המלצה ועזרה בבניית מחשב גיימינג חדש

קונפיגורציות מחשב לגיימינג, אביזרים, כרטיסי מסך רלוונטיים וכו'
avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067
נתן תודות: 1587 פעמים
קיבל תודות: 1355 פעמים

שליחה #101 

@ChinggisKhan
האמת, אתה צודק ועקרונית אני איתך שהמסך כנראה לא עולה בקנה אחד עם התוצאה הסופית של המחשב שיצא לנו בסוף.
אבל הוא רוצה אך ורק קעור ולא משהו אחר לכן ה-AOC שהמלצת עליו בתחילת הדרך לא מתכנס לשם (כאשר ממש לא הייתה לי בעיה להזמין מאמזון).

@Jabberwock
אני עדיין לא מוצא למה הלנובו יהיה עדיף אך ורק בגלל הבהירות כאשר החדר שלו לא הכי מואר, כך שהיכולת הזו לא תבוא לידי ביטוי.
מבחינת ה-HDR, אתה צודק ולכן רשום HDR READY ולא HDR מלא.
בהינתן הנתונים הטכניים אני חושב (מקווה ?) שתתקבל תמונה טובה שזה מה שהכי חשוב.
כל המסביב של הסטנד ממש נחמד אבל פחות שימושי ביום יום.
ושלא תבין, אני מאוד אוהב את לנובו. כל המחשבים אצלנו בבית שלהם ורובם גם בעבודה (כולם AIO).
אני עם היוגה שלהם מעל לעשור כבר לדעתי עוד מהסדרה הראשונה שהשיקו בצבע כתום עם המסך מגע...

אבל באמת שלא הצלחתי למצוא משהו יותר VFM ממה שה-MSI לעיל נותן.

מצרף גם את התוצאה הסופית של מה שיצא עם "האקססוריז" בפנים.
20260910_214938_resized.jpg
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1364
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 165 פעמים

שליחה #102 

התמורה למחיר לא כזאת פשוטה כשמדובר במסכים.
יש דברים שהמפרט של היצרן לא באמת מספר לך.
מה שאני מציע לך זה להיכנס לאתרים כמו RTINGS, ולבדוק שם ביקורות.
זה מה שיעזור לך להיות בטוח שעשית את הבחירה הנכונה.
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #103 

Jabberwock כתב: התמורה למחיר לא כזאת פשוטה כשמדובר במסכים.
יש דברים שהמפרט של היצרן לא באמת מספר לך.
מה שאני מציע לך זה להיכנס לאתרים כמו RTINGS, ולבדוק שם ביקורות.
זה מה שיעזור לך להיות בטוח שעשית את הבחירה הנכונה.
...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1364
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 165 פעמים

שליחה #104 

צפיתי בסרטון בעיון בחלקו.
הוא הציג בהתחלה שהניגודיות היא באזור 3700.
אחר כך הוא אמר שהוא עשה כיול משלו כי הכיול מהמפעל לא מספיק טוב.
בהירות הגיעה ל-260 ניטס.
ה-GtG שלו לוקח 6.73ms.
בבדיקת ה-UFO יש מריחות.
בקיצור לא הבנתי למה אהבת אותו
בינה מלאכותית היא בבחינת "אֲנִי בִינָה לִי גְבוּרָה" (משלי פרק ח', פסוק י"ד)

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 113
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #105 

ברשותך שאלה, מה הרעיון לקנות רכיבים בלי אחריות מאמזון ארהב?
הרי אמזון נותנת רק 30 יום אחריות ואחכ הכל ישירות מול היצרנים, ולרובם בחלקים שהזמנת אין אחריות בינלאומית.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #106 

@Jabberwock
זה לא שאהבתי אותו, הוא פשוט הכי VFM לתצורה הקעורה שהבן מבקש תחת התקציב הנתון.
קיימת התעקשות מצד הצ'אט (שיכול להיות שטועה) על RAPID VA ולא עד VA רגיל שייתן תמונה טובה יותר.
אישית, כפי שנכתב פה ברור שזה לא האופטימום עבור התצורה של המחשב אבל נקודת התחלה מספקת כלשהי.

