בעיות במשחקים ברשת עם מתאמי GoFiber GF10SK ו-GF10C רק בתשתית בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #101 

ufffnick כתב: אני מסכים עם DanielGR.
הבעיה לא מאופיינת בצורה מספיק טובה.
תחת ההנחה שההחלפה אכן פותרת את התופעה -
זה לא אומר שהבעיה פתורה, יכול להיות שהיא ממוסכת על ידי "בעיה" אחרת שעוד לא מפריעה לך.
[mention]whatevernevermind[/mention]
הוא כבר בדק את אותו המשחק במכשיר אחר וחווה את אותה התופעה.
מה שאתה מתאר אמור לקרות "כל הזמן" ולא רק במשחק ספציפי, ברשת אלחוטית, על אנדרואיד.
...
ברור שאינה מאופיינת, זו תחושה סובייקטיבית של המשתמש... אין לנו שום נתון אמיתי - לוג, הסנפה, סטטיסטיקה, ...

לפי התיאור זה קרה על מכשיר ספציפי, מחובר גם אלחוטית וגם דרך מתאם קווי, מול אותו נתב, ומול מתאמי סיב שונים במהירות גבוהה שבשניהם זה לא עבד טוב.

הדבר היחיד שמעולם לא הוחלף זה הנתב...

ושוב, יתכן שזה באמת קורה כל הזמן, אבל לא מורגש ע"י המשתמש. איזה פרוטוקול של איזו אפליקציה יהיה רגיש לאיבוד פאקטה בודדת ברמה שיוצרת אפקט שהמשתמש יודע להצביע עליו...

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #102 

שיחקתי קצת במשחק המדובר עם טאבלט שברשותי. לא הרגשתי באיבוד נתונים או לאגים...
אולי זה באמת בעיית סינכרון.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #103 

DanielGR כתב: לדעתי נקודת המפתח כאן היא שהתקלה מופיעה רק באפליקציה ספציפית. אם היה מדובר בתקלה או אי תאימות של הפורט אז התקלה היתה מופיעה ביישומים נוספים או פלטפורמות שונות. זה לא המצב.
כלומר: GF10C עושה ״משהו״ שונה, כאשר לא ברור מהו אותו משהו, וזה מפריע למשחק הספציפי בפלטפורמה ספציפית וכל השאר בסדר (לפחות מה שידוע). לכן לא נובע מכך שהבעיה רק בGF10 , זה שילוב של שני גורמים (או יותר).
רק להיות בטוח, אולי הזכרת את זה, האם שהחלפת ONT, החלפת גם חבילת התחברות אצל הספק? תמיד צריך לשנות פקטור אחד בלבד שרוצים לאפיין בעיה.
ואם מדובר בבעיה שמופיעה רק בקומבינציה של משתנים, יכול להיות שלא תופיע עם טלפון אחר ואותו משחק, או אותו טלפון וגרסת אנדרואיד שונה…
...
אכן הזכרתי זאת, אבל אציין זאת שוב פעם שלא תצטרך לחזור ולחפש בדיוק מה ציינתי.
ביצעתי בדיקה בחבילה 1 ג'יגה וגם בחבילה 5 ג'יגה במתאם GF10SK וגם ב-GF10C.
ביצעתי ניסיון במכשיר סמסונג גלקסי A26 וגם בסמסונג גלקסי S25 אולטרה. גרסת אנדרואיד 16.
בכל אלה הייתה בעיה.
בנוסף ביצעתי בדיקה באמולטור אנדרואיד במחשב וגם שם הייתה בעיה.
בכל האפשרויות האלה זה לא קורה עם המתאם GF25C.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #104 

Jabberwock כתב: אצלי יש איבוד חבילות:

