[אוחד] ביצעתי סריקה לעידן פלוס ופתאום מופיע לי ערוץ 1 HD
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
מה שאתה מתאר לגבי המגנום הוא צפוי ונכון לכל הממירים הלא סופר-יקרים -
אחד הרכיבים הכי מרכזיים בממיר הוא הטיונר, זה מה שמתכוונן לתדר מסויים וקולט מה שמשודר בו. ברמה הפיסית (זאת הרמה של הטיונר) זה זרם של ביטים. ברמה הלוגית הזרם הזה למעשה כולל ריבוב של כמה ערוצים ביחד (לכן קוראים לזה מולטיפלקס), שהם מופרדים ע"י התוכנה בממיר. ממיר טיפה מתקדם (כמו המגנום) יכול לנצל את העובדה שהטיונר קולט את כל המולטיפלקס כדי לתת לך את האפשרות לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר או להקליט שני ערוצים בו"ז - אבל רק אם שניהם באותו מולטיפלקס.
ברגע שמדובר בשני ערוצים על שני מולטיפלקסים שונים זה כבר לא יעבוד, זה שני אפיקים ושני תדרים שונים כאשר הטיונר מכוון תמיד לתדר אחד וקולט רק מה שמשודר בו. ממיר שתומך בהקלטת שני ערוצים (או צפיה והקלטה של שני ערוצים) שנמצאים בתדרים שונים חייב (פיסית) לכלול שני טיונרים. זה עניין יותר יקר ולכן לא תמצא ממירים כאלה ב-100₪.
אחד הרכיבים הכי מרכזיים בממיר הוא הטיונר, זה מה שמתכוונן לתדר מסויים וקולט מה שמשודר בו. ברמה הפיסית (זאת הרמה של הטיונר) זה זרם של ביטים. ברמה הלוגית הזרם הזה למעשה כולל ריבוב של כמה ערוצים ביחד (לכן קוראים לזה מולטיפלקס), שהם מופרדים ע"י התוכנה בממיר. ממיר טיפה מתקדם (כמו המגנום) יכול לנצל את העובדה שהטיונר קולט את כל המולטיפלקס כדי לתת לך את האפשרות לצפות בערוץ אחד ולהקליט אחר או להקליט שני ערוצים בו"ז - אבל רק אם שניהם באותו מולטיפלקס.
ברגע שמדובר בשני ערוצים על שני מולטיפלקסים שונים זה כבר לא יעבוד, זה שני אפיקים ושני תדרים שונים כאשר הטיונר מכוון תמיד לתדר אחד וקולט רק מה שמשודר בו. ממיר שתומך בהקלטת שני ערוצים (או צפיה והקלטה של שני ערוצים) שנמצאים בתדרים שונים חייב (פיסית) לכלול שני טיונרים. זה עניין יותר יקר ולכן לא תמצא ממירים כאלה ב-100₪.
שידורי ניסיון DVB T2 באזור המרכז
שלום לכולם
ביצעתי סריקה היום ומצאתי על תדר 530 שידורי ניסיון
ערוץ 1 בHD וערוץ 2 ו 10 .
נקלט ע"י ממיר מובנה של LG TV,
ברשותי ממיר DVB T2 נוסף אבל ניקלטים רק ערוצי הרדיו
יש למישהו מושג למה זה קורה?
2 הממירים מחוברים לאותה האנטנה חיצונית.
אני נמצא בראשון לציון מערב.
אני נמצא בראשון לציון מערב.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מאשר. יש שידורי נסיון באזור המרכז באפיק 28 (530MHz), קליטה באיכות 100%. אני לא ראיתי אף ערוץ רדיו ב-MUX החדש אז לא ברור לי מה אתה קולט בממיר השני שלך.
לגבי למה ממיר אחד קולט והשני לא, יש לי ניחוש אחד: נראה ששידורי הנסיון לא כוללים SDT, שזו הטבלה של שמות הערוצים (וכעיקרון זה לא משהו שאמור לקרות). רוב הממירים המודרניים יודעים להתמודד עם זה ופשוט ממציאים לערוצים שמות בעצמם (במקרה שלי הם קיבלו את השמות האינדיקטיביים Service1, _Service2_ וכו') אבל כנראה שבשביל ממירים מסויימים זאת שגיאה והם לא מסוגלים להינעל על השידור.
לגבי למה ממיר אחד קולט והשני לא, יש לי ניחוש אחד: נראה ששידורי הנסיון לא כוללים SDT, שזו הטבלה של שמות הערוצים (וכעיקרון זה לא משהו שאמור לקרות). רוב הממירים המודרניים יודעים להתמודד עם זה ופשוט ממציאים לערוצים שמות בעצמם (במקרה שלי הם קיבלו את השמות האינדיקטיביים Service1, _Service2_ וכו') אבל כנראה שבשביל ממירים מסויימים זאת שגיאה והם לא מסוגלים להינעל על השידור.
אזור ראשון לציון קיבל משדר חדש ככל הנראה, אני מצליח לקלוט בתדר הישן 514 ב100 אחוז רציף במקומות שהיו בהם בעיות קליטה. הייתי מעריך שמשדרים ממיקום אחר או היתה הוספה של משדר, כרגע כיוון האנטנה למיקום אחר נותן לי קליטה רציפה.
Re: שידורי ניסיון DVB T2 באזור המרכז
האם עדיין בשעות האלו אתה קולט את שידורי הניסיון בראשון לציון ?yosbd כתב:שלום לכולם
אני נמצא בראשון לציון מערב....
ואם כן לאן האנטנה מכוונת בערך
תודה
·
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

