לפיד מתכוון להעלות את מס הקניה על טלויזיות בגודל "50 ומעלה! עלינו להתנגד!!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7417

שליחה

יש מכונה שמדפיסה כסף שיתחיל להפעיל אותה
Sony 1040
Monitor mass

RamiAd1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308

שליחה

מתי עולה מס הקנייה ?

iceberg2
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19

שליחה

היי,

אני אמור להכנס לדירה חדשה בעוד כחצי שנה ואני מעוניין לדחות את הקניה של טלויזיה עד כמה שניתן (מעל 50 אינץ').
יש פה מישהו שיכול להגיד מתי הצפי/וודאי המס על הטלויזיות יכנס בפועל?

תודה לעונים.

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725

שליחה

iceberg2 כתב:היי,

אני אמור להכנס לדירה חדשה בעוד כחצי שנה ואני מעוניין לדחות את הקניה של טלויזיה עד כמה שניתן (מעל 50 אינץ').
יש פה מישהו שיכול להגיד מתי הצפי/וודאי המס על הטלויזיות יכנס בפועל?

תודה לעונים.
...
מקפיץ ומצטרף לשלאלה,
מתי המס עולה ?
ביוני, או בתחילת השנה האזרחית ?

Miro1989
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 158

שליחה

אף אחד לא יודע זה לא פורסם מתי אם בכלל זה רק כוונות..

RamiAd1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 308

שליחה

מה קורה עם זה ? מישהו יודע ?

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5264
שם מלא: clubnet

שליחה

nir444 כתב:מה קורה עם זה ? מישהו יודע ?
...
אין לזה תוקף כוונתי ממחר או מיום א' .
נאמר שיגבו מס', אבל תאכלס לך תדע עם החנויות יבצעו את זה..
יש מלא מבצעים קראתי בעיתון.
קח דוגמא למשל : 60 אינץ פלזמה של סמסונג דגם E550 הוא כרגע עולה: 9,990
במקום 12,990 ירידה משמעותית.. אל תיתנו למס' הזה להפחיד אתכם..
אם רציתם לרכוש טלויזיה גדולה לכו על זה..!
אף אחד לא יעצור אותנו, אפילו האדון " יאיר לפיד". (Y)

yashik
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4

שליחה

...
הגישה הזאת לגמרה לא נכונה כי היא מעודדת את השלישיה הקדושה ביבי, שטייניץ ועכשיו לפיד להעלות מסים.
הדרך היחידה להילחם בהם זה להקטין צריכה, לנסות להגיע למצב שהעלאת מיסים תוריד הכנסות ממסים.

דרך אגב, אני בטוח שרשתות השיווק יחגגו על העלאת המסים כי הם יוסיפו עוד 5-10%, הרי מי סופר?

shlompis
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725

שליחה

clubnet כתב:
nir444 כתב:מה קורה עם זה ? מישהו יודע ?
...
אין לזה תוקף כוונתי ממחר או מיום א' .
נאמר שיגבו מס', אבל תאכלס לך תדע עם החנויות יבצעו את זה..
יש מלא מבצעים קראתי בעיתון.
קח דוגמא למשל : 60 אינץ פלזמה של סמסונג דגם E550 הוא כרגע עולה: 9,990
במקום 12,990 ירידה משמעותית.. אל תיתנו למס' הזה להפחיד אתכם..
אף אחד לא יעצור אותנו, אפילו האדון " יאיר לפיד". (Y)
...
אם אתה חושב שהחנויות יספגו עלות של 15 אחוז אתה טועה ומתעה.
הן לא מרוויחות כל כך הרבה שהן יכולות לספוק גידול כזה,
ניחה גידול של אחוז במע"מ... אולי...
אבל 15%, גדול עליהם.

clubnet
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5264
שם מלא: clubnet

שליחה

yashik כתב:
...
הגישה הזאת לגמרה לא נכונה כי היא מעודדת את השלישיה הקדושה ביבי, שטייניץ ועכשיו לפיד להעלות מסים.
הדרך היחידה להילחם בהם זה להקטין צריכה, לנסות להגיע למצב שהעלאת מיסים תוריד הכנסות ממסים.

