סוף עידן הקודי? כנראה כן עבורי
נכון, אם אני מוריד סרט מהרשת זה לא כדי לקדם את העולם אלא לצרכיי הפרטיים האגואיסטיים אבל זה לא היה הדיון,
אלא הוא היה על הצידוק המוסרי לעשות זאת, ואני טוען שיש לכך צידוק מוסרי.
אכן תהיה אנרכיה אם נאפשר לכל אזרח למלא חוק אחד ולהתעלם מאחר,
אבל מהצד השני "אין גוזרים גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה", וכשכל כך הרבה אנשים מורידים זה אומר דרשני.
הציבור (בהכללה) תומך באכיפה של חוקי המס כי הוא יודע שהוא ייפגע מאנרכיה בתחום זה.
ללמדך שגם כשכיסו נפגע, הציבור יודע להבחין בדבר שמשרת אותו.
שרות של תוכן עשיר במחיר סביר היה משרת אותנו.
לאנשים רבים הזמן בבית בערב עם המשפחה יקר להם, והיו מוותרים בשמחה על התעסקות עם הורדות אם היה שרות כזה.
בעניין שרותי התוכן הקיימים היום:
נכון, יש היום שרותי תוכן במחירים הוגנים, אבל כל אחד מהם מאוד חלקי מאוד בתכנים שלו ורחוק מאוד מהעושר הקיים ברשת.
באותו אופן, אם אני מחובר להוט, אני מפסיד חצי מהסדרות הפופולריות כי הן משודרות ביס.
גם זה גורם המניע אנשים להמשיך להוריד מהרשת,
ולכן נראה לי שבסופו של דבר בגלל הרשת, המודל העסקי יהיה שלאף חברת תקשורת לא תהיה בלעדיות על תכנים מחו"ל,
וההבדלים בין החברות יהיה קטנים, רק בתוכן שהן מייצרות בעצמן, ואפילו בתוכן זה אולי ההבדל יהיה רק במועד השידור.
אלא הוא היה על הצידוק המוסרי לעשות זאת, ואני טוען שיש לכך צידוק מוסרי.
אכן תהיה אנרכיה אם נאפשר לכל אזרח למלא חוק אחד ולהתעלם מאחר,
אבל מהצד השני "אין גוזרים גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה", וכשכל כך הרבה אנשים מורידים זה אומר דרשני.
הציבור (בהכללה) תומך באכיפה של חוקי המס כי הוא יודע שהוא ייפגע מאנרכיה בתחום זה.
ללמדך שגם כשכיסו נפגע, הציבור יודע להבחין בדבר שמשרת אותו.
שרות של תוכן עשיר במחיר סביר היה משרת אותנו.
לאנשים רבים הזמן בבית בערב עם המשפחה יקר להם, והיו מוותרים בשמחה על התעסקות עם הורדות אם היה שרות כזה.
בעניין שרותי התוכן הקיימים היום:
נכון, יש היום שרותי תוכן במחירים הוגנים, אבל כל אחד מהם מאוד חלקי מאוד בתכנים שלו ורחוק מאוד מהעושר הקיים ברשת.
באותו אופן, אם אני מחובר להוט, אני מפסיד חצי מהסדרות הפופולריות כי הן משודרות ביס.
גם זה גורם המניע אנשים להמשיך להוריד מהרשת,
ולכן נראה לי שבסופו של דבר בגלל הרשת, המודל העסקי יהיה שלאף חברת תקשורת לא תהיה בלעדיות על תכנים מחו"ל,
וההבדלים בין החברות יהיה קטנים, רק בתוכן שהן מייצרות בעצמן, ואפילו בתוכן זה אולי ההבדל יהיה רק במועד השידור.
@Gico
כנראה שלא נגיע להסכמה, אם אתה חושב שיש לזה צידוק מוסרי - אדרבא. אותי לא שכנעת ואני עדיין חושב שאין קשר לצידוקים מוסריים. הורדה / גניבת תוכן פופלארית בגלל שזה קל, זמין ולא גורר עונש. בדיוק כמו לשלם לאינסטרלטור בשחור.
הנה סיפור אישי: בקיץ האחרון חפרתי בריכה בחצר. הקבלן שהגיע עם הבובקט והמחפרון היה בשוק כשאמרתי לו שאני לא רוצה לשלם שום דבר בשחור. הוא מראש נתן לי הצעת מחיר שבה "X" מהסכום עם חשבונית והשאר בשחור.
הצוות שהתקין את הבריכה הגיע עם צינור כיבוי אש, וכדי למלא אותה במהירות למעשה מנתקים את הבית מהמים ומושכים הכל לבריכה. גם הם, באופן טבעי, חשבו להתחבר עם הצינור שלהם *לפני* שעון המים ועל ידי כך לעקוף את המדידה, כי "ככה כולם עושים" ולא בגלל שום סיבה אידאלוגית.
