סיבה שהיא בראש הרשימה שלי :wink:

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #102 

לא יודע מה איתכם אבל הפרקים האחרונים ממש איטיים ומסורבלים. אני מבין שצריך להראות צדדים שונים של אנושיות ברובוטים והתפתחות של הדמויות האנושיות לקראת העתיד אבל לא לשכוח שסך הכל זו אמורה להיות סדרת אקשן בלי יותר מדי הגיון או עומק (כמו הסרט המקורי) ואת זה העונה הזו לא מספקת כמעט בכלל.

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #103 

בסדרה הזו יש פרקים שנראה שנכתבו ובוימו ע"י אנשים שונים לגמרי, לפעמים יש פלאשבקים (שמתם לב שכמעט כל סדרה שיש היום אימצה את זה?), לפעמים יש הזיות ומנסים לעשות פרק שנראה כמו סרט שעד הסוף לא יודעים מה המציאות, לפעמים ג'ון הולך לבית הספר ומנסה להשתלב, אחר כך הוא פתאום לומד מהבית, לפעמים שרה הולכת לבד לעשות משהו, לפעמים ג'ון וקמרון, לפעמים כולם, והדוד בכלל לא ברור מה נסגר איתו - מתי הוא בבית, מתי הוא הולך. חלק מהפרקים הם פעולה, חלק דרמה וחלק בכלל נראים כמו רומן.
זה מרגיש לי כאילו הם לא רוצים לקדם את הקו הראשי של העלילה (אם קיים דבר כזה בכלל) - לצורך זה הם הלכו לאיזה בית ספר לתסריטאים ובית ספר לבמאים וכל פעם מגרילים איזה זוג ונותנים להם לעשות פרק להעביר את הזמן.
מעבר לזה יש לי בעיה עם הפארדוקסים של מסע בזמן שלא מטופלים בצורה משכנעת בכלל בסדרה הזו, באבודים לפחות הם משתדלים, כאן לא נראה שלמישהו אכפת שמכונה עתידית מייצרת את סקיינט שבעתיד מייצר אותה או למשל שקמרון העתידית שנמצאת עם ג'ון בעתיד מוחזרת לעבר - הרי לפי מה שנראה כרגע היא נשארת איתו עד לעתיד - לרגע שבו הוא מחזיר אותה ואז למעשה אין לה נקודת התחלה - מה שאולי מחייב שהיא תמות לפני שהוא מוצא אותה בעתיד (אולי מכונת העשן של אבודים תבוא להרוג אותה בשביל לשמור שלא יהיה פראדוקס) - מבולבלים? גם אנחנו :-).
אגב לגבי המסע בזמן היה כאן דיון למה לא לחזור יותר אחורה - למה המכונות לא חוזרות לימי הביניים למשל ושם הורגות את כולם, לפי דעתי אפשר להסביר את זה עם הנחה היפוטתית (הרי זה לא קיים באמת אז אפשר להמציא חוקים שיעזרו לסדרה) שהמסע בזמן כמו הרבה דברים בטבע שקשורים באנרגיה עובד בריבוע - כלומר כפול זמן דורש פי ארבע אנרגיה ולכן יש גבול לזמן בעבר שאליו אפשר לשלוח מישהו.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #104 

משיהו צפה כבר בפרק 19? HOLY SHIT :מה?!:

הפרק הכי חזק לטעמי בכל הסידרה עד לרגע זה. ישבתי מרותק למסך בעיניים פעורות ופעם ראשונה בסידרה שהצטערתי שפרק הסתיים. סופסוף סגרו את הקצוות של כל הנושא שסבב סביב גיוסה של ריילי ע"י "גברת שפתיים" על מנת להפריד בין ג'ון והמכונה, ובניגוד לשאר הפרקים האחרונים שהיו די הזויים, לרב משעעמים ונמתחו ללא שום תוחלת, בפרק הזה כל סצנה וכל רגע שצולם תרם המון לקידום העלילה ולהבנתה. בפרק אחד הצליחו לפתור את התעלומה של מותה של ריילי בעיניי שאר הדמויות בסידרה (ג'ון, דרק וכו), להחזיר את האמון בין ג'ון ל"עבודת העור", להפריד בין דרק ל"גברת שפתיים", לחשוף את המניע מאחורי הרצון שלה להפריד בנהם, להוסיף עומק לדמות של ג'ון ולהסביר את ההתפתחות שלו לג'ון העתידי, ואפילו הצליחו לתת לנו עומק נוסף על אופיו המתהווה של ה AI/סקיינט העתידי. שמתם לב שה AI הנוכחי לא קיבל בהבנה מוחלטת את חיסולם של העובדים בחברה? האם אנו רואים ניצנים של מצפון בסקיינט המתהווה? האם השחור שמאמן אותו מתחיל להשפיע עליו ובמקביל אולי ישפיע על העתיד? מעניין..