תמונה
...
אצלי אין שום איבוד חבילות. גם אם אני משאיר את הבדיקה 15 דקות רציף.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #105 

whatevernevermind כתב: לפי התיאור:
1. התופעה מורגשת גם עם GF10C וגם עם GF10SK.
2. התופעה לא מורגשת עם GF25C.
3. לא מדובר בתופעה שתורגש בנסיבות אחרות (כנראה) כי בנסיבות אחרות אין כמעט רגישות לעיכוב מזערי/איבוד של פאקטה בודדת.
בגלל 1+2, אפשר כנראה לשלול בעיה בטלפון עצמו כי הוא מבחינתו עובד מול הנתב באופן זהה לחלוטין. שווה לוודא עם טלפון נוסף כמובן.
דברים שהשתנו בין המצב העובד והמצב הלא עובד הם מתאם הסיב, והחבילה של החיבור, לכל הפחות...
חוסר תאימות בין פורטי 2.5 זה לא דבר נדיר. הפורט האיטי יותר עלול למשל לשלוח pause packet אם הוא לא באמת מצליח לעמוד גם ב2.5 מלא, או עלול לנסות autonegotiate שוב ושוב כשלא צריך, וכו'. מכיוון שאני מכיר את GF10C ואת GF10SK מבפנים והם ממש לא קשורים אחד לשני בשום צורה (לא אותו יצרן, גם לא אותו יצרן SoC, לא אותו SDK...) - אני נוטה לחשוב שהבעיה היא לכיוון הפורט 2.5 של הנתב בהסתנכרנות מול autosensing NbaseT של מתאמי הסיב. כמובן שיש עוד אפשרויות.
בסוף יש גבול לכמה דיבוג אפשר לעשות עם יד וחצי קשורות...
...
ביצעתי בדיקה במכשיר נוסף וגם במחשב דרך אמולוטור אנדרואיד ועדיין יש בעיה.
כרגע עד כה כל הסימנים אכן מצביעים על חוסר תמיכה אמינה בין המתאם לנתב.
נערך לאחרונה על ידי Flash.Fiber ב 13/05/2026 14:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #106 

Jabberwock כתב: שיחקתי קצת במשחק המדובר עם טאבלט שברשותי. לא הרגשתי באיבוד נתונים או לאגים...
אולי זה באמת בעיית סינכרון.
...
תשתית וספק בזק? מה המהירות?
באיזה ציוד אתה משתמש?

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #107 

התחברתי היום להוט במהירות 5000/1000 בתשתית IBC עם אותו ציוד ואין שום תקלה עד כה.
ביצעתי כמה וכמה בדיקות בכמה מכשירים ואין שום תקלה.
מתאם סיב: GF10C.
אגב, לא הייתי צריך להגדיר VLAN ID, איך יכול להיות?
יכול להיות שזה מוגדר בצד התשתית/ספק בהוט?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #108 

Flash.Fiber כתב: תשתית וספק בזק? מה המהירות?
באיזה ציוד אתה משתמש?
...
אני על תשתית IBC ספק סלקום. מהירות 5000/1000.
ציוד UCG-Fiber + U7 PRO XG.
Flash.Fiber כתב: התחברתי היום להוט במהירות 5000/1000 בתשתית IBC עם אותו ציוד ואין שום תקלה עד כה.
ביצעתי כמה וכמה בדיקות בכמה מכשירים ואין שום תקלה.
מתאם סיב: GF10C.
אגב, לא הייתי צריך להגדיר VLAN ID, איך יכול להיות?
יכול להיות שזה מוגדר בצד התשתית/ספק בהוט?
...
כן, ייתכן שלא תצטרך להגדיר VLAN ID זה תלוי איזור בהוט. למשל אני שהייתי בעבר מחובר אליהם לא הייתי צריך.
לפי מה שידוע לי הוט ממש יקרים במהירות הזאת, 288 ש"ח לחודש?
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #109 

@Jabberwock
נכון. במדויק זה 288.90 ש"ח.
לא מבין למה המחיר כזה גבוהה אצל הוט, שאלתי ולא קיבלתי מענה לכך.
בדר"כ בזק הכי יקרים.
מה שעוד יותר לא מובן זה שטריפל עולה 302 שקלים.
לא ראיתי עד כה שמישהו קיבל מחיר טוב על החבילה הזו בהוט.
יש פרסומים רק על סלקום שהצליחו לקבל מחיר של 150 שקל ובזק 160 שקל. לא זוכר עם או בלי ציוד.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #110 

