שרשור תגובות: תכירו את madVR Envy - מעבד תמונה למאה ה-21

מקרנים קידמיים - Front Projector.
Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2621

שליחה

oferlaor כתב:DTM אכן ממש מוסיף, וזה עושה באמת יופי של עבודה ומצמצם במידה מסויימת את הדרמטיות של האפקט ביחס למקרן שאין לו את היכולת הזו.

אבל כדאי לשים לב שמרבית המקרנים בשוק, כולל יקרים מאוד, הם נטולי יכולות DTM בכלל ולכן האפקט עליהם דרמטי יותר.

...
·

לא הייתי מגדיר זאת "מצמצם במידה מסוימת" אלא מצמצם בדרמטיות. ופה ניתן להביט שוב בתמונות, מה שנקרא תמונה אחת שווה יותר מאלף מילים.
מקרן חדש גם ללא מנגנון DTM מטפל טוב יותר בתכני HDR, ראה תמונת הכוכבים, ה- HDR הבסיסי בדור החדש מציג הרבה יותר לעומת הדורות הקודמים.

ומה אתה אומר על הדלת בתמונה של הסרט הבנקאי? זה הבדל דרמטי, בדור הקודם כמעט ולא ניתן לראות שיש דלת, בטח לא בצבע שלה ובעיקר לא במבנה.

לכל אלה בעלי המקרנים נטולי DTM... אכן אפקט דרמטי, נשאלת השאלה האם לרכוש את המעבד או לחילופין מקרן חדש בעל יכולת זו.
כל אחד והחשבון שלו.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2813

שליחה

RanMoyal כתב:זו לא תכונה רעה להעמיק ולהקפיד.
...
·אני חושב שזוהי תכונה טובה מאד, ואם יורשה לי לציין, הפורום כאן נהנה מהתכונה הזו שמובילה אותך לשתף אותנו במוצרי קצה בחוויותיך ובהתקדמותך לאורך השנים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9074

שליחה

idan309 כתב:עופר,

לדעתי ברגע שהמכשיר הבסיסי עולה כמו הN7, היתרונות שלו בעבודה עם מקרנים אחרים ללא מנגנון DTM, פחות רלוונטיים.
...
יופי, חזרנו למסלול של דיון מעניין... (Y)

אבל השאלה שנשאלת לדעתי בשביל להשוות תפוחים לתפוחים ולא תפוחים לשזיפים היא האם במקרנים מהדור החדש יש את שאר היכולות הנוספות של המכשיר מעבר לשיפור שייתכן ודרמטי או לא בנושא ה-DTM.

לפי מה שעופר רושם, התשובה היא כנראה לא ?
גם למי שיש לו JVC מהדור האחרון יש יתרון עם המעבד אך לא בתחום ה-DTM, יותר בשיפור בקונטרסט ובגוונים הבהירים וכמובן בסקיילינג.
...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869

שליחה

סוף כל סוף הדיון חוזר לפסים ראויים :)

בראש ובראשונה, צריכים להבין שמקרני ה 4K נייטיב שהוצאו על ידי JVC, גם משיחות שניהלתי עם נציגי JVC ב Ifa וגם אחרי שיחה/פגישה כאן בישראל, עם אחראי תחום המקרנים של החברה, גם באירופה וגם ביפן נוצרו בגלל צורך וביקוש של השוק ובשום אופן לא מתוך רצון לשדרג את התמונה.

חלק מהצרכנים, רואים את זה גם בדיון הנוכחי, חשוב להם נתון, או פיצ'ר מסוים, שלעיתים אי אפשר לשמוע אותו, או לראות אותו, אבל העיקר שיהיה להם את אותו פיצ'ר מוטבע על המקרן, גם אם הקונטרסט נחתך ב 50%! זה לא נורא מבחינתם.

עניין של השקפה.

התחרות מול Sony , היא זו שהובילה את JVC לייצר מקרנים עם פאנל טבעי של 4k, למרות שלכל אורך השנים, במהלך המלחמה שלהם עם סוני טענה JVC כי עין אנושית לא תראה הבדל בין אי. שיפט ל 4k נייטיב (והם אכן צודקים), אבל כאמור, יש גם שיקולי שיווק.