דרך אגב, אני בטוח שרשתות השיווק יחגגו על העלאת המסים כי הם יוסיפו עוד 5-10%, הרי מי סופר?
...
ראית פה בישראל חרם צרכני? אבל חרם חרם. שאף ישראלי לא רוכש
את המוצר הספציפי(טלויזיה) שנעשה עליו חרם. אני בטוח שלא.
ולכן אמרתי שמי שבאמת רוצה טלויזיה ילך לקנות אותה!

freesoul28
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482

שליחה

האוצר הודיע רשמית: המס על טלוויזיות מעל 50 אינץ' יעלה ב-15%
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14370

שליחה

freesoul28 כתב:האוצר הודיע רשמית: המס על טלוויזיות מעל 50 אינץ' יעלה ב-15%
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html
...
בקטנה...הוסיפו לקופת המדינה עוד 50 מיליון ש"ח.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

"מוצר יוקרה".. עאלק...
מנותקים מהשטח זה אנדרסייטמנט

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

לא יפתיע אותי אם ליאיר יש חבר ממש טוב שמייבא מקרנים כי עכשיו זה 15% יותר משתלם...
אני גם לא יודע אם זה כזה מזל שקניתי 55״ לסלון ו51״ לחדר שינה. כי כולנו יודעים שהכל נראה קטן אחרי שבוע... דווקא מי שקנה 42 ויקפוץ ל46 הרוויח. איך אנחנו נשדרג?! גם היום לקפוץ מ55 ל60 זה פער עצום...
לפחות לטלוויזית סמסונג בסלון יהיה אפשר לקנות ערכת שדרוג ולא ברור למה עדין לא מוכרים - זה אביזר למסכי 2012 אז למה מחכים להכרזה של דגמי 2013...

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184

שליחה

הלואי והיה שרשור זועם כל כך על מחירי הדיור שנקבעים על ידי "יאיר" והממשלה. הם משפיעים על כולנו הרבה יותר מהעלאת המיסוי על טלויזיה או בלנדר. משום מה רבים חיים באשליה שמחירי השוק ה"חופשי" מכתיבים את מחירי הדיור כגזירה משמים ורק גובה המס נקבע ע"י הממשלה.

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

למי שמעוניין, היום בשעה 22:00 יאיר יענה לגולשים בוידאו צ'ט בפייסבוק שלו. זאת הזדמנות להעלות את הסוגיה בפוסט שכאן:
https://www.facebook.com/YairLapid/post ... 0990822923

בפוסט הנ"ל, התגובה ה807 (ועוד 7 תגובות משנה שממשיכות את התגובה במקטעים):
https://www.facebook.com/YairLapid/post ... mments=807
היא של מישהו בשם Dudi והוא העלה את כל הבעייתיות שבנושא באופן תמציתי, ענייני והולם - תעשו לתגובות שלו LIKE!
אנחנו צריכים ליצור נוכחות כמותית אבל איכותית בפוסט הזה, כדי שהנושא יעלה לדיון היום בערב, וגם בכלל.

יאיר עושה את הצ'אט בשבת אולי קצת כדי להתריס ולהראות שהוא עושה את זה דווקא בשבת (לא מזמן כבר היה לו ויכוח עם החרדים בכנסת על למה הוא פועל בשבת).
לכן לדעתי צריך לעקוץ אותו ולומר לו שהעלאת המס על טלויזיות היא פעולה שאפשר היה לצפות מש"ס, ולא ממפלגה שמייצגת את מעמד הביניים.
אני בטוח שש"ס+אגודת ישראל מאוד מרוצים מהעלאת המס הזאת!
ואני בטוח שאם הם היו אלה שהיו יוזמים אותה, הייתה קמה צעקה גדולה, והח"כים והתקשורת היו נלחמים רבות נגד זה. אבל בגלל שזה יאיר - זה עובר בשקט מופתי - שום התייחסות, למעט הפעם הראשונה שזה הוזכר בדרך אגב...

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

amiti כתב:הלואי והיה שרשור זועם כל כך על מחירי הדיור שנקבעים על ידי "יאיר" והממשלה. הם משפיעים על כולנו הרבה יותר מהעלאת המיסוי על טלויזיה או בלנדר. משום מה רבים חיים באשליה שמחירי השוק ה"חופשי" מכתיבים את מחירי הדיור כגזירה משמים ורק גובה המס נקבע ע"י הממשלה.
...
אני מסכים איתך שיש דברים יותר חשובים שצריך להתעסק בהם מאשר מחירי המסכים מעל 50 אינטש.
המס הזה הוא קשקוש. מדובר בכמה מאות שקלים תוספת וגם זה לא בטוח. מי שתכנן לרכוש מסך ב 10K לא צריכה להיות לו בעיה להוציא עוד 350 שקלים.
רק תיקון קטן לגבי מחירי הדיור. הממשלה לא קובעת ולא יכולה לקבוע את מחירי הדיור.
את מחירי הדיור קובע ישראל ישראלי שהפך למפלצת חמדנית.
מי שקונה את הדירות הממוצעות ( אני מניח שאנחנו לא מדברים על דירות יוקרה ) זה אותם אנשים ממעמד הביניים שמתלוננים על המחירים וכל עוד יש ביקוש המחירים ישארו גבוהים.
אז אתה שואל מאיפה לעזאזל הכסף ? איך יש כל כך הרבה אנשים שיש להם מליון וחצי שקלים זמינים ?

