מחפש לרכוש מכונת ECM SYNCHRONIKA l או profitec pro 700 v2
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
@אסף_ב
·
האמת שגם אם ה-Decent הייתה זולה יותר, לא בטוח שהייתי הולך עליה, בתור מתכנת, הדבר האחרון שחסר לי בחיים זה עוד מסך.
הכי הרבה, זה ייתן לי תירוץ לעשות פרוייקטון שדרוג של הביאנקה בעתיד, שמשלב בקר, סרבו לפדאל, וחיישן זרימה.
·
האמת שגם אם ה-Decent הייתה זולה יותר, לא בטוח שהייתי הולך עליה, בתור מתכנת, הדבר האחרון שחסר לי בחיים זה עוד מסך.
הכי הרבה, זה ייתן לי תירוץ לעשות פרוייקטון שדרוג של הביאנקה בעתיד, שמשלב בקר, סרבו לפדאל, וחיישן זרימה.
- אסף_ב
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 210
@Clockwork_Orange

בתור מתכנת אני חושב שאני מעדיף טכנולוגיה מוכרת מאשר אינסטלציה שרחוקה מהבנתי, אבל אני מבין ומסכים שהDecent קצת מורידה מה"קלאסה" שמחפשים כשקונים מכונה יקרה.
בהתחלה מאוד התנגדתי לקונספט אבל ככל שאני רואה יותר סרטונים ותגובות בHB אני נמשך יותר ויותר למכונה הזאת,
אבל עדיין רחוק ממני תוספת של 35% בשביל לקבל אותה
בתור מתכנת אני חושב שאני מעדיף טכנולוגיה מוכרת מאשר אינסטלציה שרחוקה מהבנתי, אבל אני מבין ומסכים שהDecent קצת מורידה מה"קלאסה" שמחפשים כשקונים מכונה יקרה.
בהתחלה מאוד התנגדתי לקונספט אבל ככל שאני רואה יותר סרטונים ותגובות בHB אני נמשך יותר ויותר למכונה הזאת,
אבל עדיין רחוק ממני תוספת של 35% בשביל לקבל אותה
- benk
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 443
ב CREM ONE יש אפשרול לשתף פרופילי חליטהdimka323 כתב:
·......
DE הרבה יותר מתקדמת ויודעת לעשות הרבה יותר מ Crrem One כולל הדגם הכי משוכלל שלהם.
למשל סגירת חוג על זרימה, לחץ, טמפ וכ"ו
כמו כן יש קהילה מאוד גדולה ואיכותית.
אפשר גם להעביר פרופילים בין משתמשים.
אין לי מניות ב decent ואני אפילו לא בעלים של מכונה שלהם....
יש למכונה יציאת USB והפרופילים נשמרים כקובץ TXT ואפשר לערוך אותך על PC ולהעלות חזרה למכונה (וכמובן לשתף)
·
- boazj
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
הדגם של ה crem one, בלי הפרופילים של החליטה........זה שמתחת לעליון....
בלי מחשב, בלי USB. תודה
איך הוא אל מול הסינכרוניקה.
בעיקר חושב על אמינות ואיכות בניה.
קרתי בענין הזה הרבה דברים טובים על הסינכרוניקה.
בכוס מאמין של DB תתן תוצאות דומות (ללא משחק בפרופילים), ואפילו לא בטוח שיהי שיפור מול ה HX שלי כרגע.....
בלי מחשב, בלי USB. תודה
איך הוא אל מול הסינכרוניקה.
בעיקר חושב על אמינות ואיכות בניה.
קרתי בענין הזה הרבה דברים טובים על הסינכרוניקה.
בכוס מאמין של DB תתן תוצאות דומות (ללא משחק בפרופילים), ואפילו לא בטוח שיהי שיפור מול ה HX שלי כרגע.....
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- benk
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 443
@boazj
·
CREM ONE דומה מאוד לאקספובר DB מבפנים (למעט משאבת DC חדשה)
בלי קשר, ביקרתי אתמול באספרסימו ושאלתי את אנדריי לגבי מכונות DB, הוא לא היה בעד,בעיקר בגלל אמינות פחותה- ריבוי האלקטרוניקה
·
CREM ONE דומה מאוד לאקספובר DB מבפנים (למעט משאבת DC חדשה)
בלי קשר, ביקרתי אתמול באספרסימו ושאלתי את אנדריי לגבי מכונות DB, הוא לא היה בעד,בעיקר בגלל אמינות פחותה- ריבוי האלקטרוניקה
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 317
·benk כתב:ב CREM ONE יש אפשרול לשתף פרופילי חליטה......
יש למכונה יציאת USB והפרופילים נשמרים כקובץ TXT ואפשר לערוך אותך על PC ולהעלות חזרה למכונה (וכמובן לשתף)
·...
DE כוללת מחשב מובנה (טאבלת) ולכן אין צורך להעביר למחשב ובחזרה בעזרת USB.
כמו כן יש המון יכולות מאוד יחודיות כגון זיהוי זרימה לא אחידה ותיקון אוטומטי בזמן אמת.
גם מבחינת השירות יש שביאות רצון מאוד גבוהה.
יש אפשרות לשלוט על פרופיל טמפרטורה.
יש עדכוני תוכנה שותפים וקהילה מאוד תומכת.
ועוד מספר יכולות שלדעתי אין למכונות אחרות בשוק.
https://www.home-barista.com/reviews/de ... 57610.html
אבל שוב אני לא מנסה לשכנע אף אחד, למרות כשאני קורא את התגובה שלי זה אכן נשמע ככה
מכונת מנוף בסגנון לדיניום יכולה להוות חלופה יותר שמרנית ועדיין לדעתי עדיפה על מכונות בעלות ראש E61
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
DE צריכים לעזוב הכל ולהתמקד ברעשים שהמכונה עושה. יש לה כל כך הרבה תכונות נהדרות, אבל הנושא הזה הוא לדעתי turn-off רציני. אח"כ שיעברו לעיצוב.
- TsurTriger
-
- כתב צילום