הבעיה הידועה במקרנים החדשים שלהם היא כאמור קונטרסט מאוד מאוד נמוך , כאשר ה N7 יהיה עם קונטרסט מאוד מאוד גבולי המקביל למעשה, למקרני הבסיס של מקרני ה א.שיפט (במקרים מסוימים אפילו מקרני הכניסה של האי.שיפט יציגו יתרון על ה N7)

וה N9 יהיה מקביל לרמה פחות מדור ה x 7000/7500/7900 של השנים הקודמות, קרי הוא יהיה עדיין רחוק מרחק לא מבוטל מדרגת הביניים של ה אי.שיפט וכמובן מרחק רב מרמת העל של ה אי.שיפט.

לצערי זה רק חלק מהסיפור.

בשל שילוב של פאנלים מאוד מגבלתיים (תמיד זה ככה בדור הראשון של JVC) ביחד עם צמצם שהתפקוד שלו משמעותית נחות מהדורות הקודמים, הקונטרסט הדינמי של JVC נמוך בעשרות אחוזים מהדור הקודם ומזכיר יותר מקרני אפסון ולא מקרנים של החברה הזאת.

אחרי בחינה מדוקדקת של ה N9 אל מול המקרן שנמצא בביתי, במשך ימים ארוכים, היה קל לראות שה N9 מציג תמונה חלבית מאוד ביחס ל X9500 והתמונה שלו בפירוש הייתה גם פחות חדה.

כל זאת כמובן הרבה לפני הוספת ה Envy.

היתרון הברור של ה דור החדש נוגע למנגון DTM, אבל חשוב להבין שמדובר במנגנון עם יכולות מאוד בסיסיות, ביחס לפתרונות של לומג'ן ובוודאי ה Envy.

המנגנון שלהם נועד להשביע את רצונם של חובבים מתחילים/בסיסיים שהם פחות בעניין של קונטרסט, או טיפול מקצועי ב DTM וזה בסדר ולגיטימי.

מבחינתי הדור החדש הוא DOA בגלל הסיבות שמניתי.

תוצאות לאין שיעור טובות יותר, יניב מקרן דור אי. שיפט עם עשרות אחוזים יותר קונטרסט, ביחד עם ה Envy.

למותר לציין ששילוב זה יניב תמונה משמעותית חדה יותר, בגלל האלגוריתמים שמיישמת MADVR כמובן שסקיילינג לאין שיעור טוב יותר, יכולות כיול הרבה יותר מדויקות ובחודשים הקרובים מנגנון תנועה חדש לחלוטין במקום המנגנון של JVC הנחשב נחות מאוד ביחס למקרני Sony.

בסופו של יום זה גם עניין של תקציבים ויכולות כלכליות.

זו דעתי ולחלוטין לגיטימי לחשוב אחרת...:)

רן
נערך לאחרונה על ידי RanMoyal ב 06/08/2020 14:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17942

שליחה

avihuli כתב:
...
...
...
·

נכון אחלה מסלול

חלק מהתכונות ישנן וחלק לא. אבל שיהיה ברור לך ולאחרים, שגולת הכותרת של המעבד ועיקרו הוא מנגנון DTM

ולפי הבדיקה שבצעתי ברור לי שאין הצדקה להצמיד את המעבד הזה למקרן כמו JVC מהדור החדש אבל למקרנים מיושנים או לכאלו מהדור החדש ללא ה DTM יתכן ושווה לשקול.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נקודוץ נוספות שחשוב להבין בדיון הזה.

מעבד העל של Envy מתבסס על האלגוריתמים של MadVr שנחשבת במשך שנים למלכת הסקיילינג ומלכת מנגנוני החידוד וכמובן יכוחות יוצאות דופן בטיפול ב AR , כל זאת הרבה הרבה לפני מנגנון ה DTM שהוצג רק לאחרונה.

אלפי אנשים ברחבי העולם בנו והתעסקו עם HTPC, שהותקן עליו MadVr רק על מנת להשיג תוצאות לאין שיעור טובות יותר, מאשר כל מקרן קיים.

כמובן שה Envy מציג את כל אותם יתרונות רק באופן פשוט וקל.

