מידע חדש על מקרני ה4K של אופטומה

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #101 

guyezra כתב:תודה רבה!
...
·
שים לב שעוצמת ההארה נמוכה יותר ב 65 ולכן יתאים לחדר יעודי /מטופל ו/או חשוך לגמרי.
ה 60 יתאים יותר לחדר /סלון סטנדרטי שבד"כ מואר חלקית.

topprojector
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #102 

האמת, אחלה מחיר היבואן בארץ נותן ל OPTOMA UHD60 . לשלם פרמיה של כ -20% לעומת מחיר היבוא מחו"ל ולקבל אחריות בארץ של 3 שנים לעומת שנה, זה בפרוש שווה את זה. בלי הכאב ראש והבלגן של יבוא עצמי מחו"ל ושל מימוש אחריות בחו"ל. סוף סוף מקרן 4K בארץ במחיר שפוי.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #103 

לדעתי המחיר שמציג היבואן בארץ הוא הגון בהתחשב בתוספת האחריות.

לפי מחשבון אמזון של USHOPS זה יעלה 11.5K להביא אותו לארץ

אני באופן אישי שמח לראות שיש נכונות מצד היבואנים לצמצם פערים לעומת יבוא אישי

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

Re: תגובה

שליחה #104 

@Ronylit
כאשר יגיע המקרן לארץ אשמח מאד אם תעשו צפיית מבחן ללקוחות פוטנציאליים. עדיין לא ראיתי סרט במקרן 4K.
תודה.
·

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #105 

liorreem כתב:@Ronylit
כאשר יגיע המקרן לארץ אשמח מאד אם תעשו צפיית מבחן ללקוחות פוטנציאליים. עדיין לא ראיתי סרט במקרן 4K.
תודה.
·
...
·+1

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14354
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #106 

רוני ליטמן...
רומזים לך כאן בעדינות לעשות ארוע עם הקרנת השקה :P

Ronylit
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #107 

@liorreem
·
כשהמקרן יגיע נארגן הדגמות מסודרות במשרדי אוריקון (חדר תצוגה יעודי ל4K)
נעדכן בהמשך
יום נפלא

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73281
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3159 פעמים

שליחה #108 

oris74 כתב:
לפי מחשבון אמזון של USHOPS זה יעלה 11.5K להביא אותו לארץ
...
·

למה 11.5K? אפשר להזמין (לפחות בלינק שאני נתתי קודם בתגובה מוקדמת יותר שלי בת'רד) ישירות מאמזון עד הבית במחיר סופי כולל הכל של כ 10140:

https://www.hometheater.co.il/vp2632038#2632038

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #109 

אני חישבתי בהזמנה מאמזון US כי לא מצאתי אותו באמזונים האירופאים.

זה בהחלט קצת משנה את התמונה (הפרש של 3K) - צריך לשקול את זה לעומת נושא האחריות

בכל אופן זה עדיין שיפור לעומת תמחורים הזויים של פי 2 ו 3 במוצרים אחרים

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #110 

מסכים, המחיר בהחלט הרבה יותר שפוי/קרוב למחיר בחו"ל מאשר יבואנים אחרים, אבל אנחנו עדיין לא לגמרי שם. שכל אחד יעשה את השיקול שלו.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #111 

מזכיר לי את כל הדיונים והררי המלל שנשפכו על ה- Infocus X1 לפני שנים רבות, עוד מקרן שכביכול שבר איזה מחסום של מחיר....עד שהוא הגיע.

אני באמת מתקשה להבין את ההתלהבות כאן.

המחיר אכן זול (במיוחד הלינק שצרף ערן) אבל מה בדיוק מקבלים?
.
הרי דיי ברור שה- 60 זה לא מוצר מעניין (בניגוד ל-65).

יהיה לו קונטרסט מינימלי.
יהיה לו גלגל צבעים בעייתי מבחינת הסתגלות ונוחות צפייה וחשוב יותר מבחינת הצגת הצבעים הנדרשים וכיסוי ה- REC2020.

אז מה בדיוק מעניין כאן?

הרי השוס הגדול (שאנשים ממאנים להבין, או לקבל) בכלל לא קשור לרזולוציה , הוא קשור לצבע ו-HDR.
שני פרמטרים שה-60 מאוד יתקשה בהם.

לא תהיה לו היכולת לכסות את הצבע הנדרש (שימו לב שאופטומה מתפארים בדיוק של הצבע....של .REC709...ולא של REC2020...שזה כמו להתפאר שיש לרכב 5 הילוכים)
ובנוסף לא יהיה לו את הטווח הדינמי והאימפקט הנדרש לייצר תמונת HDR כי למקרן הזה לא יהיה קונטרסט.

