The Lord Of The Rings - The Rings of Power באמזון פריים ב 2/9/22

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
odedee
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 791

שליחה

אני נהניתי מאוד משני הפרקים הראשונים, בהחלט מחכה לפרקים הבאים.

ronbubl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 236

שליחה

הלוואי והעיבוד של כישור הזמן היה מתקרב לרמה וליכולת המשחק של שחקני הסדרה הזאת.
יש הרגשה שהרוח של הסרטים נשתמרה בעיבוד הנוכחי של הסדרה.
מצד שני מעולם לא הצלחתי להתחבר לכתיבה/התרגום של ספריו של טולקין כך שמלבד ההוביט ותחילת הספר של שר הטבעות לא יצא לי לקרוא דבר שיכול היה לקלקל לי את הצפיה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

למיטב הבנתי הסכום הענק שבו נרכשו הזכויות לא כלל את הסילמריליון, ככה שכל מה שמופיע שם לא יכול להופיע בסידרה
למעריצי טולקין ואלה שקראו יותר מההוביט ושר הטבעות זה יגרום לחורים בעלילה וחוסר בדמויות

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78971
שם מלא: עפר לאור

שליחה

משונה. הייתי בטוח שהרבה מהתוכן והרעיונות הגיע משם. אגב, ניסיתי לקרוא אותו והוא מתיש עם אין ספור עובדות ושמות. התפקיד שלו זה בעיקר לתת קונטקסט היסטורי לדמויות.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4817

שליחה

אמזון קנו את הזכויות לעידן השני בלבד.
הזכויות לעידן השלישי נמכרו לפני כשבועיים לתאגיד אמברייסר השבדי.
הזכויות לעידן הראשון (הסילמריליון) לדעתי עדין בבעלות טולקינס אנטיפריז.

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

למרות שאני מנסה לזרום עם העלילה, יש בפרק השני סצנות מגוחכות, שנראות כמו אקשן של סרטי ילדים. פשוט חבל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

פרק שלישי מצויין ממש

שי-כ
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4811
שם מלא: שי כהן

שליחה

התפאורה והעיצוב של נומינאר מרשימים ביותר. לא ידעתי ששושלת אלנדיל היו 'פשוטי עם' במקור.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

מילא פשוטי עם אבל שהם צידדו בצד של מורגות בעידן הקודם??

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35104

שליחה

אין סיבה שלא
הרי גם סאורון השתמש בטכניקה של הסתה רמאות ושכנוע

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

הסצנות של האנשים הפשוטים האלה שנוסעים בעגלות מעצבנות. הם אנשים מעצבנים, האסטטיקה של כל הלבוש שלהם מעצבנת, ולא ברור בכלל מה הם קשורים לסיפור. כן, אני מבין שאלה כנראה הוביטים, אבל זה פשוט מעצבן, לא קשור, לא הדוק לכלום.

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052

שליחה

סידרה קשה לצפייה, דביקה, PC קשה, ובכללי מיועדת לגילאי 6-9.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

בינתיים הסדרה הכי נצפית של פריים. כנראה שיותר נצפית מ house of the dragon ויש סיכוי שתהפוך להכי נצפית בהיסטוריה.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305

שליחה

נו באמת, לאמזון יש אינטרס מסחרי מובהק לטעון את זה, מה גם שאין לאף אחד שום דרך לדעת אם זה נכון וכיצד בדיוק התבצע החישוב.
אני "בטוח" שאם נתוני הצפייה היו עלובים אמזון הייתה מפרסמת גם את זה. ממש מזל וצירוף מקרים מדהים שלא כך המצב.
אגב, אמזון גם מצנזרת ביקורות שליליות באתר IMDB שבבעלותם. אפס באמינות לליצנים האלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

יש גופים שמודדים את זה חיצונית (נילסן למשל), קשה לשקר לגופים האלה ויש להם יכולות מדידה חיצוניות (דרך ספקי הפלטפורמות)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

10/09/2022 14:34  
oferlaor כתב:
בינתיים הסדרה הכי נצפית של פריים. כנראה שיותר נצפית מ house of the dragon ויש סיכוי שתהפוך להכי נצפית בהיסטוריה.
...
זה בכלל לא בטוח, וכרגע זה לא נראה (לי) ככה. זו סדרה תובענית לצופה, עם עלילה מורכבת. בית הדרקון די שומרת על הפורמט של משחקי הכס, דאגו שם טוב טוב להמשכיות עם הדרקונים, ם הדמות הנשית שדומה לחליסי, עם מינון (קטן בינתיים) של קרבות.
טבעות הכח כוללת מספר עלילות שונות, כרגע ללא כל קשר, אנשים עלולים לאבד את הסבלנות. ויז'יואל לבד זה לא מספיק.

sabres
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305

שליחה

10/09/2022 17:13  
oferlaor כתב:
יש גופים שמודדים את זה חיצונית (נילסן למשל), קשה לשקר לגופים האלה ויש להם יכולות מדידה חיצוניות (דרך ספקי הפלטפורמות)
...

ניסלן לא מודדת את זה חיצונית.
לפי האתר של אמזון, התכנים שנילסן מודדת באמזון פריים מוגבלים לתכנים שמגיעים מצד שלישי כמו פראמאונט או AMC. אמזון לא צריכה לשקר כשאין בכלל מידע ואפשר וכדאי לה לטעון ככל העולה על רוחה.
הנה הטבלה של ניסלן בה הסדרה אפילו לא מופיעה: https://markets.nielsen.com/us/en/top-ten/

ציטוט מעניין מהאתר של Variety:
"In its release announcing the “Rings of Power” premiere viewership, Amazon did not specify how it measures a view, nor how much of an episode a user needs to watch to count as a viewer."
(https://variety.com/2022/tv/news/lord-o ... 235359350/)

איזה "ספקי פלטפורמות" מדדו בצורה עצמאית את נתוני הצפייה של הסדרה הזאת ששודרה אך ורק באמזון פריים?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73433
שם מלא: ערן

שליחה

07/09/2022 8:45  
oferlaor כתב:
משונה. הייתי בטוח שהרבה מהתוכן והרעיונות הגיע משם. אגב, ניסיתי לקרוא אותו והוא מתיש עם אין ספור עובדות ושמות. התפקיד שלו זה בעיקר לתת קונטקסט היסטורי לדמויות.
...
בדיוק. אפילו אני שקרא את ההוביט ושר הטבעות כמה פעמים לא הצלחת לשרוד את הסילמריון המצ'עמם הזה :lol:

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1434

שליחה

10/09/2022 10:40  
oferlaor כתב:
מילא פשוטי עם אבל שהם צידדו בצד של מורגות בעידן הקודם??
...
אתה קצת מתבלבל, אלנדיל (אביו של ייסילדור המפורסם שחתך לסאורון את האצבעות ולקח לעצמו את הטבעת) היה שייך לקבוצה של נומנורים שנשארו ידידים של האלפים וצידדו בהם, בזמן שרוב הנומנורים היו נגדם בגלל שקינאו בהם על היותם אלמותיים. פשוטי העם שצידדו במורגות היו אנשי הדרום, והדמות (המומצאת לחלוטין) של הלברנד היה המנהיג שלהם כנראה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

סליחה, צודק

חזור אל “סרטים וטלויזיה”