משיהו הבין ד"א אולי למה ג'ון יבקש ממחסלת נוזלית להצטרף אליהם? מה גרם לו לחשוב שהיא תסכים מלכתחילה - הוא חשב שהיא תיכנע לקסם האישי שלו או מה?!

ד"א - הוא הרג אותה בסוף - נכון? הראו אותו לוחץ על ההדק אבל לא עד הסוף ולא שמעו או ירי או הראו אותה מתה, וגם כשג'ון שאל הוא נתן תשובה מעורפלת, אז מה לדעתכם קרה שם? היא מתה או שנראה אותה בעתיד? כי אני אישית אשמח לעוד הופעה שלה בבגד ים :שיחקתי אותה:

snad - אני מסכים עם רב ההצהרות שלך, גם אני חושב שהסידרה מתנהלת ברישול רב מבחינת קו העלילה, ההתקדמות שלו והפרדוקסים בזמן (כבר דיברנו על זה והיה לי התכתבות בנושא מול עופר אם תקרא אחורה), אבל ביני לבינך, פרק אחד כמו הפרק של היום מצדיק, בעיניי לפחות, עונה שלמה של פרקים פושרים וחסרי טעם. הפרק היום מבחינתי היה פיצוי מלא על עונה די שוממת והזויה. בוא רק נחזיק אצבעות ונקווה שבעתיד יספקו לנו עוד כמה פרקים משובחים שכאלו :מעשן:

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #105 

מישהו יודע מה קורה עם הרייטינג של הסדרה בארה"ב?

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #106 

toxin כתב:מישהו יודע מה קורה עם הרייטינג של הסדרה בארה"ב?
...
על הפנים, ובצדק. לדעתי הסיבה היחידה שהסדרה עדיין לא בוטלה היא שהסרט עומד לצאת בקרוב.
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_T ... _episodes

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 117 פעמים

שליחה #107 

ברור שהרייטינג על הפנים, כי הסדרה הזו הפכה להיות מסדרת אקשן ומתח
די טובה לסדרת דרמה מהורהרת שכולם בוכים בה. כולם שם כאלה עמוקים...
יושבים בפרצופים רציניים ומהרהרים על משמעות החיים בכלל והזמן בפרט... :roll:
קיבינימט! תתחילו לפוצץ דברים! :evil: ממש "שולחן לחמישה" נהייתה הסדרה הזו.
(n) (n)

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #108 

manola - אני האחרון שיתווכח איתך, אבל אם פרק 19 הוא רמז לעתיד לבוא ולהמשך הסידרה, אני בעד עוד עונה. הם פשוט צריכים לקחת את התסריטאי של הפרק הזה ולדרוש ממנו את אותה הרמה בשאר הפרקים ויש להפ נוסחה מנצחת ביד.

ד"א - רק אני חושב שהשחקנית שמשחקת את שרה קונור גרועה? אני פתאום קולט שבכל פרק לכל אורך הפרק יש לה אותה הבעה על הפנים ולא משנה איזו סצנה היא משחקת.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 29/03/2009 11:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #109 

סוף סוף העיפו (כנראה) את ג'סי. הבחורה נראית טוב, אבל מעצבנת משהו...

snad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 475
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #110 

עושים ניקוי כללי של כל דמויות המשנה של שתי העונות הראשונות, אפילו בית הם מחליפים אז גם את השכנה המעצבנת לא נראה יותר.
או שהם הולכים לקראת עונה חדשה והחליטו לרענן הכל כדי לשפר את הרייטינג או שסוגרים את הבאסטה ולאט לאט מפטרים...בכל זאת יש משבר...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #111 

הם מעיפים את הכל וגם העלילה לוקחת תפנית מעניינת.

בעצם הטענה שלהם היא שאנחנו לא יודעים אם JOHN HENRY יהפוך ל-SKYNET או שהוא "הטוב".

לפי דעתי כל העלילה בעצם מובילה למסקנה שהבחורה הסקוטית הג'ינג'ית היא בעצם שליחה של FUTURE JOHN. הוא כנראה הבין שאין מנוס מיצירת SKYNET ולכן במקום לנסות ולעצור את יצירת SKYNET הוא יוצר לה תחרות - אח. האח הזה אמור להיות טוב ולכן הוא משקיע המון משאבים בלגייס אנשים שיעזרו ל-JOHN HENRY לעזור לבני האדם.