בכל אופן בשביל אינטרנט למשחקי רשת אני ממליץ רק על הספקיות הגדולות.
לא שאני טוען שזאת הבעיה אצלך, אלא בשביל פינג נמוך ועמידה בשעות העומס.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #111 

Jabberwock כתב: בכל אופן בשביל אינטרנט למשחקי רשת אני ממליץ רק על הספקיות הגדולות.
לא שאני טוען שזאת הבעיה אצלך, אלא בשביל פינג נמוך ועמידה בשעות העומס.
...
כן, ראיתי את ההמלצות האלה ברשת.
אני מודע לכך שטחנו את הנושא עד דק ומעבר לזה
זה רק לבדוק בדיקות יותר מעמיקות עם כלים כאלה ואחרים אבל איך אתה מסביר את זה שבתשתית IBC עם אותו ציוד בדיוק אין את הבעיה הזו?
מאתמול שחיברו אותי אני רק על המשחק לבדוק האם יש תקלות ועד כה כלום.
זה נותן לי כיוון שהבעיה היא בתשתית XGS-PON של בזק.
מקריאה ברשת אני מבין שאם העוצמה גבוהה או נמוכה מהטווח התקין זה גורם לאיבוד חבילות.
מה שמאוד מסתדר לי לאחר שהוט ניסו לחבר אותי ולא הצליחו לחבר את הנתב שלהם אז הם העלו את חברת IBC ולאחר המון בדיקות גילו שהעוצמה תקינה ב-GPON אבל לא ב-XGS-PON. הם פתחו קריאה וחברת Unlimited הגיעה כבר באותו היום יאמר לזכותם
והטכנאי אכן סידר פה את התיבה ועוצמות עד כמה שהוא יכול וגם העביר את זה "גבוהה" יותר שיטפלו בזה ואחרי יום זה כבר טופל.
אחרי כל זה באמת הצליחו לחבר אותי ואחרי שראיתי שהכל תקין ביקשתי מהמתקין שיאקטב את אותו המתאם סיב שלי GF10C בבזק כדי שאוכל לבצע בדיקות ואכן אין שום בעיות.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #112 

על תשתית IBC הוט עובדים הכי טוב.
ועל תשתית בזק, בזק עובדים הכי טוב.
גם במקרה של תקלות תשתית הטיפול קצר בהרבה אם תהיה מחובר אליהם מאשר על ספקיות "שרוכבות" על תשתיות של אחרים.
למשל כשהייתי מחובר לגילת טלקום והייתה לי בעיית תשתית (נורת לד אדומה בממיר האופטי) ודיווחתי להם, הם התנו את הגעת הטכנאי בזה שאני מאשר שאם יתברר שהתקלה בציוד שלי אזי אשלם להם 499 ש"ח רק על זה שהזמנתי את הטכנאי. סירבתי והתנתקתי מהם מיד. אחרי יומיים ראיתי טכנאי של בזק עולה על העמוד ומסדר. אבל אז כבר עברתי לחברה אחרת.

בכל אופן אני כבר בתחילת הדיון טענתי שיש לך בעיית תשתית, ראה מה רשמתי לך:
Jabberwock כתב: הבעיה ככל הנראה לא במתאם. אלו התנתקויות קצרות מהתשתית. ואיך אני יודע? כי קרה לי גם משהו דומה.
...

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #113 

אשמח להתייחסות ועצות נוספות מכם אנשים מכובדים:
@sys_admin
@DanielGR
@Jabberwock
@whatevernevermind
@rafi_d
@ufffnick

הזמנתי שבוע שעבר את הנתב של בזק Be Multi Fiber Wi-Fi 7 לצורך בדיקה,
וקיבלתי אותו היום ולאחר כמה וכמה בדיקות אין שום בעיות או תקלות כלשהם.

לסיכום לא מובן מצד איפה מגיעה הבעיה:
1. ספק בזק.
תשתית בזק Gpon חבילה במהירות 1000/100 עם מתאם GoFiber GF25C הכל תקין.
עם המתאמים: GoFiber GF10SK, GoFiber GF10C יש בעיות.
*בלוח של בזק הפורט/כרטיס שלי הוא קומבו, גם Gpon וגם XGS-PON.

