החל ממחר - בזק תשדרג חינם ל־100 מגה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
פלוניום
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308
נתן תודות: 301 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #101 

NetCHEIF כתב:1. אל תשכח שהמחיר של 0 שקל הוא לשנה בלבד.
2. ברוב רובם של המקרים לא ניתן להשתמש במודם ADSL לשירות VDSL.
...

לגבי סעיף 2, 166 אמרו לי (חמישי בלילה) שלאחר ששדרגתי את המהירות ל-100(חמישי בלילה), ועד שאחבר את מודם ה- vdsl שלהם, לא תהיה בעיה להמשיך לגלוש על ה- 15 מגה שיש לי כיום עם המודם הישן שלי(adsl).
רק לאחר החיבור של המודם החדש, המהירות אמורה להתעדכן ולהשתדרג.
בנוסף הנציג גם אמר שאם תהיה בעיה למרות הנאמר למעלה, הם יסדרו אצלם במערכת, שאוכל להמשיך לגלוש על 15 מגה, עד שאפעיל את המודם החדש למהירויות הגבוהות.

ומכאן אני מבין שאפשר להמשיך ולגלוש על 15 ולא לקחת מהם מודם כלל.
הדבר הטוב היחיד שיוצא מזה הוא להמשיך עוד שנה באותו מחיר.
:).

בכל אופן, עוד לא שודרגתי בפועל(אני מניח), כי חמישי בלילה בטח לא עובדים ושיש יום קצר.
אולי יום ראשון אשודרג בפועל ואז ניראה האם יש בעיות או לא.

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #102 

גם אני שוחחתי עכשיו עם 166 והם טוענים שבכל הארונות יש כרטיס VDSL שיודע גם לתת חיבורי ADSL ושגם אם אני אשדרג ל-100 מגה המודם ADSL ימשיך לעבוד, ורק אחרי שאני אחבר לשקע הטלפון מודם VDSL אז יתבצע עדכון אוטומטי של הפרופיל שלי בארון ותוך 3 שעות המהירות תשודרג ל-VDSL (באמצעות קבלן חיצוני שייגש לארון? יכול להיות שהנציגה מלמלה על זה משהו) ואז באמת מודם ADSL לא יוכל להסתנכרן יותר ללא יצירת קשר עם שירות הלקוחות ובקשה לשינמוך.

כלומר מהשיחה הזו עולה לכאורה שאין סכנה לתקלות טכניות או נפילת החיבור לאינטרנט בשדרוג "פיקטיבי" ל-VDSL גם אם כרגע אין לי רצון או יכולת להשיג מודם VDSL.

הסוגיה היחידה שנותרת על הפרק בעצם היא האם יחייבו אותי להחזיר את מודם ה-ADSL שיש לי בהשאלה (ותמורתו אקבל זיכוי בסך 50 ש"ח בבזקסטור) ואם לא אעשה זאת אז יקנסו אותי ב-99 ש"ח? בכל מקרה יש בשוק ראוטרים שכוללים מודם ADSL מובנה החל מ-100 שקל (ושכוללים bridge mode?) ולמעשה אם אתה מנוי לספקיות נטוויז'ן, בזק בינלאומי או סמייל אז אתה יכול "לשכור" נתב שכזה (נטבוקס/סמארטבוקס/פרייבטבוקס) ב-10 ש"ח לחודש שכוללים גם קו טלפון נכנס ומספר כזה או אחר של דקות שיחה.

שאלה אחרת היא ספקולציה עתידית בנוגע למחיר, כלומר קשה להאמין שבעוד שנה בזק תאפשר לכל מחוברי ה-TOP100 להמשיך באותו מחיר גם אם הוא היה באיזור ה-60-70 ש"ח כמוני, הרי אפילו מבצע "100 מגה ב-100 שקל" היה זמני בלבד. ואז זה אומר שאני אצטרך לשנמך מהירות, וכעת נשאלת השאלה האם בתוך לקוח 15 מגה במחיר 60-70 ש"ח יהיה לי יותר קל לשמור על המחיר מאשר לקוח TOP100 שמבקש לשנמך? את זה אף אחד לא יכול לדעת, אבל הרושם שלי מבזק בעבר וגם מהתגובות ב"כמהזה" הוא שיותר קל לחמוק מהעלאות המחירים של חברת בזק אם כל מה שאתה מבקש זה להמשיך בדיוק במבצע הישן שלך ללא כל שינוי. כמובן שהמדיניות הזו יכולה להשתנות. דבר אחד בטוח, גם בעוד שנה IBC לא יהיה רלוונטי.

