תהיות ומחשבות לגבי ה-SVS SB2000 שלי והבמה הקדמית. עדכון: שודרג ל-SB3000 !!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'

תהיות ומחשבות לגבי שדרוג ה-SVS SB2000 שלי + ניראות הבמה הקדמית

להשאיר בינתיים ככה ולקוות שתצא סדרה 3000 קטנה יותר
9
69%
לשדרג את הסאב ל-SB4000 + חיתוך הפלטה מאחורה. לקוות שברוחב יהיה על הקשקש בול
4
31%

סך הכול הצבעות: 13

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9026
נתן תודות: 1578 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #101 

@mulder
יש לי כבל סאב איכותי של SVS שכמובן הוא מספיק להעביר את האות מהרסיבר לסאב עצמו ולא צריך שום דבר נוסף מעבר !!
אליו מחובר (בלי שום סיבה הגיונית...) מפצל Y שלא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף עוד 4.5 דציבל לאות.
אולי מוסיף לפוזה ? לאגו ? לפסיכולוגיה בגרוש ?

לכל שאר החיבורים יש עכשיו זווית של 90 מעלות שבאמצעות זה אני יכול להצמיד עוד יותר את הסאב אחורה אבל יותר חשוב זה מנטרל את הכיפוף המעצבן שנוצר בכבל כתוצאה מחיבור ישר.

למה צריך את כל זה ? וואלה אין לי תשובה חכמה.
"שדרגת" יכול לתפוס פה ?!
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3723
שם מלא: חיים
נתן תודות: 854 פעמים
קיבל תודות: 279 פעמים

שליחה #102 

אבי קודם כל תתחדש ותהנה.
שאלה קטנה למה לא רכשת את הpb?
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #103 

גם אני חשבתי על הזוויות ואז עלתה לי מחשבה, שבדיוק רשמת פה שעושה לך בעיות.
אם יש לך כבל סאב איכותי, לחבר אותו למפצלים לא ידועים זה קצת יריה ברגל, לא?
אתה מאבד את ה"המשכיות" של הכבל הטוב.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #104 

גם אני חשבתי שכבל מפצל זה חרטה אבל זה אמיתי ומורגש על המקום
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #105 

@big007
סדרת ה-PB "גדולה עליי" מבחינת גודל התיבה ולסלון הנוכחי זה לא מתאים עיצובית.

@OrenMizrav
אכן הכבל איכותי אבל גם המפצל יחסית איכותי. בזמנו קניתי אותו מאמזון ארה"ב. כרגע קיים רק ב-UK:
https://www.amazon.co.uk/KnuKonceptz-Kr ... B007HVDCWI

זה התיאור מהאתר של החברה: http://www.knukonceptz.com/home-theater ... pter-1f2m/

The Krystal Kable is the Fort Knox of cables. These cables feature 4 different types of sheild / noise rejection all in one cable!. Features Include:
Twisted Pair Balanced Audio Signal
Copper Foil Sheild wrapped Audio Cable
Second Inner Layer PVC Jacket
Mylar Foil Sheild
Tinned Copper Braid Covering 98% of the surface area
High Quality Metal Ends with Diagonal Kut Konnection
This cable is 12" Long and has One Female and Two Male ends

לנושא המחברים, בסוף הסיגנל צריך לעבור. לא התנסיתי עדיין בכבלים שעושים שינוי בסאונד (אולי יש כאלה אבל לא בדקתי) ולכן מבחינתי זה "עובר". בכל מקרה, הזמנתי כאמור זווית RCA חדשות שאמורות להיות יותר איכותיות.
ייתכן וככל שיש יותר נקודות כשל אפשריות במסלול מהרסיבר לסאב, יהיו תקלות - אבל כרגע הכל פיקס.

@עופרפולק
המפצל כאמור לא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף עוד X דציבל מול החיבור במונו. אצלי מוסיף 4.5dB+ כאמור.
מעבר לזה, משפיע פסיכולוגית, ב-LOOK, וודו, שמן נחשים וכו'... ותו לא.
בעת מעבר מכבל מונו לסטריאו חייב לבצע כיול על מנת לאזן עוצמות.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

BARBIE
טרול
טרול
תגובות: 858
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #106 

האות שעובר בין הרסיבר לסאב זה אות אנלוגי במתח יחסית גבוה של עד 2V, ובתחום תדרים של עד 200 הרץ... בשביל זה לא צריך שום כבל מיוחד מעבר לכבל RCA פשוט שנמכר בהום סנטר. חשוב שיהיה עם בידוד עבה ועמיד, וכמובן בנוי טוב מבחינת איכות הקונקטורים. יש הרבה חברות סיניות שמיצרות כאלו והם זולים ועושים את העבודה מצויין.

