usenet

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 584

שליחה

דורון,
אתה משתף במקביל ?
כי אתה 'מגביל' את ה-ul למהירות שהקו שלך לא ממש יכול לספק (או בדיוק בלי שום ספיירים לכלום).
תרשום פה את כל מה שכתוב בדף ההגדרות כמו כמות connections וכל מה שיש שם.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3149

שליחה

אני משתף בד"כ את מה שאני מוריד (עד שאני רואה ומוחק) <-- כך אין לי 3000 סרטים :-)
להלן SCREENSHOT:
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

טוב, קודם כל אם באמת יש לך high-id אז עברנו את המכשול הראשון.
אני ממליץ שתוריד את netlimiter ותגביל את emule בעזרתו למשהו נמוך שלא יחנוק לך את הקו, נניח 5k.
מאוד יכול להיות שפה הבעיה שלך (נשמע מאוד סביר).
חוץ מזה תוריד את ה-max connections שלך למספר נמוך יותר, נסה 300 לצורך הניסוי (אחר-כך תוכל להעלות חזרה אם זאת לא הבעיה).

חוץ מזה אני מקווה שאתה מודע לכך שלוקח לא מעט זמן כדי לצבור מהירות גבוהה. זה יכול לקחת חצי שעה, שעה עד שהוא יגיע למהירות גבוהה (תלוי ב-source-ים שיש). צריך להשאיר אותו שירוץ (אתה נכנס ל-queue של אנשים ולוקח זמן עד שאתה מגיע לראש התור של ה-source-ים השונים).

ב-"המון מקורות", לכמה אתה מתכוון ? מאות ?

אתה יכול לנסות להוריד גם את הערך של "max new connections per 5 sec" בתפריט ה-extended settings (נניח ל-20).

בכל מקרה ההימור שלי הוא שה-netlimiter יפתור לך את הבעיה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

doron-amedey, רק כדי לחדד את הנקודה של NMP, החמור עובד בשיטה של תורות, כלומר אתה נכנס לתור להורדה וכשאתה מגיע למספר אחד אתה מתחי להוריד וכשאתה מגיע אצל עוד מישהו למספר 1 גם ממנו אתה מתחיל.
אם אתה סוגר את החמור, איבדת את כל המיקום שלך בתורות ואתה מתחיל שוב.

הרעיון בחמור הוא לא לסגור אותו אף פעם....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אכן הוא לא נסגר אצלי אף פעם (למעט RESTARTS של WIN) אבל הוא רץ שבועות שלמים.
אנסה את ה-NETLIMITER (למרות שאני בגישה שכל התקנה "דופקת" את WIN, בכך שהיא מאטה אותו...)
אדווח לכם בסופ"ש אם זה עוזר.

בקשר למקורות יש סרטים שיש להם מעל 500 מקורות ואני מחכה יומיים+ ויש לי קצב של 2K...
אשנה את החיבורים וזמנים היום ואראה אם זה עוזר.
תודה לכם על העזרה :wink:

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דורון,
אתה צודק שכל התקנה 'דופקת' אבל לא צריך להגזים ולא להתקין כלום.
זה רק אומר שצריך לברור את הדברים שאתה מתקין ולא סתם להתקין תוכנות שטותיות כאילו אין מחר :wink:
כפי שאתה יכול להבין מאיתנו זאת תוכנה רצינית ופופולרית שיכולה מאוד לעזור לך כך שאין סיבה לא להתקין אותה.

doron_amedey
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

תודה NMP.

אני מצאתי את האתר שלה, ואני הוריד גרסאת נסיון ואבדוק אם היא עוזרת אפרוץ אותה :lol:
(אקנה אותה, זה היה בצחוק).