להבנתי בחודשים האחרונים הלקוחות הקיימים היחידים שהצליחו לקבל מבזק אינטרנט בפחות מ-79 ש"ח לחודש (לא כולל תרגיל הניתוק וחיבור מחדש, שנותן לך מחיר ממוצע של 77 ש"ח לחודש בשקלול דמי ההתקנה) הם לקוחות ששילמו עד לסגירת המבצע החדש פחות מ-79 ש"ח לחודש וגלשו במהירות של עד 15 מגה. כלומר, בזק בשום מצב לא מורידה ללקוח את המחיר, רק מעלה, והיחידים שנותנים להם לשמור על המחיר הנמוך שלהם הם בעלי המהירויות הנמוכות (יחסית).

פלוניום
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #103 

shmelka כתב:
הסוגיה היחידה שנותרת על הפרק בעצם היא האם יחייבו אותי להחזיר את מודם ה-ADSL שיש לי בהשאלה (ותמורתו אקבל זיכוי בסך 50 ש"ח בבזקסטור) ואם לא אעשה זאת אז יקנסו אותי ב-99 ש"ח? בכל מקרה יש בשוק ראוטרים שכוללים מודם ADSL מובנה החל מ-100 שקל (ושכוללים bridge mode?) ולמעשה אם אתה מנוי לספקיות נטוויז'ן, בזק בינלאומי או סמייל אז אתה יכול "לשכור" נתב שכזה (נטבוקס/סמארטבוקס/פרייבטבוקס) ב-10 ש"ח לחודש שכוללים גם קו טלפון נכנס ומספר כזה או אחר של דקות שיחה.
...
למה שיקנסו?
ניראה לי הגיוני(אבל זה רק ההגיון שלי) שאם אין בעיה לתת לי 15 מגה, כאשר אני מעודכן אצלם במערכת על 100, אז בעצם אני עושה לבזק טובה שאני גולש במהירות נמוכה.
הרי אני מבזבז להם פחות אבקת אינטרנט לשניה.
לגבי האפשרות לשכור מאחת הספקיות מודם שכזה, זה כבר די דומה לשכור את זה מבזק(אותו מחיר), אלא אם כן, אתה צריך עוד קו ביתי.
shmelka כתב: שאלה אחרת היא ספקולציה עתידית בנוגע למחיר, כלומר קשה להאמין שבעוד שנה בזק תאפשר לכל מחוברי ה-TOP100 להמשיך באותו מחיר גם אם הוא היה באיזור ה-60-70 ש"ח כמוני, הרי אפילו מבצע "100 מגה ב-100 שקל" היה זמני בלבד. ואז זה אומר שאני אצטרך לשנמך מהירות, וכעת נשאלת השאלה האם בתוך לקוח 15 מגה במחיר 60-70 ש"ח יהיה לי יותר קל לשמור על המחיר מאשר לקוח TOP100 שמבקש לשנמך? את זה אף אחד לא יכול לדעת, אבל הרושם שלי מבזק בעבר וגם מהתגובות ב"כמהזה" הוא שיותר קל לחמוק מהעלאות המחירים של חברת בזק אם כל מה שאתה מבקש זה להמשיך בדיוק במבצע הישן שלך ללא כל שינוי. כמובן שהמדיניות הזו יכולה להשתנות. דבר אחד בטוח, גם בעוד שנה IBC לא יהיה רלוונטי.

