תמונות השיפוץ של הטכניקס SL-1200MK2 + טכניקות קטעי וידאו

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #101 

שימו לב,

1. המשתמש grufi הושעה על עבירה על תקנון האתר.
במידה ויירצה לחזור לאתר, שהוא תת רמה שאף אחד לא מחייב אותו להיות חלק ממנו, זה ייעשה רק לאחר שייפנה לאחד המנהלים וההדורים ייושרו.
2. גם אם הכוונה היתה טובה (דאגה אמיתית לרמתו של האתר) יש דרכים אחרות להעביר ביקורת (כפתור דווח, פנייה לאחד המנהלים וכו') שלא ע"י התנצחות אישית עם אנשים על גבי הפורום.
3. ככל שהאתר גדל, צפויים יותר ויותר טרולים ואנשים שאוהבים לריב, הדרך היחידה להתמודד עם זה זה פשוט לא "להאכיל אותם". תזכרו, הם באים מראש כדי לריב לכן הדרך הטובה ביותר היא פשוט להתאפק ולא להגיב (גם אם ההודעות מאוד פוגעות ומעליבות) וללחוץ על כפתור "דווח", במקרה הגרוע, תוך 24 שעות נראה את זה ונטפל בנושא.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #102 

בוקר טוב חנן

הלכתי לישון אתמול דיי מוקדם בכדי "למלות מצברים " לקראת היום ,
אני מתחיל להעלות תמונות מפורטות לגבי פרוק התאורה של הפטיפון איך בדיוק נראה כשהוא בחוץ ואיך להחליף מנורה בחלק עצמו,

בקיצור ניגש לעבודה, אני מעלה אותם לטובת הכללל זה חלק המכתבה שלי ולכן אינני מדלג על שלב זה.

שלבי החלפת הנורה לפי סדר כרונולוגי למי שפספס

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

אני חושב שהתמונות מדברות בעד עמצם ולכן לא רשמתי הסבר, מי שלא מבין שלב מסויים מוזמן לפנות אלי אשמח לעזור.
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 09/01/2008 9:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #103 

MartinHSabag כתב:שימו לב,

1. המשתמש grufi הושעה על עבירה על תקנון האתר.
במידה ויירצה לחזור לאתר, שהוא תת רמה שאף אחד לא מחייב אותו להיות חלק ממנו, זה ייעשה רק לאחר שייפנה לאחד המנהלים וההדורים ייושרו.
2. גם אם הכוונה היתה טובה (דאגה אמיתית לרמתו של האתר) יש דרכים אחרות להעביר ביקורת (כפתור דווח, פנייה לאחד המנהלים וכו') שלא ע"י התנצחות אישית עם אנשים על גבי הפורום.
3. ככל שהאתר גדל, צפויים יותר ויותר טרולים ואנשים שאוהבים לריב, הדרך היחידה להתמודד עם זה זה פשוט לא "להאכיל אותם". תזכרו, הם באים מראש כדי לריב לכן הדרך הטובה ביותר היא פשוט להתאפק ולא להגיב (גם אם ההודעות מאוד פוגעות ומעליבות) וללחוץ על כפתור "דווח", במקרה הגרוע, תוך 24 שעות נראה את זה ונטפל בנושא.
...
תודה רבה בגדול !

מודה לך מקרב לב , אין מילים .

בברכה

מאסטר מיקס.

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #104 

אני ממש מצטער שהדיון סטה למחוזות לא לו.

grufi,
אני מניח שאתה בחור מצוין ולכן אין אדם נתפס בעידנא דריתחא. אני חושב שסיפקתי לכולנו סולם לרדת מהעץ עליו טיפסנו, כולל אותך. אני סבור שכולם כבר ירדו לקרקע ורק אחד עדיין מתמהמה משום מה. אני סמוך ובטוח שהתוודעת נחרצות למרחב ידיעותיי וחוסר ידיעותיי ובקיאותך הרבה לא תסולא בפז על אף שלא הוכחה עדיין פרקטית ("קבלות"). יש בך המון תכונות חיוביות אך אצילות הנפש, משום מה ניפקד מקומה.
אני מודה להזדמנות להכיר כל אדם באשר הוא ושמח על ההזדמנות שנקרתה בדרכי להכיר גם אותך.