בנוגע לשירותי תוכן - אני חושב הפוך ממך: לא יהיה ספק תוכן שיציע את כל התוכן. להיפך, יהיו שירותים שונים, והבידול ביניהם יהיה בעיקר תוכן. אתה תוכל לבחור אם אתה רוצה להיות מנוי להולו בלבד, או להוסיף גם את נטפליקס. אולי גם אורנג' TV? או שמא אתה בכלל רוצה ספק שירותי תוכן ממזרח רוסיה. כל אחד יבנה לעצמו את סל השידורים / תוכן שמתאים לו.
·
כנראה שלא נגיע להסכמה, אם אתה חושב שיש לזה צידוק מוסרי - אדרבא. אותי לא שכנעת ואני עדיין חושב שאין קשר לצידוקים מוסריים. הורדה / גניבת תוכן פופלארית בגלל שזה קל, זמין ולא גורר עונש. בדיוק כמו לשלם לאינסטרלטור בשחור.
הנה סיפור אישי: בקיץ האחרון חפרתי בריכה בחצר. הקבלן שהגיע עם הבובקט והמחפרון היה בשוק כשאמרתי לו שאני לא רוצה לשלם שום דבר בשחור. הוא מראש נתן לי הצעת מחיר שבה "X" מהסכום עם חשבונית והשאר בשחור.
הצוות שהתקין את הבריכה הגיע עם צינור כיבוי אש, וכדי למלא אותה במהירות למעשה מנתקים את הבית מהמים ומושכים הכל לבריכה. גם הם, באופן טבעי, חשבו להתחבר עם הצינור שלהם *לפני* שעון המים ועל ידי כך לעקוף את המדידה, כי "ככה כולם עושים" ולא בגלל שום סיבה אידאלוגית.
בנוגע לשירותי תוכן - אני חושב הפוך ממך: לא יהיה ספק תוכן שיציע את כל התוכן. להיפך, יהיו שירותים שונים, והבידול ביניהם יהיה בעיקר תוכן. אתה תוכל לבחור אם אתה רוצה להיות מנוי להולו בלבד, או להוסיף גם את נטפליקס. אולי גם אורנג' TV? או שמא אתה בכלל רוצה ספק שירותי תוכן ממזרח רוסיה. כל אחד יבנה לעצמו את סל השידורים / תוכן שמתאים לו.
·
You are never fully dressed without a smile
Shed
קראתי די בעיון את כל מה שנאמר פה.
לפי מה שהבנתי אתה מצטייר כאחד שלא גונב בין אם זה קל או קשה וגם אם יכולים לתפוס אותך או לא.
סתם לדעת, אבל אתה מצהיר על הפלאפון שלך או על הלפטופ שלך כשאתה יוצא לחו"ל, קנית אותם בארץ או בחו"ל, שילמת עליהם מס כחוק?
אגב, להשקפתי כולם פה "קצת" צודקים וכל אחד שיעשה מה שבא לו.
לפי מה שהבנתי אתה מצטייר כאחד שלא גונב בין אם זה קל או קשה וגם אם יכולים לתפוס אותך או לא.
סתם לדעת, אבל אתה מצהיר על הפלאפון שלך או על הלפטופ שלך כשאתה יוצא לחו"ל, קנית אותם בארץ או בחו"ל, שילמת עליהם מס כחוק?
אגב, להשקפתי כולם פה "קצת" צודקים וכל אחד שיעשה מה שבא לו.
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
הנקודה היא שענף שרוצה להישאר רלוונטי וריווחי חייב להתקדם עם הטכנולוגיה, אחרת הוא יפסיד (ראה ערך חנויות הדיסקים, חנויות הוידאו).
טוב או לא טוב מוסרי או לא זה לא רלוונטי
טוב או לא טוב מוסרי או לא זה לא רלוונטי
·dudip כתב:Shed
סתם לדעת, אבל אתה מצהיר על הפלאפון שלך או על הלפטופ שלך כשאתה יוצא לחו"ל, קנית אותם בארץ או בחו"ל, שילמת עליהם מס כחוק?...
אני לא מצהיר על הלפטופ ועל הטלפון האישי שלי ביציאה לחו"ל כי אין צורך. כאשר רכשתי מחשב נייד בחו"ל הצהרתי עליו בכניסה לארץ ושילמתי עליו מע"מ. אותו כנ"ל כאשר הבאתי רסיבר מארה"ב (שילמתי מס + מע"מ). למעשה, כאשר אני רוכש מוצר ביותר מ-200 דולר, אני עובר במסלול האדום. הנקודה המצחיקה היא שברוב המקרים (קרי יותר מחצי מהמקרים) המוכסים אמרו לי "עזוב אותך עכשיו, יאללה לך". עוד לא החלטתי אם זה בגלל שהם עצלנים ולא בא להם לעבוד או בגלל שהם בשוק מהעובדה שמישהו אשכרה הגיע למסלול האדום ביוזמתו.
You are never fully dressed without a smile