להבנתי בחודשים האחרונים הלקוחות הקיימים היחידים שהצליחו לקבל מבזק אינטרנט בפחות מ-79 ש"ח לחודש (לא כולל תרגיל הניתוק וחיבור מחדש, שנותן לך מחיר ממוצע של 77 ש"ח לחודש בשקלול דמי ההתקנה) הם לקוחות ששילמו עד לסגירת המבצע החדש פחות מ-79 ש"ח לחודש וגלשו במהירות של עד 15 מגה. כלומר, בזק בשום מצב לא מורידה ללקוח את המחיר, רק מעלה, והיחידים שנותנים להם לשמור על המחיר הנמוך שלהם הם בעלי המהירויות הנמוכות
...
העניין הוא שאילולא המבצע הזה לא בטוח שהיה אפשר להמשיך באותה מהירות (15 מגה) לעוד שנה, באותו מחיר.
באשכול הנעוץ שבפורום, בו אנשים מספרים על כמה הם משלמים לבזק/הוט ולספקית, ראיתי שהמחירים הם בסביבות 85-89 לחודש, בשדרוג ל-40 מ-15.(נדמה לי שהיו שם שניים שקיבלו את זה, אם איני טועה)
בעזרת המבצע הזה אני ממשיך באותו מחיר שהיה לי כל 10 החודשים האחרונים, למשך שנה נוספת.
בכל אופן, הגיוני(מבחינת בזק, כמובן) שמי שהתחיל במחיר נמוך, הצליח לקבל מחיר נמוך יותר ממי שכבר עכשיו היה על מחיר גבוה יחסית :-).
עוד שנה נדע מה יקרה למחיר כשארצה לשנמך.
עד היום הייתי בצד שמעדכן מעלה.
שנה הבאה, כך נדמה לי, תהיה שנת השנמוך הכללית.
זה לא שבזק פתאום תשדרג את כולם ל150 מגה.
ניראה לי שהם הגיעו לקצה העליון שלהם.

קדימה גולן טלקום! (והשוק הסיטונאי).

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #104 

אל תהיה כ"כ בטוח שתשנמך. המהירות ממכרת ומאוד קשה פסיכולוגית להוריד אותה אחרי שהתרגלת למהירות גבוהה. על זה בדיוק בונים בבזק (להבדיל מהוט ששדרגה את כולם ל-30 מגה שהפכה למהירות המינימלית ולא למהירות הפרימיום שלה ולא מצהירה שהמחיר מוגבל בזמן).

לכן גם אם בבזק היו נותנים לי מודם VDSL בחינם רוב הסיכויים שלא הייתי משדרג את הספק כדי לא לגרום לעצמי סבל מיותר בעוד שנה או לחילופין לבזבוז כספים מיותר גם הוא כשהם יעלו את המחיר.

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3099
שם מלא: דני קלמר
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #105 

דיברתי עם התמיכה כעת אחרי שביום שישי רשמתי את הבן שלי לחבילת ה100 מגה במקום 15 שיש לו כעת,
והבוקר נשלחה אליו הודעת SMS שהשידרוג הושלם.
הסבירו לי שכל עוד הציוד לא הוחלף הגלישה נמשכת במהירות הקודמת, וברגע שיחובר מודם הVDSL
המחשב שלהם יזהה זאת ותוך 3 שעות המהירות תעלה למכסימום האפשרי באזור.
אמרו גם שנותנים החזר של 50 ש"ח על הנתב הישן והחדש בשכירות של 10 ש"ח לחודש ללא התחייבות.

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #106 

הנה פוסט שלקוח מדף הפייסבוק של בזק:

בוקר טוב לעם ישראל.

אני מציע לכולם לבדוק היטב את מצבם לפני שדרוג מהירות גלישה על ידי בזק.. הזהרו בפרסומים של בזק...

שדרגתי מהירות מ15 מגה ל 40 מגה ואני סובל ממאות ניתוקים..
מזה למעלה משבוע משרדי המופעל על ידי שלוש פקידות אינו יכול לתפקד ולספק שירות הולם ללקוחותי..

לבזק יש זמן....

הזהרו רבותי... תבררו היטב שלא יגידו לכם אחרי השדרוג שהתשתית בעצם לא מתאימה... כמו שאמרו לי..

אני כמובן בודק חלופות..

שימו לב - ביום חמישי שעבר שידרגתי וכבר היום העשירי שאיני יכול לעבוד באופן סדיר !!!!

אמשיך לעדכן !!

עד כאן הפוסט.

זה נשמע על פניו שמה שקרה לו זה בדיוק מה שאני חושש, שהוא לא החליף את המודם אבל החליפו לו את הפרופיל בכרטיס בארון התקשורת.

