שאלה: האם אתם מזמינים כרגע מעלי אקספרס?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
הכלל הוא שאין כלל.
לא תמיד האשמה בדואר שלנו. היו לי מספר משלוחים שהמוכר עיכב וכל מה שהיה רשום Created logistic order או משהו דומה.
כשפניתי אליהם התשובה היתה תמיד don't worry friend...
וכשפתחתי דיספיוט עם צילום מסך של מעקב המשלוח, הפלא ופלא החבילה התחילה לזוז. ביטלתי את הדיספיוט כמובן.
לא תמיד "אין דבר כזה משלוח חינם". ממשלת סין מסבסבדת משלוחים לחו"ל עד כדי כיסוי כל העלות ובמקרים מסויימים מעל העלות (!) כלומר רווח נוסף למוכר.
ישנם סוחרים שמנצלים את הסובסידיה כי היא לא מוחזרת. ואז אין להם צורך לשלוח לך את המוצר. פותחים חנות, מקבלים הזמנות, מייצרים "מוניטין" ואז מקבלים סובסידיה מהמדינה למשלוחים. בשלב הבא מפסיקים לשלוח ללקוחות:
חלק יפנו ויקבלו החזר אבל הסוחר הרוויח כי המדינה שילמה לו את עלות המשלוח שלא ביצע ואת זה הוא לא יחזיר לאף אחד.
חלק יפנו אבל ההחזר לא יאושר - רווח נוסף למוכר.
חלק לא יפנו אפילו לקבל החזר.
לא כל הסוחרים רמאים, לא כל הישראלים נצלנים, ולא הכל אשמת דואר ישראל.
אבל הרוב כן אשמתם.
לא תמיד האשמה בדואר שלנו. היו לי מספר משלוחים שהמוכר עיכב וכל מה שהיה רשום Created logistic order או משהו דומה.
כשפניתי אליהם התשובה היתה תמיד don't worry friend...
וכשפתחתי דיספיוט עם צילום מסך של מעקב המשלוח, הפלא ופלא החבילה התחילה לזוז. ביטלתי את הדיספיוט כמובן.
לא תמיד "אין דבר כזה משלוח חינם". ממשלת סין מסבסבדת משלוחים לחו"ל עד כדי כיסוי כל העלות ובמקרים מסויימים מעל העלות (!) כלומר רווח נוסף למוכר.
ישנם סוחרים שמנצלים את הסובסידיה כי היא לא מוחזרת. ואז אין להם צורך לשלוח לך את המוצר. פותחים חנות, מקבלים הזמנות, מייצרים "מוניטין" ואז מקבלים סובסידיה מהמדינה למשלוחים. בשלב הבא מפסיקים לשלוח ללקוחות:
חלק יפנו ויקבלו החזר אבל הסוחר הרוויח כי המדינה שילמה לו את עלות המשלוח שלא ביצע ואת זה הוא לא יחזיר לאף אחד.
חלק יפנו אבל ההחזר לא יאושר - רווח נוסף למוכר.
חלק לא יפנו אפילו לקבל החזר.
לא כל הסוחרים רמאים, לא כל הישראלים נצלנים, ולא הכל אשמת דואר ישראל.
אבל הרוב כן אשמתם.
Enjoy the Silence
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
·clubnet כתב:למה אין דבר כזה ״משלוח חינם״?......
איך באפשרותך לדעת שהמוצר שפורסם בדף של המוכר הוא ״משלוח כולל במחיר״?
יש מחיר נקוב, ולכן אף פעם לא תדע שזה כולל משלוח!
תראה לפני המצב הנוכחי ( כרגע קורונה), שלא תחשוב שלא הייתי מקבל חבילה
תוך 14 יום, היו לי מס׳ חבילות שהגיעו זריז , והיו גם שהמתנתי חודש..
מה אני אומר, כרגע יש עיכובים בטיסות מסכים איתי בזה?
גם לך תדע מתי חברת השליחויות מעבירה את החבילות שלנו..