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אה, אולי עכשיו זה ככה, אני הורדתי את זה כשהם עוד עשו גרסת אלפא/בטא 0.6 או משהו כזה.
זה בעיקרון shareware ופיזית לא צריך שום פריצה ושום כלום. אולי חוקית אתה אמור לשלם להם אחרי 28 יום, אני פשוט לא זוכר מה היה פעם.
שים לב ש-1.3 זאת הגרסא האחרונה שבדוקה ואני חושב שזה מה שיש לי.
גרסא 2 זה בכלל בטא לניסיון. אין צורך להתקין את זה.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015

שליחה

NMP כתב:טוב, קודם כל אם באמת יש לך high-id אז עברנו את המכשול הראשון.
אני ממליץ שתוריד את netlimiter ותגביל את emule בעזרתו למשהו נמוך שלא יחנוק לך את הקו, נניח 5k.
.
...
5K זה הרבה, אני מאפשר 1K גם לאידונקי וגם לביטורנט והכל רץ ביחד מצוין.
דודי.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דודי,
קודם כל השאלה מגיעה מהכיוון השני: "כמה גבוה אפשר להיות ועדיין לתפקד בצורה טובה" ולא "כמה אפשר לחנוק את השיתוף".
בקו שנותן נאמר 12k להעלאה, 5 זה כיוון סביר.

ברמה שאתה הגדרת אפשר להגיד שלמעשה סגרת את הברז לגמרי, 1k לא שווה כלום לאף משתמש ומבחינת הרשתות האלה אתה לא ממש משתף (3 מבחינתי זה גבול תחתון להגדרה שעדיין תתן משהו, תנסה פעם להסתכל מה קורה להורדות ממך כשאתה מגדיר 1k. יהיו מלא נסיונות וויתורים של מלא משתמשים כשאף-אחד לא ממש ישאר עליך בהנחה שיש מספיק מקורות אחרים, זה גם סתם מעמיס).

מעבר לעובדה שזה נוגד לגמרי את כל הרעיון של רשתות p2p יש לרשתות האלה בדרך-כלל גם אלמנטים שמנסים לוודא שאנשים עובדים בתפיסה הזאת. זה אומר מערכת קרדיטים, עדיפויות בתורים ובמקרה של bittorent מרבית ה-tracker-ים הם כאלה שאתה נרשם אליהם ומועף לעזאזל תוך שעות ספורות מהרגע שתרד מיחס שיתוף שנקבע שנע בין יחס של 1:1 (שלאנשים כמונו עם adsl אין מה לחפש שם) ליחס של 0.3 או משהו דומה (יש כמובן גם פושטים שלא אכפת להם אבל ככה הם גם נראים).

בגלל הדברים האלה אני מאוד משתדל לשתף כמה שאני רק יכול עם הקו המצ'וקמק שלי (הייתה לי תקופה טובה וארוכה בה הייתי עם העלאה של מעל 30k אבל לצערי זה נגמר), ולכן אני מחפש את הגבול העליון שלא פוגע בעבודה.
אם מדובר רק ב-bittorent אז 6-7 כבר מתחיל להפריע לגלישה ומיילים.
ברגע שאתה מפעיל את שניהם (חמור ו-bt) על המחשב אז בכלל המצב על הפנים (שוב, בהנחה שאתה גם מנסה לשתף).

אחת מהבעיות זה שה-netlimiter חוסם את התוכנה והמגבלת רשת היא פיזית ולא לגמרי חופפת למספרים ש-netlimiter מגדיר ולכן גם אם מוגדר 5k ואתה מוריד הרבה אתה בכיף יכול לשבת על מעל 10k של פעילות upload.
לכן חשוב במקביל לבדוק עם מוניטור רשת שנותן מספר אמיתי שיוצא מהכרטיס.

ניר

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

תשמע...

שליחה

א. נכון, אני כמעט ולא משתף, יש מספיק משתמשים ואם כל אחד משתף כ-1K זה מספיק.
ב. כל ההנחות שלך לגבי ה'חוכמה' של הרשתות בטלות בשישים... אני כדבריך 'סוגר את הברז' ועדיין מוריד בקצבים של 90-100K.
לא 'מועף לעזאזל' ולא שום דבר, ואני בטוח לא משתף ברמה של 1:1. המקסימום שאני משתף זה מה שאני מוריד באתו רגע, כל קובץ שיורד לגמרי מועבר אחר כבוד לספריה אחרת.
ג. לא בעיה לזהות כמה באמת קצב ה-UPSTREAM בלי לסמוך על המוניטור של NETLIMITER (תן לי קצת כרדיט, אני מבין 'קצת').
דודי.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דודי,
נראה לי שקצת לא הבנת אותי, אין בעיה להוריד דברים בלי לשתף בכלל ואתה יכול גם להגיע לקצבים גבוהים אבל זה תלוי מה אתה מוריד ומאיפה.
המקומות שאני מוריד (bt) זה אתרים שאתה נרשם אליהם והיסטוריית ההורדה/העלאה שלך עומדת לזכותך/חובתך.
במקומות האלה מעיפים אותך אם אתה לא משתף לכן אני משתדל לשתף כמה שאני יכול ואחרי שהקובץ יורד לפעמים אני צריך לחכות (ולהמשיך להעלות) לפני שאני מוריד עוד משהו.