2. החלפת ספק לצורך אימות האם הבעיה מצד הספק.
ספק גילת טלקום.
תשתית בזק Gpon חבילה במהירות 1000/100 עם מתאם GoFiber GF25C הכל תקין.

3. ספק בזק.
תשתית בזק XGS-PON חבילה במהירות 5000/500 עם מתאם GoFiber GF25C הכל תקין.

4. ספק הוט.
תשתית IBC חבילה במהירות 5000/1000 עם אותו מתאם שהזמנתי מבזק GoFiber GF10C הכל תקין.

5. ספק בזק.
תשתית בזק XGS-PON חבילה במהירות 5000/500 עם הנתב של בזק Be Multi Fiber Wi-Fi 7 הכל תקין.

*העוצמות בבזק עומדות על:*
ב-Gpon -23.56
ב-XGS-PON -24.67

*עוצמות ב-IBC עומדות על:*
ב-Gpon -22.43
ב-XGS-PON -26.96

מסכנה:
נראה שמצד התשתית XGS-PON של בזק יש בעיה עם המתאמים:
GoFiber GF10SK
GoFiber GF10C
או שאולי ההפך?

היה אצלי טכנאי של בזק ובדק עוצמות ובחינתו הכל תקין והלך.
בבזק אפילו לא יודעים איך לגשת לבעיה.
במיוחד שאחרי שעם הנתב שלהם הכל תקין בתשתית XGS-PON שלהם.

מי מחובר לבזק במהירות 5000/500 עם אחד מהמתאמים
GoFiber GF10SK
או
GoFiber GF10C
ויכול לבצע בדיקה בבקשה?

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #114 

ישנן שתי אפשרויות - לפתור את הבעיה או לעקוף אותה.

מבחינת עקיפת הבעיה יש לך כבר יותר מאפשרות אחת עובדת, בין אם הוט או בזק וציוד שלהם. אם רוצים לפתור את הבעיה זה סיפור אחר: בראש ובראשונה השאלה איזה ערך מוסף זה ייתן לך מעבר למאמץ הראוי להערכה לפתור את הבעיה. על מנת לפתור את הבעיה צריך לאפיין אותה במדויק, ולהבין מה קורה, ואנחנו די רחוקים מזה להערכתי.

התיאור של הבעיה הוא ברמה אפליקטיבית - כלומר ניתוקים במשחק, וצריך להבין מה קורה במונחים של הרשת - לא רק האפליקציה, לדוגמה - Packet loss זו תופעה במונחים של הרשת - לא האפליקציה. במצב הזה לשחזר את הבעיה כפי שתוארה צריך את המשחק, וזו בעיה - לצורך העניין אני לא מכיר את המשחק, והתקנה שלו היא מעבר למאמץ שהייתי רוצה להשקיע כדי לברר את הסוגיה הזו (המעניינת כשלעצמה)

על מנת לאפיין את הבעיה צריך לנתח את התעבורה, וגם זה מורכב משום שהפרוטוקולים של המשחק אינם מתועדים, ולא קל לנתח את התעבורה. אם לצורך העניין היתה בעיה בשיחת VOIP אז הפרוטוקולים ידועים, הפורטים ידועים, ה-Sniffer מאפשר מפענחים לפרוטוקולים ידועים וברור היכן לחפש. זה לא המצב במקרה הזה.

לגבי הניסוי - כתבת נכון:
לסיכום לא מובן מצד איפה מגיעה הבעיה:
...
אבל התיאור לא גורר את האבחנה הבאה:
מסכנה:
נראה שמצד התשתית XGS-PON של בזק יש בעיה עם המתאמים:
...
כנראה שיש כאן שילוב של גורמים ולא פקטור יחיד. מה שחסר לי זה נתב אחר - פרטי ובדיקה ברשת בזק. למיטב זכרוני מקריאה בשירשור, הבדיקה הזו לא בוצעה.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #115 

DanielGR כתב: מה שחסר לי זה נתב אחר - פרטי ובדיקה ברשת בזק. למיטב זכרוני מקריאה בשירשור, הבדיקה הזו לא בוצעה.
...