אגב מוסיקת פופ וראפ ממש לא דוגמה טובה להדגמת סאב, כי שם הבאסים נשמעים מאד בומיים לא משנה כמה הסאב איכותי... ההיתי ממליץ על מוסיקה של להקת YELLO למשל, שם הבאסים עמוקים ומדוייקים.

https://www.youtube.com/user/YelloVEVO/videos

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #107 

@BARBIE
·

WhatSUp Sonny FX9005 Man :)

בגדול, מוזיקה נכתבת לשני ערוצים, אני למשל שמוע רוב הזמן מוזיקה ומקפיד לשים את המגבר במצב Pure, אז הסאב לא פעיל בכלל

דווקא לבדיקת LFE אמיתית, אני בודק עם סרטים

אלעד

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #108 

כתבתי בשורה הראשונה זוויות ובשורה השניה מפצלים. התכוונתי רק לזוויות.
לא שאני מאמין ב"כבל איכותי" אבל אם כבר יש כבל איכותי, לחבר אותו לזווית לא איכותית זה כמו שתקנה כבר כבל לא איכותי עם זווית מובנית.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #109 

@OrenMizrav
ייתכן ואתה צודק, אבל כרגע הסיגנל עובר ואני ממש לא מרגיש שחסר לי משהו בסאונד של התחום התחתון.
בסוף זו חתיכת מתכת שמעבירה זרם מפה לשם.
כאמור, בכל מקרה הזמנתי זוויות חדשות שנראות איכותיות יותר.
בספק אם אצליח לשמוע הבדלים בין 2 הסוגים או באמצעות חיבור ישיר בלי הזוויות. נבחן את זה שהם יגיעו.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #110 

@avihuli

היי אבי
רק מציין משהו שראוי לקחת בחשבון:
הכיול לא לוקח בחשבון (או לא מביא את הסאב שלך) למצב שבו עשוי להיות נתק רגעי דרך החיבורים.
ואילו במצב צפייה בסרט או האזנה למוזיקה, אתה בהחלט עשוי להביא את החיבורים לנתק רגעי וזה ייפגע לך בחוויה, בין היתר.
אז אני ממליץ על חיבור ישיר (כן, גם אני השתמשתי בעבר במפצל, וגם זוויות) ואם לא על חיבור ישיר בגלל העקשנות שלך, :wink:
אז לפחות תחבר זוויות כמו אלו של MB שקישרתי לך לאמזון, שכן אלו מחבקים את הכניסה בצורה הדוקה מאוד וגם ארוכים מספיק כך שלא יהיה נתק גם בחיבור חלקי.
לשיקולך כמובן, אבל עם סאב בליגה של הגדולים כבר לא נדרש מפצל... (ההרגל, מפעם.. אני יודע..כשהיו לנו צעצועים לא סאבים)

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #111 

@eyosha
לא מפריע לי שהסאב משתלב עם המוזיקה, אלא מרגיש שהוא דווקא תורם סאונד, אפילו שזה לא להיצמד למקור.
אבל, כל אחד וטעמו הוא כמובן... :D

לגבי הקטע הספציפי של Cardi B, בכוונה שמתי אותו כי יש בו באס שהוא מאוד נמוך אבל מה "שנבדק" פה זו העובדה שלא תמיד הבאס קיים וזה מגניב לראות איך הממברנה משתוללת וברגע אחד מפסיקה לחלוטין בלי שום ויברציות נוספות.

eyosha
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1342
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 103 פעמים

שליחה #112 

@BARBIE
·
ידידי רציתי לכתוב לך הודעה פרטית בקשר לעדכון של Sony
אבל אי אפשר מסתבר לכתוב לך ....
איך אפשר לכתוב לך?

