פיסגת השדרוג האולטימטיווי!!!ספינת הדגל כבר כאן!!!....

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
falconf1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #101 

udi13 כתב:
falconf1 כתב:
אתה תופס אותי במילה :@ , אבל נותן בראש לפי כל ה REVIEWים שקיימים, לדוגמא 5 מתוך 5 במגזין HCC (לא יודע אם אתה מכיר את המגזין) וגם כל אחד לפי האוזן שלו וגם אין נכון ואין לא נכון 8) 8) 8)

אהה ועוד דבר, כל אחד יעשה מה שטוב לו 8) 8) 8)
...
תן לי להבין את כועס ב-DTS או ב-DTS-HD עם צי'פ של פיונייר או של KRELL :lol:

אך מגזינים מגזינים, אני חייב לומר לך שאת המקרן הראשון שקניתי לפני כמעט 13 שנה
(SHARP XV20) קניתי בעקבות ביקורת והמלצה חמה של HCC, כשהדלקתי אותו בפעם הראשונה לא הבנתי עם זה המקרן או שאני צריך להתחיל להרכיב משקפיים :lol:

אתה לבטח לא נאיבי ויודע שיש הרבה מאוד "מסחרה" בכל המגזינים הללו
...
אני לא כועס בDTS ההיפך הוא הנכון כועס ב THX :), לגבי ה"מסחרה" ברור שיש והרבה, בגלל זה אמרתי כל אחד יעשה את השיקול הנכון מבחינתו ולא אתה ובטח שלא אני נשפיע על הבחירה , אולי נייעץ אבל לא יותר מזה.
חוץ מזה שלא יפה לקטול בן אדם שרצה לשתף אותנו בקנייה שלו, ולהתחיל לרדת עליו כמה הבחירה שלו היתה לא נכונה וכמה המגבר לא טוב, צריך לדעת לפרגן קצת.

אני בטוח וADICT יתקן אותי אם אני טועה שיצאה לו קצת הרוח מהמפרשים בגלל חלק מהתגובות כאן.

נ.ב. אם קנית מוצר לפני שבדקת אותו רק על סמך מגזינים, אין לי מה לומר רק מקווה שלמדת את הלקח.

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #102 

falconf1 כתב:חוץ מזה שלא יפה לקטול בן אדם שרצה לשתף אותנו בקנייה שלו, ולהתחיל לרדת עליו כמה הבחירה שלו היתה לא נכונה וכמה המגבר לא טוב, צריך לדעת לפרגן קצת.
...
נהפוכו, אני מאוד מפרגן לו (אני גם מכיר אותו...בחור זהב (Y) )אני גם לא אמרתי מילה אחת רעה על המכשיר שהוא קנה, אין לי שמץ של מושג איך הוא נשמע. ( אני אישית יותר בעניין של פרוססור+מגברים מאשר רסיברים)

אני סה"כ התחברתי לשרשור בעקבות הדיון על איכות מפענחי ה- DTS וה-DD
וללא כל דעה לגבי המכשיר הנ"ל

falconf1
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 257
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #103 

udi13 כתב:
falconf1 כתב:חוץ מזה שלא יפה לקטול בן אדם שרצה לשתף אותנו בקנייה שלו, ולהתחיל לרדת עליו כמה הבחירה שלו היתה לא נכונה וכמה המגבר לא טוב, צריך לדעת לפרגן קצת.
...
נהפוכו, אני מאוד מפרגן לו (אני גם מכיר אותו...בחור זהב (Y) )אני גם לא אמרתי מילה אחת רעה על המכשיר שהוא קנה, אין לי שמץ של מושג איך הוא נשמע. ( אני אישית יותר בעניין של פרוססור+מגברים מאשר רסיברים)

...
(Y)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #104 

זהו מגבר מצויין. שקלתי לקנות אותו אבל בגלל שקניתי דירה ויש לי הרבה הוצאות זה לא יצא לפועל כרגע .

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #105 

אז אני כן שמעתי ואומר לכם שמבחינת ק"ב החוויה בשבעה רמקולים מהממת ובסטריאו הוא אחד ממגברי הק"ב הטובים ביותר ששמעתי. הרבה, הרבה יותר טוב מהימאהה 3800 ותואמיו (לדעתי בסטריאו טוב יותר גם מהימאהה Z11)

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #106 

zeev78 כתב:זהו מגבר מצויין. שקלתי לקנות אותו אבל בגלל שקניתי דירה ויש לי הרבה הוצאות זה לא יצא לפועל כרגע .
...
zeev78 תתביש לך, לפורום הזה נכנסים רק אנשים שמוכנים לוותר על דירה על חשבון שידרוג של המערכת :lol: :lol: :lol:

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9621
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 354 פעמים

שליחה #107 

udi13 כתב:
...

