תהיות ומחשבות לגבי ה-SVS SB2000 שלי והבמה הקדמית. עדכון: שודרג ל-SB3000 !!
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
@mulder
יש לי כבל סאב איכותי של SVS שכמובן הוא מספיק להעביר את האות מהרסיבר לסאב עצמו ולא צריך שום דבר נוסף מעבר !!
אליו מחובר (בלי שום סיבה הגיונית...) מפצל Y שלא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף עוד 4.5 דציבל לאות.
אולי מוסיף לפוזה ? לאגו ? לפסיכולוגיה בגרוש ?
לכל שאר החיבורים יש עכשיו זווית של 90 מעלות שבאמצעות זה אני יכול להצמיד עוד יותר את הסאב אחורה אבל יותר חשוב זה מנטרל את הכיפוף המעצבן שנוצר בכבל כתוצאה מחיבור ישר.
למה צריך את כל זה ? וואלה אין לי תשובה חכמה.
"שדרגת" יכול לתפוס פה ?!
יש לי כבל סאב איכותי של SVS שכמובן הוא מספיק להעביר את האות מהרסיבר לסאב עצמו ולא צריך שום דבר נוסף מעבר !!
אליו מחובר (בלי שום סיבה הגיונית...) מפצל Y שלא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף עוד 4.5 דציבל לאות.
אולי מוסיף לפוזה ? לאגו ? לפסיכולוגיה בגרוש ?
לכל שאר החיבורים יש עכשיו זווית של 90 מעלות שבאמצעות זה אני יכול להצמיד עוד יותר את הסאב אחורה אבל יותר חשוב זה מנטרל את הכיפוף המעצבן שנוצר בכבל כתוצאה מחיבור ישר.
למה צריך את כל זה ? וואלה אין לי תשובה חכמה.
"שדרגת" יכול לתפוס פה ?!
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
אבי קודם כל תתחדש ותהנה.
שאלה קטנה למה לא רכשת את הpb?
שאלה קטנה למה לא רכשת את הpb?
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
גם אני חשבתי על הזוויות ואז עלתה לי מחשבה, שבדיוק רשמת פה שעושה לך בעיות.
אם יש לך כבל סאב איכותי, לחבר אותו למפצלים לא ידועים זה קצת יריה ברגל, לא?
אתה מאבד את ה"המשכיות" של הכבל הטוב.
אם יש לך כבל סאב איכותי, לחבר אותו למפצלים לא ידועים זה קצת יריה ברגל, לא?
אתה מאבד את ה"המשכיות" של הכבל הטוב.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@big007
סדרת ה-PB "גדולה עליי" מבחינת גודל התיבה ולסלון הנוכחי זה לא מתאים עיצובית.
@OrenMizrav
אכן הכבל איכותי אבל גם המפצל יחסית איכותי. בזמנו קניתי אותו מאמזון ארה"ב. כרגע קיים רק ב-UK:
https://www.amazon.co.uk/KnuKonceptz-Kr ... B007HVDCWI
זה התיאור מהאתר של החברה: http://www.knukonceptz.com/home-theater ... pter-1f2m/
The Krystal Kable is the Fort Knox of cables. These cables feature 4 different types of sheild / noise rejection all in one cable!. Features Include:
Twisted Pair Balanced Audio Signal
Copper Foil Sheild wrapped Audio Cable
Second Inner Layer PVC Jacket
Mylar Foil Sheild
Tinned Copper Braid Covering 98% of the surface area
High Quality Metal Ends with Diagonal Kut Konnection
This cable is 12" Long and has One Female and Two Male ends
לנושא המחברים, בסוף הסיגנל צריך לעבור. לא התנסיתי עדיין בכבלים שעושים שינוי בסאונד (אולי יש כאלה אבל לא בדקתי) ולכן מבחינתי זה "עובר". בכל מקרה, הזמנתי כאמור זווית RCA חדשות שאמורות להיות יותר איכותיות.
ייתכן וככל שיש יותר נקודות כשל אפשריות במסלול מהרסיבר לסאב, יהיו תקלות - אבל כרגע הכל פיקס.
@עופרפולק
המפצל כאמור לא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף עוד X דציבל מול החיבור במונו. אצלי מוסיף 4.5dB+ כאמור.
מעבר לזה, משפיע פסיכולוגית, ב-LOOK, וודו, שמן נחשים וכו'... ותו לא.
בעת מעבר מכבל מונו לסטריאו חייב לבצע כיול על מנת לאזן עוצמות.
סדרת ה-PB "גדולה עליי" מבחינת גודל התיבה ולסלון הנוכחי זה לא מתאים עיצובית.
@OrenMizrav
אכן הכבל איכותי אבל גם המפצל יחסית איכותי. בזמנו קניתי אותו מאמזון ארה"ב. כרגע קיים רק ב-UK:
https://www.amazon.co.uk/KnuKonceptz-Kr ... B007HVDCWI
זה התיאור מהאתר של החברה: http://www.knukonceptz.com/home-theater ... pter-1f2m/
The Krystal Kable is the Fort Knox of cables. These cables feature 4 different types of sheild / noise rejection all in one cable!. Features Include:
Twisted Pair Balanced Audio Signal
Copper Foil Sheild wrapped Audio Cable
Second Inner Layer PVC Jacket
Mylar Foil Sheild
Tinned Copper Braid Covering 98% of the surface area
High Quality Metal Ends with Diagonal Kut Konnection
This cable is 12" Long and has One Female and Two Male ends
לנושא המחברים, בסוף הסיגנל צריך לעבור. לא התנסיתי עדיין בכבלים שעושים שינוי בסאונד (אולי יש כאלה אבל לא בדקתי) ולכן מבחינתי זה "עובר". בכל מקרה, הזמנתי כאמור זווית RCA חדשות שאמורות להיות יותר איכותיות.
ייתכן וככל שיש יותר נקודות כשל אפשריות במסלול מהרסיבר לסאב, יהיו תקלות - אבל כרגע הכל פיקס.
@עופרפולק
המפצל כאמור לא עושה שום דבר חוץ מלהוסיף עוד X דציבל מול החיבור במונו. אצלי מוסיף 4.5dB+ כאמור.
מעבר לזה, משפיע פסיכולוגית, ב-LOOK, וודו, שמן נחשים וכו'... ותו לא.
בעת מעבר מכבל מונו לסטריאו חייב לבצע כיול על מנת לאזן עוצמות.
האות שעובר בין הרסיבר לסאב זה אות אנלוגי במתח יחסית גבוה של עד 2V, ובתחום תדרים של עד 200 הרץ... בשביל זה לא צריך שום כבל מיוחד מעבר לכבל RCA פשוט שנמכר בהום סנטר. חשוב שיהיה עם בידוד עבה ועמיד, וכמובן בנוי טוב מבחינת איכות הקונקטורים. יש הרבה חברות סיניות שמיצרות כאלו והם זולים ועושים את העבודה מצויין.
אגב מוסיקת פופ וראפ ממש לא דוגמה טובה להדגמת סאב, כי שם הבאסים נשמעים מאד בומיים לא משנה כמה הסאב איכותי... ההיתי ממליץ על מוסיקה של להקת YELLO למשל, שם הבאסים עמוקים ומדוייקים.
https://www.youtube.com/user/YelloVEVO/videos
אגב מוסיקת פופ וראפ ממש לא דוגמה טובה להדגמת סאב, כי שם הבאסים נשמעים מאד בומיים לא משנה כמה הסאב איכותי... ההיתי ממליץ על מוסיקה של להקת YELLO למשל, שם הבאסים עמוקים ומדוייקים.
https://www.youtube.com/user/YelloVEVO/videos
- OrenMizrav
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 996
- נתן תודות: 100 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
- יצירת קשר:
כתבתי בשורה הראשונה זוויות ובשורה השניה מפצלים. התכוונתי רק לזוויות.
לא שאני מאמין ב"כבל איכותי" אבל אם כבר יש כבל איכותי, לחבר אותו לזווית לא איכותית זה כמו שתקנה כבר כבל לא איכותי עם זווית מובנית.
לא שאני מאמין ב"כבל איכותי" אבל אם כבר יש כבל איכותי, לחבר אותו לזווית לא איכותית זה כמו שתקנה כבר כבל לא איכותי עם זווית מובנית.
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@OrenMizrav
ייתכן ואתה צודק, אבל כרגע הסיגנל עובר ואני ממש לא מרגיש שחסר לי משהו בסאונד של התחום התחתון.
בסוף זו חתיכת מתכת שמעבירה זרם מפה לשם.
כאמור, בכל מקרה הזמנתי זוויות חדשות שנראות איכותיות יותר.
בספק אם אצליח לשמוע הבדלים בין 2 הסוגים או באמצעות חיבור ישיר בלי הזוויות. נבחן את זה שהם יגיעו.