מסכים עם כל מילה. גם לגבי חוסר הטעם היחסי בפתרון הבעיה כאשר יש מעקפים שטובים בכל פרמטר.

לגבי הנתב, כבר הצעתי לך בעבר להחליף זמנית ולבדוק. וגם הצעתי להכניס סוויץ' פשוט באמצע כדי לקבע מהירות על 1gbps.

במהירויות כאלה (כמו ה2.5 של הנתב שלך) יש בעיות תאימות אפשריות בין כל מיני דברים והפתרונות לפעמים הם ברמה הנמוכה ביותר (הפיזית).

סיפור מהשבוע שעבר אצלי: קיים מחשב אחד בעל כרטיס רשת של 5Gbps. בבדיקת מהירות לאינטרנט בחבילת 5000/1000 הוא לא עבר את 4.0. הוא היה מחובר לסוויץ' 10G מעולה (Mikrotik CRS304) ומחשבים אחרים שמחוברים לאותו סוויץ' עם כרטיסי 10G קיבלו כמו שצריך מהירות מקסימלית של 5GBps לאינטנרט. אחרי הסוויץ' הזה יש עוד סוויץ' 10G ואחריו נתב פרטי ואחריו ממיר הסיב GF10C.

הייתי מסתפק הזה, אבל מצאתי תצלום מסך ששמרתי בעבר על המחשב הזה, בו עם המחשב הזה וכרטיס הרשת הספציפי הזה קיבלתי בעבר 4.7Gbps דרך נתב של סלקום. שזה די ממש המקסימום התיאורטי לכרטיס כזה. ועכשיו עם ציוד פרטי אחר, אני מקבל 4.0.

מכיוון שידוע שכרטיסים במהירויות 5 ובמהירות 2.5 הם בעייתיים תמיד בענייני תאימות (כל מה שאינו 10 או 1), מה שעשיתי זה *להוסיף* עוד סוויץ' 10G מסוג אחר באמצע (במקרה הזה AP של Asus BT10). מה שקרה אחרי שהוספתי עוד ציוד (=עוד עיבוד ועוד נקודת כשל אפשרית) זה שהמהירות בבדיקה קפצה מיידית ל4.5. מחבר את הכבל בחזרה לסוויץ' הראשון ישר ולא עם התוספת של השני- שוב 4.0.

הכי לא הגיוני "על הנייר", אבל הכי נכון בפרקטיקה. וגם הגיוני כשמבינים את הרמה הפיזית...

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #116 

DanielGR כתב: ישנן שתי אפשרויות - לפתור את הבעיה או לעקוף אותה.
מבחינת עקיפת הבעיה יש לך כבר יותר מאפשרות אחת עובדת, בין אם הוט או בזק וציוד שלהם. אם רוצים לפתור את הבעיה זה סיפור אחר: בראש ובראשונה השאלה איזה ערך מוסף זה ייתן לך מעבר למאמץ הראוי להערכה לפתור את הבעיה. על מנת לפתור את הבעיה צריך לאפיין אותה במדויק, ולהבין מה קורה, ואנחנו די רחוקים מזה להערכתי.
התיאור של הבעיה הוא ברמה אפליקטיבית - כלומר ניתוקים במשחק, וצריך להבין מה קורה במונחים של הרשת - לא רק האפליקציה, לדוגמה - Packet loss זו תופעה במונחים של הרשת - לא האפליקציה. במצב הזה לשחזר את הבעיה כפי שתוארה צריך את המשחק, וזו בעיה - לצורך העניין אני לא מכיר את המשחק, והתקנה שלו היא מעבר למאמץ שהייתי רוצה להשקיע כדי לברר את הסוגיה הזו (המעניינת כשלעצמה)
על מנת לאפיין את הבעיה צריך לנתח את התעבורה, וגם זה מורכב משום שהפרוטוקולים של המשחק אינם מתועדים, ולא קל לנתח את התעבורה. אם לצורך העניין היתה בעיה בשיחת VOIP אז הפרוטוקולים ידועים, הפורטים ידועים, ה-Sniffer מאפשר מפענחים לפרוטוקולים ידועים וברור היכן לחפש. זה לא המצב במקרה הזה.
לגבי הניסוי - כתבת נכון:אבל התיאור לא גורר את האבחנה הבאה: כנראה שיש כאן שילוב של גורמים ולא פקטור יחיד. מה שחסר לי זה נתב אחר - פרטי ובדיקה ברשת בזק. למיטב זכרוני מקריאה בשירשור, הבדיקה הזו לא בוצעה.
...
מעריך את התייחסות והתגובה דניאל
אבל מבחינתי שתי האפשרויות הללו הן לא פתרונות. כי
1.הוט ממש יקרים בחבילה 5000/1000 והצטרפתי להוט רק כדי לאבחן את הבעיה,
האם היא נובעת מצד המתאם או הנתב או כל ציוד קצה מהצד שלי.
2. התחברות לבזק עם ציוד שלהם לא בא בחשבון.
ההגנת סייבר השטותית שלהם בנתב מגבילה אותך מלגשת אליו ולפתוח פורטים ולהגדיר רשתות ועוד כמה הגדרות שמצריכות להוציא את הסיב מהנתב ולגשת אליו.
בנוסף לזה, אני צריך לשלם עליו כל חודש 40 שקלים, מה שממש לא מתאים לי.
מעדיף להוציא את הכסף על ציוד איכותי ושישאר שלי.
אני מבין שזה מאוד בעייתי וקשה לעלות על הבעיה אבל
אני ממש רוצה ומעדיף לפתור את הבעיה
כי אכן קיימת בעיה שצריך לטפל בה.

