תגובות לכתבה: אם אין אני לי, מי לי? פרוייקט בנית סטנד למערכת
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46430
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5086 פעמים
1. לא נכון.
2. מדביק הפורניר הינו זוג הידיים שלך, אם אתה לא סומך עליהם, רכוש לוח MDF מודבק מראש עם פורניר - ההדבקה מצויינת במקרים אלו.
3. לא נכון.על מנת להשיג פלטה רחבה מעץ מלא יש צורך לחתוך את הפלטה לרצועות צרות ואז להדביק אותם שוב בצורה הפוכה. לא כל הנגרים ששים לבצע פעולה זו בשל המורכבות והמקצועיות הכרוכה בדבר. חלק מהנגרים (מאוד לא מקצועי) משתמשים בפלטה רחבה ללא תהליך זה ואז לאחר שנתיים-שלוש נוצרת בטן - עכשיו לך תחפש את הנגר...
שימוש ב MDF חוסך תהליך הדבקה זה.
4. מתי ראית פעם אחרונה פלטת MDF תקינה בעלת פנים לא חלקות?
5. נא הרחב.
6. לא תמיד, קח פלטת אלון גושני מול פלטת MDF באותו עובי עם פורניר דובדבן, המחירים כמעט זהים.
2. מדביק הפורניר הינו זוג הידיים שלך, אם אתה לא סומך עליהם, רכוש לוח MDF מודבק מראש עם פורניר - ההדבקה מצויינת במקרים אלו.
3. לא נכון.על מנת להשיג פלטה רחבה מעץ מלא יש צורך לחתוך את הפלטה לרצועות צרות ואז להדביק אותם שוב בצורה הפוכה. לא כל הנגרים ששים לבצע פעולה זו בשל המורכבות והמקצועיות הכרוכה בדבר. חלק מהנגרים (מאוד לא מקצועי) משתמשים בפלטה רחבה ללא תהליך זה ואז לאחר שנתיים-שלוש נוצרת בטן - עכשיו לך תחפש את הנגר...
5. נא הרחב.
6. לא תמיד, קח פלטת אלון גושני מול פלטת MDF באותו עובי עם פורניר דובדבן, המחירים כמעט זהים.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

yarino,
1. קח MDF וצפה אותו בפורניר של אגוז, אמבויה או מייפל - חוץ מהסופיות המראה זהה והעלות נמוכה בהרבה.
2. שים לב לנקודות המדויקות בהן אני משווה בין עץ מלא למעובד.
1. קח MDF וצפה אותו בפורניר של אגוז, אמבויה או מייפל - חוץ מהסופיות המראה זהה והעלות נמוכה בהרבה.
2. שים לב לנקודות המדויקות בהן אני משווה בין עץ מלא למעובד.
אני ממש לא מסכים עם טענה זאת, זה לא רק בארץ אלא בכל מקום, אני במקרה הייתי נגר ואני בא ממשפחה שכולם נגרים (אבי ואחיי) עוד בגיל מאוד צעיר הייתי מבלה שעות בנגריה,ziv_r כתב: בארץ יש משום מה דעה כי עץ מלא יותר יוקרתי ונחשב מעץ מעובד ולכן אחד השאלות הראשונות שישראלי שואל בחנות רהיטים היא: "זה מעץ מלא?". המוכרים בחנות לא מתאמצים לחנך את הלקוחות ופשוט מספקים פריטי ריהוט מעץ מלא....
אתה הריי לא מצפה ש"קסטיאל" או "קצב" למי שמכיר ימכרו מזנונים או פינות אוכל מעץ סנדוויץ' או MDF.
....
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

כנס לפורום נגרות בוואלה, יש שמה מספיק תגובות של נגרים אשר מזמן נואשו מחינוך הלקוחות ולכן מספקים רהיטים מעץ מלא.
לגבי האיזכור של "קסטיאל" או "קצב", יש שימושים כמובן בהם פלטות מעץ מלא דווקא יותר מתאימות, כמו בשולחנות אוכל או דלפקים ארוכים. משטחים אלו יותר חשופים למכות ולכן עץ מלא יותר עמיד בפני זעזועים כאלו.
בנוסף, הם חייבים להצדיק איכשהו את המחיר אותו הם גובים.
