shmelka כתב:
הסוגיה היחידה שנותרת על הפרק בעצם היא האם יחייבו אותי להחזיר את מודם ה-ADSL שיש לי בהשאלה (ותמורתו אקבל זיכוי בסך 50 ש"ח בבזקסטור) ואם לא אעשה זאת אז יקנסו אותי ב-99 ש"ח? בכל מקרה יש בשוק ראוטרים שכוללים מודם ADSL מובנה החל מ-100 שקל (ושכוללים bridge mode?) ולמעשה אם אתה מנוי לספקיות נטוויז'ן, בזק בינלאומי או סמייל אז אתה יכול "לשכור" נתב שכזה (נטבוקס/סמארטבוקס/פרייבטבוקס) ב-10 ש"ח לחודש שכוללים גם קו טלפון נכנס ומספר כזה או אחר של דקות שיחה.
...
למה שיקנסו?
ניראה לי הגיוני(אבל זה רק ההגיון שלי) שאם אין בעיה לתת לי 15 מגה, כאשר אני מעודכן אצלם במערכת על 100, אז בעצם אני עושה לבזק טובה שאני גולש במהירות נמוכה.
הרי אני מבזבז להם פחות אבקת אינטרנט לשניה.
לגבי האפשרות לשכור מאחת הספקיות מודם שכזה, זה כבר די דומה לשכור את זה מבזק(אותו מחיר), אלא אם כן, אתה צריך עוד קו ביתי.
shmelka כתב:
שאלה אחרת היא ספקולציה עתידית בנוגע למחיר, כלומר קשה להאמין שבעוד שנה בזק תאפשר לכל מחוברי ה-TOP100 להמשיך באותו מחיר גם אם הוא היה באיזור ה-60-70 ש"ח כמוני, הרי אפילו מבצע "100 מגה ב-100 שקל" היה זמני בלבד. ואז זה אומר שאני אצטרך לשנמך מהירות, וכעת נשאלת השאלה האם בתוך לקוח 15 מגה במחיר 60-70 ש"ח יהיה לי יותר קל לשמור על המחיר מאשר לקוח TOP100 שמבקש לשנמך? את זה אף אחד לא יכול לדעת, אבל הרושם שלי מבזק בעבר וגם מהתגובות ב"כמהזה" הוא שיותר קל לחמוק מהעלאות המחירים של חברת בזק אם כל מה שאתה מבקש זה להמשיך בדיוק במבצע הישן שלך ללא כל שינוי. כמובן שהמדיניות הזו יכולה להשתנות. דבר אחד בטוח, גם בעוד שנה IBC לא יהיה רלוונטי.
להבנתי בחודשים האחרונים הלקוחות הקיימים היחידים שהצליחו לקבל מבזק אינטרנט בפחות מ-79 ש"ח לחודש (לא כולל תרגיל הניתוק וחיבור מחדש, שנותן לך מחיר ממוצע של 77 ש"ח לחודש בשקלול דמי ההתקנה) הם לקוחות ששילמו עד לסגירת המבצע החדש פחות מ-79 ש"ח לחודש וגלשו במהירות של עד 15 מגה. כלומר, בזק בשום מצב לא מורידה ללקוח את המחיר, רק מעלה, והיחידים שנותנים להם לשמור על המחיר הנמוך שלהם הם בעלי המהירויות הנמוכות
...
העניין הוא שאילולא המבצע הזה לא בטוח שהיה אפשר להמשיך באותה מהירות (15 מגה) לעוד שנה, באותו מחיר.
באשכול הנעוץ שבפורום, בו אנשים מספרים על כמה הם משלמים לבזק/הוט ולספקית, ראיתי שהמחירים הם בסביבות 85-89 לחודש, בשדרוג ל-40 מ-15.(נדמה לי שהיו שם שניים שקיבלו את זה, אם איני טועה)
בעזרת המבצע הזה אני ממשיך באותו מחיר שהיה לי כל 10 החודשים האחרונים, למשך שנה נוספת.
בכל אופן, הגיוני(מבחינת בזק, כמובן) שמי שהתחיל במחיר נמוך, הצליח לקבל מחיר נמוך יותר ממי שכבר עכשיו היה על מחיר גבוה יחסית

.
עוד שנה נדע מה יקרה למחיר כשארצה לשנמך.
עד היום הייתי בצד שמעדכן מעלה.
שנה הבאה, כך נדמה לי, תהיה שנת השנמוך הכללית.
זה לא שבזק פתאום תשדרג את כולם ל150 מגה.
ניראה לי שהם הגיעו לקצה העליון שלהם.
קדימה גולן טלקום! (והשוק הסיטונאי).