...
חבר"ה דווקא בגלל זה :!: זה אחד האתרים הכי נהדרים שאני מכיר :!: :!: שמציג מגוון דיעות כלכך רחב של אנשים שכל אחד באמת משכמו ומעלה אנשים באמת ברמה !והאתר הזה באמת הזדמנות להכיר אותם! (Y) (Y) ואודי תודה אח שלי על המחמאות אתה גם אדם נהדר (Y) ומה שלום הזאטוטים היקרים שלך :?: :) נשיקות בשבילהם ממני(פעם שעברה הם בכו..... :lol: )וכמובן לפלקון היקר תודה לך על הפירגון והאמפתיה (Y) (Y) מחכה לביקור שלך בעתיד (b) :pizza: ושיהיה לילה טוב לכולם :!: :!: (Y) :D

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #108 

ADICT כתב: אודי תודה אח שלי על המחמאות אתה גם אדם נהדר (Y) ומה שלום הזאטוטים היקרים שלך :?: :) נשיקות בשבילהם ממני(פעם שעברה הם בכו..... :lol: )
...
שלומם טוב, אני שומע אותם בוכים לפי תקן THX :lol:

ילה לך תהנה מהמכשיר :music:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46450
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #109 

danlior כתב:אתקשר שוב לחברת לקסיקון ואעמיד אותם על טעותם. אומר להם שזיו מהום-ט'יאטר בישראל אומר שהם טועים. אפשר גם לתת להם את הטלפון שלך במידה וירצו ללמוד משהו?

זיו, קצת ענווה. בדוק את עצמך שוב והבן שפיענוח ששה ערוצים אנאלוגים מקוד DTS הוא לא פחות אלא יותר מורכב מפיענוח שני ערוצים אנאלוגים מקוד PCM 16BIT-44KHZ. אם יש הבדל בין מפענחי PCM אין שום סיבה שלא יהיו הבדלים בין מפענחי DTS. זה מה שנאמר לי ע"י לקסיקון. מה שעוד נאמר לי ("לדבריי" - אל תחשוב שפיספסתי את זה) שמפענח DTS אכן מפענח לששה ערוצים אנאלוגים ולא לששהערוצי PCM כמו שנטען כאן בעבר - מדובר ב-DAC לכל דבר.
...
danlior,
קצת דיוק והבנת הנושא.
נדמה שאתה מתחפר בעמדתך ואנחנו כבר טוחנים מים.
אני מקווה שתסכים איתי כי בכיר בחברת DTS Inc יכול להיות אסמכתה מהימנה.

אני יעדיף כי לא תתקשר ל Lexicon ותזכיר את שמי פשוט בשל העובדה כי אין לי מכרים שמה עדיין, אבל אם תזכיר את השם שלי לפני DTS Inc, הם יכירו.
אתה יכול לדבר ישירות עם מר. Ronny Katz, מנהל תחום Professional Audio, בחור מאוד סבלני אשר ישמח להעמיד אותך על טעותך ולהסביר לך מעט יותר לעומק למה DTS סטנדרטי לעולם לא ישמע טוב כמו DTS-HD ולמה כל מפענחי ה DTS שקיימים יוציאו בדיוק אותו סיגנל.
אמצעי התקשרות:
[email protected]
Office: 818-827-2286
Mobile:818-919-9874

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #110 

danlior כתב:אז אני כן שמעתי ואומר לכם שמבחינת ק"ב החוויה בשבעה רמקולים מהממת ובסטריאו הוא אחד ממגברי הק"ב הטובים ביותר ששמעתי. הרבה, הרבה יותר טוב מהימאהה 3800 ותואמיו (לדעתי בסטריאו טוב יותר גם מהימאהה Z11)
...
ידידי ,
מזמין אותך אלי להדגמה חיה של אחת השיטות החדשות שיושמעו לך ע"י ה3800.....
אמנם אצלי הוא מחובר לפאוור איכותי אבל עדיין מבטיח לך שלאחר שתסיים לשמוע לעולם לא תטען עוד שהAX10I עולה על כל המגברים בעולם , בטח לא על ה3800 וגם אחרי שתשמע את סלין דיון מזמרת לך בהופעה חיה בDOLBY DIGITAL TRUHD מבטיח לך פה חד משמעית שתלמד להעריך את השיטות החדשות ואת הרסיברים החדשים שתומכים בהם.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #111 

ziv_r כתב:
danlior כתב:אתקשר שוב לחברת לקסיקון ואעמיד אותם על טעותם. אומר להם שזיו מהום-ט'יאטר בישראל אומר שהם טועים. אפשר גם לתת להם את הטלפון שלך במידה וירצו ללמוד משהו?