לגבי האיזכור של "קסטיאל" או "קצב", יש שימושים כמובן בהם פלטות מעץ מלא דווקא יותר מתאימות, כמו בשולחנות אוכל או דלפקים ארוכים. משטחים אלו יותר חשופים למכות ולכן עץ מלא יותר עמיד בפני זעזועים כאלו.
בנוסף, הם חייבים להצדיק איכשהו את המחיר אותו הם גובים.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לקחת את זה אישי מדי וזאת לא הייתה כוונתי
כמובן שאני רק חובב ואפילו לא החזקתי מסור ביד לעומתך אשר עוסק\עסק בתחום זה למחייתו.
אם נחזור רגע למשפט שהתחיל את הדיון, אתה רשמת:
"אתה לא יכול להשוות בין MDF מצופה פורניר לעצים כמו אגוז אמריקאי, אמבוייה ואפילו מייפל, זה פשוט ליגה אחרת."
אתה יכול להרחיב לגבי הליגה האחרת?
כמובן שאני רק חובב ואפילו לא החזקתי מסור ביד לעומתך אשר עוסק\עסק בתחום זה למחייתו.
אם נחזור רגע למשפט שהתחיל את הדיון, אתה רשמת:
"אתה לא יכול להשוות בין MDF מצופה פורניר לעצים כמו אגוז אמריקאי, אמבוייה ואפילו מייפל, זה פשוט ליגה אחרת."
אתה יכול להרחיב לגבי הליגה האחרת?
זיו אתה טועהziv_r כתב:1. לא נכון.
5. נא הרחב.
6. לא תמיד, קח פלטת אלון גושני מול פלטת MDF באותו עובי עם פורניר דובדבן, המחירים כמעט זהים....
ראשית נגר שלא מדביק עץ מלא בצורה נכונה (שזה לא תהליך מסובך דרך אגב)
הוא מבחינתי הוא לא נגר
1 פורניר מומלץ לשלוח להדבקה בחוץ במכונה בלחץ על מנת לקבל הדבקה טובה לאורך זמן
2 עבודה עם פורניר מצריכה כלים מיוחדים שאין בהם צורך כל כך בעבודה עם עץ מלא
3 אחת הבעיות בפלטות מוכנות זה העובי והגודל שהם די קבועים מה שבעץ מלא יש מגוון גדול מאוד של בחירה נראה אותך מדביק פלטה על פלטה של MDF ללא מכונה מיוחדת שתיתן לחץ שווה על מנת ליצור הדבקה מושלמת
4 MDF הוא חומר שיכול להתבקע בעבודות קטנות בעיקר באזור חיבורים
5 לצורך המחשה צילמתי חלק מעבודה שעשיתי עם עץ מלא ותגיד לי עם יכולת לקבל את אותו הדבר בציפוי פורניר ׁ
6 מי שמוכר עץ מלא גושני באותו מחיר כמו לוח מצופה פורניר הוא גנב מליידה
מתנצל על איכות התמונות
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 10/06/2008 15:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
זיו אין מה להשוות בין נגרות תעשייתית לבין אומנות בעץ אלו שני עולמות שונים לגמריziv_r כתב:כנס לפורום נגרות בוואלה, יש שמה מספיק תגובות של נגרים אשר מזמן נואשו מחינוך הלקוחות ולכן מספקים רהיטים מעץ מלא.
בנוסף, הם חייבים להצדיק איכשהו את המחיר אותו הם גובים....
תשייה תשתמש תמיד בחומר הזול על מנת להוציא כמה שיותר רווח
אומן בעץ עובד עם עץ מלא כחומר ביד היוצר
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

shay1,
אני לא משווה נגרות תעשייתית לבין אומנות בעץ ואין לי כלל כוונה לזה, אין לי מושג באומנות ומה שקורה בתחום ולא נראה לי שזה נושא הדיון כאן.
לגבי הנקודות שהעלת קודם:
1. כאשר רוכשים פלטה אשר כבר מצופה בפורניר וחותכים אותה למידות הנכונות, רק בחתכים יש צורך לבצע הדבקה של פורניר כפי שאתה יודע. הדבקה כזאת ניתן לעשות לבד (שטח של מספר ס"מ בודדים).
2. אותו דבר ניתן להגיד על עץ מלא. עבור משתמש ביתי, הרבה יותר קל להגיע לתוצאות עם פלטת MDF מצופה פורניר מאשר עם עץ מלא. אני מאמין שתסכים איתי בנקודה זו. אין שום סיכוי שבעולם שמשתמש ביתי יוכל להדביק בעצמו במקצועיות פלטות עץ מלא (בל נשכח גם את החיתוך, ההקצעה, שיוף...).