ב-emule כל העסק הזה הרבה פחות מעניין ככל שהקובץ פופולרי כי תמיד יהיה ממי להוריד גם בלי לשתף.
(לגבי ה'חוכמה' של הרשתות, גם אני מתייחס לכך במרכאות, לכן אמרתי "מנסים לוודא")

לגבי הקרדיט, דווקא יש לך אצלי :wink:
זאת הייתה הערה כללית ולא מכוונת אלייך אלא לאנשים שלא יודעים את זה וינסו להתקין netlimiter ויסתמכו על המספרים האלה ולא יבינו מה קורה.

ניר

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

לאילו אתרי

שליחה

BT אתה נרשם?
דודי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

NMP, הפתרון לצורך לשתף הוא פשוט לתרום לאתר כ-5$ לחודש וזהו.
About.me

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

מרטין...

שליחה

הפיתרון לצורך לשתף הוא NETLIMITER... :)
דודי.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

לא מדוייק dudil, באתרים של טוררנט, אתה מקבל ציון.
אם אתה לא מעלה שיתופים לאתר הציון שלך יורד ובסוף נחסם מהאתר.
אתה יכול להירשם שוב עם אימייל שונה כמובן....
About.me

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

תקרא מה כתבתי ל-NMP...

שליחה

אני לא משתף ועדיין מוריד בקצבים מטורפים... גם ב-BT.
חוץ מזה... איך בדיוק הם מנהלים מעקב אחרי? בשביל להוריד קובץ ב-BT אתה פשוט מריץ חיפוש באחד מאתרי ה-BT, בלי להירשם ובלי כלום, מריץ את הקישור שקיבלת וזהו, התוכנה מתחברת ומתחילה להוריד. ה-IP שלי לא קבוע אז אני לא מבין איזה מעקב יש שם.

לכן שאלתי בכנות, לאילו אתרים NMP ואולי גם אתה נרשמים?
דודי.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

דודי,
ציינתי גם קודם שיש הרבה מקורות חופשיים של טורנטים אבל האתרים השווים מחייבים רישום משתמש ואז אתה לא יכול להוריד ללא הזדהות (ע"י cookie). כך יודעים בדיוק כמה העלת וכמה הורדת.

אני גם לא יודע איזה דברים אתה מוריד אבל אני מדבר על dvdr שפה אין מה לדבר בכלל על emule ובביטורנט עדיף לעבוד עם אתרים מרכזיים.
אתר שווה זה אומר שהוא מכיל הפצות איכותיות שיוצאות תוך זמן קצר ושיש לו קהילה איכותית של שיתוף.
עניין הרישום והחיוב לשיתוף גורם לכך שהקצבים מאוד גבוהים ואין שום בעיה לסגור את כל הקו שלך ולהוריד סרט שלם של dvd (אני מדבר על 4 ג'יגה ולא divx או משהו כזה) בכמה שעות.
איזה אתרים בדיוק זה עניין בעייתי כי כל הזמן סוגרים אותם (זה די מצחיק אבל כולם משתמשים בדיוק באותו ממשק משתמש והמראה של כולם זהה לגמרי).
בתקופה האחרונה המרכזי שלי זה filelist.com (עד שיכנסו גם בו)

מרטין, הכסף זאת גם אפשרות למרות שבדרך-כלל זה 25$ ואני לא אוהב את זה גם כי האתרים האלה מתים חדשות לבקרים, וגם כי אני לא אוהב העברות כספים כאלה.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק

filelist.com

שליחה

אתה בטוח שזו הכתובת?
דודי.

NMP
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד