·clip99 כתב:נכון לעכשיו (לפי זאפ בכל אופן) מדובר בשילוב הכי זול של 65"+4K . במחיר 3600 שקל באמת אין מה לחשוב פעמיים , אחריות שנה כמו המותגים המובילים , למה לקטול ? למה לשלם פי 4 על אותו דבר? ההבדלים בפלט הסופי של המוצר הזה בהשוואה לטלוויזיות "נחשבות" קטנים בסדרי גודל כאלה , שהבחירה הכמעט-אוטומטית במובילות העדר מבוססת בעיקר על מניעים אמוציונאליים ובהכרח לא רציונאליים.
תאמרו אולי שאני לא יודע על מה אני מדבר? מתי יצא לכם בפעם האחרונה או בכלל להשתמש בכל הפיצ'רים הקיימים במכשירי האלקטרוניקה הבידורית השונים בסלון שלכם? האם אתם מכירים בכלל את כל צירופי ההגדרות האפשריים בהם , את האינטראקציה ביניהם וההשלכות שלהם על התוצאה הסופית? האם אתם מודעים לעובדה שברוב המקרים האפקטיביות של כל מיני טכנולוגיות המוטמעות במוצרים האלה לוקה בחסר, בלשון המעטה? האם אתם מודעים לעובדה שהמצב האידיאלי מכתיב התעסקות ראשונית חד פעמית עם ההגדרות , ואז למעט הדלקה-כיבוי-ווליום אין מה לחטט שם , והתעסקות מתמדת במטרה "לשפר" מעידה בעצם על חוסר שביעות רצון כרוני מחוויית השימוש? לי באופן אישי היו 2 רסיברים שהיו הטופ בזמנו , ומעולם לא יצא לי להשתמש בעשירית אפילו ממה שהיה להם להציע .
נתתם דעתכם שבמבחן "עיוור" בו מסתירים את המסגרת ושמים דגם לצד דגם , לאחר כיול , רובכם לא תבחינו בהבדל בין מדבקה למותג? או שההבדל יהיה מזערי מכדי להצדיק את הקפיצה במחיר? או שבכלל תעדיפו את המדבקה? מדבקות כמו הניאון הנידונה פה , חייבות להיות ממש, אבל ממש גרועות , בכדי שהמותג יקבל עדיפות גורפת וחד משמעית במבחן כזה. נראה לכם שזה המצב? מישהו מכם פעם ראה את הניאון? אולי תופתעו? נכון, אולי גם לא, אבל שוללים רק לאחר שרואים .
האם נתתם דעתכם לעובדה שגם דגמים יקרים סובלים במידה כזו או אחרת מחסרונות בתמונה כמו אחידות לקויה , עננות , מריחה, זמני תגובה , צבע לא מדויק , זוויות צפייה , קונטרסט בעייתי , צריבה - ממש כמו בדגמים הזולים ? ולעובדה שמשנה לשנה יש מגמה כללית של שיפור מתמיד בתחומים האלה , שזולגים גם לדגמים הזולים , מה שבעצם שומט את הקרקע תחת הצידוק לבחירה במותגים היקרים באופן מסורתי , ועל אחת כמה וכמה בהינתן פערי המחיר העצומים?
אז מה היה לנו . טכנולוגיה "מתפתחת" שלא הגיעה לכלל הבשלה , הבדלים קטנים מכדי להצדיק הוצאת סכומים של 5 ספרות כאשר בכלל לאחר כיול וצפייה "עיוורת" אפשר לקבוע די בוודאות בכלל שגם לא יבחינו בהם , יחס עלות-תועלת הנוטה במובהק לטובת דגם המדבקה , ערימה של טכנולוגיות , BUZZWORDS , תפריטים והגדרות שלא תמיד ברור (לרוב האנשים, לא לכם ה"מבינים") מה הם עושים ואם בכלל (וזה כן ל"מבינים") הם תורמים במשהו , כאשר בשורה התחתונה הרוב בסוף במילא יושב ב-8 בערב לצפות באיכות המופלאה של השידור הציבורי/מסחרי בארץ והעוד יותר מופלאה של התכנים שדוחפים שם , ואם כבר יש משהו בUHD אז זה איזה סידרה או סרט חדשים בביטרייט נמוך ומקרטע באינטרנט , או שמדובר באיזה שיעמומון שמנסה לפצות על עלילה חלשה/לא מעניינת בעזרת מנת יתר של אפקטים , כמו רוב התוצרת ההוליוודית בת זמננו , ובכלל , עד שתהיה זמינות מסיבית של תכנים בפורמט הזה , ייצאו דגמים וטכנולוגיות שיהפכו את כל הLG של היום למיניהן - למיושנות.
אז מה הפלא שיש כאלה שמעדיפים את המדבקות? הם יודעים שלא כדאי להם לפוצץ 15000 שקל למול השיקולים לעיל . בשורה התחתונה , בעצם לאף אחד לא כדאי . הגידו כן לניאון , או שלפחות תנו להם לומר כך....
אחרי שנה תתכונן לזרוק את במסך הזה לפח הזבל כי שירות לא תקבל.
התמונה היא קטסטרופה בכל קנה מידה
אין כסף לקנות מסך נורמלי? אז חוסכים או מחלקים ל 36 תשלומים
גם אותי לא מעניינים כל הפיצ'רים למיניהם ומה שחשוב לי זה קבלת איכויות תמונה טובה נטו
איך אתה בכלל מציע השוואה במבחן עיוור של מסך הבית שימוש הזה למסך מותגי גם מדרג הביניים?