נכון, הבדיקה הזו עדיין לא בוצעה מכיוון שאין לי נתב אחר לבצע איתו בדיקה.
אני עדיין מחכה לנתב Asus zenwifi bt10 שיגיע אלי אבל כנראה שזה לא יהיה בזמן הקרוב.
היבואן אפילו לא יודע להגיד צפי של המשלוח הבא שיגיע לישראל.
אני בספק מאוד שזו הבעיה אבל אם כבר הזכרנו אז
אני רוצה לשים דגש ברשותך על הנתב והמתאם, שמתי לב שכמה שפרטתי לכם שביצעתי בדיקות בתצורה כזו או אחרת, עדיין הזכרתם שוב ושוב את הנושא של המתאם בקישור לנתב שיש ברשותי בעיקר על הפורט שזה 10 ג'יגה וזה 2.5 ג'יגה וזה מאוד לא מובן לי,
מכיוון שציינתי שהתחברתי להוט בתשתית IBC למהירות 5000/1000 אפילו גבוהה יותר משל בזק ושם הכל עובד תקין עם אותו ציוד בדיוק, אז מה גורם לכם לחשוב שהנתב או החיבור בין המתאם סיב לנתב גורם לאיזושהי בעיה?

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #117 

25/05/2026 18:46  
whatevernevermind כתב:
מסכים עם כל מילה. גם לגבי חוסר הטעם היחסי בפתרון הבעיה כאשר יש מעקפים שטובים בכל פרמטר.

לגבי הנתב, כבר הצעתי לך בעבר להחליף זמנית ולבדוק. וגם הצעתי להכניס סוויץ' פשוט באמצע כדי לקבע מהירות על 1gbps.

במהירויות כאלה (כמו ה2.5 של הנתב שלך) יש בעיות תאימות אפשריות בין כל מיני דברים והפתרונות לפעמים הם ברמה הנמוכה ביותר (הפיזית).

סיפור מהשבוע שעבר אצלי: קיים מחשב אחד בעל כרטיס רשת של 5Gbps. בבדיקת מהירות לאינטרנט בחבילת 5000/1000 הוא לא עבר את 4.0. הוא היה מחובר לסוויץ' 10G מעולה (Mikrotik CRS304) ומחשבים אחרים שמחוברים לאותו סוויץ' עם כרטיסי 10G קיבלו כמו שצריך מהירות מקסימלית של 5GBps לאינטנרט. אחרי הסוויץ' הזה יש עוד סוויץ' 10G ואחריו נתב פרטי ואחריו ממיר הסיב GF10C.

