הצטרפתי ל"מועדון" ה 6XX - מאסדרופ שוב פתחו המכירה

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #101 

אני בזמן האחרון מתחיל לחשוב שרמקולים הכי פשוטים נשמעים יותר חזק ומלאים יותר בבאס מכל אזנייה שהיא

Ziggity
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 94
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #102 

@legopart
·

אם אתה מעוניין, יש עכשיו במאסדרופ את ה LSR 30X ב230 דולר כולל משלוח לארץ. הם זהים לLSR 305 וקשה לי להאמין שתוכל למצוא משהו טוב יותר למחיר

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #103 

JDx כתב:
...
...
אם אתה רוצה לבדוק איך אוזניות נשמעות , אתה לא יכול להתעלם מהתהליך הפסיכולוגי של התפיסה של הקול והמוזיקה ולהסתמך רק על גרפים. אתה מסכים עם הטענה הזאת?
...
כשאתה כותב "איך האוזניות נמשעות" אתה כנראה מתכוון לאיך הן נשמעות לבן אדם כלשהו. כשאני כותב "איך האוזניות נשמעות" אני מתכוון איך הן נשמעות באופן אובייקטיבי, למיקרופון מכויל ומדויק.
שוב, כדי להגיע למה שאני רוצה מבחינת שחזור מדויק אני צריך אוזניות עם מאפיינים מסוימים שמתגלים רק במדידות.
זה שמצב הרוח שלי, השמיעה שלי, כל מיני תופעות והטיות פסיכולוגיות וכו' ישפיעו על התפיסה שלי של הסאונד בצורה מאד לא צפויה ברור לי. על אלה אני לא ממש יכול לשלוט בקלות או לחזות, אבל למצוא כלי אמין לשחזור האודיו אני יכול.
אם אתה רוצה להחליט כמה חתימת סאונד של אוזניה מסויימת גורמת לך להנאה, לא מספיק להסתכל על גרפים, מסכים ?
...

עם זה אני מסכים. אבל אם נגיד מוזיקאי כלשהו יוצר מוזיקה מאד אגרסיבית ותוקפנית עם טרבל צורמני במיוחד באופן מכוון, וזה לא בהכרח מהנה אבל יש לזה איזושהי משמעות וערך אומנותי. אם האוזניות שלך מנטרלות את אותו הטרבל ועושות מהיצירה הצורמנית הזאת סאונד יותר מהנה וקל לעיכול, הרי אתה מפספס לגמרי את המטרה של המוזיקאי, וזה לא רצוי מבחינתי.
ודבר נוסף , תהיה כנה , את האוזניות שברשותך, לא בחרת על פי הנתונים הטכנים, נכון ?·
...
לפי 7-8 שנים כשקניתי אותן הייתי בשלב התפתחותי שונה לגמרי :)
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 27/07/2018 12:06, נערך 3 פעמים בסך הכל.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #104 

legopart כתב:אני בזמן האחרון מתחיל לחשוב שרמקולים הכי פשוטים נשמעים יותר חזק ומלאים יותר בבאס מכל אזנייה שהיא
...
·
זה הגיוני, אוזניות הן חתיכת פשרה. הרוב המוחץ של המוזיקה נוצר בשביל האזנה ברמקולים ולא באוזניות.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

שליחה #105 

evgenetic כתב:
...
...
·
זה הגיוני, אוזניות הן חתיכת פשרה. הרוב המוחץ של המוזיקה נוצר בשביל האזנה ברמקולים ולא באוזניות.
...
·וואו..

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1248
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 166 פעמים

שליחה #106 

JDx כתב:
...
...
ודבר נוסף , תהיה כנה , את האוזניות שברשותך, לא בחרת על פי הנתונים הטכנים, נכון ?
...
·

חח אתה רואה בעצמך את האמת העגומה, בנאדם קנה אוזניה נורמלית אחת לפני כמעט עשור, ומבחינתו גם זו הייתה טעות כי אם הוא היה "יודע" את מה שהוא "יודע" היום, הוא היה קונה אוזניה בחצי מהמחיר הזה במידה והיא הייתה נמדדת טוב כמוה..