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #107 

אני שידרגתי לפני חודש מ15 ל40 ולא היתה כל בעיה לגלוש עם מודם הADSL עד שהגיע אלי מודם VDSL.
זה לקח מספר ימים ולא היו בעיות.

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #108 

במציאות האם יש ספקיות נוספות מלבד הוט-נט שמוכנות לתת מהירות 100 ב20 ש"ח ?

shmelka
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #109 

דיברתי שוב, הפעם עם שירות הלקוחות של בזק, והם אומרים שכל עוד לא שכרתי מהם ציוד VDSL חדש אז הם משאירים אצלי את מודם ה-ADSL המושאל ולא יבואו אלי בדרישות להחזיר אותו או לשלם קנס.

בנוגע לשדרוג בפועל, לדברי הנציגה מרגע השדרוג דרך האתר, תוך 3 ימי עסקים טכנאי יגיע לארון התקשורת ויחליף בארון את כרטיס ה-ADSL לכרטיס VDSL.

הנציגה התחייבה שגם אחרי שכרטיס ה-ADSL יוחלף בכרטיס VDSL בארון של בזק, עדיין המודם ADSL שלי ימשיך להסתנכרן עם כרטיס ה-VDSL החדש ולספק לי מהירות 15 מגה.

kalda01
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #110 

אנחנו נרשמנו באתר ביום שישי לשדרוג חבילה מ15 ל100, וכבר היום בבוקר השידרוג בוצע בארון.
גם לנו אמרו שלא תהיה בעייה להתחבר עם מודם הADSL הקיים במהירות 15.

פלוניום
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #111 

shmelka כתב:אל תהיה כ"כ בטוח שתשנמך. המהירות ממכרת ומאוד קשה פסיכולוגית להוריד אותה אחרי שהתרגלת למהירות גבוהה. על זה בדיוק בונים בבזק (להבדיל מהוט ששדרגה את כולם ל-30 מגה שהפכה למהירות המינימלית ולא למהירות הפרימיום שלה ולא מצהירה שהמחיר מוגבל בזמן).

לכן גם אם בבזק היו נותנים לי מודם VDSL בחינם רוב הסיכויים שלא הייתי משדרג את הספק כדי לא לגרום לעצמי סבל מיותר בעוד שנה או לחילופין לבזבוז כספים מיותר גם הוא כשהם יעלו את המחיר.
...
אכן, המהירות ממכרת, אבל אם המחיר שאוכל לקבל על מהירות פחותה, יהיה נמוך הרבה יותר ממהירות של 100 מגה, לאחר השנה הזו, אשנמך חזרה.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #112 

כמות האנשים שיכולים להבחין בין 15 מגה ל100 מגה היא פחותה. זה שמוכרים לאנשים לוקשים זה נחמד. מי שלא מתעסק בהורדות של בלוריי, לא זקוק למהירויות כאלה, וקשה מאוד להבחין בזה.
אני מתקשה להאמין שמישהו מקבל איזה ייתרון מול יוטיוב (שזה בוא נגיד הפעולה הכי כבדה שמשתמשים רגילים עושים) במעבר מ-15 ל100.
אולי רק אם יש בבית הרבה אנשים שבאותה שנייה ניגשים לסרטי יוטיוב בHD.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #113 

גם אנשים שצופים בטלויזיה באמצעות אינטרנט ורוצים להוריד בו זמנית דברים גם אמורים להבחין בהבדלים.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1896
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #114 

אכן רק מי ש"מתעסק" בהורדות ושאר דברים באמת כבדים,ישים לה למהירויות.