בוקר טוב ויום טוב בחור חביב.
נערך לאחרונה על ידי chalmh ב 09/01/2008 9:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

עופר_צפריר
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

נראה יופי של פטפון.

שליחה #105 

יישר כוח על יוזמה ברוכה.

בכלל...בתקופה האחרונה אני מרגיש/רואה התעוררות מכיוון האנלוגי - וזה רק סימן טוב לבאות. :D
:קפה:

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
קיבל תודות: 0

Re: נראה יופי של פטפון.

שליחה #106 

מסטרמיקס - את התמונות אתה צילמת?
עופר_צפריר כתב:יישר כוח על יוזמה ברוכה.

בכלל...בתקופה האחרונה אני מרגיש/רואה התעוררות מכיוון האנלוגי - וזה רק סימן טוב לבאות. :D
...
:D (Y)

ולמרטין - תודה רבה!

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #107 

לא לצילמתי אותם זה לא המקור אבל אילו השלבים שבוצעו ולכן מחובתי להעלות לכתבה שלי כדי להבהיר נקודות שלא תועדו אז הנה הם פה לפניכם כל השלבים.

דרך אגב לגבי שישי :
אני מצרף אותך לפרוייקט צילום אצלי ואחר כך נעלה לפורום הסברים נוספים כך יהיה לי הרבה יותר נוח אתה תצלם ואני אסביר בו זמנית, ולך יהיה הקרדיט של הצילום אם זה בסדר מבחינתך?

ובאותה הזדמנות אוסיף ואומר שאני מזמין אותך אלי לאולפן להכרת מיכשור וציוד אנלוגי לא מועט ובאותה הזדמנות תיהיה עד לפרוק הפטיפון הסבר על חיי און ליין.

את החוויות תיהיה מוזמן להעלות אחר כך לכאן בהמשך השירשור.

כמובן רק באישורך .

אודה לתשובתך.

בברכה

מאסטר מיקס. (f)
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 09/01/2008 14:17, נערך 2 פעמים בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #108 

איו בעיה! :wink:

(Y)

ואם תצטרך עזרה עם הפירוק, אני יודע איך לעשות BOOM מגניב - רק אם אתה רוצה (ויש לך רסיבר ומחשב לשרוף באותו זמן) :roll:

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #109 

(Y) :arrow: בהצלחה

אני חושב שזו הזדמנות של פעם בחיים , אני לא מציע לכל אחד את זה ,
יהמר לזכותך לקבל קרדיט ממני וגם חוויות להעלות אחר כך לכאן בהמשך השירשור אל תשכח לשתף.

בבררכה

מאסטר מיקס.

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #110 

האמת שלגבי מחשבים אצלי הם נורא יקרים לא נראה לי שכדאי לשרוף אחד כזה..... :lol:

המשך גלישה נעימה .. (f)

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #111 

MASTERMIX כתב:האמת שלגבי מחשבים אצלי הם נורא יקרים לא נראה לי שכדאי לשרוף אחד כזה..... :lol:
...
נו טוב, אז תצטרך לחכות עד יום העצמאות בשביל לשמוע בומים, שכולם ביחד לא מתקרבים לBOOM שאני יכול להצית... :wink:

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #112 

מתאר לעצמי דרך אגב הסירטונים האחרונים שהעלתי יצא לך כבר ...

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #113 

MASTERMIX,

אני מניח שהפטפון מיועד בעיקר לתקליטנים ולאו דווקא לשימוש במערכות שמע ביתיות או ביתיות מקצועיות מבלי להפחית בערכו חלילה (תקן אותי אם אני טועה).

לגבי הסרטונים העוסקים בכוון גובה הזרוע יש לי שאלת הבהרה. האם חשוב שהזרוע תהיה מקבילה לתקליט (ולא משנה מה מצב אנכיות המחט למישור התקליט) או שהציר הוירטואלי האנכי של המחט יהיה בניצב למישור התקליט (ולא משנה אם הזרוע מקבילה למישור התקליט)? איזה הוא הפרמטר היותר חשוב?

לגבי הסרטון העוסק בכוון ה-PITCH. התפקיד שלו בישומי תקליטנות הוא ברור. אולם, אין צורך לכוון את ה-PITCH בהפעלת הפטפון כך שהסטרובוסקופ יהיה מכוון למהירות הניגון המדויקת (33 או 45)? האין זה ייעודו של הבקר מלכתחילה?