צריך, בדומה לאודיו, להתנסות ולראות את המוצרים בפועל, לחבר אותם למקרן, או להיות נוכח בהדגמה כזאת על מנת להבין את היתרונות העצומים שמכשיר כזה מביא לתמונה.

חחחח קצת קשה להתרשם, או לגבש דיעה, מתוך תמונה בAVS או להסתמך על היכולות צילום הבעייתיות שלי ועל המצלמה בטלפון..

בדיוק כמו שלא כדאי להקשיב לטרינוב דרך הטלפון ולחשוב שצריך או לא צריך את המכשיר.

כלל ראשון בתחביב הזה-להתנסות ולהעמיק ולא להיות חפיפניקי.

הנקודה השנייה כמובן היא DTM.

ובזה אני כמובן מזדהה עם הדברים שנאמרו קודם.
יהיו כאלה שיסתפקו בנס על חלב (המנגנון של JVC) ויהיו כאלה שיבחרו לקנות מכונות אפספרסו מאוד מאוד יקרות.

עניין של השקפה ותקציב.

רן

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

יש את הנתונים על הנייר, ויש מה שבפועל. מה שנקרא המציאות. לא תמיד הם בקורלציה, כי יש המון משתנים שמשפיעים על התוצאה הסופית.
בעלי ניסיון ותיק בטוח יודעים זאת.
הרי לא בדו"חות הנהלת חשבונות אנו עוסקים. 50% או 28% או...

נדמה שהתמונות של הדור הנוכחי מדברות בעד עצמן.. כל המילים לא יכולות לשנות את העובדות שבתמונה. זה מאד ברור.
ניתן להסתכל בעמודים 4 ו- 5 למול עמוד 7, כובעים... מסגרת זהב בתמונה על הקיר, דלת. בצבע חום! עם פיתוחים!

לגבי ה- N9 המדובר... ובכן, פה באה לידי ביטוי הבעייתיות של מוצרי הווידאו של היום, שהם ברמת בקרת איכות מאד נמוכה, והשוני בין יחידה ליחידה יכול להיות עצום. קראתי כי ה- N9 בעל שתי פינות מוארות, על גבול הבוהק ופוקוס מאוד בעייתי. לא מפתיע שנפל למול דור ישן.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3006

שליחה

אם מתבססים על התמונות (וברור לי שזה לא דומה למראה עיניים):
1. בתכני HDR התמונה שמוציא N7 ללא מנגבנון DTM איכותית בצורה משמעותית על פני 9500 ללא אנווי (כנראה שהיא הרבה פחות קונטרסטית אבל מעבר לכך הרבה יותר מפורטת).
2. בתכני HDR התמונה שמוציא ה-N7 עם שימוש במנגנון ה-DTM נראית באיכות דומה לתמונה של ה-9500 תוך שימוש באנווי (שוב, ללא התייחסות לקונטרסט)
3. לא ראינו שום תמונות (וחבל מאוד) של המקרנים ב-SDR רגיל (ובעיקר בשידורי כדורגל של YES מבחינתי) בכדי לדעת האם בתכנים כאלה ההבדל בין 9500+אנווי ל-N7 הוא באמת מהותי. במצב הנוכחי שבו עדיין רב התכנים הם SDR, בדיקה כזאת היא הכרחית. מבחינתי הרבה יותר חשוב שיפור באיכות הצפייה בכדורגל ב-HD בלוף שיש בארץ (שיקרב את איכות התמונה ל-4K שמשודר בארץ) מאשר שיפור בתכני ה-HDR.

לגבי עניין הקונטרסט, הנתונים ברורים. המקרנים מהדור החדש נופלים מאלה של הדור הקודם.
לאנשים שגם קודם היו מרוצים מהקונטרסט של דגם הבסיס, לא צריכה להיות בעיה עם הקונטסרט של דגם ה-N7.
כנראה שמי שרגיל לקונטרסט של הדגמים הבכירים של האי שיפט, יש בעיה.