ייתכן ואתה צודק, אבל כרגע הסיגנל עובר ואני ממש לא מרגיש שחסר לי משהו בסאונד של התחום התחתון.
בסוף זו חתיכת מתכת שמעבירה זרם מפה לשם.
כאמור, בכל מקרה הזמנתי זוויות חדשות שנראות איכותיות יותר.
בספק אם אצליח לשמוע הבדלים בין 2 הסוגים או באמצעות חיבור ישיר בלי הזוויות. נבחן את זה שהם יגיעו.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6304
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 932 פעמים
@avihuli
היי אבי
רק מציין משהו שראוי לקחת בחשבון:
הכיול לא לוקח בחשבון (או לא מביא את הסאב שלך) למצב שבו עשוי להיות נתק רגעי דרך החיבורים.
ואילו במצב צפייה בסרט או האזנה למוזיקה, אתה בהחלט עשוי להביא את החיבורים לנתק רגעי וזה ייפגע לך בחוויה, בין היתר.
אז אני ממליץ על חיבור ישיר (כן, גם אני השתמשתי בעבר במפצל, וגם זוויות) ואם לא על חיבור ישיר בגלל העקשנות שלך,
אז לפחות תחבר זוויות כמו אלו של MB שקישרתי לך לאמזון, שכן אלו מחבקים את הכניסה בצורה הדוקה מאוד וגם ארוכים מספיק כך שלא יהיה נתק גם בחיבור חלקי.
לשיקולך כמובן, אבל עם סאב בליגה של הגדולים כבר לא נדרש מפצל... (ההרגל, מפעם.. אני יודע..כשהיו לנו צעצועים לא סאבים)
היי אבי
רק מציין משהו שראוי לקחת בחשבון:
הכיול לא לוקח בחשבון (או לא מביא את הסאב שלך) למצב שבו עשוי להיות נתק רגעי דרך החיבורים.
ואילו במצב צפייה בסרט או האזנה למוזיקה, אתה בהחלט עשוי להביא את החיבורים לנתק רגעי וזה ייפגע לך בחוויה, בין היתר.
אז אני ממליץ על חיבור ישיר (כן, גם אני השתמשתי בעבר במפצל, וגם זוויות) ואם לא על חיבור ישיר בגלל העקשנות שלך,
אז לפחות תחבר זוויות כמו אלו של MB שקישרתי לך לאמזון, שכן אלו מחבקים את הכניסה בצורה הדוקה מאוד וגם ארוכים מספיק כך שלא יהיה נתק גם בחיבור חלקי.
לשיקולך כמובן, אבל עם סאב בליגה של הגדולים כבר לא נדרש מפצל... (ההרגל, מפעם.. אני יודע..כשהיו לנו צעצועים לא סאבים)
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

@eyosha
לא מפריע לי שהסאב משתלב עם המוזיקה, אלא מרגיש שהוא דווקא תורם סאונד, אפילו שזה לא להיצמד למקור.
אבל, כל אחד וטעמו הוא כמובן...
לגבי הקטע הספציפי של Cardi B, בכוונה שמתי אותו כי יש בו באס שהוא מאוד נמוך אבל מה "שנבדק" פה זו העובדה שלא תמיד הבאס קיים וזה מגניב לראות איך הממברנה משתוללת וברגע אחד מפסיקה לחלוטין בלי שום ויברציות נוספות.
לא מפריע לי שהסאב משתלב עם המוזיקה, אלא מרגיש שהוא דווקא תורם סאונד, אפילו שזה לא להיצמד למקור.
אבל, כל אחד וטעמו הוא כמובן...
לגבי הקטע הספציפי של Cardi B, בכוונה שמתי אותו כי יש בו באס שהוא מאוד נמוך אבל מה "שנבדק" פה זו העובדה שלא תמיד הבאס קיים וזה מגניב לראות איך הממברנה משתוללת וברגע אחד מפסיקה לחלוטין בלי שום ויברציות נוספות.
היeyosha כתב:@BARBIE
·
WhatSUp Sonny FX9005 Man
בגדול, מוזיקה נכתבת לשני ערוצים, אני למשל שמוע רוב הזמן מוזיקה ומקפיד לשים את המגבר במצב Pure, אז הסאב לא פעיל בכלל
דווקא לבדיקת LFE אמיתית, אני בודק עם סרטים
אלעד...
