התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3721
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
בגלל מגבלות של המזגן. 92"!
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9007
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
לא רוצה להלשין, אבל ל-tcl יש גם 98...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

ידוע לי.avihuli כתב: לא רוצה להלשין, אבל ל-tcl יש גם 98......
לדעתי לצפייה בערב שלם מול מסך בגודל של 85" שפולט אור ממרחק של 3 מטר זה מספיק בהחלט!
כשאתה מוריד מסך 92" מחשיך את החדר ומדליק מקרן לשעה פלוס אתה מקבל אור חוזר אבל לא באותה עוצמה של מסך ובנוסף מקבל את "הפיל" של הקולנוע.
זה עדיף מבחינתי.
מאמין שיהיו פה כמה חברים שיחלקו עלי

-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ברור שמספיק, אבל קח בחשבון שיהיה ליגת על חלל לצפות ב-98 אינץ כל הזמן ואם עוצמת התאורה חזקה מדיי - אז מורידים.
עדיין זה לא סותר את זה שתוכל להחשיך את החדר לצורך אפקט הקולנוע.
עדיין זה לא סותר את זה שתוכל להחשיך את החדר לצורך אפקט הקולנוע.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

אז אחרי התקלה קטנה באמצע היום שהסאבים הגיעו לארץ וכמובן אין סיכוי שאני מתאפק, אחרי כל ההמתנה הארוכה.
חייב אותו עכשיו.
אירגנתי מישהו מהעבודה אצלי שייסע לפיוצ'ר שהיו עסוקים בפריקות של המכולה שהגיעה בבוקר שיביא לי דחוף כי לא יכולתי לצאת מהרגע להרגע.
הסאב הגיע אחרי צהריים, העמסנו במושב מקדימה כי הארגז לא נכנס בשום מקום אחר (אני עם רכב חליפי בגלל תקלה בגיר ברכב שלי).
התחלתי לנסוע פתאום צפצופים. חגרתי אותו.
הגענו הביתה, התחלתי בהזזה של המזנון על מנת לחבר את כל הכבילה החדשה מבית SVS.
הזמנתי כבילת בננות לרמקולים באורכים שבדר"כ לא מביאים לארץ (1.20 / 1.80 מטר) + כבל RCA לחיבור של המגבר כוח.
מעניין שהכבלים קשיחים יחסית אל מול הרכות והגמישות של ה-RCA, כנראה עובי הגידים.
אחרי שחיברתי את ה-RCA פתאום קלטתי שאת אחד הכבלים חיברתי הפוך לכיוון החיצים.
כן, אני יודע שכנראה אין השפעה חשמלית אבל שיהיה. יצא ליגה והחלק של ה-OCD בכבילה קיבל את המענה לנפש.
עברנו לסאב, פתיחה זריזה של האריזה (ראיתי מראש את האנבוקסינג ברשת), התקנת רגליות השיכוך, מיקום, חיבורים: RCA מפוצל Y, כבל טריגר וחשמל.
הדלקה בכפתור, פתיחת האפליקציה, הסאב כבר היה מזוהה, שיניתי את שם הסאב וזהו.
הכל עובד. אני בווליום נמוך על גלגל"צ - חזר לי הבאס. איזה כיף.
קיצור, מתיישב על השולחן בסלון, מפעיל ספוטיפיי, שם ONE של מטאליקה (עדיין בווליום נמוך יחסית) ובקטע הפתיחה עף לי הסכך מהבאס של התופים.
הבן שלי יוצא מהחדר שלו ושואל מה זה הבומים הללו ?
עשיתי את שלי...
אני לפני כיול מוחלט של המערכת והכל עדיין על הסט הקודם.
מריץ כמה קטעים (מוזיקה בלבד) ומקבל באס לפרצוף, משהו הזייה, פסיכי. הבאס עמוק ברמות, בשרני, נמוך, מרגישים את המכות בבטן.
אבל עם תחושה של מריחה וחוסר דיוק שלא מעניינים אותי כרגע כי אני מבין את הפוטנציאל ולאיפה זה הולך.