שורה תחתונה, עפ"י מה שראיתי עד עכשיו (ובהחלט יש מצב שבבחינה בפועל ולא בתמונות תהיה לי דיעה שונה), אלא אם יש מגבלה כלשהי שלא מאפשרת מעבר למקרנים מהדור החדש (מה שלצערי המצב אצלי), אני לא רואה שום הגיון למי שיש היום מקרן דור ישן שלא מהדגמים הבכירים ותקציב לרכשו אנווי, לרכוש את האנווי ולא לבחור להשקיע את הכסף במעבר למקרן מדגם חדש.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה

שליחה

אכן, DTM היא פונקציה נדרשת בעידן הHDR.
העניין הוא שזה לא עניין של יש או אין, אלא גם עניין של אם יש אז מהי איכות התוצאה המקבלת ובעיקר ביחס לאלטרנטיבות.

האיכות במקרה זה, שהביצוע שלו טכנית הוא מורכב ביותר, תלויה באופן בלתי נפרד בכמות המשאבים הזמינים לעניין.

בעניין זה, גם מקרן כמו Prometheus של Barco Residential לא יוכל להתחרות במוצר כמו הEnvy מבחינת משאבי העיבוד.

יציאת כרטיסי המסך מבוססי ארכיטקטורת Ampere של nVidia תקנה למכונות מאין אלו עוד קפיצה משמעותית בכוח העיבוד העומד לרשותן.

זה כמו שחווית הנהיגה במעברי ההרים בשוויץ היא שונה בין טויוטה קורולה לבין אסטון מרטין DBS. בשני המקרים נוסעים ברכב על אותו הכביש אבל החוויה היא שונה בתכלית השינוי. גם המחיר

עד כאן לגבי DTM. אם נשווה פעם נוספת למכוניות אז DTM יכול להיות המנוע. אבל מה עם הגיר? מה עם עוד אלמנטים?

כאן בעצם נכנסות לתמונה יתר היכולות - כמו למשל Upscaling. הרי היום עדיין רוב התוכן הקיים איננו 4K , שכן יש להתייחס גם לכל הסרטים שיצאו עד כה לאורך השנים.

בנוסף, המכשירים האלו - Envy ו-Lumagen מטפלים בוידאו בעוד שלל היבטים שתורמים רבות לאיכות התמונה מאשר בלעדיים. בכל מקרן.

והיופי שככל שעובר הזמן מתווספות יכולות
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

מאחר והתמונות שהועלו פה כדי להמחיש את יתרונות המעבד הזה הוכחו כלא מיצגות וזאת בעקבות אותן התמונות שאני העלתי לאותם הקטעים המסקנה מבחינתי היא ברורה והיא
שלפי התמונות אין ממש יתרון ל dtm של המעבד לעומת זה המובנה של המקרן ובנוסף, שוב לפי התמונות כמובן חחחחח, המקרנים של פעם, עבור מי שחשובה לו איכות התמונה, צריכים להיות מוחלפים ומהר במקום לחבר להם מעבדים כאלו ואחרים ולחשוב שהגלגל הומצא היום .

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

idan309 כתב:

...
·

היה לי דגם 7900 עם קונטרסט לכאורה כמעט כפול... ואני יכול לומר לך ב- 100% שלא מרגישים בנוכחי שום חיסרון באספקט הזה. ממש לא.
אבל מה כן היה ב- 7900? צמצם סופר בעייתי, עם Pumping, יכולת טיפול ב- HDR מאד מוגבלת.
התמונה בדור הנוכחי חדה לאין שיעור מהקודם.

השאלה היא לא האם ה- ENVY טוב או לא, נדמה לי שאין שאלה כזו, הוא טוב. ישנה שאלת המחיר והחלופות ופה, כל אחד יכול לעשות את השיקול שלו.
ישנם הנתונים על הנייר שהן בבחינת סמל כמו של רכב יוקרתי או בית קפה יוקרתי, ויש בלי הסמלים הללו שנותנים תוצאה מעולה.

שאלה של השקפה כאמור.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עידן.

זו כמובן זכותך המלאה ואתה כמובן נופל למלכודת הסקרין שוטס העתיקה בימים...

אתה מתבסס על תמונות שבוצעו על ידי אנשים שונים, מצלמות שונות, זוויות שונות ,גאמות שונות וכמובן מקרנים מכוילים יותר או פחות.