הזוי.. :wink:

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 651
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #107 

evgenetic כתב:
...
...
·
...
·
בעיקרון כל מפיק מוזיקלי ואיש מאסטר היום אומר את ההפך. הם בודקים איך היצירה נשמעת בכמה שיותר מדיומים - על מוניטורים יקרים, על המערכת סטריאו באוטו שלהם ואפילו על האוזניות המעפנות של אפל. מה זה עוזר לך להפיק משהו שנשמע טוב רק ברמקולים הסופר יקרים שלך שאין לאף אחד אחר?

אבל זה כן נכון להגיד שאי אפשר להפיק מוזיקה רק עם אוזניות, זה מאוד לא מומלץ ע"י כל אנשי המקצוע. בשביל זה יש מוניטורים אולפניים.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #108 

@Rodness
מה לדעתך היחס בין מספר ההקלטות מסוג binaural שבאמת מנצלות את האוזניות ויכולות להפיק בעזרתן במה באמת מרשימה לבין הקלטות טיפוסיות שמנצלות את המאפיינים של האזנה ברמקולים ליצירת במה, תחושת החלל, נוכחות פיזית של הסאונד מחוץ לראש וכו'?

ושאלת בונוס - מה היחס בין הופעות בהם הקהל משתמש באוזניות לבין הופעות חיות בהן הקהל שומע את ההופעה מרמקולים/אקוסטית?

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #109 

Ziggity כתב:@legopart
·

אם אתה מעוניין, יש עכשיו במאסדרופ את ה LSR 30X ב230 דולר כולל משלוח לארץ. הם זהים לLSR 305 וקשה לי להאמין שתוכל למצוא משהו טוב יותר למחיר
...
·
כבר קניתי הגברה של STR-DN1080 (יש לי ישנה של PIONEER וכמה סיניות וסטריאו)ואני רוצה לבנות מערכת.
כל מה שיש לי כרגע מהליגה הכי גבוה הם JBL L19 [s]השאר זה רמקולים מסטריאו או סראונד 5.0 ערוצים של JAMO שהביאו לי מתנה ואני לא אוהב[/s]
קיצור, מוגברים לא מתאימים לי, אני רוצה לבנות על פאסיביים, שבטח גם יעלו יותר זול.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #110 

evgenetic כתב:@Rodness
מה לדעתך היחס בין מספר ההקלטות מסוג binaural שבאמת מנצלות את האוזניות ויכולות להפיק בעזרתן במה באמת מרשימה לבין הקלטות טיפוסיות שמנצלות את המאפיינים של האזנה ברמקולים ליצירת במה, תחושת החלל, נוכחות פיזית של הסאונד מחוץ לראש וכו'?

ושאלת בונוס - מה היחס בין הופעות בהם הקהל משתמש באוזניות לבין הופעות חיות בהן הקהל שומע את ההופעה מרמקולים/אקוסטית?
...
לא הבנתי מה הנקודה שלך? ברור שרמקולים יקרים עדיפים על אוזניות אם המצב מאפשר זאת.
עדיין לא נכון לומר שאנשי מאסטר ואנשי מיקס לא מתחשבים בבעלי אוזניות כשהם מוציאים את המוצר שלהם לשוק.

הסאונד בהופעות הוא בד"כ זוועה ממה שיצא לי לחוות אז לא הבנתי מה השאלה הזאת קשורה חחח

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #111 

מתחשבים בטוח, במיוחד בעשור האחרון עם פיצוץ במספר הנגנים הניידים, סמארטפונים וכו', אבל זה ממש לא בראש סדר העדיפויות ורוב העבודה עדיין נעשית על מוניטורים, והקלטות binaural שמיעודות לאוזניות ממש מאד נדירות.