האם הפטפון הוא בתצורת הנעה ישירה, רוצה לומר הפלטה היא בעצם הרוטור של המנוע?
חנן,

תחי המחרשה !!!

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #114 

אני חושב שהPITCH קיים במקום בשביל לדייק את המהירות בתדרי חשמל שונים - אם אינני טועה...

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #115 

היי חנן ובכלל לכולם כאן

אני רק רוצה לומר שניה לפני שאני מתחיל בהסבר שתבינו מאוד קשה לצלם וידאו וגם להסביר בו זמנית מכיוון אני עושה את שניהם גם יחד וקצת קשה לתת הסבר בקליפ וגם לצלם ולכן גם ההסבר כאן הוא הרבה יותר לעיניין מקווה שתבינו ותתחשבו, לכן גם הצעתי ל- OZEN סיור באולפן שלי וגם לצילום כעזרה לבאות והקרדיט כמובן לצילומים הבאים עלינו לטובה.

בעיקרון הפטיפון איננו מוגבל לשום יעוד כמובן שהוא יוצר במיוחד לתקליטנים כמו שאתה רואה הוא מאוד מסיבי ודיי חזק גם אם ניתן מכה לבסיס הפטיפון המחט לא אמורה לקפוץ ולכן גם כיוון המשקולת שונה במקצת מפטיפון ביתי והוא ניתן לשינוי ע"י המאזין (ורמת הסאונד שהוא רוצה להפיק ממנו).

אכן כן שאני אומר מגבילה לגובה התקליט זה אומר בזוית ישרה של 90 מעלות וכמובן בהתחשב בגובה הראש שנילקח בחשבון תחילה למעשה כאן נכנס תפקיד המדידה שמסומן על הטבעת עצמה , בטח אתה שואל את עצמך איך בדיוק מדדתי את הגובה , אז שזהו לא דייקתי מכיוון שאני נעזר רק "בזוית העין" היחס של התקליט וגב הזרוע העליון ולכן גם לא מסומן שם במילימטרים אלא זו מידת מרחק שנקבעה ואולי שלא ירדתי לסוף דעתי עם הנושא הזה האמת שלא חקרתי את זה ממש זו בעיניי השערה פרועה (ואני מתכוון למידת הרישום שעל הטבעת בלבד לא יצא לי אף פעם למדוד אותו כך שאינני יודע) ..כך שלמעשה הפרמטר הראשון שהסברת והעלת את זה יותר יפה ממני בהסבר הוא למעשה הכוונה המדוייקת שאליה התכוונתי.
מה שחשוב במיוחד הוא שאם נסב את תשומת ליבנו לכיוון של גב הזרוע חייב להיות תאום עם התקליט עצמו וניקח בחשבון את קצה המחט שנוגע בתקליט בזמן פעולה אמיתי מכיוון שהמשטח של הצלחת הוא מאוזן גם כן ועל כן חייב להיות תאום מלא (אני יחפש איזה שירטוט באינטרנט שמסביר זאת) מקווה למצא משהו..
במידה ויהיה הפרש זויתי בין הנאמר פה המחט תדלג בזמן הסעת התקליט לאחורנית מה שידליק "מנורה אדומה" אצל המכוון.
(כמובן שייש גם השפעה של המשקולת) ולא נתייחס לפרמטר המשקולת כרגע.

לגבי ה-PITCH ברגע שהכפתור שלו יהיה על מצב אפס וזה אומר שהמימקום שלו יהיה בדיוק באמצע תידלק מנורת ביקורת המראה שהוא על אפס מוחלט בנוסף ישנו הסימון שעל הסקאלה עצמה אם אתם זוכרים היא הוחלפה מכיוון שהקודמת היתה שחוקה ולא ברורה זו גם אחת הסיבות לך שהיא הוחלפה למעשה.
לגבי הכיוון של הסטרובוסקופ אכן אין צורך בכיוון נוסף מכיוון שכל הפטיפון הזה הוא דיגיטאלי ואין בו שום דבר מכני כמו גלגלי שיניים מלבד הציר המרכזי של הצלחת שהוא הדבר היחידי שהוא בעל בסיס צירי מסתובב וכמובן בסיס הזרוע ומרכיביה (תמונות של הסבר זה יועלו בקרוב לצורך המחשה) .