אז מה בדיוק קיבלנו כאן?
מקרן שיודע להציג 4K , אבל באופן מאוד בינוני?
סבבה. זו גם גישה, אבל צריך לקחת את זה בפרופורציה, אין כאן איזה שוס מיוחד, לטעמי לפחות.

מה שמביא אותנו ל-65.

לכאורה זה מקרן שיהיה מעניין יותר בכל הקשור להצגת סרטים.
שימו לב, שיש לו LAG מאוד בעייתי לגיימרים.

גם ב- 65 הקונטרסט יהיה מאוד מגבלתי (למעשה הוא יהיה נמוך ממקרני הכניסה של סוני מלפני מספר שנים, שגם הם מציגים קונטרסטים מאוד נמוכים) אבל לכאורה יהיה לו גלגל צבע משופר שגם יוסיף נוחות צפייה וגם (בשאיפה) יכסה טווח רחב יותר של REC2020.

ככל שה- 60, עולה 13,000 ש"ח ויוצג בשאיפה עוד חודש
אז ה- 65 יעלה קרוב לוודאי 16,000 ש"ח ויוצג קרוב לוודאי בספטמבר.

שזה בדיוק המועד בו סוני/אפסון/JVC יוציאו את המקרנים שלהם.

אומנם טעיתי בעבר ויתכן ואני טועה גם הפעם, אבל קרוב מאוד לוודאי שסוני יוציאו מחליף ל-65 שלהם שיהיה מותאם כבר ל-4K. אין שום מצב שסוני מוציאים מקרנים מרמת ה- ES שלא יוכלו לקבל משחקי 4K בפלייסטישן או להתחבר לנגני ה- UHD שלהם...
ואז..
מה בדיוק יהיה מעניין ב-אופטומנה 65?

צריך להבין משהו לגביי DLP.
זו טכנולוגיה (שהייתה) נהדרת.
היו לי בעבר הרבה מאוד מקרנים של DLP בתקופה העליזה של שרפ ומרנטץ , אבל זו טכנולוגיה שנשארה מאחור , זו טכנולגיה שנכון להיום לא מסוגלת להתמודד מול LCD ובוודאי לא מול LCOS ו/או DILA

אז הכל זול, זה נכון, אבל מה אתה בעצם מקבל בסופו של יום?

רן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #112 

רן - אני אישית לא מתכוון להסיק שום מסקנות עד שלא יגיעו סקירות מסודרות (פה, ובשאר האתרים המוכרים ברשת). רק אז נוכל לדעת אם אתה צודק או שבאמת יש לנו פה מקרן 4K תקציבי שכן מצליח להביא לשולחן משהו מעניין מספיק בטווח המחיר שלו.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #113 

זה דיי ברור ערן.

אני מנסה להביא את הדיון גם למקומות אחרים ולא לרכזו בלינקים להזמנות עיוורות.

חשוב שאנשים יבינו מה הם בדיוק קונים ומה האופציות (שממש עוד רגע) נפתחות בפניהם.

לא צריך להיות גאון גדול כדיי להבין שבסופו של יום, אנשים יקנו ,או לא יקנו, על בסיס של תקציב ואם המקרן "מספק אותם".

אני בטוח שנשמע המון תגובות ברמה של .."מדהים"..ו- "רואים חבל על הזמן"...
זה יבוא מהרבה אנשים ללא נסיון וללא מקור להשוואה אמיתית.

אופטומה פשוט משחקת על קלף ה-4K ומקווה שלאנשים יהיה פחות אכפת משלל דברים אחרים.

מניח שזה יילך.

רן

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #114 

הכל מתחיל ונגמר בתקציב. אם לרוכש פוטנציאלי אין יותר מנניח 20K להשקיע על מקרן, אזי גם אם יש תחליף אחר שנותן הרבה יותר אבל עולה הרבה יותר - האופציה סגורה בפניו. אני מניח שאף אחד לא מאמין שמקרן ב 20K יתן את אותה התוצאה של מקרן שעולה כפול, אבל לפעמים צריך להגיד "זה מה שיש לי להשקיע במוצר, ובזה אני מסתפק". בהנחה שהתוצאה היא ראויה, למה לא?

החוכמה היא למצוא מקרנים באותו טווח תקציב פחות או יותר שנותנים יותר - יש כאלו לדעתך?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #115 

Huber כתב:לפעמים צריך להגיד "זה מה שיש לי להשקיע במוצר, ובזה אני מסתפק". בהנחה שהתוצאה היא ראויה, למה לא?