הדוגמה עם הופעות חיות קשורה לעובדה שחלק ניכר מהמוזיקה המופקת היא מוזיקה חיה/אקוסטית וזקוקה לאפקט של החלל (כמו תחושה של הימצאות באולם קונצרטים). אתה לא באמת יכול לקבל תחושה של חלל בהשמעה דרך האוזניות. אכן חחח.
נערך לאחרונה על ידי evgenetic ב 27/07/2018 23:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

Rodness
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #112 

אה, למדתי הרבה מהדיון הזה.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #113 

[quote="evgenetic"]מתחשבים בטוח, במיוחד בעשור האחרון עם פיצוץ במספר הנגנים הניידים, סמארטפונים וכו', אבל זה ממש לא בראש סדר העדיפויות ורוב העבודה עדיין נעשית על מוניטורים, והקלטות binaural שמיעודות לאוזניות ממש מאד נדירות.

הדוגמה עם הופעות חיות קשורה לעובדה שחלק ניכר מהמוזיקה המופקת היא מוזיקה חיה/אקוסטית וזקוקה לאפקט של החלל (כמו תחושה של הימצאות באולם קונצרטים). אתה לא באמת יכול לקבל תחושה של חלל בהשמעה דרך האוזניות. אכן חחח.[/quote]
·
זה חלקית לא נכון.
בגדול ברמקולים בגלל גודל הדרייברים, אתה מקבל את רובד הבס והיקף צליל שלעולם לא תצליח לדמיין עם האזניות.
אבל החיסרון ברמקולים הוא... שהצליל מתפזר ובוקע ממש רחוק ממך.

באזניות אתה מסוגל לשמוע את כל הרבדים של המוזיקה כי הן קרובות אליך מאוד:
מדובר בכל הרבדים של הצליל שהיוצר תכנן והכניס לשיר:
- מנגינת רקע
- מנגינת רקע2 מוחלשת
- מנגינת רקע 3 ומעלה חזקה\מוחלשת ומרוחקת או קרובה אליך.
- מנגינת יעודית לאזניה שמאל
- מנגינת יעודית לאזניה ימין
-מלל
- עוד מלל

אם נגיד לוחשים לך על אוזן שמאל, אז אתה שומע את זה באוזן שמאל
אם רוצים לעשות לך טרנס שעובר מאוזן ימין לאוזן שמאל... בבקשה

אזניות עושות את זה בצורה מדהימה!!
אזנייה זו לא רק האזנה פרטית, זו האזנה אישית של השיר.
הסתכלתי בהרבה גראפים ויש לאזניות רבות חולשה בתכום הבאס ובמרבית המקרים באזור הטרבל הגבוה, שמה בכלל יש שיבוש.
ולמרות זאת, הרבה אנשים אוהבים את ה"צבע" המיוחד שמקנות האזניות לצליל, בהחלשה\הגברת הבאס והגוונים האחרים
לפעמים חברות עובדות מאוד קשה, בשביל שהגרף יצא מדוייק ויתן הגברה לאזורים המתאימים כדי להקנות לאזניות את הצליל הייחודי שלהן
ולזה יש השפעה רבה על הצליל שהן מפיקות
[imgbig]https://www.rtings.com/images/graphs/headphones/beyerdynamic/dt-880/frequency-response-graph.png[/imgbig]

דוגמאות גרועות, אבל ילדות (איכות לא משהו בסרטון) :mrgreen:
נגיד על תחילת השיר כשהמטוס טס מאוזן שמאל לימין
לינק לוידאו

דהירת הסוס שנמשכת גם לתחילת השיר ברקע, וגם קולות רקע
לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=maUPpTiU-mo">לינק לוידאו

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #114 

@legopart
את הצליל ההיקפי עם הרמקולים אתה מקבל בגלל ההשתקפויות של גלי הקול ויכולות של הרמקולים לפזר סאונד בזווית רחבה.
באזניות אתה מסוגל לשמוע את כל הרבדים של המוזיקה כי הן קרובות אליך מאוד:
...
ואני לא בטוח שאופן האזנה אנליטי שכזה רצוי מצד יוצרים ברוב המקרים, אם כי הוא עוזר לאנשי הסאונד לזהות כל מיני פאקים בהקלטה.