שידור כרגע באזור המרכז בתדר 562 (אפיק 32).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

מי ישלם את החשבוןeli84 כתב:ניסו עשרות פעמים וזה עובד כנראה. מה מתלבטים שם כל כך?...
לא תהיה הרחבה של ערוצים חדשים של עידן פלוס מכיוון שאין תקציב מדינה בגלל הבחירות
וההזרמה של האוצר לרשות השנייה היתה אמורה להיות בתקציב 2015 להוספת 5 ערוצים חדשים
אז אפשר לשכוח עד סוף שנה הבאה לפחות מהוספת ערוצים
אם אתם זוכרים לפני המונדיאל הרשות פירסמה שהגיעה לסיכום עם ערוץ 1 HD ועם 24 ועם ערוץ 9 והערוצים יעלו לפני אפריל
ואז באה ההודעה של שר התקשורת על ביטול ערוץ 1 ואז לא אישרו להם תקציב ואז הכל נעצר
גם כעת הערוצים היו אמורים לעלות החודש הזה לעידן ואז בחירות שוב הכל נעצר
פשוט עצוב שעובדים על הציבור עם כל מיני הבטחות שלא ייקויימו(n)
וההזרמה של האוצר לרשות השנייה היתה אמורה להיות בתקציב 2015 להוספת 5 ערוצים חדשים
אז אפשר לשכוח עד סוף שנה הבאה לפחות מהוספת ערוצים
אם אתם זוכרים לפני המונדיאל הרשות פירסמה שהגיעה לסיכום עם ערוץ 1 HD ועם 24 ועם ערוץ 9 והערוצים יעלו לפני אפריל
ואז באה ההודעה של שר התקשורת על ביטול ערוץ 1 ואז לא אישרו להם תקציב ואז הכל נעצר
גם כעת הערוצים היו אמורים לעלות החודש הזה לעידן ואז בחירות שוב הכל נעצר
פשוט עצוב שעובדים על הציבור עם כל מיני הבטחות שלא ייקויימו(n)
נערך לאחרונה על ידי yaronnn ב 03/12/2014 19:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
- NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 360
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
אצלי נקלטים ערוץ 27 , 28, 32, 33
100% קליטה ו100% איכות
בכולם עולים רק ערוצי הרדיו.
אני נמצא בת'א.
100% קליטה ו100% איכות
בכולם עולים רק ערוצי הרדיו.
אני נמצא בת'א.
- ArielAberjil
- חבר ותיק

- תגובות: 2011
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
יפה שאתם רושמים תדרים ואפיקים,השאלה מה נקלט באותם אפיקים-אילו ערוצים?
כלומר אתם כותבים ערוץ 9 שזה הערוץ הרוסי,ערוץ1HD אבל מנגד ערוץ 4,5,20,27,28,32,33..
כלומר אתם כותבים ערוץ 9 שזה הערוץ הרוסי,ערוץ1HD אבל מנגד ערוץ 4,5,20,27,28,32,33..
- NatanBarri
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 360
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 33 פעמים
ערוץ 27 ,28 ,33, 32 ,26, 29 וכ'ו הם ערוצי RF
כלומר ערוץ תדר שהוא ערוץ אמיתי,
על הערוץ האמיתי מעלים מספר תחנות mux (ערוץ 2,10,9 וכ'ו)
לשמות התחנות האלה אין שום קשר לתדר האמיתי
והם מוגדרים כערוצים וירטואלים.
כלומר ערוץ תדר שהוא ערוץ אמיתי,
על הערוץ האמיתי מעלים מספר תחנות mux (ערוץ 2,10,9 וכ'ו)
לשמות התחנות האלה אין שום קשר לתדר האמיתי
והם מוגדרים כערוצים וירטואלים.