החוכמה היא למצוא מקרנים באותו טווח תקציב פחות או יותר שנותנים יותר - יש כאלו לדעתך?
...
מסכים, אבל. השאלה מה זה בדיוק אומר "תוצאה ראויה"?
מניח שזה גם אישי ואז נשאלת השאלה אם ההחלטה נלקחה בוואקום , או שמא המשתמש נוכח לדעת איך נראים מוצרים אחרים והוא פשוט (בעקבות זאת) מוותר בכלל על הקנייה, עד שיהיה לו תקציב גבוה יותר. הכל זה אישי. זה דיי ברור.

האם יש מקרנים, נכון להיום, שיודעים לקבל אות 4K ולהציג את החומר (לא בנייטיב) ועולים כ- 10,000 ש"ח?
שנינו יודעים שלא.
אז מה?
מה זה עוזר שהם יודעים להציג את החומר, אבל לא יידעו הציג HDR כמו שצריך, לא יכסו את הצבע שצריך ויהיה להם יחסי קונטרסט מלפני 5 שנים?

אני מניח שבעולם שלך (אני יודע שאתה גיימר) , אם יציגו בפניך קונסולה שתהיה מסוגלת להציג משחקי 4K אבל לא יהיה לה את כח העיבוד המספק לטפל במשחק כמו שצריך, או יהיה לזה LAG מאוד רציני, או יהיו חסרים כותרים, אני מניח (מבלי להכיר אותך) שגם אם המחיר היה זול, היית אומר שלא הכל מתחיל ונגמר בכסף.
יתכן ואני טועה לגביך.

ואגב, כבר אמרתי בעבר ואני אומר זאת שוב, בתחביב שלנו יש תמיד אבל תמיד משהו מעבר לפינה, זה נכון, אבל יש גם קנייה הגיונית מבחינת הטיימינג שלה.
המקרנים החדשים של כל החברות יוצגו בעוד כ-חודשיים.

צריך להבין את זה.

רן

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #116 

RanMoyal כתב:
...
...
האם יש מקרנים, נכון להיום, שיודעים לקבל אות 4K ולהציג את החומר (לא בנייטיב) ועולים כ- 10,000 ש"ח?
שנינו יודעים שלא.
אז מה?
...
·

וזה מה שמדהים. גם ה PS4 PRO לא מציגה 4K אמיתי וכולם חשבו שכשהיא תצא היא לא תדע להראות 4K "אמיתי" וזה היה נכון, אבל האינטרפולטציה שסוני עושים שם (Checkerboard rendering) מספיק קרובה למקור בשביל שזה יהיה "טוב מספיק".

RanMoyal כתב:
...
...
מה זה עוזר שהם יודעים להציג את החומר, אבל לא יידעו הציג HDR כמו שצריך, לא יכסו את הצבע שצריך ויהיה להם יחסי קונטרסט מלפני 5 שנים?
...
·

אבל את זה נדע רק כשיצאו סקירות ממקורות אמינים, לא? אני מאמין גדול בלא לקנות מוצר ב PRE-ORDER ולחכות במינימום לסקירות מכמה אתרים מוכרים ואמינים.

RanMoyal כתב:
...
...

אני מניח שבעולם שלך (אני יודע שאתה גיימר) , אם יציגו בפניך קונסולה שתהיה מסוגלת להציג משחקי 4K אבל לא יהיה לה את כח העיבוד המספק לטפל במשחק כמו שצריך, או יהיה לזה LAG מאוד רציני, או יהיו חסרים כותרים, אני מניח (מבלי להכיר אותך) שגם אם המחיר היה זול, היית אומר שלא הכל מתחיל ונגמר בכסף.
יתכן ואני טועה לגביך.
...
·

נגעת פה ביותר מידיי נקודות אז אתייחס רק לנושא המחיר. זה קורה היום. יש את ה XBOX ONE X שתדע לתת 4K אמיתי ועולה 500$. לעומתה יש את ה PS4 PRO שיודעת לתת 4K "לא אמיתי" (אבל קרוב מספיק לזה) שעולה 100$ פחות. מי אתה ושב שתצליח יותר בשוק? אני מהמר חד וחלק שה PS4 PRO (ברגע שה XBOX ONE X תצא ונוכל להשוות נתוני מכירות נדע בוודאות).