חיה אחרת לגמרי מהקודם - אני בטירוף חושים פה ואחרי כיול הולך להיות פה משהו דרמטי !!
וואי, סופר מרוצה !! היה שווה את ההמתנה הארוכה.
הגימור של הסאב ליגה, הכל נראה טוב, המגבר מאחורה הצגה.
הגריל בד לא נראה כזה רע ודווקא יושב נחמד על הבמה הקדמית. עדיין מחכה לגריל ברזל שהוזמן במיוחד ויגיע בהמשך.
קצת תמונות להלן, תודות לפיוצ'ר האלופים ולשחקני הנשמה שמניעים שם את העסק.
חייב אותו עכשיו.
אירגנתי מישהו מהעבודה אצלי שייסע לפיוצ'ר שהיו עסוקים בפריקות של המכולה שהגיעה בבוקר שיביא לי דחוף כי לא יכולתי לצאת מהרגע להרגע.
הסאב הגיע אחרי צהריים, העמסנו במושב מקדימה כי הארגז לא נכנס בשום מקום אחר (אני עם רכב חליפי בגלל תקלה בגיר ברכב שלי).
התחלתי לנסוע פתאום צפצופים. חגרתי אותו.
הגענו הביתה, התחלתי בהזזה של המזנון על מנת לחבר את כל הכבילה החדשה מבית SVS.
הזמנתי כבילת בננות לרמקולים באורכים שבדר"כ לא מביאים לארץ (1.20 / 1.80 מטר) + כבל RCA לחיבור של המגבר כוח.
מעניין שהכבלים קשיחים יחסית אל מול הרכות והגמישות של ה-RCA, כנראה עובי הגידים.
אחרי שחיברתי את ה-RCA פתאום קלטתי שאת אחד הכבלים חיברתי הפוך לכיוון החיצים.
כן, אני יודע שכנראה אין השפעה חשמלית אבל שיהיה. יצא ליגה והחלק של ה-OCD בכבילה קיבל את המענה לנפש.
עברנו לסאב, פתיחה זריזה של האריזה (ראיתי מראש את האנבוקסינג ברשת), התקנת רגליות השיכוך, מיקום, חיבורים: RCA מפוצל Y, כבל טריגר וחשמל.
הדלקה בכפתור, פתיחת האפליקציה, הסאב כבר היה מזוהה, שיניתי את שם הסאב וזהו.
הכל עובד. אני בווליום נמוך על גלגל"צ - חזר לי הבאס. איזה כיף.
קיצור, מתיישב על השולחן בסלון, מפעיל ספוטיפיי, שם ONE של מטאליקה (עדיין בווליום נמוך יחסית) ובקטע הפתיחה עף לי הסכך מהבאס של התופים.
הבן שלי יוצא מהחדר שלו ושואל מה זה הבומים הללו ?
עשיתי את שלי...
אני לפני כיול מוחלט של המערכת והכל עדיין על הסט הקודם.
מריץ כמה קטעים (מוזיקה בלבד) ומקבל באס לפרצוף, משהו הזייה, פסיכי. הבאס עמוק ברמות, בשרני, נמוך, מרגישים את המכות בבטן.
אבל עם תחושה של מריחה וחוסר דיוק שלא מעניינים אותי כרגע כי אני מבין את הפוטנציאל ולאיפה זה הולך.
חיה אחרת לגמרי מהקודם - אני בטירוף חושים פה ואחרי כיול הולך להיות פה משהו דרמטי !!
וואי, סופר מרוצה !! היה שווה את ההמתנה הארוכה.
הגימור של הסאב ליגה, הכל נראה טוב, המגבר מאחורה הצגה.
הגריל בד לא נראה כזה רע ודווקא יושב נחמד על הבמה הקדמית. עדיין מחכה לגריל ברזל שהוזמן במיוחד ויגיע בהמשך.
קצת תמונות להלן, תודות לפיוצ'ר האלופים ולשחקני הנשמה שמניעים שם את העסק.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

עוד תמונות
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כל הבמה מקדימה
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

ועוד כמה זוויות
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

אבי יפה מאוד תתחדש נראה מעולה ומלא

אם הבנתי נכון חיברת את הסאב עם כבל Y ?
מה זה השטיח מתחת לסאב?