מקסימום תמיד אפשר לבקש מהמוכר ״הארכת זמן״ ..
האינטרס של המוכר שהחבילה תגיע אליך, אחרת עלי אקספרס לא משחררת לו
את הכסף שלך, היתה לי שיחה אם מספר נציגים שככה אמרו לי.....
המושג משלוח חינם רלוונטי לך כלקוח, למוכר הוא רלוונטי בתור פרסום "משלוח חינם". אי אפשר להעביר חבילה A לנקודה B מבלי לשלם על זה. הוא משלם על זה... הוא יכול להציג לך את זה כמחיר נפרד לעלות המוצר עצמו או כלול במוצר ואז זה "משלוח חינם"
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
· כן, המשלוח CN הרגיל דרך דואר סין, וזה לא בדיוק מסבסדת אלא חוקי הדואר המאוד עתיקים ומוזרים (ממליץ לאנשים לקרוא קצת על הנושא הזה מתישהו)clubnet כתב:ראית מה רשם : OferL
ממשלת סין מסבסבדת משלוחים לחו"ל עד כדי כיסוי כל העלות ..
גם חבר שלי סיפר לי על כך..
אז בגדול, המשלוח חינם..
תאכלס אותנו מעניין החבילה.....
כל הרעיון במשלוח ALI הוא שזה לוגיסטיקה שלהם בכלל
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
השבוע הגיעה חבילה שהזמנתי בתחילת מאי... אני בדרך כלל לא מבקש החזרים כי 95% מהחבילות בסוף מגיעות. תמיד מבקש הארכת הגנת רכישה וזהו
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
oris74 כתב:השבוע הגיעה חבילה שהזמנתי בתחילת מאי... אני בדרך כלל לא מבקש החזרים כי 95% מהחבילות בסוף מגיעות. תמיד מבקש הארכת הגנת רכישה וזהו...
אתמול הדוור הביא לי את החבילה האחרונה שחיכיתי לה, גם מתחילת מאי
·כיום, עלי אקספרס לא מאפשר למוכר להאריך את ההגנה ללא סוף, עד שהחבילה תגיע לקונה. מנסיוני בחודש האחרון המוכר יכול להאריך ההגנה רק פעם אחת. יתכן שזו הסיבה שלאחרונה יותר מוצרים נשלחים לישראל לאחר חיוב תשלום נפרד על שילוח.oris74 כתב:תמיד מבקש הארכת הגנת רכישה וזהו...
·עדכון..dyarok כתב:החוויות שלי בחודשים האחרונים שונה לחלוטין וממש לרעת הסינים:
בתחילת מאי ביצעתי 9 הזמנות מספקים שונים (3 באיביי, 6 בעלי):
1. חבילה אחת מעלי הגיעה תוך שבועיים (ושילמתי "קנס מצליח" fed-ex)
2. חבילה אחת מאיביי הגיעה תוך חודש וחצי (דואר ישראל - ללא בעיות בארץ - כל זמן המשלוח הלך עד ההגעה לארץ)
3. 6 חבילות לא יצאו כלל מסין - כולן הסתובבו קצת עד שהגיעו לסטטוס כלשהו -"נמסר לחברת התעופה"
4. על אחת החבילות ביקשתי החזר מאי-ביי - המוכר החזיר את הכסף מייד ללא בעיות - להערכתי כלל לא שלח.
5. בשלב ההזמנות - 2 הזמנות נאלצתי לעשות מחדש כיוון שהספק המקורי כלל לא שלח (אחד מהם ניסה לסחוט 20$ נוספים אחרי ביצוע ההזמנה) , ההזמנה נסגרה והכסף חזר אלי (סתם הלכו שבועיים)
6 ממתין ל- 5 חבילות, מתלבט אם להזמין את פריט 6 כי הוא חסר תועלת ללא שאר האביזרים שעדיין לא יצאו מסין
7. פניתי למוכרים, כולם גמגמו משהו על הקורונה ושהכל לוקח יותר זמן....