@stas12
הרכיבים שנקנו מאמזון הם: לוח האם, כרטיס מסך וספק הכוח שהיו זולים יותר משמעותית מהמחירים בארץ.
שאר הרכיבים נקנו בארץ.
לא ייחסתי חשיבות לאחריות, יכול להיות שזו טעות אבל מקווה שאיכות הרכיבים / רמת המותגים שנבחרו תתעלה על "הרצון" שלהם להתקלקל.
.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46438
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #107 

stas12 כתב: ברשותך שאלה, מה הרעיון לקנות רכיבים בלי אחריות מאמזון ארהב?
הרי אמזון נותנת רק 30 יום אחריות ואחכ הכל ישירות מול היצרנים, ולרובם בחלקים שהזמנת אין אחריות בינלאומית.
...
אחריות מקומית לא צריכה להוות שיקול ברכישה כזו, במיוחד כשפערי המחירים בין הארץ להזמנה מחו"ל כל כך משמעותיים ואין שום הצדקה לשלם פרמיה מופקעת מראש. מוצרים מהסוג הזה נהנים מאמינות גבוהה ואחוזי כשל נמוכים מאוד וגם במקרה הנדיר שבו מתרחשת תקלה, הניסיון מלמד שספקי האחריות בארץ לרוב ימהרו להתנער ויטענו שהמקרה אינו מכוסה במסגרת השירות. הפורום שלנו והרשתות החברתיות מוצפים באינספור דוגמאות של התנערות יבואנים, כך שלשלם תוספת מחיר כבדה רק בשביל "תעודת אחריות" זה לרוב לזרוק כסף לפח.

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #108 

ziv_r כתב: אחריות מקומית לא צריכה להוות שיקול ברכישה כזו, במיוחד כשפערי המחירים בין הארץ להזמנה מחו"ל כל כך משמעותיים ואין שום הצדקה לשלם פרמיה מופקעת מראש.
...
לא רוצה לבאס אבל מחשב כמו שהוא הרכיב נמכר בחודש האחרון על ידי מיטב חנויות המחשבים במחיר של 6900-7500. אז הפער היה דווקא נגדו.
אני קניתי מחשב דומה אך מבוסס 5070TI ועוד כמה שינויים מינוריים ב 8600 שח.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46438
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #109 

לא, אני לא מתבאס, בכלל דיברנו על נושא האחריות.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #110 

stas12 כתב: לא רוצה לבאס אבל מחשב כמו שהוא הרכיב נמכר בחודש האחרון על ידי מיטב חנויות המחשבים במחיר של 6900-7500. אז הפער היה דווקא נגדו.
אני קניתי מחשב דומה אך מבוסס 5070TI ועוד כמה שינויים מינוריים ב 8600 שח.
...
הי, מעניין מה שאתה רושם ואני מזמין אותך לחשב מחדש את העלויות ע"ב המפרט הסופי שהגענו אליו.
על המחיר (הנמוך) שאני הגעתי אליו יש פה קל לפחות עוד אלפייה פלוס חיסכון מול מה שזה עולה "בדרך כלל".
גם אתה רושם שעל המחשב הדומה שלך בסוף שילמת יותר (700 שקל) ממה שעלה לנו אז איך בדיוק הפער נגדנו ?
.

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #111 

avihuli כתב: הי, מעניין מה שאתה רושם ואני מזמין אותך לחשב מחדש את העלויות ע"ב המפרט הסופי שהגענו אליו.
על המחיר (הנמוך) שאני הגעתי אליו יש פה קל לפחות עוד אלפייה פלוס חיסכון מול מה שזה עולה "בדרך כלל".
גם אתה רושם שעל המחשב הדומה שלך בסוף שילמת יותר (700 שקל) ממה שעלה לנו אז איך בדיוק הפער נגדנו ?
...
כרטיס 5070TI עולה לפחות 50% יותר מ 9070XT.

אם תסתכל ספציפית על חלקיפ שבחרת אולי יהיה הפרש, אבל אין בהם שום דבר מיוחד שלוח אחר מבוסס B650Mאו כרטיב 9070xt אחר לא יתנו. לכן אם תסתכל על כל הבאנדלים שנמכרו בחודש האחרון ב 6900-7500 ותחליף בהם רק מארז + קירור תגלה שתגיע למחיר שלך ואף פחות.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #112 

@stas12

ברור שנסתכל ספציפית על מה שקניתי אלא אם סתם אנחנו בדיון פילוסופי.