3. נכון, בעץ מלא ניתן להגיע להרבה יותר גמישות מבחינת עובי. אך כאשר השימוש שלנו הוא די סטנדרטי כמו מדפים עבור סטנד למערכת, עובי של 2, 3 או 4 ס"מ יהווה גיוון מספק לדעתי. כמובן שתמיד יכול להיות מישהו שירצה עובי של 2.3 לדוגמה, במקרה זה עדיף להפנות אותו לכיוון עץ מלא.
במחשבה שנייה, אפשר לבצע עם MDF קנט...
4. אני מסכים, אך כאשר השימוש שלנו הוא די סטנדרטי כמו מדפים עבור סטנד למערכת, לא נסבול מהמגבלה שהזכרת, אלא אם כן למתכנן יש עיצוב לא שגרתי.
5. כמובן שלא ניתן לבצע זאת בשל השוליים הזויתיים.
יופי של עבודה
עבור מה זה?
אני לא משווה נגרות תעשייתית לבין אומנות בעץ ואין לי כלל כוונה לזה, אין לי מושג באומנות ומה שקורה בתחום ולא נראה לי שזה נושא הדיון כאן.
לגבי הנקודות שהעלת קודם:
1. כאשר רוכשים פלטה אשר כבר מצופה בפורניר וחותכים אותה למידות הנכונות, רק בחתכים יש צורך לבצע הדבקה של פורניר כפי שאתה יודע. הדבקה כזאת ניתן לעשות לבד (שטח של מספר ס"מ בודדים).
2. אותו דבר ניתן להגיד על עץ מלא. עבור משתמש ביתי, הרבה יותר קל להגיע לתוצאות עם פלטת MDF מצופה פורניר מאשר עם עץ מלא. אני מאמין שתסכים איתי בנקודה זו. אין שום סיכוי שבעולם שמשתמש ביתי יוכל להדביק בעצמו במקצועיות פלטות עץ מלא (בל נשכח גם את החיתוך, ההקצעה, שיוף...).
3. נכון, בעץ מלא ניתן להגיע להרבה יותר גמישות מבחינת עובי. אך כאשר השימוש שלנו הוא די סטנדרטי כמו מדפים עבור סטנד למערכת, עובי של 2, 3 או 4 ס"מ יהווה גיוון מספק לדעתי. כמובן שתמיד יכול להיות מישהו שירצה עובי של 2.3 לדוגמה, במקרה זה עדיף להפנות אותו לכיוון עץ מלא.
4. אני מסכים, אך כאשר השימוש שלנו הוא די סטנדרטי כמו מדפים עבור סטנד למערכת, לא נסבול מהמגבלה שהזכרת, אלא אם כן למתכנן יש עיצוב לא שגרתי.
יופי של עבודה
עבור מה זה?
זיו,
לא לקחתי את זה אישית, הכל ברוח טובה, אבל אתה לא יכול להשוות עץ דחוס שעבר בפרס לבין עץ שכרתו באיזה יער בברזיל.
1.בפורניר אם הפינה/השפה קיבלו מכה יכול מאוד להיות שהפורניר ישבר.
MDF.2 יתנפח במים, גם סנדוויץ' לבן, להוציא סנדוויץ' אדום.
3.התחושה שרהיט מעץ מייפל/אמבוייה/אגוז אמריקאי נותן הוא לא תחושה של רהיט משרדי, מה שהפורניר נותן.
והכי חשוב- פורניר לעולם לא יראה כמו העצים שציינתי למעט לאנשים שלא מבינים בעץ.
שוב זיו, הכל ברוח טובה
לא לקחתי את זה אישית, הכל ברוח טובה, אבל אתה לא יכול להשוות עץ דחוס שעבר בפרס לבין עץ שכרתו באיזה יער בברזיל.
3.התחושה שרהיט מעץ מייפל/אמבוייה/אגוז אמריקאי נותן הוא לא תחושה של רהיט משרדי, מה שהפורניר נותן.
שוב זיו, הכל ברוח טובה
....
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
אני יכול להגיד לך בוודאות שהייתי בעץ רז שבוע שעבר שקניתי קורות להנמכת תיקרה וראיתי פורנירים שבילבלו אותי ועוד 4 נגרים שחשבו שזה עץ מלא.yarino כתב:זיו,
שוב זיו, הכל ברוח טובה...