מציע לך לבצע עצירת תמונה, לצלם עם הטלפון ואחכ לבקש מאשתך לצלם את אותה תמונה עם טלפון אחר..ותעדכן אם זה נראה אותו מקרן חחח

רק לתת לך אינדיקציה אני צילמתי תוך שעשוע עם חבר, לא טרחתי לקום מהספה השתמשתי בזום דיגיטלי, הכל כדיי לשלוח לחבר נוסף..
אלו לא תמונות שכמו אחרים חחח התאמצתי לצלם, זה מה שנקרא, על הדרך...:)

אם תכנס לשירשור ב AVS אליו הפנה ערן במהלך השירשור הזה, אתה תגלה שם צילומים של מקרנים שיגרמו לך לרוץ לקנות אותם, או אז תגלה, שוידאו זה בסך הכל מספרים והמספרים אף פעם לא משקרים, אף פעם.

וידאו, בניגוד לאודיו, מבוסס על מספרים.

ולכן, המספרים המאוד מאוד נמוכים של JVC בדור הנוכחי, שהם באמת מקבילים למקרנים של אפסון או סוני, יציגו קונטסרטים חלביים, שאולי יראו טוב באיזה סקרין שוט, אבל בפועל, שתראה אותם אחד ליד השני, כמו שאני בחנתי בקפידה את ה N9 אתה תבין שהדור החדש עם קונטרסטים מאוד מאוד בינוניים, וזה בשפה עדינה..:)

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה

idan309 כתב:אם מתבססים על התמונות (וברור לי שזה לא דומה למראה עיניים):
1. בתכני HDR התמונה שמוציא N7 ללא מנגבנון DTM איכותית בצורה משמעותית על פני 9500 ללא אנווי (כנראה שהיא הרבה פחות קונטרסטית אבל מעבר לכך הרבה יותר מפורטת).
2. בתכני HDR התמונה שמוציא ה-N7 עם שימוש במנגנון ה-DTM נראית באיכות דומה לתמונה של ה-9500 תוך שימוש באנווי (שוב, ללא התייחסות לקונטרסט)
3. לא ראינו שום תמונות (וחבל מאוד) של המקרנים ב-SDR רגיל (ובעיקר בשידורי כדורגל של YES מבחינתי) בכדי לדעת האם בתכנים כאלה ההבדל בין 9500+אנווי ל-N7 הוא באמת מהותי. במצב הנוכחי שבו עדיין רב התכנים הם SDR, בדיקה כזאת היא הכרחית. מבחינתי הרבה יותר חשוב שיפור באיכות הצפייה בכדורגל ב-HD בלוף שיש בארץ (שיקרב את איכות התמונה ל-4K שמשודר בארץ) מאשר שיפור בתכני ה-HDR.

לגבי עניין הקונטרסט, הנתונים ברורים. המקרנים מהדור החדש נופלים מאלה של הדור הקודם.
לאנשים שגם קודם היו מרוצים מהקונטרסט של דגם הבסיס, לא צריכה להיות בעיה עם הקונטסרט של דגם ה-N7.

שורה תחתונה, עפ"י מה שראיתי עד עכשיו (ובהחלט יש מצב שבבחינה בפועל ולא בתמונות תהיה לי דיעה שונה), אלא אם יש מגבלה כלשהי שלא מאפשרת מעבר למקרנים מהדור החדש (מה שלצערי המצב אצלי), אני לא רואה שום הגיון למי שיש היום מקרן דור ישן שלא מהדגמים הבכירים ותקציב לרכשו אנווי, לרכוש את האנווי ולא לבחור להשקיע את הכסף במעבר למקרן מדגם חדש.
...
·

עידן,
התמונות צולמו תוך חצי דקה, בטלפון נייד... לא היה צורך להתעמק כי ההבדל היה ברור ומיידי, מצלמים כמה שניות ומעלים לפורום זהו. לא יום לימודים ארוך.

סוגיית ההתרשמות מהתמונות, כפי שמצטיירת פה, קצת תמוהה ולמה ? כשרוצים להראות כמה המוצר מדהים מעלים תמונות של עם ובלי אבל כשמועלות תמונות שמראות שבעצם, למול מקרן עם dtm מובנה, לא מדובר בשוס וידאופילי, פתאום יש בעיה להסתמך על התמונות, יצאתי מבולבל.