זיו, קצת ענווה. בדוק את עצמך שוב והבן שפיענוח ששה ערוצים אנאלוגים מקוד DTS הוא לא פחות אלא יותר מורכב מפיענוח שני ערוצים אנאלוגים מקוד PCM 16BIT-44KHZ. אם יש הבדל בין מפענחי PCM אין שום סיבה שלא יהיו הבדלים בין מפענחי DTS. זה מה שנאמר לי ע"י לקסיקון. מה שעוד נאמר לי ("לדבריי" - אל תחשוב שפיספסתי את זה) שמפענח DTS אכן מפענח לששה ערוצים אנאלוגים ולא לששהערוצי PCM כמו שנטען כאן בעבר - מדובר ב-DAC לכל דבר.
...
danlior,
קצת דיוק והבנת הנושא.

אני יעדיף כי לא תתקשר ל Lexicon ותזכיר את שמי פשוט בשל העובדה כי אין לי מכרים שמה עדיין, אבל אם תזכיר את השם שלי לפני DTS Inc, הם יכירו.
אתה יכול לדבר ישירות עם מר. Ronny Katz, מנהל תחום Professional Audio, בחור מאוד סבלני אשר ישמח להעמיד אותך על טעותך ולהסביר לך מעט יותר לעומק למה DTS סטנדרטי לעולם לא ישמע טוב כמו DTS-HD ולמה כל מפענחי ה DTS שקיימים יוציאו בדיוק אותו סיגנל.
אמצעי התקשרות:
[email protected]
...
שוב, כל מי שלא מסכים איתך לוקה בחוסר הבנה ובטחינת מים
לך מעט יותר לעומק למה DTS סטנדרטי לעולם לא ישמע טוב כמו DTS-HD
...
לעולם? גם אם ה-DTS-HD יחובר להגברה פשוטה וה-DTS יחובר להגברת היי-אנד? הרי זו היא שטות לומר זאת. ההבדלים בין הפורמטים גדולים אך DTS הוא פורמט איכותי וראוי. הכל תלוי היכן נמצא צוואר הבקבוק - אם ההגברה לא טובה והפרוססינג לא איכותי אז המקור הטוב בעולם ישמע רע.
ולמה כל מפענחי ה DTS שקיימים יוציאו בדיוק אותו סיגנל
...
נו, אני יכול לומר ללקסיקון, מרדיאין, קרל וכו לסגור את הבאסטה כי זיו אמר ש:
כל מפענחי ה DTS שקיימים יוציאו בדיוק אותו סיגנל
...
אני בטוח שלכאורה גם כל מפענחי ה-PCM אמורים להוציא את אותו הסיגנל. הרי מדובר באלגוריתים פשוט אבל עובדה ש-DVD של LG נשמע "קצת" פחות טוב מ-CD של WADIA

הייתי מתקשר לחבר שלך ומדבר איתו (דרך אגב, סחתיין על ה- name dropping) אך נראה לי שלא חשוב מה הוא יאמר לי, כשאחזור הנה וארשום זאת אתה כבר תעשה על דבריו ספין וגם תטען שכנראה לא הבנתי אותו, אז למה לטרוח. אני יודע מה חוויתי בעצמי ומה אמרו לי בחברת לקסיקון.

ולו היית מבין שמפענח DTS הוא קודם כל DAC, האימרה שכל מפענחי DTS נשמעים אותו הדבר הייתה מעלה חיוך על שפתיך.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #112 

udi13 כתב:
zeev78 כתב:זהו מגבר מצויין. שקלתי לקנות אותו אבל בגלל שקניתי דירה ויש לי הרבה הוצאות זה לא יצא לפועל כרגע .
...
zeev78 תתביש לך, לפורום הזה נכנסים רק אנשים שמוכנים לוותר על דירה על חשבון שידרוג של המערכת :lol: :lol: :lol:
...
הייתי כבר אצל אנשים שהמערכת שלהם עולה פי 2 מכל הרכוש שלהם :lol:.
אני לא משתגע. לאט לאט אני מרכיב מערכת קולנוע ביתית מקצועית (רכשתי רמקולים של גי בי אל סטודיו) ובכוונתי להקצות חדר אחד בדירה החדשה שלי למטרה זו ובנוסף יש ברשותי נגן של מרידיאן ומגבר סטריאו של סונס פייבר אז אני חושב שאני בדרך הנכונה להיות שותף מכובד בפורום :wink: .