זה יכול להסביר מדוע SKYNET מנסה עכשיו להשמיד את JOHN HENRY ואת SAVANAH.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #112 

עופר - תיאורייה מעניינת אבל יש בה כמה חורים לטעמי. הראשון מוביל לשאלה הבאה, אם היא באמת נשלחה ע"י ג'ון למה הוא לא נתן לה הוראה להימנע מרצח מיותר של בני אדם (כפי שהוא הוראה למחסלת שלצידו)? הרי הראו לא מעט פרקים בה היא שוחטת בני אדם על ימין ועל שמאל, לא ממש מסתדר לי.
דבר שני, אם היא באמת נשלחה ע"י ג'ון - למה הוא מסתיר את זה מהגירסה הצעירה שלו? למה לגרום לקונפליקט ולא לשתף פעולה?
דבר שלישי, הרי בפרק עם ג'סי בצוללת מראים בפירוש שהמחסלת הנוזלית שוללת שיתוף פעולה עם ג'ון - איך זה פתאום השתנה?

לי יש תיאוריה אחרת - יכול להיות שהמחסלת הנוזלית אכן נשלחה מהעתיד אבל כן ע"י SKY ליצור אותו מוקדם יותר ובמקביל יש לו "אח" כי שרה/ג'ון פשוט לא הצליחו לחסל את סקיינט בצורה אפקטיבית לחלוטין ולכן הגירסה ה"מוקדמת" שנוצרה ע"י הבחור השחור שהם חיסלו על מנת למנוע מסקיינט להיווצר) עדיין קיימת. נמתין ונראה :wink:

מה שכן - העיניין חזר לסידרה, הפרקים האחרונים לטעמי ממש מעניינים בניגוד לרב העונה האחרונה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #113 

חתיכת ניפוי דמויות מסדרים לקראת סוף העונה, הא? בעצם חזרנו לשלד ההתחלתי מתחילת הסידרה, ג'ון, אימו והמחסלת שלצידו. מעניין מה יקרה בפרק האחרון של העונה והאם נקבל תשובה לגבי מה המהות של ג'ון הנרי וצה יקרה עם "אחיו" או שימרחו את זה לעונה הבאה -מה דעתכם?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78860
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5391 פעמים

שליחה #114 

לדעתי ללא הדוד, חסר לג'ון דמות אב טובה. אין ספק שהמהלך עם החברה הפסיקה לגרום לו להיראות כמו חנון או ילד של אמא, הוא סוף סוף מתחיל להתנהג כמו מנהיג.

לגבי הג'ינג'ית, בניגוד לשניה היא לא תוכנתה על ידי ג'ון אלא הוא הגיע להסדר איתה ולכן יש לו מעט יותר יכולת לשלוט על החלטותיה.

נראה שהוא הגיע למסקנה שבני אדם לא יוכלו אף פעם לעצור את סקיינט וזה הפיתרון היחיד.

HazooM
כתב
כתב

שליחה #115 

הפרק האחרון דווקא היה לא רע. מעניין איך הם יסגרו את העונה...

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #116 

פרק 22:

הפרק הסתיים מעט מוזר, אבל בהחלט היה פרק מעולה!

1. כמו שחלק מכם חזיתם, הג'ינג'ית הייתה טובה, או לפחות זה מה שהיא טוענת - לאן היא נעלמה בסוף?
2. נדמה כי הם חזרו לעבר של העתיד ובו ג'ון קונור כלל לא מוכר שכן אביו עדיין חי - נוצר פה פרדוקס לא בור, שוב הם והבעיות של הזמן שלהם :roll:
3. מה נסגר עם שרה קונור? מדוע החליטה לא להמשיך במסע?
4. מה משמעות ה -will you join us כאשר נשאלה קמרון ע"י אליסון ומדוע כל כך נרתעה?
5. למה קמרון החליטה לתת את הצ'יפ שלה לג'ון הנרי ומה המשמעות של זה?
6. בסוף הפרק רואים את קמרון מלטפת רועה גרמני - הצופה אמור להסיק מכך שבעברה היא הייתה אנושית לגמרי?

וחבר'ה, קראתי ברשת שביטלו את הסידרה =|
האם זה נכון? איך לעזאזל ככה באמצע המתח אולי הכי גדול בסידרה לבטל אותה באמצע?! :evil:
אפילו לא נתנו סיום הולם לסידרה, זה בסך הכל סיום עונה :evil:

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #117 

יש לך לינק?
למיטב הבנתי זה לא סופי.

romanch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 458
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #118 

http://tvbythenumbers.com/2009/04/10/sa ... cles/16514

http://www.fmqinc.com/terminator-cancelled/
[left]
Please don’t shoot the messenger but Terminator: The Sarah Connor Chronicles will not be back for a third season. Confirmed, Target Acquired and Terminated.
...
[/left]

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #119 

מניאקים :(

HazooM
כתב
כתב

שליחה #120 

romanch - קמרון מבוססת על הבחורה הזו (סקיינט רצחו אותה אח"כ, זה היה כבר באחד הפרקים).

זה שהם מבטלים ככה את הסדרה זה מוגזם. לפחות שידפקו כמה פרקים כדי לסגור את המעגל.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”