הזכרתי פה את עניין הbinaural audio אבל לא הבאתי דוגמאות, הנה שני פלייליסטים של הקלטות כאלה, אפקטים/דמואים ומוזיקה. (תסיר את ה"_" מהקישור):
https://www.you_tube.com/watch?v=wT1XuB95qMk&list=PLC38C55379DA55A40
https://www.you_tube.com/watch?v=b7lN33wmmqE&index=4&list=PL5fY0etwvOIcfj8PTM0b2JL7yhhnVmVle

סוג ההקלטה הזה מדמה באוזניות (ורק באוזניות! ההקלוטות האלה פשוט לא מתאימות לניגון ברמקולים) האזנה למוזיקה/סאונד בחלל אמיתי במקרים רבים בצורה מאד משכנעת, וההקלטות האלה דווקא מנטרלות את התופעות הלא מאד ריאליסטיות שאתה רואה כחיוביות/מעניינות.

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #115 

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #116 

תופעה מוכרת. אנשים שיש להם ידע טכני מאד רציני בתחום מסוים אך הם לא יודעים לשלב אותו עם עקרונות בסיסיים של החשיבה המדעית שמלמדים בשנה א' סמסטר א' ברוב החוגים, כשהעיקרון החשוב ביותר הוא פיקוח על גורמים מתערבים. כשMcGowan טוען שהוא שומע משהו, איך הוא יודע שהוא אכן שומע משהו ולא מדמיין את זה כתוצאה מ1001 סיבות? אם הוא בן אדם, ונראה שהוא כזה, הוא לא יכול שלא להיות מושפע מכל הגורמים האלה שבתורם ישפיעו על התפיסה שלו של הסאונד. זו הנקודה המהותית שהוא בכלל לא נוגע בה.

גם אבא שלי כזה, ידע רב באלקטרוניקה, בונה מגברים, מתכנת וכו' אך מאמין שhi-res אודיו באמת נשמע טוב יותר. בבדיקה עיוורת שעשיתי לו הוא כמובן נכשל לחלוטין ולא מסוגל להבחין בין קובץ hi-res לmp3 320 שנעשה האותו קובץ hi-res, כפי שזה יקרה לכל האנשים שיעשו את הבדיקה, אבל איכשהו זה לא משכנע אותו והוא ממשיך לשמוע hi-res...

Roy.T
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #117 

^בסדר זה לא היה מיועד בשבילך.. אתה נמצא במעמד שבוא גם אם תשנה את דעתך ב-180 מעלות, עדיין
לעולם לא תודה בזה.

ודרך אגב זו חברה שמועסקים בה לפחות 5-6 מהנדסים מיומנים ממה שאני יודע, ככה שאת הבדיקות
הוא לא עשה לבד. אם כולם מסכימים על אותו הדבר, קשה יהיה להניח שכולם מדמיינים.

כמו שטענתי לפני כן, יש דברים שלא ניתן למדוד, שהם למעשה הפרמטרים העיקריים שלפיהן מעריכים
מוצר מסויים, מדידות נותנות את הבסיס, השלד, לא מעבר. אי אפשר למדוד במה, עומק, אימג'ינג וכ', בדיוק
כמו האנלוגיה שהוא נתן על רכב ספורט.

ברור שאני לא מחדש שום דבר למי שיש לו ניסיון עם ציוד קצה, ואין לזה שום קשר עם מבחני A/B, זה
שה-SHP9500 נמדדות טוב יותר לדוגמה מ-HE560 או כל אוזניית היי-אנד אחרת, זה לא ישנה את העובדה
שאותן אוזניות נשמעות בפועל טוב בהרבה.

prolol
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 948
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 62 פעמים

שליחה #118 

evgenetic כתב:תופעה מוכרת. אנשים שיש להם ידע טכני מאד רציני בתחום מסוים אך הם לא יודעים לשלב אותו עם עקרונות בסיסיים של החשיבה המדעית שמלמדים בשנה א' סמסטר א' ברוב החוגים, כשהעיקרון החשוב ביותר הוא פיקוח על גורמים מתערבים. כשMcGowan טוען שהוא שומע משהו, איך הוא יודע שהוא אכן שומע משהו ולא מדמיין את זה כתוצאה מ1001 סיבות? אם הוא בן אדם, ונראה שהוא כזה, הוא לא יכול שלא להיות מושפע מכל הגורמים האלה שבתורם ישפיעו על התפיסה שלו של הסאונד. זו הנקודה המהותית שהוא בכלל לא נוגע בה.

