טסלה - עדכוני תוכנה

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

לא, אני עם אינטל. אספתי בסוף אוגוסט 21.
WhatsApp Image 2024-05-15 at 17.37.17.jpeg
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78972
שם מלא: עפר לאור

שליחה

אז אתה מהראשונים. עוד תמונות בבקשה... איך נראה המסך במצב חניה?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אנסה לזכור לצלם מחר. אבל לא זכור לי ששמתי לב להבדל כלשהו.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1502

שליחה

15/05/2024 23:17  
TheCoolest כתב:
לא, אני עם אינטל. אספתי בסוף אוגוסט 21.

WhatsApp Image 2024-05-15 at 17.37.17.jpeg
...
סוף אוגוסט 21 ו 12,538 קמ??
עשיתי יותר בחצי שנה :)

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

כן :( הסתבר לי בדיעבד שאין לי הרבה לאן לנסוע ביום יום.
אבל באופן כללי קניתי את הטסלה כי רציתי טסלה הרבה מאד זמן, לא למטרת חיסכון על דלק ו\או על טיפולים.
עד הטסלה נסעתי על מגאן 2001 ידנית עם 320KKM על השעון :D

לגבי המסך. כן, הויזואליציה של הרכב בחניה עודכן. והאנימציה נראת דומה\זהה למה שראינו ב-CT ובגרסאות החדשות ל-M3\Y.
אבל אי אפשר להרחיב אותה לכל המסך כמו שהוצג עבור הרכבים עם מעבדי AMD. היא מוגבלת רק לחלק השמאלי של המסך ורקע לבן כמו תמיד.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

גם אני הייתי בשגעון על טסלה, רציתי ורציתי, עכשיו רק מנסה להתפטר ממנה. למכירה עם מישהו מעוניין Y/P

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אני לא מצטער שקניתי טסלה, אני פשוט לא נוסע הרבה, והנסיעות בית-עבודה אצלי קצרות ורק 3 ימים בשבוע, אז זה לא מוסיף הרבה לקילומטרז'.
שקלתי את ה-M3P החדשה, אבל לא מצליח לחשוב על דרך להצדיק הוצאה של עוד איזה 120K+ כרגע.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

טוב. קיבלתי את הגרסא (אוגוסט 21, אינטל עם USS). יש כאן לא מעט שינויים. הויזואליציה שודרגה ממש, אם כי זה לא עושה את האנימציה על כל המסך כמו ברייזן.

גם נסיעה איטית ואחורה מדוייקת יותר אך ללא הזיהוי תלת שיש לרכבים ללא USS. עדיין החניה נוחה יותר. הממשק החדש מעט מבלבל, בעיקר מעיק המיקום החדש של קו האנרגיה (ורטיקלי משמאל, לא ממש ברור מתי מתחיל ואיפה מסיים). המפות ניווט שודרגו גם ועודכנו לפברואר 24.

הזיהוי רכבים שודרג, זה מזהה רכבים רבים פי כמה, כולל נתיבים נגדיים, רכבים חונים בצד הדרך ועוד. זה מזהה אורות ברקס והבהוב.

האוטופיילוט שודרג לגרסא V12 שהיא ML מלא והשדרוג דרמטי. הנסיעה חלקה בהרבה, הוא בטוח בעצמו יותר, מזהה כוונות של רכבים כשהם מאותתים או מתחילים להכנס לנתיב.

חוץ מזה, הממשק שודרג והנגן הקטן נוח מאוד. גם יש אודיבל, נחמד למי שכמוני מאזין לספרי אודיו. מה שחסר עדיין זה יוטיוב מיוזיק ותאכלס, זה כל האפליקציות שאני משתמש באייפון חוץ מוויז כמובן.

יש גם אפשרות לצפות בסרטוני סנטרי מרחוק עכשיו.