הייתי מסתפק הזה, אבל מצאתי תצלום מסך ששמרתי בעבר על המחשב הזה, בו עם המחשב הזה וכרטיס הרשת הספציפי הזה קיבלתי בעבר 4.7Gbps דרך נתב של סלקום. שזה די ממש המקסימום התיאורטי לכרטיס כזה. ועכשיו עם ציוד פרטי אחר, אני מקבל 4.0.

מכיוון שידוע שכרטיסים במהירויות 5 ובמהירות 2.5 הם בעייתיים תמיד בענייני תאימות (כל מה שאינו 10 או 1), מה שעשיתי זה *להוסיף* עוד סוויץ' 10G מסוג אחר באמצע (במקרה הזה AP של Asus BT10). מה שקרה אחרי שהוספתי עוד ציוד (=עוד עיבוד ועוד נקודת כשל אפשרית) זה שהמהירות בבדיקה קפצה מיידית ל4.5. מחבר את הכבל בחזרה לסוויץ' הראשון ישר ולא עם התוספת של השני- שוב 4.0.

הכי לא הגיוני "על הנייר", אבל הכי נכון בפרקטיקה. וגם הגיוני כשמבינים את הרמה הפיזית...
...
מעריך גם את ההתייחסות והתגובה שלך ידידי
אבל כמו שכבר ציינתי, אין לי נתב אחר ואין לי גם ממי להשאיל לצורך בדיקה.
לגבי הסוויץ', אם לא תהיה לי ברירה והנתב יתעקב הרבה זמן אני פשוט אקנה אחד ואבדוק.
עד אז ברשותך אשל אותך את מה ששאלתי את דניאל,
אני רוצה לשים דגש ברשותך על הנתב והמתאם, שמתי לב שכמה שפרטתי לכם שביצעתי בדיקות בתצורה כזו או אחרת, עדיין הזכרתם שוב ושוב את הנושא של המתאם בקישור לנתב שיש ברשותי בעיקר על הפורט שזה 10 ג'יגה וזה 2.5 ג'יגה וזה מאוד לא מובן לי,
מכיוון שציינתי שהתחברתי להוט בתשתית IBC למהירות 5000/1000 אפילו גבוהה יותר משל בזק ושם הכל עובד תקין עם אותו ציוד בדיוק, אז מה גורם לכם לחשוב שהנתב או החיבור בין המתאם סיב לנתב גורם לאיזושהי בעיה?

כמובן שלא התעלמתי ממה שכתבת בתגובה האחרונה שלך אבל אני מניח שבסופו של דבר החיבור להוט בתשתית IBC עם אותו ציוד בדיוק
מוכיח שאין איזושהי בעיה מצד הנתב או החיבור בין המתאם לנתב.
תקן אותי אם אני מפספס פה משהו או פשוט לא מבין.

whatevernevermind
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #118 

Flash.Fiber כתב: אני רוצה לשים דגש ברשותך על הנתב והמתאם, שמתי לב שכמה שפרטתי לכם שביצעתי בדיקות בתצורה כזו או אחרת, עדיין הזכרתם שוב ושוב את הנושא של המתאם בקישור לנתב שיש ברשותי בעיקר על הפורט שזה 10 ג'יגה וזה 2.5 ג'יגה וזה מאוד לא מובן לי,
כמובן שלא התעלמתי ממה שכתבת בתגובה האחרונה שלך אבל אני מניח שבסופו של דבר החיבור להוט בתשתית IBC עם אותו ציוד בדיוק
מוכיח שאין איזושהי בעיה מצד הנתב או החיבור בין המתאם לנתב.
תקן אותי אם אני מפספס פה משהו או פשוט לא מבין.
...

כפי שכבר כתבו, אפילו לא ברור כאן מה היא הבעיה. זה כמו שתתקשר לרופא ותגיד לו שכואב לך הראש בלי שהוא יוכל לבדוק חום, לחץ דם, בדיקות דם, אישונים, שיווי משקל, וכו' וכו'. לא ניתן באמת לאבחן ככה, ולכן מנסים כאן לתת לך הצעות לפתרונות לכל מיני סיבות אפשריות ע"פ סבירות כלשהי.