הזמנות מתחילת מאי.
6 חבילות היו תקועות בסין בדרך..
2 חבילות שנשלחו דרך סינגפור הגיעו כעבור 3 חודשים (בהפרש של ימים).
4 אחרות שהיו בסין ללא עדכון - פתחתי dispute וברגע שעברו 90 ימים קיבלתי החזר על כולן.
ואז...
משום מקום אתמול, אחרי 3 וחצי חודשים קיבלתי חבילה אחת מסין (מבלי שהיה עדכון על התקדמות המשלוח חודשיים+++)
יצרתי קשר עם הספק - החזרתי לו את הכסף -
גם אני אתמול קיבלתי הזמנה שבוצעה ב30 באפריל... כן באסה אבל יש לי סבלנות.
פתחתי בשבועיים האחרונים בערך 10 מחלוקות על מוצרים שהם מעל 3 חודשים ונגמרה הגנת הקונה, בכולם החזירו ללא בעיה.
כשאני מקבלאת המוצר אני מחזיר חזרה את הכסף
פתחתי בשבועיים האחרונים בערך 10 מחלוקות על מוצרים שהם מעל 3 חודשים ונגמרה הגנת הקונה, בכולם החזירו ללא בעיה.
כשאני מקבלאת המוצר אני מחזיר חזרה את הכסף
מה לנו כי נלין על חבילה שלא מגיעה מעלי, מנפלאות דואר ישראל:
https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 50,00.html
במיון הארצי אבדו שקי דואר עם דרכונים
"האנדרלמוסיה בדואר לא מסתיימת בכך. הבוקר קיבלו מנהלי היחידות הודעה בוואטסאפ בה נכתב: "משימה דחופה - במיון הארצי במודיעין מחפשים שני שקי דואר לא ממוינים שמכילים דרכונים. מבקש עד עשר בבוקר מכל מנהל יחידה לבדוק ביחידתו - האם הגיעו שקים עם דרכונים. מדובר בכמות לא מבוטלת של דרכונים".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי עדיין לא עודכנו בעניין. מדואר ישראל סירבו להגיב".
עם ובלי הקורונה, דואר ישראל נראה יותר ויותר כמקרה אבוד. אולי ההפרטה תעזור איך שהו. קראתי שגם עלי מתענינים בהפרטה, לו יהי
https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 50,00.html
במיון הארצי אבדו שקי דואר עם דרכונים
"האנדרלמוסיה בדואר לא מסתיימת בכך. הבוקר קיבלו מנהלי היחידות הודעה בוואטסאפ בה נכתב: "משימה דחופה - במיון הארצי במודיעין מחפשים שני שקי דואר לא ממוינים שמכילים דרכונים. מבקש עד עשר בבוקר מכל מנהל יחידה לבדוק ביחידתו - האם הגיעו שקים עם דרכונים. מדובר בכמות לא מבוטלת של דרכונים".
מרשות האוכלוסין וההגירה נמסר כי עדיין לא עודכנו בעניין. מדואר ישראל סירבו להגיב".
עם ובלי הקורונה, דואר ישראל נראה יותר ויותר כמקרה אבוד. אולי ההפרטה תעזור איך שהו. קראתי שגם עלי מתענינים בהפרטה, לו יהי
קיבלתי עוד דברים מאלי שהזמנתי לפני חודש. נשלח במשלוח של עלי, אבל זה לקח זמן כי זה היה מעוכב במכס.
שקית קטנה עם שני sonoff מתח נמוך (הרכיב מגיע בשקית אנטיסטטית, בורד עם ריליי) פתחו ושמו מדבקה "ציוד אלחוטי המאושר ליבוא אישי".
פעם ראשונה פותחים לי שקיות קטנות כאלו, במיוחד שעל המדבקה בחוץ לא רשום מה יש בפנים.
שקית קטנה עם שני sonoff מתח נמוך (הרכיב מגיע בשקית אנטיסטטית, בורד עם ריליי) פתחו ושמו מדבקה "ציוד אלחוטי המאושר ליבוא אישי".