- תגובות: 2096
·אסף_ב כתב:אתה מדבר על 0 או 1 - מים זורמים או לא זורמים, וזה נכון.......
אבל פה מדובר על זרימה שזה משהו רציף, הדחיסה היא ההתנגדות של הלחץ חליטה וזה ממש לא "לחצתי מספיק חזק כדי לחנוק את המכונה או כדי לתת זרימה ששואפת ל0"
עם דחיסה אפסית ההתנגדות של העוגיה תהיה נמוכה מאוד ואז הזרימה תהיה מהירה
עם דחיסה אינסופית ההתנגדות של העוגיה תהיה גבוהה מאוד ואז לא תהיה זרימה
בין לבין יש משחק של דחיסה
ובין לבין יש בקרת זריהמ כדי לפצות על הדחיסה...
דחיסה אינסופית?
אחזור שוב על מה שאמרתי : אין דבר כזה דחסתי חזק מדי. חלש מדי, כן. חזק מדי - לא. כי לא משנה כמה חזק תדחוס, לחץ המים בכמה מונים חזק יותר. ולכן, אין לזה חשיבות במציאות. תנסה ותראה בעצמך.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- boren
-
- חבר מביא חבר

@TsurTriger - אתה טוען שמרמה מסויימת עוצמת הדחיסה לא משפיעה על קצב הזרימה? מהי אותה רמה?
- אסף_ב
-
- חבר פעיל מאוד

אתה מבין שאם אתה מכיר בעובדה שיש דחיסה חלשה מידי זה אומר שקיימת בעיה שנקראת דחיסה חזקה מידי נכון?TsurTriger כתב:·......
דחיסה אינסופית?
אחזור שוב על מה שאמרתי : אין דבר כזה דחסתי חזק מדי. חלש מדי, כן. חזק מדי - לא. כי לא משנה כמה חזק תדחוס, לחץ המים בכמה מונים חזק יותר. ולכן, אין לזה חשיבות במציאות. תנסה ותראה בעצמך....
בן אדם שרגיל לדחוס חלש וכייל את כל צורת הכנת הקפה שלו לדחיסה הזאת, יכול לדחוס חזק יותר ולשנות את הזרימה שציפה לה...
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
אני חושב שהוא מתכוון לזה שיש איזור של רוויה, שבו השינוי ביחס לעוצמת הדחיסה הוא זניח:
[img2=479x286]https://cdn.shopify.com/s/files/1/1200/ ... _large.jpg[/img2]
נלקח מכאן:
https://www.baristahustle.com/blog/how- ... -you-tamp/
[img2=479x286]https://cdn.shopify.com/s/files/1/1200/ ... _large.jpg[/img2]
נלקח מכאן:
https://www.baristahustle.com/blog/how- ... -you-tamp/
- TsurTriger
-
- כתב צילום