ברגע שנדליק את הפטיפון מקום ה-PITCH וכיוונו הידני לא ישתנה וישאר מדוייק כפי שהיה בעת כיבוי הפטיפון כך שהוא מיועד "למלחמה" אמיתית ולכן אני כל כך אוהב אותו יש לו אריכות ימים ואני מאמין שהיום הוא כבר בן 20 שנה לערך ..אולי כשאני ימות הוא ימות איתי , אבל זה לא בטוח... :lol: מכיווון שנראה לי שהוא ישאר גם לנכדים שלי עד שכמובן המנוע ילך "פעייפן" , ובסוף גם אותו היה ניתן לסדר ע"י ליפוף מחדש אבל זה כבר "היסטוריה" למה לנו להקדים את המאוחר שאפשר להנות ממנו עכשיו.... :lol:

לגבי 33-45 כנ"ל לא אמור להוות בעיה מכיוון שהכל חשמלי דיגיטאלי חוץ מהצליל האנלוגי האמיתי שהולך איתי מזה שנים רבות ואני מאמין שכך זה ישאר...

לגבי ההנעה אכן כן היא הנעה ישירה וטוב שכך למרות שיישנם סברות שאומרות אחרת ויש אנשים שמעדיפים את ההנעה הרגילה כלומר לא ישירה .

אני יעלה כמה תמונות להמחשת המצב ...

המשך נעים ואם יש עוד שאלות אני כאן בבקשה.

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #116 

מעלה לפניכם את המנוע החשמלי ואת הציר המרכזי התמונה להמחשה ודיי ברורה הציר המרכזי מסומן בעיגול ומה שתראו מסביב לו זה למעשה ריבועי קרמיקה עטופי סליל חשמלי המעביר שדה מגנטי בינו לבין הצלחת בתמונה הבאה הנוספת שאני יעלה מייד.

תמונה

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #117 

הצלחת הפוכה בכדי להדגיש את מקומות איזורי השדה שנע בין הצלחת לבין מרכז הצלחת ובנוסף יש את המגנט החיצוני שמוצמד לצלחת עצמה מה שגורם לתזוזת הצלחת ע"י כך.

תמונה
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 09/01/2008 17:02, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #118 

אולי במקרה יש לך את דף הספציפיקציות הטכניות של הפטפון כגון יחס אות לרעש, WOW ו-FLUTTER.
האם הקף המנוע חורג מתחום הקף המדבקה של תקליט או קטן יותר?
אם היקף המנוע גדול מהקף המדבקה של תקליט, איך נמנעת השפעת השדה האלקטרומגנטי של המנוע על הראש המגנטי של הפטפון?
זאת סוגייה שכדאי לבדוק עם מגבר פונו עם סף רעש נמוך.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #119 

שני תמונות שאני יכול לנדב אולי יוכלו לעזור מעט לשאלותיך למרות שלא נראה לי
פשוט קשה מאוד להשיג את החומר הנדרש אשמח אם תמצא משהו ותעלה אולי עם הסבר קל על יחס אות לרעש וסכמה שאולי תעזור מכיווון שחסר לי מידע בנושא המעגלים שלו ופרמטרים או תצאות בדיקה של יחס אות לרעש ...אם תמצא אשמח מאוד...

תמונה

הקישור לדף מלא בכדי לראות ברור יותר :

http://img504.imageshack.us/my.php?imag ... ig2he6.gif

ותמונה נוספת לגבי המדבקה אז כן המנוע יותר קטן במקצת מגודל המנוע

תמונה

מקווה שיהיה מעט מידע שיכול לעזור או לתת תשובה לפחות חלקית ,אם תמצא משהו שם תעלה תגובה כדי שאוכל להעזר בך בנושא.

תודה ויום טוב .

המשך גלישה נעימה .. (f)

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #120 

גם את עניין הסקראצ'ינג אתה צריך להראות לי - צריך ראש ומחט מיוחדים לזה, לא כך?

כמו כן, מה שאמרתי על הPITCH נכון, או שאני מבולבל?

טוב, חזרה לספרים...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”