למשל
http://www.themarker.com/news/1.1953399
פנסיונרים של צה"ל ( ואני לא מדבר על מג"דים ומח"טים )

לאותם אנשים לא תהיה בעיה לרכוש דירה שיניה ושלישית. זה לא משנה כמה קרקעות יפשירו וכמה התחלות בניה יהיו.
תמיד יהיה מישהו שיש לו יותר ממך שיוכל לקנות במקומך.

ולכן הבעיה היא לא בעיה של מחירי דיור אלא של פערי שכר ופערים בתנאי השכר
לצערי שיטת הממשל הקיימת לא יכולה לייצר ממשלה חזקה מספיק שיכולה ורוצה לתקן את הפערים האלה.
כי מי ששולט היום במשק זה המגזר הציבורי שמונה קרוב למליון עובדים עם פנסיות תקציביות ואחד עופר עיני שמחזיק את השאלטר ביד, מגובה בראשת אופוזיציה שלא החליטה מה היא רוצה להיות.
בוא ונראה איזו ממשלה יכולה לקצץ בתקציב הביטחון ובכמות הפנסיונרים החדשים שהצבא מייצר כל שנה, כאשר בכל פעם שמדברים על התקציב "נולד" איזה טיל חדש של איראן\חיזבאללה\שקר כלשהו שמאיים עלינו.
ובכן, איומים תמיד היו ותמיד יהיו. אני לא קונה את המניפולציה הזאת.

איפה הכסף ? ובכן , הוא אצלנו מעמד הביניים רק שהוא מתחלק עקום. ממש עקום.

ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312

שליחה

Lior_M:

המס יגדל כמעט בוודאות, אלא אם יחול מפנה גדול - מה שכרגע לא נראה, לפי ההתנהלות...
והתוספת במחיר יכולה להיות כמה אלפים, לא כמה מאות!

כיום המס הוא 35.7%
0%(מכס) & 15%(מס קניה) & 18%(מע"מ) -> 35.7%

אחרי השינוי (מס הקניה יעלה מ15% ל30%), המס יהיה 53.4%!
0%(מכס) & 30%(מס קניה) & 18%(מע"מ) -> 53.4%

ז"א שהמס יגדל ב17.7%!!!

[ למי שלא יודע:
המע"מ מחושב על המחיר שכולל את מס הקנייה, ולא על המחיר לפני מס - כן, יש כאן כפל מס - מס על מס.
מס קנייה הוא בעצם מכס שנקרא בשם אחר, שנוצר כדי לעקוף הסכמי סחר בינלאומיים שמבטלים מכסים. לכן אין מה לשמוח שהמכס הוא 0% ושלא מעלים גם אותו... ]

מסך שהיום עולה 10,000ש"ח יעלה 1770ש"ח יותר! לא 350ש"ח כמו שחשבת.

ועבור מסך יותר עממי: המינימום לטלויזיה, לדעתי, הוא פלאזמה "50 או "51 FULL HD עם SMART+3D, עידן+ ועברית. המחיר היום הוא 6000ש"ח בערך, ואחרי ההעלאה הוא יהיה 7062ש"ח - שזה 1062ש"ח יותר! (פי 3 מה350ש"ח שחשבת).

והמסך "50 / "51 / "52 הכי זול שקיים בזאפ - עולה 3000ש"ח. ז"א שבמקרה הכי פחות חמור, המינימלי ביותר, המחיר יעלה ל3531ש"ח - ז"א שהעלייה הכי נמוכה של המחיר שיכולה להיות, נכון להיום, היא 531"ח (וזה עדיין יותר מה350ש"ח שחשבת).

זה לא הוגן בכלל, וזה חסר הצדקה לגיטימית!

ומה גם שבגלל שהמס הוא לפי גודל ולא לפי מחיר, זה ייצור אבסורד שבו מי שלמשל קונה טלויזיה "46 משוכללת ויוקרתית, ישלם אחוז מס נמוך יותר ממי שקנה טלויזיה "50 מינימליסטית - שוב פעם העניים ישלמו יותר אחוזי מס מהעשירים!