ביותר גדול,, מוסיקה תופסת תחום תדרים מ 30 הרץ עד 25 קילו הרץ. האם יש לך רמקולים קדמיים שמסוגלים להפיק 30 הרץ ללא ניחות כלל ביחס לתדר אמצע של 1000 הרץ ?? אני בספק רב שהתשובה היא כן .. אם כך אתה חייב סאב גם למוזיקה ...
סאב אטום כמו הסאב המדובר כאן הוא פתרון מעולה כמובן עדיף זוג סאבים כאלו וכיול טוב
לגבי מפצל, שתי כניסות הליין בסאב ממוזגות באופן אנלוגי ע"י מגבר אופרטיבי מסכם. מכאן ברור שאם מזינים את שתי הכניסות ע"י מפצל מרוויחים עוד 3 דצי בל בעצומה. אבל בכל אופן הכיול של הרסיבר מתקן עד לקבלת עוצמת רפרנס ..
אפשר במקום מפצל לחבר את שתי יציאות הסאבים ברסיבר לשתי הכניסות בסאב... זה יגרום לרסיבר לחשוב שיש שני סאבים.
למה זה טוב? לבדוק כמה הכיול מדויק. אם שני הסאבים מקבלים את אותם הפרמטרים של עוצמה מרחק ו eq אז הכיול מדויק. אם לא אז יש שגיאות ביכולת הכיול ..
חשוב רק להרים את עוצמת הסאב מהסאב עצמו ולדאוג שהעוצמה מהרסיבר נשארת בערכים שליליים בלבד .. אחרת יש סכנה לעיוות ..
ההמלצה של מינוס 10 דצי בל הגבר סאב באפליקציה מצוינת כי זה שקול לגבר סאב אנלוגי על 3 רבעים ולא אמצע הסקלה ..
·
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
@OrenMizrav
·
לדעתי אתה צודק ב 100%.
אין שום טעם בכבל איכותי מאוד שבסופו אתה מחבר עוד כבל/מפצל/מחבר ב 1ִ$.
·
לדעתי אתה צודק ב 100%.
אין שום טעם בכבל איכותי מאוד שבסופו אתה מחבר עוד כבל/מפצל/מחבר ב 1ִ$.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

מצאתי רבע שעה של שיעמום עם עצמי למקם ברמה המילימטרית את הרמקולים הקדמיים. יצא שהגדלנו את המפתח בינהם בעוד איזה 5 ס"מ ובנוסף פתחתי אותם עוד קצת החוצה, כרגע ההבדל בין פינת רמקול אחת לשנייה הוא 1.5 ס"מ משפת המזנון.
עכשיו או שאני ממש דפוק או שאני הוזה שאני שומע שהבמה יותר פתוחה.
@עופרפולק מה קורה ? תן סטטוס...
עכשיו או שאני ממש דפוק או שאני הוזה שאני שומע שהבמה יותר פתוחה.
@עופרפולק מה קורה ? תן סטטוס...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

יפה... ב-2600 לא הסכמת, אז הוא חשב שיילך ב-2100 ?!
תודה שזה עוד לא היה לך.
תודה שזה עוד לא היה לך.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7400
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
לא לא היה זכותו זה מה שיש לו אבל הכי מצחיק או שבדיחה שאנשים עושים מעצמם הוא אומר לי עוד 1000 שקל אני יקנה חדש שעולה 4100 .... ואני יושב ולא עונה לו . אז אני חושב לעצמי אתה לא רוצה לקנות ב3000 שקל אז תקנה ב 4400 .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- shayc84
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 144
- שם מלא: [email protected]
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 26 פעמים
- יצירת קשר:
כל הכבוד על הסבלנות לשדרג כל הזמן.
ב- svs יש להם פטנט, גורמים לכם להחליף מ-svs אחד ל- svs אחר.
בהצלחה במכירה
מקווה שתגיעו לסט צלילים שיביאו לכם נחת ואז האוזן לא תרצה להחליף.
ובבקשה לערוך את ההצבעה, בטעות בחרתי 2 סאבים במקום svs sb16 ultra
ב- svs יש להם פטנט, גורמים לכם להחליף מ-svs אחד ל- svs אחר.
בהצלחה במכירה
מקווה שתגיעו לסט צלילים שיביאו לכם נחת ואז האוזן לא תרצה להחליף.
ובבקשה לערוך את ההצבעה, בטעות בחרתי 2 סאבים במקום svs sb16 ultra