אלעד

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #113 

eyosha כתב:@BARBIE
·

WhatSUp Sonny FX9005 Man :)

בגדול, מוזיקה נכתבת לשני ערוצים, אני למשל שמוע רוב הזמן מוזיקה ומקפיד לשים את המגבר במצב Pure, אז הסאב לא פעיל בכלל

דווקא לבדיקת LFE אמיתית, אני בודק עם סרטים

אלעד
...
הי

ביותר גדול,, מוסיקה תופסת תחום תדרים מ 30 הרץ עד 25 קילו הרץ. האם יש לך רמקולים קדמיים שמסוגלים להפיק 30 הרץ ללא ניחות כלל ביחס לתדר אמצע של 1000 הרץ ?? אני בספק רב שהתשובה היא כן .. אם כך אתה חייב סאב גם למוזיקה ...

סאב אטום כמו הסאב המדובר כאן הוא פתרון מעולה כמובן עדיף זוג סאבים כאלו וכיול טוב

לגבי מפצל, שתי כניסות הליין בסאב ממוזגות באופן אנלוגי ע"י מגבר אופרטיבי מסכם. מכאן ברור שאם מזינים את שתי הכניסות ע"י מפצל מרוויחים עוד 3 דצי בל בעצומה. אבל בכל אופן הכיול של הרסיבר מתקן עד לקבלת עוצמת רפרנס ..

אפשר במקום מפצל לחבר את שתי יציאות הסאבים ברסיבר לשתי הכניסות בסאב... זה יגרום לרסיבר לחשוב שיש שני סאבים.

למה זה טוב? לבדוק כמה הכיול מדויק. אם שני הסאבים מקבלים את אותם הפרמטרים של עוצמה מרחק ו eq אז הכיול מדויק. אם לא אז יש שגיאות ביכולת הכיול ..

חשוב רק להרים את עוצמת הסאב מהסאב עצמו ולדאוג שהעוצמה מהרסיבר נשארת בערכים שליליים בלבד .. אחרת יש סכנה לעיוות ..

ההמלצה של מינוס 10 דצי בל הגבר סאב באפליקציה מצוינת כי זה שקול לגבר סאב אנלוגי על 3 רבעים ולא אמצע הסקלה ..
·

BARBIE
טרול
טרול

שליחה #114 

eyosha כתב:@BARBIE
·
ידידי רציתי לכתוב לך הודעה פרטית בקשר לעדכון של Sony
אבל אי אפשר מסתבר לכתוב לך ....
איך אפשר לכתוב לך?

אלעד
...
·

המנהלים הנחמדים כאן חסמו לי את האפשרות הזאת .. תפתח שרשור חדש בנושא...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #115 

@OrenMizrav
·
לדעתי אתה צודק ב 100%.
אין שום טעם בכבל איכותי מאוד שבסופו אתה מחבר עוד כבל/מפצל/מחבר ב 1ִ$.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #116 

מצאתי רבע שעה של שיעמום עם עצמי למקם ברמה המילימטרית את הרמקולים הקדמיים. יצא שהגדלנו את המפתח בינהם בעוד איזה 5 ס"מ ובנוסף פתחתי אותם עוד קצת החוצה, כרגע ההבדל בין פינת רמקול אחת לשנייה הוא 1.5 ס"מ משפת המזנון.
עכשיו או שאני ממש דפוק או שאני הוזה שאני שומע שהבמה יותר פתוחה.

@עופרפולק מה קורה ? תן סטטוס...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #117 

אהלן אבי וכול החברים אין חדש היה קונה בא ראה שמע הציע 2600 שקל יום אחרי הציע כבר 2100 שקל . טוב שיהיה ממשיכים לחפש קונים
Sony 1040
Monitor mass

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #118 

יפה... ב-2600 לא הסכמת, אז הוא חשב שיילך ב-2100 ?!
תודה שזה עוד לא היה לך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #119 

לא לא היה זכותו זה מה שיש לו אבל הכי מצחיק או שבדיחה שאנשים עושים מעצמם הוא אומר לי עוד 1000 שקל אני יקנה חדש שעולה 4100 .... ואני יושב ולא עונה לו . אז אני חושב לעצמי אתה לא רוצה לקנות ב3000 שקל אז תקנה ב 4400 .
Sony 1040
Monitor mass

shayc84
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
שם מלא: [email protected]
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #120 

כל הכבוד על הסבלנות לשדרג כל הזמן.

ב- svs יש להם פטנט, גורמים לכם להחליף מ-svs אחד ל- svs אחר.

בהצלחה במכירה (Y)

מקווה שתגיעו לסט צלילים שיביאו לכם נחת ואז האוזן לא תרצה להחליף.

ובבקשה לערוך את ההצבעה, בטעות בחרתי 2 סאבים במקום svs sb16 ultra :D

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”