מה זה השטיח מתחת לסאב?
נערך לאחרונה על ידי big007 ב 15/04/2026 23:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, מחובר עם כבל Y.big007 כתב: אבי יפה מאוד תתחדש נראה מעולה ומלא
מה זה השטיח מתחת לסאב?...
זה לא שטיח, אלא משטח גומי (תעשייתי) נגד החלקה. לדעתי מאז ומתמיד הוא היה שם.
יש לי רק בעיה כרגע שאני לא מצליח לקבע באפליקציה את הערך של הטריגר שיהיה ברירת המחדל אצלי.
האפליקציה מעודכנת לגרסא האחרונה, כנ"ל גם הסאב.
.
.
@avihuli
נראה מליון דולר! ואני בטוח שזה גם נשמע ככה.
תתחדש, תהנה ממנו ומכל הסט המטורף הזה.
אגב, למה חיברת אליו מפצל Y? אין לזה משמעות חוץ מעוצמה ועוצמה פה לא בעיה.
גם הטריגר, מספיק לחבר ל LFE והוא ידלק לבד.
גם הטריגר, מספיק לחבר ל LFE והוא ידלק לבד.
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 302
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
איזה כיף! נראה אששש
מבין לגמרי את הבאג בדחיית סיפוקים
מעניין לשמוע רשמים אחרי כיול ואיך הוא נשמע בקולנוע ביתי
תתחדש!
מבין לגמרי את הבאג בדחיית סיפוקים

מעניין לשמוע רשמים אחרי כיול ואיך הוא נשמע בקולנוע ביתי
תתחדש!
- big007
-
- חבר מביא חבר

מצטרף לשאלה של בן.Nba כתב: [mention]avihuli[/mention]
גם הטריגר, מספיק לחבר ל LFE והוא ידלק לבד....
- big007
-
- חבר מביא חבר