פעם ראשונה פותחים לי שקיות קטנות כאלו, במיוחד שעל המדבקה בחוץ לא רשום מה יש בפנים.
היום קיבלתי הודעה על הזמנה מה05.04 מעלי בדואר רשום (RE...CN) שקיבלתי עליה כבר החזר. מעצבן כי הזמנתי שוב את אותו המוצר במשלוח מהיר (RS...Y) שהגיע תוך שבועיים. כך ששילמתי פעמיים על מוצר שאני צריך רק פעם אחת...
- JamesStone
- חבר ותיק

- תגובות: 1602
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 519 פעמים
- קיבל תודות: 148 פעמים
הזמנה ראשונה מעלי אקספרס..
מסתבר שאצלי, הם רוצים כסף על משלוח (אחוז די נכבד משווי כל ההזמנה).
אני תוהה בין האופציה הראשונה 30-50 ימים, אבל היא מסומנת ב-X אדום לשניה,
שעולה כפול, אבל מבחינת תאריך היעד 25/09 זה גם 30 יום מהיום (ה- 24 לאוגוסט)
נראה לי תעלולי מכירה מהסוג:
תקנה אחד בחמש דולר אבל אם תקנה שלושה, אתן לך במחיר מוזל של $15..
אשמח ללמוד,
ג'יימס
עידכון
/b] הבנתי את משמעות סימני ה-X וה-V. מדובר ב-Tracking (לא שמתי לב לזה קודם)
תקנה אחד בחמש דולר אבל אם תקנה שלושה, אתן לך במחיר מוזל של $15..
אשמח ללמוד,
ג'יימס
עידכון
נערך לאחרונה על ידי JamesStone ב 24/08/2020 17:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5246
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
Re: הזמנה ראשונה מעלי אקספרס..
שלח את הקישור של המוצר שאתה רוצה לקנות, אשמח לעזור לך..JamesStone כתב:מסתבר שאצלי, הם רוצים כסף על משלוח (אחוז די נכבד משווי כל ההזמנה).
תקנה אחד בחמש דולר אבל אם תקנה שלושה, אתן לך במחיר מוזל של $15..![]()
![]()
אשמח ללמוד,
ג'יימס...
פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה..
-
clubnet
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5246
- שם מלא: clubnet
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 189 פעמים
רציתי להתייעץ איתכם חברים..
הזמנתי חבילה בתאריך : 19/6/2020 והיא עדיין לא הגיע לארץ..
יש לי זמן עד ה- 19/9 (זמן הארכת הקונה)
הנה צילום מסך מתוך האפליקציה :

יש טעם להמתין? או לבקש החזר.. עושה רושם שהחבילה לא זזה..
מה דעתכם?
הזמנתי חבילה בתאריך : 19/6/2020 והיא עדיין לא הגיע לארץ..
יש לי זמן עד ה- 19/9 (זמן הארכת הקונה)
הנה צילום מסך מתוך האפליקציה :

יש טעם להמתין? או לבקש החזר.. עושה רושם שהחבילה לא זזה..
מה דעתכם?
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35088
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לדעתי החבילה בארץ, פשוט עדיין לא נסרקה בדואר, שוכבת באיזה שק.
אני קיבלתי חבילות גם אחרי 4 חודשים
אני לא אוהב לפתוח דיספיוטים ולבקש החזרים כשדי ברור שלמעט חריגים הבעיה זה דואר ישראל
יש לך עוד חודש שלם עד שתפוג הארכת הגנת קונה ותמיד אפשר להאריך עוד
אני קיבלתי חבילות גם אחרי 4 חודשים
אני לא אוהב לפתוח דיספיוטים ולבקש החזרים כשדי ברור שלמעט חריגים הבעיה זה דואר ישראל
יש לך עוד חודש שלם עד שתפוג הארכת הגנת קונה ותמיד אפשר להאריך עוד