לגבי ההבדל בין IBC עם הוט לבין בזק עם בזק, אפילו עם אותו סוג ציוד בדיוק, אז כן - יש הבדלים. אחד מההבדלים הגדולים קשור לכך שכל ספקית תשתית דוחפת לממיר הסיב של כל לקוח, "פרופיל" שאומר לו איך להתנהג. מדובר בסט גדול מאוד של הגדרות, ולעיתים קרובות הן שונות בין IBC לבין בזק, וגם בין ספקיות שונות על אותה תשתית. מבין ההגדרות הללו יש גם כאלה הנוגעות לאיך ממיר הסיב, במקרה שלך GF10C, יבצע flow control.

Flash.Fiber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #119 

@whatevernevermind
הבנתי, תודה.
יום שישי אני אצל דוד שלי, אנסה לבצע אצלו גם בדיקה ואאקטב אצלו את המתאם סיב שלי ונראה אצלו איך הוא מתנהג.
אולי ישלחו למתאם סיב פרופיל אחר או הגדרה שונה בגלל שהוא באזור שונה ויגרמו למתאם לעבוד אחרת.
נערך לאחרונה על ידי Flash.Fiber ב 25/05/2026 22:57, נערך פעם 1 בסך הכל.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #120 

כפי הנראה אין מחלוקת על כך שהנתב הוא נדבך מרכזי בתצורה הזו. עם זאת לא שינית את הפקטור הזה בבדיקות, וכאשר שינית זה כן פתר את הבעיה. למרבה הצער הנתב שאותו שינית איננו אופציה, אבל ניסוי המקיף את כל התצורות ושיש לו משמעות היה חייב לכלול גם את הפקטור הזה. כלומר במילים אחרות - אי אפשר לבצע ניסוי ולהשמיט ממנו קומבינציות שכן יש להן משמעות, ולהסיק מסקנה רק ממה שנבדק. הנימוקים ברורים, אבל זה עדיין מותיר את מבנה הניסוי בחסר.

כפי הנראה לא מדובר פה בפקטור יחיד שהוא הבעיה - כלומר זה לא ה-ONT (לבדו) וכו'. מדובר על קומבינציה של שניים או יותר פקטורים. כעת המטרה הפרקטית היא להגיע לתצורה עובדת גם אם לא מבינים עד הסוף מה הבעיה, מה לעשות - אלה החיים.

ובהינתן כך כן יש צורך לבדוק עם נתב פרטי "טוב", ותחושת הבטן שלי היא שזה יפתור את הבעיה.

עריכה: זה לא חייב להיות סיפור יקר לצורך הבדיקה. לצורך העניין אם יש לך כרטיס רשת עם שני פורטים ומחשב סביר תוכל לבנות נתב בדיקה, מבוסס OpenWRT או RouterOS trial שהם מאד יעילים בשימוש במשאבים וכך להגיע למסקנה חד משמעית.

עריכה 2:
יום שישי אני אצל דוד שלי, אנסה לבצע אצלו גם בדיקה ואאקטב אצלו את המתאם סיב שלי ונראה אצלו איך הוא מתנהג.
אולי ישלחו למתאם סיב פרופיל אחר או הגדרה שונה בגלל שהוא באזור שונה ויגרמו למתאם לעבוד אחרת.
...
הלוגיקה היא כזו: כאמור הנתב הוא מרכיב מרכזי, החלפת אותו והבעיה נפתרה. זה יותר מרמז לכיוון אפשרי שיעבוד, צריך את הצעד הנוסף ולחבר נתב פרטי אחר. ועדיין אתה מתכוון להשקיע זמן בבדיקת קומבינציה אחרת כי יותר קל לך לבצע את הבדיקה. לכן צריך לחשוב מה נכון, ולא מה קל לבדוק, ובמקרה הזה צריך לבדוק נתב פרטי אחר. ברגע שמתמקדים היכן יכול להיות הפתרון - אז השגת נתב היא המשימה שבה צריך להתמקד ולא בבדיקות שההסתברות שלהן לפתור את הבעיה קלושות. (ואנא - אל תפרש זאת כביקורת - זה לא)
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”