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #113 

ziv_r כתב:

...
danlior,
קצת דיוק והבנת הנושא.

אמצעי התקשרות:
[email protected]
...
ziv_r, מה זה עושים תחרות למי יש יותר גדול, לא הייתי צריך להעלות את האימייל והטלפון של הבחור מ- WHAT IS THE POINT? DTS לי זה נשמע זה כמו להגיד ל-danlior אתה שקרן ולא דיברת עם אף אחד מ-Lexicon, הרי לא אתה תתקשר ל-Lexicon ולא danlior יתקשר ל-DTS בעקבות השרשור הזה.

מה עוד שהסכמנו בשרשור עצמו, שגם ובמידה והצ'יפים הם אותם צ'יפים (להזכירך הסתייגתי מזה מכיוון שלא בדקתי את זה באופן אישי) ישנם עוד לא מעט פרמטרים אשר משפעים על כל נושא שמיעת הפיענוח הסופי.

אני חושב (וכבר כתבתי את זה בעבר) שלפעמים השרשורים גולשים לפסים מאוד לא נעימיים.

קטונתי, אבל בתור מנהל תפקידך גם להרגיע את השרשורים, אפשר ורצוי לצודד באמת או בעובדות המקצועיות גם ללא כל מיני "תוספות", קבל את זה בהבנה (Y)

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #114 

zeev78 כתב:
udi13 כתב:
...
...
הייתי כבר אצל אנשים שהמערכת שלהם עולה פי 2 מכל הרכוש שלהם :lol:.
אני לא משתגע. לאט לאט אני מרכיב מערכת קולנוע ביתית מקצועית (רכשתי רמקולים של גי בי אל סטודיו) ובכוונתי להקצות חדר אחד בדירה החדשה שלי למטרה זו ובנוסף יש ברשותי נגן של מרידיאן ומגבר סטריאו של סונס פייבר אז אני חושב שאני בדרך הנכונה להיות שותף מכובד בפורום :wink: .
...
בהצלחה בהמשך איסוף הציוד (Y)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #115 

UDI,

זיו רמז בצורה מאוד עבה שלדעתו לא דיברתי עם לקסיקון. אז פור דה רקורד: לפני כשבוע היתה לי ההזדמנות לרכוש את הלקסיקון DC-2 במחיר ממש טוב ואפילו פתחתי כאן דיון אם מישהו התנסה בן והשווה אותו לרסיבר מודרני. מכיוון שלא קיבלתי כאן רשמים ברורים החלטתי ליצור קשר עם חברת לקסיקון. התקשרתי לתמיכה הטכנית והופנתי אל אחד האנשים היותר בכירים שיוכל לעזור לי. ניהלתי איתו שיחה קצרה בעלת כ-10 דקות שאת רשמיה רשמתי כאן.

ועוד דבר, מי שמאמין לזיו וחושב שרסיבר כמו הפיוניר 517 שעלותו בארה:ב כ-$200 והלקסיקון MC-12 שמחירו בחו"ל כ-$10,000 משתמשים באותו הצ'יפ כדי לפענח DTS אז יש לי אדמת ביצות משובחת למכור לו בפלורידה :)

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #116 

dor8 כתב:
danlior כתב:אז אני כן שמעתי ואומר לכם שמבחינת ק"ב החוויה בשבעה רמקולים מהממת ובסטריאו הוא אחד ממגברי הק"ב הטובים ביותר ששמעתי. הרבה, הרבה יותר טוב מהימאהה 3800 ותואמיו (לדעתי בסטריאו טוב יותר גם מהימאהה Z11)
...
ידידי ,
אמנם אצלי הוא מחובר לפאוור איכותי אבל עדיין מבטיח לך שלאחר שתסיים לשמוע לעולם לא תטען עוד שהAX10I עולה על כל המגברים בעולם , בטח לא על ה3800 וגם אחרי שתשמע את סלין דיון מזמרת לך בהופעה חיה בDOLBY DIGITAL TRUHD מבטיח לך פה חד משמעית שתלמד להעריך את השיטות החדשות ואת הרסיברים החדשים שתומכים בהם.
...
דור ידידי,

זה כל העניין, אנא נתק את הפאור האיכותי והשתמש בהגברה של ה-3800 ואז נראה אותך. הטענה המרכזית שלי היא שה-AX10 עם DTS ישמע טוב יותר מה-LX70 ב-DTS-HD לא טוב מה-LX70 המחובר לפאור חיצוני איכותי.