גם אבא שלי כזה, ידע רב באלקטרוניקה, בונה מגברים, מתכנת וכו' אך מאמין שhi-res אודיו באמת נשמע טוב יותר. בבדיקה עיוורת שעשיתי לו הוא כמובן נכשל לחלוטין ולא מסוגל להבחין בין קובץ hi-res לmp3 320 שנעשה האותו קובץ hi-res, כפי שזה יקרה לכל האנשים שיעשו את הבדיקה, אבל איכשהו זה לא משכנע אותו והוא ממשיך לשמוע hi-res...
...
·איך הוא שומע ולא מדמיין בגלל 1000 סיבות? בגלל שגם אם יעבור יום רע או יום טוב וגם אם יניח את הציוד בצד לשבוע ואז יבדוק את הסאונד, מרכיב A תמיד ישמע לו כמו מרכיב A ולא משנה מה הוא עובר בחייו. אתה אומר שהוא מדמיין בגלל אלפי סיבות, אם זה היה עובד ככה אז כל פעם שהיינו מאזינים לאוזנייה מסויימת, הסאונד שלה היה משתנה בהתאם למצב רוח שלנו וכו' חחח זה מגוחך.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #119 

Roy.T כתב: כמו שטענתי לפני כן, יש דברים שלא ניתן למדוד, שהם למעשה הפרמטרים העיקריים שלפיהן מעריכים
מוצר מסויים, מדידות נותנות את הבסיס, השלד, לא מעבר. אי אפשר למדוד במה, עומק, אימג'ינג וכ', בדיוק
כמו האנלוגיה שהוא נתן על רכב ספורט.
...
·

מה הם?
rtings לדוגמא מודד את כל הדברים שציינת. זה שהוא לא יודע למדוד לא אומר שאי אפשר.

@prolol
·איך הוא שומע ולא מדמיין בגלל 1000 סיבות? בגלל שגם אם יעבור יום רע או יום טוב וגם אם יניח את הציוד בצד לשבוע ואז יבדוק את הסאונד, מרכיב A תמיד ישמע לו כמו מרכיב A ולא משנה מה הוא עובר בחייו. אתה אומר שהוא מדמיין בגלל אלפי סיבות, אם זה היה עובד ככה אז כל פעם שהיינו מאזינים לאוזנייה מסויימת, הסאונד שלה היה משתנה בהתאם למצב רוח שלנו וכו' חחח זה מגוחך.
...
הסאונד באמת ישתנה אם יום אחד תצטבר באוזנייך יותר שוועה או שתשים את האוזניות טיפה אחרת או עוד 999 סיבות אחרות. העניין הוא שאתה יכול בטעות להאשים את האוזניה בכך ולא את כמות השוועה או את אופן בו חבשת את האוזניות.
לשפוט את איכות הסאונד (לא משנה של איזה מכשיר) על ידי כלי גס כמו אוזניים זה כמו לספור פריימים בשנייה בביקורת של כרטיסי מסך בעיניים. אבל איכשהו עולם הגיימינג התבגר ועולם האודיופילים עדיין מתבוסס בשטויות שמייצרים בשבילו המשווקים.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #120 

יצאו סיקורים ביוטיוב ל HD58x
לינק לוידאו

לינק לוידאו

לינק לוידאו

לינק לוידאו

https://www.youtube.com/watch?v=SATITWXQEVA">לינק לוידאו

לינק לוידאו

אני כבר מכור ליצור כבלים לאזניות... שמישהו כבר צריך לעצור אותי :?
כרגיל ה HD6XX קיבלו עוד 2 כבלים, סטריאו ו BALANCED
[img][imgur]ox4kVk8[/imgur][/img]
חילקתי את הכבל השלם ל2 וחילקתי את המעטפת ל2. זה היה אחד הדברים הלא שגרתיים שעשיתי וכיסיתי את כל העסק עם שרוול ארוך מאד
[img][imgur]OdtXT0r[/imgur][/img]

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”