הנה דוגמה שממחישה את האבסורד:

יש למשל את LG 50PA4500 שהיא "50 שעולה 3000ש"ח. היא אפילו לא FULL HD (לקנות היום מסך שהוא לא FULL HD זה פשע!):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=817986

ולעומתה, יש את SONY KDL-46W905 שהיא רק "46 אבל עולה 15,000ש"ח (ויש בה את כל השיכלולים מהסדרה הגבוהה ביותר של סוני):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=847570

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8143

שליחה

yaron78 כתב:Lior_M:

המס יגדל כמעט בוודאות, אלא אם יחול מפנה גדול - מה שכרגע לא נראה, לפי ההתנהלות...
והתוספת במחיר יכולה להיות כמה אלפים, לא כמה מאות!

כיום המס הוא 35.7%
0%(מכס) & 15%(מס קניה) & 18%(מע"מ) -> 35.7%

אחרי השינוי (מס הקניה יעלה מ15% ל30%), המס יהיה 53.4%!
0%(מכס) & 30%(מס קניה) & 18%(מע"מ) -> 53.4%

ז"א שהמס יגדל ב17.7%!!!

[ למי שלא יודע:
המע"מ מחושב על המחיר שכולל את מס הקנייה, ולא על המחיר לפני מס - כן, יש כאן כפל מס - מס על מס.
מס קנייה הוא בעצם מכס שנקרא בשם אחר, שנוצר כדי לעקוף הסכמי סחר בינלאומיים שמבטלים מכסים. לכן אין מה לשמוח שהמכס הוא 0% ושלא מעלים גם אותו... ]

מסך שהיום עולה 10,000ש"ח יעלה 1770ש"ח יותר! לא 350ש"ח כמו שחשבת.

ועבור מסך יותר עממי: המינימום לטלויזיה, לדעתי, הוא פלאזמה "50 או "51 FULL HD עם SMART+3D, עידן+ ועברית. המחיר היום הוא 6000ש"ח בערך, ואחרי ההעלאה הוא יהיה 7062ש"ח - שזה 1062ש"ח יותר! (פי 3 מה350ש"ח שחשבת).

והמסך "50 / "51 / "52 הכי זול שקיים בזאפ - עולה 3000ש"ח. ז"א שבמקרה הכי פחות חמור, המינימלי ביותר, המחיר יעלה ל3531ש"ח - ז"א שהעלייה הכי נמוכה של המחיר שיכולה להיות, נכון להיום, היא 531"ח (וזה עדיין יותר מה350ש"ח שחשבת).

זה לא הוגן בכלל, וזה חסר הצדקה לגיטימית!

ומה גם שבגלל שהמס הוא לפי גודל ולא לפי מחיר, זה ייצור אבסורד שבו מי שלמשל קונה טלויזיה "46 משוכללת ויוקרתית, ישלם אחוז מס נמוך יותר ממי שקנה טלויזיה "50 מינימליסטית - שוב פעם העניים ישלמו יותר אחוזי מס מהעשירים!

הנה דוגמה שממחישה את האבסורד:

יש למשל את LG 50PA4500 שהיא "50 שעולה 3000ש"ח. היא אפילו לא FULL HD (לקנות היום מסך שהוא לא FULL HD זה פשע!):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=817986

ולעומתה, יש את SONY KDL-46W905 שהיא רק "46 אבל עולה 15,000ש"ח (ויש בה את כל השיכלולים מהסדרה הגבוהה ביותר של סוני):
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=847570
...
אוקי ( לא סגור על זה שהחישוב שלך נכון כי מחיר הבסיס שהצגת כבר כולל מס אבל לא משנה ).
זה לא הוגן אבל לא סוף העולם. קצת פרופורציות.
יש אנשים שאין להם מקום עבודה, יש אנשים שאין להם איפה לגור, יש אנשים שלא יכולים לרכוש השכלה ( כי זה עולה כסף ) ויש כאלה שחולים לא עלינו ( גם שרותי רפואה עולים כסף )
נוריד את הראש וניתן לגל העכור הזה לעבור..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 679

שליחה

זה אמנם מעצבן, וקצר רואי אבל כנראה שפוליטית הרבה יותר קל להעביר מיסים עקיפים לעומת מס ישיר ( מס הכנסה).

עם זאת, יש גם בשורות חיוביות: לחובבי האלכוהול המשובח בכלל והוויסקי האיכותי בפרט, יש סיבה למסיבה, כי החל מהראשון ביולי תהיה הוזלה משמעותית מאוד במחירים.

אני לא נותן לביבי\לפיד קרדיט בשיט על זה, כי כנראה שזה הסכם רב לאומי שכן הצליחו להכריח את ישראל לקיים, אבל עדיין, יש סיבה, גם אם קטנה, לחייך.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”