ודרך אגב, גם עם הפאור האיכותי שלך אני בספק שה-3800 ישמע טוב יותר בסרט מול ה-AX10 במוד THX ULTRA 2

אהה, לא טענתי שה-AX10 הוא הרסיבר הטוב בעולם, טענתי שהוא טוב מכל רסיבר ברמה של ה-LX70

dor8
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4835
נתן תודות: 295 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #117 

danlior כתב:
dor8 כתב:
...
ידידי ,
...
דור ידידי,

זה כל העניין, אנא נתק את הפאור האיכותי והשתמש בהגברה של ה-3800 ואז נראה אותך. הטענה המרכזית שלי היא שה-AX10 עם DTS ישמע טוב יותר מה-LX70 ב-DTS-HD לא טוב מה-LX70 המחובר לפאור חיצוני איכותי.

ודרך אגב, גם עם הפאור האיכותי שלך אני בספק שה-3800 ישמע טוב יותר בסרט מול ה-AX10 במוד THX ULTRA 2

אהה, לא טענתי שה-AX10 הוא הרסיבר הטוב בעולם, טענתי שהוא טוב מכל רסיבר ברמה של ה-LX70
...
טוב.. אז כמו שאמרתי לפני כן כנראה שתמיד נהיה חלוקים על כך.
לי בכל אופן אחרי ששמעתי והשוותי אין בכלל ספק .

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #118 

דור, להיות חלוקים זה ממש בסדר כל עוד מדובר על טעם אישי ולא על עובדות. מכיוון שכאן בהחלט יכול להיות ששנינו מזהים צווארי בקבוק במקומות אחרים.

ספר לי מה ניסית וכיצד.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #119 

danlior כתב:UDI,

ועוד דבר, מי שמאמין לזיו וחושב שרסיבר כמו הפיוניר 517 שעלותו בארה:ב כ-$200 והלקסיקון MC-12 שמחירו בחו"ל כ-$10,000 משתמשים באותו הצ'יפ כדי לפענח DTS אז יש לי אדמת ביצות משובחת למכור לו בפלורידה :)
...
אהבתי את נושא אדמת הביצות :lol: :lol: :lol:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #120 

danlior,

1. אתה מדבר כאן אל מנהל בכיר באתר, אבקש להראות לו את הכבוד הראוי. התבטאות כזו אינה ראויה כלפי אף אחד (ראה זאת כאזהרה ראשונה ואחרונה בנושא).

2. מה שאתה אומר נובע מחוסר ידע. מה ש-DTS ו-DOLBY משווקים כיום זה מודולים שהם תכנתו שהם זהים לחלוטין בין אם הם ממומשים ב-FPGA, כמודולים של מעבדי RISC שונים וכו'. כל המודולים הללו זהים לחלוטין בכל דרך אפשרית. זה בעצם הרכוש שיש ל-DOLBY ו-DTS וזה מה שהם משווקים כיום לכולם!

פיזית, הם לא רצים על אותו צ'יפ, אך המימוש שלהם זהה לחלוטין, כך שאפקטיבית זה כאילו שהם רצו על אותו צ'יפ.

ב-FPGA הם מוכרים, לדוגמא, מודול מקומפל וסגור שאפשר לממש אותו על כל FPGA שאתה רוצה.. זה כמו תוכנה מקומפלת במחשב - אתה מקבל אותה מוכנה, ואתה צריך להחליט איך להשתמש בה.

ההבדלים שאתה שומע בפיענוחים הם בגלל המון דברים אחרים שיש ברסיבר - RC, עיבוד שונה, DSP, הגברה שונה, אבל בשום אופן לא פיענוח DD או DTS שונה!

זה אומר שאם אתה משתמש ברסיבר כלשהו לפיענוח וכל המעגלים האחרים כבויים, אז לא יהיה כל הבדל בין רסיבר של 200 דולר מהדיוטי למעבד הדגל שעולה עשרות אלפי דולרים בפיענוח DD או DTS. נקודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”