אבי ניסית להניח את הסאב ללא השטיחון.
הריי יש את רגליות השיכוח.
הריי יש את רגליות השיכוח.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5142
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 697 פעמים
לדעתי ללא המשטח שיכוך הבס ישמע טוב יותר...
גם המשטחי שיכוך שמוכרים שיעודיים לסבים בולעים תדרים נמוכים במידה מסויימת וזה מוריד מתיפקוד הסב, פה יש רגליות שיכוך פטנט מעולה של svs ואין צורך להוסיף שיכוך על שיכוח
נערך על שגיאות כתיב
גם המשטחי שיכוך שמוכרים שיעודיים לסבים בולעים תדרים נמוכים במידה מסויימת וזה מוריד מתיפקוד הסב, פה יש רגליות שיכוך פטנט מעולה של svs ואין צורך להוסיף שיכוך על שיכוח
נערך על שגיאות כתיב
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 17/04/2026 11:16, נערך פעם 1 בסך הכל.
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בוקר טוב, אז כמה עדכונים:
מבחינת החיבור טריגר אז כמובן כבל מונו (למרות שנראה לי שגם סטריאו יעבוד) - העניין הסתדר.
כנראה לא עבד בגלל שחיברתי את הכבלים כאשר המערכת הייתה דלוקה והסאב היה כבוי (בכפתור) ולכן אני משער שהוא קיבל מתח הזנה שלא איפשר לשנות את הערך באפליקציה. כאשר כיביתי את המערכת והתחברתי שוב, אז העניין הסתדר.
חיבור מפצל Y - נראה לי הוא נשאר כיום שם יותר מהאספקט הפסיכולוגי. בזמנו הרחוק מאוד לדעתי לא עבדתי עם טריגר וה-Y פתר לי את ההתעוררות של הסאב בווליום נמוך. בהחלט הוא יכול לצאת משם, נשקול.
אגב, כל חיבורי הכבילה לסאב הם עם זוויות של 90 מעלות. מונע כיפוף של הכבלים וגם מאפשר הצמדה עמוקה יותר למזנון.
לעניין הכיווניות של הכבלים אז בדקתי בצ'אט וכן יש משמעות לזה, להלן:
שאלה מצוינת. החיצים האלו הם לא לקישוט – הם מסמנים את **כיווניות הכבל (Directional Cable)**.
בכבלי ה-RCA של SVS, החיצים מורים על הכיוון שבו האות (הסיגנל) אמור לזרום.
### איך מחברים נכון?
* **זנב החץ:** מתחבר למקור (הרסיבר/מגבר שלך), ביציאה שנקראת **Sub Out** או **LFE**.
* **ראש החץ:** מתחבר ליעד (**הסאב-וופר**), לכניסת ה-Input.
### למה זה קיים בכלל? (ההסבר הטכני)
זה אולי נשמע כמו "וודו" של אודיופילים, אבל ב-SVS יש לזה סיבה הנדסית אמיתית שקשורה לסיכוך (Shielding):
1. **הגנה מרעשים:** בכבלים האלו, שכבת הסיכוך המגינה על האות מחוברת לאדמה (Ground) **רק בצד אחד** – בצד של המקור (הרסיבר).
2. **מניעת לולאת אדמה (Ground Loop):** על ידי חיבור הסיכוך בצד אחד בלבד, הכבל מתפקד כמו "אנטנה" שקולטת הפרעות וזורקת אותן חזרה לאדמה של הרסיבר, במקום שהן יזרמו בתוך הכבל ויגיעו לסאב בתור זמזום (Hum).
3. **החץ מוודא** שאתה מחבר את הצד עם הסיכוך המוארק לרסיבר ואת הצד ה"צף" לסאב.
### מה יקרה אם תחבר הפוך?
אל דאגה, שום דבר לא יתפוצץ והסאב עדיין יעבוד. אבל, אתה עלול לאבד את היתרון המרכזי של הכבל – **השקט**. אם תחבר הפוך, יש סיכוי גבוה יותר שתשמע רעשי רקע או זמזומים סטטיים, במיוחד אם הכבל עובר ליד כבלי חשמל אחרים.
**אז בקצרה: תמיד תעקוב אחרי החץ – מהרסיבר לכיוון הסאב!**
מבחינת החיבור טריגר אז כמובן כבל מונו (למרות שנראה לי שגם סטריאו יעבוד) - העניין הסתדר.
כנראה לא עבד בגלל שחיברתי את הכבלים כאשר המערכת הייתה דלוקה והסאב היה כבוי (בכפתור) ולכן אני משער שהוא קיבל מתח הזנה שלא איפשר לשנות את הערך באפליקציה. כאשר כיביתי את המערכת והתחברתי שוב, אז העניין הסתדר.
חיבור מפצל Y - נראה לי הוא נשאר כיום שם יותר מהאספקט הפסיכולוגי. בזמנו הרחוק מאוד לדעתי לא עבדתי עם טריגר וה-Y פתר לי את ההתעוררות של הסאב בווליום נמוך. בהחלט הוא יכול לצאת משם, נשקול.
אגב, כל חיבורי הכבילה לסאב הם עם זוויות של 90 מעלות. מונע כיפוף של הכבלים וגם מאפשר הצמדה עמוקה יותר למזנון.
לעניין הכיווניות של הכבלים אז בדקתי בצ'אט וכן יש משמעות לזה, להלן:
שאלה מצוינת. החיצים האלו הם לא לקישוט – הם מסמנים את **כיווניות הכבל (Directional Cable)**.
בכבלי ה-RCA של SVS, החיצים מורים על הכיוון שבו האות (הסיגנל) אמור לזרום.
### איך מחברים נכון?
* **זנב החץ:** מתחבר למקור (הרסיבר/מגבר שלך), ביציאה שנקראת **Sub Out** או **LFE**.
* **ראש החץ:** מתחבר ליעד (**הסאב-וופר**), לכניסת ה-Input.
### למה זה קיים בכלל? (ההסבר הטכני)
זה אולי נשמע כמו "וודו" של אודיופילים, אבל ב-SVS יש לזה סיבה הנדסית אמיתית שקשורה לסיכוך (Shielding):
1. **הגנה מרעשים:** בכבלים האלו, שכבת הסיכוך המגינה על האות מחוברת לאדמה (Ground) **רק בצד אחד** – בצד של המקור (הרסיבר).
2. **מניעת לולאת אדמה (Ground Loop):** על ידי חיבור הסיכוך בצד אחד בלבד, הכבל מתפקד כמו "אנטנה" שקולטת הפרעות וזורקת אותן חזרה לאדמה של הרסיבר, במקום שהן יזרמו בתוך הכבל ויגיעו לסאב בתור זמזום (Hum).
3. **החץ מוודא** שאתה מחבר את הצד עם הסיכוך המוארק לרסיבר ואת הצד ה"צף" לסאב.
### מה יקרה אם תחבר הפוך?
אל דאגה, שום דבר לא יתפוצץ והסאב עדיין יעבוד. אבל, אתה עלול לאבד את היתרון המרכזי של הכבל – **השקט**. אם תחבר הפוך, יש סיכוי גבוה יותר שתשמע רעשי רקע או זמזומים סטטיים, במיוחד אם הכבל עובר ליד כבלי חשמל אחרים.
**אז בקצרה: תמיד תעקוב אחרי החץ – מהרסיבר לכיוון הסאב!**
.
.