לא מצאתי שום מחשב במפרט דומה למה שבסוף יצא.
תאמין לי שממש רציתי לשלם פחות.
אפילו הבאתי דוגמא למחשב קומפלט מ-tms שנמכר אחרי 10% הנחה בהזמנה מוקדמת במחיר של 7,777 ש"ח והמפרט שלו נמוך מזה שלנו.
אז בסוף שילמתי יותר מהמצוכנן אבל עדיין נמוך יותר ממחירי השוק כאשר לא היה שום באנדל במחיר קרוב אליו לתכולה הסופית שנבחרה בקפידה מול החלופות האפשריות / מחיר.

אגב, המארז / קירור וכל השאר הם חלק מהרכיבים אז אי אפשר לטעון תוריד אותם ויצא יותר זול.
.

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #113 

avihuli כתב: @stas12
ברור שנסתכל ספציפית על מה שקניתי אלא אם סתם אנחנו בדיון פילוסופי.
לא מצאתי שום מחשב במפרט דומה למה שבסוף יצא.
תאמין לי שממש רציתי לשלם פחות.
אפילו הבאתי דוגמא למחשב קומפלט מ-tms שנמכר אחרי 10% הנחה בהזמנה מוקדמת במחיר של 7,777 ש"ח והמפרט שלו נמוך מזה שלנו.
אז בסוף שילמתי יותר מהמצוכנן אבל עדיין נמוך יותר ממחירי השוק כאשר לא היה שום באנדל במחיר קרוב אליו לתכולה הסופית שנבחרה בקפידה מול החלופות האפשריות / מחיר.
אגב, המארז / קירור וכל השאר הם חלק מהרכיבים אז אי אפשר לטעון תוריד אותם ויצא יותר זול.
...
מחליף מארז + קירור והנה בדיוק המפרט שאתה הזמנת.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #114 

@stas12
יפה, כל הכבוד - אכן מפרט דומה למה שאנחנו הגענו אליו. לא בדיוק אותם רכיבים, אבל מאוד קרוב.
העניין הוא שגם עכשיו שנכנסתי לאתר שלהם אני לא מוצא את הדיל הזה אז כנראה שנגזר עלינו לשלם "אחרת" (או שהם ממש מתאמצים להסתיר אותו).
אם ננסה להסתכל על החצי כוס המלאה, אז "מרגיע" אותי שהם בנו מפרט דומה למה שאנחנו הגענו אליו כך שכנראה עשינו בשכל 😎
.

stas12
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #115 

@avihuli
המפרט מצויין. זה היה מבצעים למשך חודש אוגוסט. כל מיני חנויות התיישרו למפרט הזה באותו מחיר.

סהכ התכוונתי שחבל לוותר על אחריות המיוחד שהמחיר די זהה למה שהיה באמזון.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #116 

@stas12
חחח, אז איפה היית שחפרתי פה את הראש לכולם על המלצות ?!
סבבה, הכל בסדר גמור. גם אם היינו רואים את המפרט הזה כנראה שלא היינו לוקחים כי הבן לא רצה אנטק וההצעה (האטרקטיבית) שהם נתנו נעולה לשינויים.
אגב, לא ביאסת בזה שרשמת ואני דווקא שמח שהצפת את זה כי עשית ממקום נקי לדעתי ולא ממקום קנטרני / מתריס.
אם גולשים אחרים יראו וידעו לבדוק טוב יותר, אז עשינו את שלנו.
כאמור, אני מאוד מרוצה מהתוצאה שהגענו אליה וגם מהעלויות ששילמנו בפועל כי מבדיקה מעמיקה על הרכיבים ש-TMS מציעים אז הם נחותים יותר, בצורה יחסית כמובן, ולכן העלות הסופית זולה יותר.

לגבי הנושא של האחריות, מקווה שיהיה בסדר.
זה סעיף חשוב ויצא לי כמה פעמים לממש את זה על המחשבי לנובו שיש לנו (ויש להם שירות מעולה עד הבית, חייב לציין).
העניין שקונים רכיבים ממקומות שונים אז אין אפשרות מעשית לזה בפועל כי לך תוכיח שיש נגיד בעיה בכרטיס מסך וזה לא מהלוח אם או מספק חלש או אני לא יודע מה.

אגב, מניח שראית את ההתלבטות לגבי המסך. אם יש לך המלצה לעוד "דיל סודי" כזה - אשמח.
.

שלח תגובה

חזור אל “PC גיימינג”