אם אתה בעל מקצוע את בטח מכיר את "הטריקים" שאפשר לעשות לגרום לפלטה להראות מעץ מלא(רצועות קצה בצבע טיפה שונה וכ').
אני גם חושב שעדיף עץ מלא משתי סיבות:
אין חשש שההדבקות יפתחו וכפי שכולם יודעים מעברי טמפרטורה תמיד(!!!) משפיעים בצורה שונה עם שני חלקים שונים ומכאן...היפרדות החלקים - בין עם זה פורניר יחד עם |MDF או פורניר על עץ אורן מלא.
והסיבה השנייה- עם עץ מלא תמיד אפשר לשנות צבע,לעבד מחדש לצורך טשטוש שריטות וכ'...
עם פורניר קיימת בעיה לשנות את הצבע .
לסיכום- תלוי בדרישה ובסכום הקצוב.
והכי חשוב-מי עושה את העבודה.
זה דומה מאוד למה שאתה בנית רק בסגנון אחרziv_r כתב:shay1,
לגבי הנקודות שהעלת קודם:
יופי של עבודה![]()
עבור מה זה?...
אשתדל להרכיב את כל היצירה הזו ולצלם את זה מוגמר
חן חן
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בדיוק ההתרשמות שצפיד רשם על פורניר זה מה שעבר עלי לפני חודשיים. ביקרתי בנגרייה די נחשבת בנתניה לייעוץ. בזמן שהמתנתי, ראיתי את העבודות השונות, היו שמה מדפים בעובי של 10-15 ס"מ, הייתי בטוח שזה עץ מלא עד שהעפתי מבט בחתך של העץ, אלו היו 4 מדפים קטנים בצורת ריבוע עם מילוי מסוים והכל עטוף בפורניר. הייתי בטוח שזה עץ מלא ולא היה ניתן כלל לנחש שזה מעובד, למרות שהתבוננתי ממש מקרוב על היצירה (נגרייה נחשבת כבר אמרתי?).
כאשר פורניר נמצא בידיים הנכונות, ניתן לבצע דברים נפלאים.
כאשר פורניר נמצא בידיים הנכונות, ניתן לבצע דברים נפלאים.
יש דברים נפלאים בפורניר אבל כבר זו אסכולה אחרת כי זה כבר לא DIYבמסגרת האפשרויות של נגר חובבziv_r כתב:בדיוק ההתרשמות שצפיד רשם על פורניר זה מה שעבר עלי לפני חודשיים. ביקרתי בנגרייה די נחשבת בנתניה לייעוץ. בזמן שהמתנתי, ראיתי את העבודות השונות, היו שמה מדפים בעובי של 10-15 ס"מ, הייתי בטוח שזה עץ מלא עד שהעפתי מבט בחתך של העץ, אלו היו 4 מדפים קטנים בצורת ריבוע עם מילוי מסוים והכל עטוף בפורניר. הייתי בטוח שזה עץ מלא ולא היה ניתן כלל לנחש שזה מעובד, למרות שהתבוננתי ממש מקרוב על היצירה (נגרייה נחשבת כבר אמרתי?).
כאשר פורניר נמצא בידיים הנכונות, ניתן לבצע דברים נפלאים....
בכל אופן הייכן שאוכל לעבוד בעץ מלא אני יעדיף זאת
לפעמים ניתן "להישתכר" מריח העץ המלא שיוצא בזמן העיבוד , זה עושה לי טוב
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
הי זיו.
מה עם תמונות של הסטנד עם כל המכשירי סאונד עליו? אפשר לקבל מידות של הסטנד?
מה עם תמונות של הסטנד עם כל המכשירי סאונד עליו? אפשר לקבל מידות של הסטנד?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הנה תמונה שפרסמתי לא מזמן, אבל זה כבר לא עדכני.
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 251#578251
לגבי המידות, 110X45
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 251#578251
לגבי המידות, 110X45
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73385
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 648 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
110 אורך, 45 רוחב, וגובה?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לא ממש זוכר...
זה משנה? הרי זה DIY, תעשה מה שמתאים לך, אין כאן מידות נכונות או לא נכונות.
זה משנה? הרי זה DIY, תעשה מה שמתאים לך, אין כאן מידות נכונות או לא נכונות.