מפתיע אותי שאין התייחסות לתמונה מהסרט הבנקאי, שבמקרן הישן אין בכלל דלת, וגם עם המעבד היוקרתי, לא ממש ברור אם זו דלת או שמא משהו אחר, היכן פיתוחי העץ שעל הדלת?? הוא לא מסוגל הראות את זה, מוזר משהו.

לגבי העניין של השוואת סקרין שוט, ולראות את ההבדל אחד מול השני, זה מזכיר לי את הדארבי של פעם. שאם אתה לוחץ Pause אז ההבדל בין עם ובלי דארבי היה מוחשי, אבל בצפייה רציפה לא ניתן היה לקבוע בבירור האם הדארבי מחובר או לא ובזמנו היו שעפו על הדארבי הזה, כולל אני.
אז מה זה אומר בעצם? שיש את התיאוריה ויש את הפרקטיקה. יש את המספרים והגרפים ויש את המציאות
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 06/08/2020 16:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עידן,

אני מסכים איתך לחלוטין מי שרגיל לקונטרסט של המקרנים הכי בסיסיים של האי שיפט יכול לרכוש את ה N7, ההבדל לא יהיה מהותי למרות שחשוב שתבין שמקרני הבסיס של דור ה-אי שיפט עדיין יציגו קונטרסט דינמי טוב יותר, בגלל צמצם בעייתי ומוגבל של הדור החדש.

בהחלט יכול להיות שעבור אנשים עם תקציב מוגבל אז ה N7 זו בחירה טובה אפשר לקנות אותם היום יחסית בזול.

כאמור הכל שאלה של קפדנות והתעמקות, אנחנו מכירים אנשים שמכיילים פעם אחת ומבחינתם זו סערה ואני בסדר עם זה, יהיו אנשים קטנים, תרתי משמע, שיטענו אחרת, אני תמיד טוען שכל אחד צריך להתנהל לפי התקציב שלו, סדרי העדיפות שלו וההבנה שלו בתחום...:)

רן

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Balance כתב:השאלה היא לא האם ה- ENVY טוב או לא, נדמה לי שאין שאלה כזו, הוא טוב. ישנה שאלת המחיר והחלופות ופה, כל אחד יכול לעשות את השיקול שלו.
...
·זו בדיוק הסיבה שכתבתי בתחילה שלהבנתי המדובר באב טיפוס יקר של טכנולוגיה, שנועד לחיפוש משקיעים על מנת שיטמיעו אותה במקרנים שלהם. בדיוק כמו שהדראבי מהר מאד הוטמע במקרנים של אופטומה ואחרים. כמוצר מדף הוא לא החזיק. ההיסטוריה מראה שכל מוצר כזה, בסוף ימוזער למעבד על כרטיס, וזה יוטמע במוצר מדף.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@lasik

כפי שניסיתי להסביר לכל אורך השרשור יש כאן סוג של אי הבנה בכל הקשור למעבד העל של MadVR , להיסטוריה שלהם ומה זה בדיוק עושה.

הדארבי שהצגתי כאן בפורום לראשונה לפני הרבה שנים, גרמה מצד אחד לאנשים לגחך ומצד שני לעוף. העובדה היא ,שחברות מאוד רציניות, כדוגמת אופו, חשבו כמוני ושילבו את זה במכשירים שלהם.
ואומנם, תמונה עם הדארבי תמיד תהיה טובה יותר.

העניין הוא, שהחברה נשארה מאחור ולא התקדמה טכנולוגית ולכן הדוגמא שלה היא כמובן לא רלוונטית.

המעבד, נשוא הדיון לא מהווה אף טיפוס, וכמובן אי אפשר מחר לקחת את ה 10 קג שלו, עם כרטיסי העל שבתוכו ולמזער אותו לתוך מקרן, זו תוכנה שקיימת שנים רבות, עם אלפי אנשים שבונים סביבה מחשבים מפלצתיים, הכל כדיי להוציא ממנה את המקסימום.

שווה, לא שווה, לא יודע, זה משהו אישי.

החידוש היחידי של ה Envy , זה לקחת את אותם מחשבים שאנשים בונים במשך שנים סביב אותה תוכנה ולהכניס אותה למארז יפה, הכולל חומרה מטורפת, עם קינפוג קל ופשוט של התוכנה, ביחד עם פיצ'רים ואלגוריתמים שיהיו ייחודיים לאותם בעלים.