בגלישה נטו\סרטונים ב YT כמעט ואין הבדל (אולי מינורי).
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #115 

דימה, כמה מהירות כבר תופס צפייה באינטרנט? וכמה אנשים עושים זאת בכלל? מקסימום צופים בתכנים בצפייה ישירה.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5920
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #116 

Itay_Pollak כתב:דימה, כמה מהירות כבר תופס צפייה באינטרנט? וכמה אנשים עושים זאת בכלל? מקסימום צופים בתכנים בצפייה ישירה.
...
הצפיה בערוצי HD יכולה לתפוס עד 12-13Mbps. כמה אנשים עושים זאת אני לא יודע, אבל עושים. פשוט בארץ התחום לא ממש מוסדר, ומי שמשתמש בזה לרוב זה צופי מגזר הרוסי. לי יש כמה חברים שמתמשים בשירותי iptv, ובפועל 15 מס"ש אמורים להספיק לצפיה בטלויזיה בודדת. אם יש יותר צופים בו זמנית, או רוצים להוריד דברים בו זמנית, ולא רוצים לפגוע בצפיה, אז מרחיבים רוחב פס.

nirmitlamed
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 360
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #117 

Itay_Pollak כתב:דימה, כמה מהירות כבר תופס צפייה באינטרנט? וכמה אנשים עושים זאת בכלל? מקסימום צופים בתכנים בצפייה ישירה.
...

מצד אחד אתה צודק, מצד שני צריך להסתכל יותר קדימה. על מנת שיביאו לנו שירותים טובים יותר שדורשים מהירויות גבוהות יותר, התשתית צריכה להיות מפותחת. אם הגישה תהיה 15 מגה הורדה זה מספיק, תצטרך לחכות הרבה זמן שהשירותים החדשים יגיעו אליך רק בגלל שהתשתית לא מוכנה.

אחד הדברים הראשונים שצריך באמת לשפר זה מהירות העלאה. כאן השינוי יתבטא כמעט אצל כולם ואפילו נראה שהשימוש רק יגדל. על מנת להגדיל את מהירות העלאה גם ככה צריך לעבור לטכנולוגיה שמסוגלת להעביר מידע במהירויות גבוהות יותר מ- 100 מגה ביט.

eyalsha
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
שם מלא: eyalsha
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #118 

רציתי לדעת האם ניתן עם קצת שרירים להמנע מלשלם על מודם VDSL

תודה.
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #119 

פלוניום כתב:
...
...

היכן הכשל הלוגי?

ניראה לי שמה שקובע האם קבוצת "רוב רובם" תהיה גדולה מהמיעוט, או קטנה ממנו, הוא גודל קבוצת הרוב.

למשל הדוגמא הבאה:

הרוב הוא 51 אחוזים.
המיעוט הוא 49 אחוזים.
"רוב רובם" אם כן, מוכלת בתוך 51 האחוזים.
ומכיוון שהיא גם גדולה ממחצית הרוב, נניח שהיא בעלת 26 אחוזים.
מכאן יוצא ש-26 אחוזים של "רוב רובם" הם מיעוט לעומת המיעוט שכבר אמרנו שהוא 49 אחוזים.
גם אם "רוב רובם" יהיו 48 אחוזים, זה עדיין קטן מהמיעוט.

:)
...
הכלל המרכזי בלוגיקה אומר - מספיק להביא דוגמת נגד הסותרת משפט כדי להוכיח שאינו נכון.
זה מה שעשיתי.
אתה מנסה בעזרת דוגמא להוכיח שהמשפט נכון - וזו, כאמור טעות.
כדי להוכיח משפט כנכון יש מספר דרכים, למשל על דרך השלילה.
במקרה דנן, קל לראות שהוכחה על דרך השלילה דווקא תסתור את הטענה שלך.

פלוניום
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #120 

ufffnick כתב:
...
...
הכלל המרכזי בלוגיקה אומר - מספיק להביא דוגמת נגד הסותרת משפט כדי להוכיח שאינו נכון.
זה מה שעשיתי.
אתה מנסה בעזרת דוגמא להוכיח שהמשפט נכון - וזו, כאמור טעות. לך
כדי להוכיח משפט כנכון יש מספר דרכים, למשל על דרך השלילה.
במקרה דנן, קל לראות שהוכחה על דרך השלילה דווקא תסתור את הטענה שלך.
...
אני מסכים עם דבריך, רק שאם תקרא את דבריו של נמרוד שוב, תראה שהוא סייג את דבריו ולכן מה שהוא אמר, הוא ללא כשל לוגי.

הוא לא אמר שבכל המקרים "רוב רובם" קטן מהמיעוט, אלא הוסיף שזה אכן כך כאשר: "...הרוב יוצא מעט יותר מחצי ".
וזו בדיוק הדוגמא שנתתי לך :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”