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1565
שם מלא: יוסי

שליחה

אני שמתי לב שזיהוי אורות בלמים / איתות זה לא בהכרח לפי מצב האורות של הרכב, אלא לפי התנהגות הרכב.
אם רכב עובר נתיב, גם בלי איתות בפועל, על המסך יופיע כאילו הוא מאותת.
אותו דבר לגבי בלימה - גם אם ברכב לא פועלים אורות בלמים אבל הוא האט, זה יופיע על המסך כאילו הוא בולם.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

מדהים איזה כיף
אני עם היילנד LR ועדיין לא קיבלתי למרות שנמצא על Advanced.
מחכה לזה.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

16/05/2024 15:44  
ambar כתב:
גם אני הייתי בשגעון על טסלה, רציתי ורציתי, עכשיו רק מנסה להתפטר ממנה. למכירה עם מישהו מעוניין Y/P
...
מה הסיבה?
אני גם רציתי בזמנו Y אבל ברגע שיצא היילנד עם כל השיפורים שלטעמי משמעותיים מאד ומשדרגים את הרכב הלכתי עליה ולא מתחרט, כנראה שתצא Y חדשה מחליף.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

17/05/2024 18:37  
kingshoko כתב:
מה הסיבה?
אני גם רציתי בזמנו Y אבל ברגע שיצא היילנד עם כל השיפורים שלטעמי משמעותיים מאד ומשדרגים את הרכב הלכתי עליה ולא מתחרט, כנראה שתצא Y חדשה מחליף.
...
הרבה מהחסרונות לטעמי כבר דיי נפתרו בדגם המעודכן, ויגיעו גם ל Y בעתיד אבל עדיין הרכב לא בשבילי:
1. כסאות קצרים מידי
2. אין אוורור במושבים - יהיה בדגם הבא
3. אין תאורת אווירה - יהיה בדגם הבא
4. אין חיישני חניה. ממש אבל ממש רגרסיה לעומת הרכב הקודם שלי מלפני עשור! - לא מבין איך אנשים קונים את דגמי ה S/X ב 600K צפונה בלי חיישני חנייה נורמלים. השיט הזה פשוט לא עובד טוב. קצת גשם, לכלוך ולא עובד בכלל!
5. אין חיישן גשם
6. אין waze מובנה או אפל קארפליי
7. אין דשבורד מולך או HUD
8. ספרטני לי מידי, שתי גלגלות עכבר בלבד על ההגה.
9. ספרטני לי מידי כל התפעול רק מהמסך - ממש בעיה בטיחותית
10. טריקת דלתות מזעזעת. מרגיש כאילו הרכב הולך להתפרק
11. ארוגנטיות יתר - הרכב מעניש אותך אם בקרת הסטייה פועלת 5 פעמים ברצף ואז הפיצר לא עובד עד הנסיעה הבאה (אולי). שיא החוצפה!
12. בקרת שיוט בזחילה בפקקים נוראית. תאוצה ועצירה חזקים
13. אין שליטה על עוצמת הרגנרציה, לא אוהב שהרכב בולם חזק שאני מרים את הרגל מהדוושה. מעדיף שישייט על חשבון טעינה
14. צביעה לא איכותית - רגיש לכל זיץ שאף מהכביש
15. ג'אנט בדגם פרפורמנס רגיש לכל נגיעה במדרכה שמייד דופק אותו
16. מאסק עולה לי על העצבים

יחד עם כל זאת, כל לחיצה על הגז מעלה לי חיוך על הפנים!
פשוט מחפש רכב קצת יותר מפנק

יש גם הרבה יתרונות לטסלה כמו השליטה המלאה מהאפליקציה, לא מסתובב עם מפתח רכב, לא חושב על פתיחה/נעילה של הרכב, מצב סנטרי, רשת טעינה מעולה, ביצועים, מערכת סאונד מעולה, ה Y/P נראית פגז, אפל מיוזיק מובנה ועוד ועוד.
עדיין לטעמי היתרונות לא עולים על החסרונות

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

המון סעיפים :)
מסכים איתך רק על שני סעיפים.
סעיף 1, סתם כי אני גבוהה, לדעתי הריצפה גם קצת גבוהה מהרגיל ב3 וזה קצת מפריע לאנשים גבוהים.
סעיף 12 - אבל זה משתפר בגירסה שממש מעבר לפינה.

תחכה ותשדרג כבר לY החדשה ותיקח LR או שתחליף לP את הצמיג כמו שהרבה עשו.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

@Ambar
כמה הערות
4. וואי, לגמרי. הזיה העניין הזה
5. כנל. זה בעיני תקלה רצינית שהם לא פתרו
6. אני גם הייתי רוצה אבל תאכלס לאט לאט אני מרגיש שזה הופך פחות משמעותי. חסר לי וויז ויוטיוב מיוזיק, כל שאר האפליקציות שאני משתמש כבר שם.
7. זה בהחלט דורש הסתגלות. ברכב הקודם שלי היו 4 מסכים שונים מולי. מתרגלים מהר ואני מת על זה כיום.
8. גם אני מתקשה להבין איך איתות עובד ככה, מעדיף את ממשק הידיות.
9. כנ״ל - מת על זה כיום
10. לא יודע על מה אתה מדבר. ממש לא מרגיש לי שונה מרכבים אחרים
11. לא מפריע כלל, לא קורה לי דבר כזה. צריך להבין שיש כאן מאבק בין הרגולטורים לחברה. זה סוג של פשרה שמונעת תאונות. חוץ מזה, זה כל הזמן משתנה ומשתפר. בגרסא v12 זה כמעט לא מורגש.
12. הפיתרון הוא להוריד את המהירות המקסימלית. אני מוצא שרכבים אחרים עם בעיה זהה. אגב, גם כאן V12 משדרג דרמטית את העניין. אני רק התחלתי לשחק עם זה אבל לתחושתי זה עולם אחר מבחינת ההתנהגות בפקקים.
13. מתרגלים, אני מבין מה שאתה אומר אבל דווקא one pedal driving זה תענוג עבורי וכשאני צריך לעבור לרכב שאין לו את זה, זה מרגיש פרימיטיבי לחלוטין.
14. לגמרי. דקיק לחלוטין.
15. פרפורמנס בכלל מאוד עדין מרגיש לבורות בכביש. באופן כללי הג׳נט עדין.
16. כנ״ל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

עדכוני קושחה למטען מעניין מישהו?
גרסה 24.12.51 הגיעה לאחרונה. לא מצאתי Release Notes.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73436
שם מלא: ערן

שליחה

17/05/2024 19:48  
ambar כתב:
הרבה מהחסרונות לטעמי כבר דיי נפתרו בדגם המעודכן, ויגיעו גם ל Y בעתיד אבל עדיין הרכב לא בשבילי:
1. כסאות קצרים מידי
2. אין אוורור במושבים - יהיה בדגם הבא
3. אין תאורת אווירה - יהיה בדגם הבא
4. אין חיישני חניה. ממש אבל ממש רגרסיה לעומת הרכב הקודם שלי מלפני עשור! - לא מבין איך אנשים קונים את דגמי ה S/X ב 600K צפונה בלי חיישני חנייה נורמלים. השיט הזה פשוט לא עובד טוב. קצת גשם, לכלוך ולא עובד בכלל!
5. אין חיישן גשם
6. אין waze מובנה או אפל קארפליי
7. אין דשבורד מולך או HUD
8. ספרטני לי מידי, שתי גלגלות עכבר בלבד על ההגה.
9. ספרטני לי מידי כל התפעול רק מהמסך - ממש בעיה בטיחותית
10. טריקת דלתות מזעזעת. מרגיש כאילו הרכב הולך להתפרק
11. ארוגנטיות יתר - הרכב מעניש אותך אם בקרת הסטייה פועלת 5 פעמים ברצף ואז הפיצר לא עובד עד הנסיעה הבאה (אולי). שיא החוצפה!
12. בקרת שיוט בזחילה בפקקים נוראית. תאוצה ועצירה חזקים
13. אין שליטה על עוצמת הרגנרציה, לא אוהב שהרכב בולם חזק שאני מרים את הרגל מהדוושה. מעדיף שישייט על חשבון טעינה
14. צביעה לא איכותית - רגיש לכל זיץ שאף מהכביש
15. ג'אנט בדגם פרפורמנס רגיש לכל נגיעה במדרכה שמייד דופק אותו
16. מאסק עולה לי על העצבים

יחד עם כל זאת, כל לחיצה על הגז מעלה לי חיוך על הפנים!
פשוט מחפש רכב קצת יותר מפנק

יש גם הרבה יתרונות לטסלה כמו השליטה המלאה מהאפליקציה, לא מסתובב עם מפתח רכב, לא חושב על פתיחה/נעילה של הרכב, מצב סנטרי, רשת טעינה מעולה, ביצועים, מערכת סאונד מעולה, ה Y/P נראית פגז, אפל מיוזיק מובנה ועוד ועוד.
עדיין לטעמי היתרונות לא עולים על החסרונות
...