זה משהו אישי, בדיוק כמו הדוגמא של הנס על חלב לעומת מכונת אספרסו.
תמיד יהיו אנשים שיקנו מוצרי קצה ויהיו אנשים שיתרכזו במוצרי VFM הם אף פעם לא ידברו באותה שפה.

רן

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

RanMoyal כתב:תמיד יהיו אנשים שיקנו מוצרי קצה ויהיו אנשים שיתרכזו במוצרי VFM הם אף פעם לא ידברו באותה שפה.
...
·רק לי המסקנה הזו צורמת? לדעתי, המוצרים שאדם קונה לא מעידים על "השפה" בה הוא מדבר.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

שפה לא במובן השלילי.

בכלל, צריך קצת להוריד את הנגטיביות שמתווספת משום מה לדיון הזה.

שפה במובן של מחנה משותף ואפשרות לנהל דיון, שני המחנות לעולם לא יצליחו לשכנע אחד את השני.

וזה בסדר.

רן

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3006

שליחה

רן,

אין ספק שהאנווי הוא מוצר מצוין לכל מי שרוצה למקסם את איכות התמונה שהוא מקבל ללא קשר לעלות.
רב האנשים הם לא כאלה ויש להם שיקולים תקציביים.
לבחירה באנווי כתוספת למקרן כמו 5900 (או כל מקרן תומך 4K אחר דומה) במקום מעבר ל-N7 בעלות דומה (ביחס אנווי בסיסי) יש חסרונות לא קטנים לדעתי:
1. רכיב נוסף למערכת.
2. מוצר שבניגוד למקרן שאותו אפשר למכור בקלות לאחר הרכישה, כאן מדובר במוצר הרבה פחות סחיר ביד שנייה.
3. המקרנים כבר הוכיחו את עבודתם התקינה למשך שנים. כאן מדובר במכשיר ראשון מסוגו ולכן יש חשש שהתפקוד שלו אחרי מספר שנות שימוש לא יהיה דומה לתפקוד שלו בחודשים הראשונים.
4. יש חשש אמיתי כי שדרוגים מהותיים יהיו רק בדגם הבכיר בכדי להצדיק את הפער במחיר (שכרגע להבנתי אתה משלם יותר בלי לקבל משהו מהותי כרגע) ואז בהחלט יש מצב שרכישה של מקרן בעוד 1-2 שנים ייתן תמונה טובה יותר.

יכול להיות שאני טועה אבל אני רואה למוצר הזה עתיד ב-2 אופציות (אם אכן אין מצב להכניס אותו לתוך מקרן):
1. פריט שייוצר במספק יחידות נמוך בכדי לשמור על מחיר גבוה. הביקוש שכרגע הוא מאוד גבוה יחסית הוא בגלל שמדובר במוצר שאין לו מתחרה ויש לא מעט אנשים בתחום הזה שיהיו מוכנים לשלם כל סכום בגין מקסום איכות התמונה. הביקוש תוך שנה אמור לרדת ואז רק קצב ייצור נמוך ישמור על מחיר גבוה.
2. הפריט ייוצר במספר יחידות גדול משמעותית מכרגע ואז במקביל תהיה ירידת מחיר משמעותית.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

istarmini כתב:
...
...
·

סוגיית ההתרשמות מהתמונות, כפי שמצטיירת פה, קצת תמוהה ולמה ? כשרוצים להראות כמה המוצר מדהים מעלים תמונות של עם ובלי אבל כשמועלות תמונות שמראות שבעצם, למול מקרן עם dtm מובנה, לא מדובר בשוס וידאופילי, פתאום יש בעיה להסתמך על התמונות, יצאתי מבולבל.

...
·

בינגו! מה שנקרא, תלוי איך ואת מה משרת

ישנן מגוון דעות, ואני באופן אישי לא שללתי של אחרים, סה"כ העליתי אופציה נוספת ונקודות למחשבה, לא כדי להיכנס להשוואות מיותרות של גדול/קטן, יכולות כלכליות ושאר ירקות כי זה ילדותי.

חזור אל “מקרנים”