·boren כתב:@TsurTriger - אתה טוען שמרמה מסויימת עוצמת הדחיסה לא משפיעה על קצב הזרימה? מהי אותה רמה?...
מעולם לא ישבתי ומדדתי עם טמפר מומנט או משהו שיודע למדוד את חוזק הדחיסה ל kgf והשוואתי לתוצאה בכוס
מה שכן עשיתי זה עשיתי מספק טימפורים עד שבסוף שמתי לב שמרמה מסויימת, אין השפעה על החליטה. משמע, יש טמפור חלש מדי ואין (פרקטית) טימפור חזק מדי כאשר בנאדם מטמפר .
תעשה את הניסוי בעצמך, למעט בזבוז קפה, זה לא מסובך
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
-
- כתב צילום

·אסף_ב כתב:אתה מבין שאם אתה מכיר בעובדה שיש דחיסה חלשה מידי זה אומר שקיימת בעיה שנקראת דחיסה חזקה מידי נכון?......
בן אדם שרגיל לדחוס חלש וכייל את כל צורת הכנת הקפה שלו לדחיסה הזאת, יכול לדחוס חזק יותר ולשנות את הזרימה שציפה לה......
אתה נורא מנסה להתפלסף , אבל אתה טועה כי
1. גם מתמטית, יכול להיות מקרה שיש פונקציה שיש לה חסם תחתון אבל מתבדרת ואין לה חסם עליון
2. מבחינה מעשית, מניסיון ומדיונים בנושא, אין באמת דבר כזה טימפור חזק מדי כאשר בנאדם מטמפר. פשוט אין. וגם חישבתי לך ש9 בר שקולים לטמפור של 243 קג כוח. שזה לא ריאלי , גם אם תעמוד על הטמפר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- TsurTriger
-
- כתב צילום

@Clockwork_Orange
·
תודה על הגרף
לא הכרתי רותו, הוא מאשרר דיונים קודמים בנושא וממצאים שמצאתי בעצמי.
בגדול דחיסה בעיקרה נועדה למנוע פריצת עוגייה. ולכן, כלל האצבע הוא פשוט לטמפר חזק. לא צריך להשתגע, אבל לא חלש מדי כי טימפור חלש עלול להוביל לפריצת עוגייה ויצירת חליטה לא אחידה
·
תודה על הגרף
לא הכרתי רותו, הוא מאשרר דיונים קודמים בנושא וממצאים שמצאתי בעצמי.
בגדול דחיסה בעיקרה נועדה למנוע פריצת עוגייה. ולכן, כלל האצבע הוא פשוט לטמפר חזק. לא צריך להשתגע, אבל לא חלש מדי כי טימפור חלש עלול להוביל לפריצת עוגייה ויצירת חליטה לא אחידה
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- אורניקו
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 540
@TsurTriger
·
אוסיף את החצי שקל שלי לדיון ואומר ששלחתי כאן בעבר סרטון
של חליטה בסילביה שבוצעה ללא טמפינג בכלל וללא שינוי
בכמות הקפה (16 גרם) ובעובי הטחינה לעומת חליטה "רגילה" עם דחיסה "רגילה" והתוצאה הייתה חליטה שנראית בנייקד בדיוק אותו הדבר כמו כל חליטה אחרת. ההבדל היחיד היה קצת יותר לכלוך בראש לאחר החליטה.
תסיקו מזה מה שבא לכם.
·
אוסיף את החצי שקל שלי לדיון ואומר ששלחתי כאן בעבר סרטון
של חליטה בסילביה שבוצעה ללא טמפינג בכלל וללא שינוי
בכמות הקפה (16 גרם) ובעובי הטחינה לעומת חליטה "רגילה" עם דחיסה "רגילה" והתוצאה הייתה חליטה שנראית בנייקד בדיוק אותו הדבר כמו כל חליטה אחרת. ההבדל היחיד היה קצת יותר לכלוך בראש לאחר החליטה.
תסיקו מזה מה שבא לכם.
- אסף_ב
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא מנסה כלום חוץ מלהסביר לך שזה לא שחור או לבן כמו שאתה טוען.TsurTriger כתב:·......
אתה נורא מנסה להתפלסף , אבל אתה טועה כי
1. גם מתמטית, יכול להיות מקרה שיש פונקציה שיש לה חסם תחתון אבל מתבדרת ואין לה חסם עליון
2. מבחינה מעשית, מניסיון ומדיונים בנושא, אין באמת דבר כזה טימפור חזק מדי כאשר בנאדם מטמפר. פשוט אין. וגם חישבתי לך ש9 בר שקולים לטמפור של 243 קג כוח. שזה לא ריאלי , גם אם תעמוד על הטמפר....
1. לא הבנתי מה הקשר. יש גם פונקציות בלי חסם תחתון ופונקציות לא רציפות ופונקציות קבועות, מה זה אומר על הקפה שלי?
2. מה שאתה אומר נכון ואמרתי לך שהוא נכון גם בהתחלה גם, אבל זה לא קשור בכלל למה שרשמתי בתחילת השרשור. אני אמרתי שהטמפור משפיע על הזרימה.. ואני מניח שאתה מסכים עם זה אחרת לא היה לך טמפר. ואם אתה מסכים איתי ואתה מבין שמפר יכול רק להאט זרימה ולא להגדיל זרימה ואתה יודע גם שעובי הטחינה גם משפיע על זרימה אז יכולה להיות זרימה איטית מידי עם טמפור חזק וטחינה דקה
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני חושב שהטענה היא שבמצב כזה הבעיה כנראה בטחינה הדקה מדי ולא בטמפור החזק. במקום לדחוס יותר בעדינות (דבר שקשה לביצוע באופן עקבי), עדיף לדחוס כרגיל ולטחון גס יותר.אסף_ב כתב:...אז יכולה להיות זרימה איטית מידי עם טמפור חזק וטחינה דקה.........
- אסף_ב
-
- חבר פעיל מאוד