צודק, כמו בכל מוצר יש חסרונות ויתרונות, חלק מהם סובייקטיביים וחלק אבסולוטיים, אבל כמכלול לי אישית הרכב הזה כיפי והיום לא הייתי מחליף אותו בשום רכב אחר בטווח מחיר הזה. לגבי הטענות שלמעלה, זה מה שאני חושב:

1. סובייקטיבי. לי הם נוחים ואני 180 ס"מ. אפשר לבדוק את זה לפני הרכישה בנסיעת מבחן.
2. מבחינתי המזגן יותר ממספק בקיץ הישראלי. תוך זמן מאוד קצר הוא מקפיא את הפנים ואין שום בעייה של הזעה אצלי.
3. תודה לאל. אין דבר יותר מזעזע ו"ערסי" לדעתי האישי מ"תאורת אווירה".
4. חד וחלק חיסרון מורגש. למדתי לחיות עם זה אבל לא מבין את ההגיון בהחלטה הזו. אחד החסרונות הבולטים של הרכב.
5. כנ"ל.
6. לדעתי גם חסרון - אבל הפתרון די פשוט.
7. לא הפריע לי לרגע. להיפך. סובייקטיבי כנראה.
8. כנ"ל. למרות שאני מעדיף את הסטיקים בדגם שלי על פני הכפתורים על ההגה בהיילנדר. אבל מניח שגם לזה הייתי מתרגל.
9. כנ"ל.
10. לא הרגשתי את זה אף פעם.
11. אם הגעת למצב כזה כנראה אתה עושה משהו שאסור. לא נתקלתי בזה אפילו פעם אחת, שלא לדבר על 5 פעמים.
12.בהחלט טעון שיפור. מצד שני הוא עדיין הכי טוב שיצא לי לחוות עד היום בהשוואה לרכבים אחרים.
13. סובייקטיבי. לא הייתי משנה את זה למשהו אחר גם אם היה אפשר. ברגע שמתרגלים לזה קשה לנהוג ברכב שלא עושה את זה.
14. מסכים. לא מבין מה קשה לעשות צבע סביר. הזוי שצריך לשלם אלפי שקלים אקסטרה כל מיני ציפויים.
15. מסכים.
16. היה על זה שיחה שלמה.

על פניו בשבילי היתרונות עולים על החסרונות אז אני אישית אשאר עם הרכב, אבל אם אתה כ"כ סובל ממנו למה לא להחליף?שואל ברצינות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

Re:

שליחה

18/05/2024 19:58  
ziv_r כתב:
עדכוני קושחה למטען מעניין מישהו?
גרסה 24.12.51 הגיעה לאחרונה. לא מצאתי Release Notes.
...
כל עוד "הכל עובד" ואין שיפורים מהותיים - לא. זה דבר מאוד בסיס, כל עוד זה מטעין לא מעניין אותי להתעסק עם זה.

אבל זה אני.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46479

שליחה

אצלי אין התעסקות, העדכון אוטומטי.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

הנה משהו מוזר שקרה לי בימים האחרונים - האפליקציה מודיע על "פתיחת דלתות" גם כשבפועל לא קורה כלום (ירדתי פעמיים לבדוק, בפעם השלישית פשוט התעלמתי).

אני מניח שזה קשור לזה שהרכב נמצא בחנייה תת קרקעית ללא קליטה, אבל עדיין לא מסביר לגמרי למה, לא היה קורה בעבר.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

ספסוף נראה שיפור בבלימות החדות שהרכב עושה?

https://www.notateslaapp.com/news/2031/ ... e-2024-9-5

They include a focus on improved driver comfort by reducing the amount of hard braking...
אבל זה מדאיג אותי:

Unfortunately, due to FSD v12.4 being on branch 2024.9, it's expected to only be available to owners on update 2024.8 and below, which includes everyone currently on update 2024.3.25.

הם ישחררו את זה רק למי שיש גירסה ישנה יותר? מה ההגיון?

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”