אני לא אינדיקציה, כי אני אוהב לרכוש "הכי טוב", אבל שוב, הכל מתחיל ונגמר במגבלת תקציב וגם לי יש כזו. אני אישית לא יכול להשקיע 40K רק על מקרן, ולכן הציפיה למקרן ב 20K שיתן תוצאה סבירה מספיק (ושוב, את זה נדע רק אחרי שהוא יוצג ויבדק רשמית) די מעניינת אותי.

RanMoyal כתב:
...
...

ואגב, כבר אמרתי בעבר ואני אומר זאת שוב, בתחביב שלנו יש תמיד אבל תמיד משהו מעבר לפינה, זה נכון, אבל יש גם קנייה הגיונית מבחינת הטיימינג שלה.
המקרנים החדשים של כל החברות יוצגו בעוד כ-חודשיים.
...
·

ו...? האם עוד חודשיים יצא מוצר שיתחרה במקרן הזה בטווח תקציב הזה? אשמח לשמוע שכן (אני לא מעודכן בתחום).

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #117 

בעוד חודשיים שנינו לא יודעים מה יקרה, אנחנו כן יודעים בוודאות שיוצגו הרבה מקרנים חדשים של לא מעט חברות.
חברות שברמה הטכנולוגית הן פי כמה יותר מעניינות מאופטומה.
לכן, לטעמי לפחות, שווה לחכות.

כאמור כל אחד יעשה מה שנכון בעיניו.

האמת שזה אפילו קצת מעצבן המהלך הזה של אופטומה, כי מה הם בעצם עשו?
הם משווקים בארגרסיביות מוצר שיודע לקבל אות 4K, אבל מבחינה טכנולוגית הם הזניחו את כל הפרמטרים הדרמטיים האחרים

למעשה, מקרני סוני 55/65 ישנים יציגו , תמונת 1080P טובה יותר.
אז מה וואאו בזה?? מה החדשנות בזה?

אני אתן לך דוגמא ל- וואוו ערן.

לפני כמה שנים, היה מקרן שהצליח "לשבור" את AVS. מקרן יחיד שהצליח לגרום לכך שכל התכתובות ב- AVS, ללא יוצא מן הכלל, היו קשורות עם המקרן הזה. קשה להאמין, אבל זה היה המצב.

עד שבלית ברירה מנהלי AVS, הקימו פורום, רק למקרן הספציפי הזה. זו תופעה שמעולם לא חזרה על עצמה. זה היה באמת וואוו.

קראו למקרן, סוני RUBY או VPL-VW100.

השוס הגדול של המקרן היה לא רק בהצגת מוצר שמקרין 1080P במחיר של פחות מ- 10,000 דולר, אלא מוצר חדשני שמסוגל (והצליח) להתחרות במקרנים שלהם עצמם שעכלו פי 2.5 ויותר. היו לו קונטרסטים ובהירות מדהימים לאותה תקופה ואפילו צמצם דינמי מהפכני.

סוני לא סתם הוציאה מקרן זול, שיודע להציג 1080, אבל אין לו יכולות בתחומים אחרים, אלא היא הציגה מוצר מהפכני שיודע להציג 1080 ובאותה עת יודע לתת בראש למוצרים שעולים פי כמה וכמה. במחיר שנחשב אז לדמיוני לחלוטין.

לצערי זה לא המקרה. אפילו לא קרוב לזה.

רן

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #118 

סליחה שפיספסתי את זה ערן, אבל אני עכשיו מבין מתשובתך, שאתה רוצה להשקיע 20,000 ש"ח במקרן ולא 10,000 ש"ח?!

זה כבר תקציב שונה לחלוטין ומשנה לחלוטין את התמונה.

יש לך כבר היום את ה- JVC X5500 במחיר הזה (ברכישה מחו"ל) או את ה- X5000 ברכישה עם אחריות מקומית.

קצרה היריעה בלמנות את היתרונות שיש ל-JVC האמורים על ה- 60/65.
מצד שני, הם לא באותו תקציב, כך שההשוואה היא לא הוגנת.

מתייחס כרגע רק לתקציב שכתבת.

ומעבר לזה, זה תקציב מכובד שבהחלט גורם לי לחזור על המלצתי לחכות ל- IFA.

רן

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17926
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #119 

ערן
התקציב שלך 20 ? מה יש לך לחפש באופטומה ???
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

BDB
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 133
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #120 

ערן, כמו שאמרתי לך, לפני שאתה מחלק את התקציב לרכיבים שונים כדאי שתבדוק עלויות של מסך הקרנה, כי המחירים יפתיעו אותך לרעה.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”