מסכים. או לשלוט בחליטה עם הflow control של המכונהboren כתב:אני חושב שהטענה היא שבמצב כזה הבעיה כנראה בטחינה הדקה מדי ולא בטמפור החזק. במקום לדחוס יותר בעדינות (דבר שקשה לביצוע באופן עקבי), עדיף לדחוס כרגיל ולטחון גס יותר..........
זה בדיוק מקור ההודעה הראשונה ששלחתי. בקרת זרימה עוזרת למנוע טעויות של טחינה או דחיסה לא נכונים
- שמוליק_טל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 581
הייתי מציע להעביר את הדיון על דחיסה ו Flow control לשירשור אחר. המטרה של הפוסט היא קניה של מכונת קפה.
- sbenyo
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
רכישה קבוצתית.
מתנצל על העיכוב, נסיתי לקבל עוד קצת מידע על אפשריות, ללא יותר מדי הצלחה.
שורה תחתונה נשארה אותו דבר: Sychronika ב-9500 ו-Profitec ב-8500. יש אפשרות להזמין flow control בנפרד (750 ש"ח) ללא התקנה (עם תוספת להתקנה). ה-flow control זה די במחיר של לקנות בחו"ל אז אני לא רואה פה ממש הנחה.
הגיע הזמן לקבל החלטות. אני מציע לראות מי סגור על מכונה קודם כל. אחרי שנחליט אפשר יהיה לטפל בכל השאר ואולי לנסות קבל עוד קצת הנחה על תוספות או מטחנה בנפרד.
מבחינתי אפשר כבר מחר לסגור על עניין המכונה מי שמוכן לסגור שיחזיר תשובה סופית ולהתקדם להזמנה אם עדיין יש מספיק אנשים. צריך לקחת בחשבון שאין מלאי וייקח למכונות חדשות זמן להגיע.
מתנצל על העיכוב, נסיתי לקבל עוד קצת מידע על אפשריות, ללא יותר מדי הצלחה.
שורה תחתונה נשארה אותו דבר: Sychronika ב-9500 ו-Profitec ב-8500. יש אפשרות להזמין flow control בנפרד (750 ש"ח) ללא התקנה (עם תוספת להתקנה). ה-flow control זה די במחיר של לקנות בחו"ל אז אני לא רואה פה ממש הנחה.
הגיע הזמן לקבל החלטות. אני מציע לראות מי סגור על מכונה קודם כל. אחרי שנחליט אפשר יהיה לטפל בכל השאר ואולי לנסות קבל עוד קצת הנחה על תוספות או מטחנה בנפרד.
מבחינתי אפשר כבר מחר לסגור על עניין המכונה מי שמוכן לסגור שיחזיר תשובה סופית ולהתקדם להזמנה אם עדיין יש מספיק אנשים. צריך לקחת בחשבון שאין מלאי וייקח למכונות חדשות זמן להגיע.