שטראוס משיקה קפסולות קפה המתאימות למכונות נספרסו

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #101 

oferlaor כתב:עובדתית, יש טעמים בקפסולות שאני לא אוהב, ויש כאלה שאני יותר אוהב. אני מניח שמי שלא אוהב קפסולות בכלל, לא יאהב באופן כללי את נספרסו.

אני לא אוהב אספרסו חזק מדי, ובעוד שחלק מהקפסולות דלוחות בעיני, אני בהחלט לא רוצה להכליל - יש כמה שאני מאוד אוהב ואפילו מעדיף על מה שזמין בבתי קפה לעיתים.

ממה שאני מבין, ניתן לעשות תיקון - כולל מכונה חלופית עד הבית.

גם הקפסולות מגיעות הביתה.

אני חושב שלקוח ממוצע שלהם לא רואה אף פעם את החנויות שלהם...
...
מסכים עם עופר בכל מה שכתב.
השרות של נספרסו הוא מצויין , באים עד הבית/עבודה מתי שצריך ואין לי צורך בחנות זמינה (זה לא חלב או ביצים)
הטעם הוא טוב יחסית למכונות אחרות שטעמתי כמו בYellow שממש לא טעים בעיני.
אכן ההבדלים בין הקפסולות לא גדולים בטעם , אך בכל זאת יש כאלו שאני מעדיף יותר , ואכן חלקן דלוחות .
אין לי ספק שקפה במכונה טובה עם פולים שנטחנים וכל העסק לרוב יצא טעים יותר וכך גם שמתי לב , אבל אישיתי אין לי רצון וכוח להתעסקות הזו.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #102 

moti_r כתב:
bnaya_d כתב:אם הבנתי נכון הטענה היתה לא שהשירות של נספרסו לא טוב, הטענה היתה שלדבר על השירות שלהם זה כמו לדבר על השירות של ענבי טלי- זה פשוט לא צריך להיות רלוונטי.
...
וזו כל התורה על רגל אחת (Y)
...
כשתצטרך מכונה עם גוף חימום ומשאבה בכדי לאכול ענבים, אולי אולי אז יהיה איזשהו היגיון בהשוואה הזו. עד אז, זו השוואה מגוחכת.

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #103 

נראה לי שאפשר לפלח את המגיבים לבעלי אייפון
ולאלה שלא

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #104 

קרמריקה כתב:
moti_r כתב:
bnaya_d כתב:אם הבנתי נכון הטענה היתה לא שהשירות של נספרסו לא טוב, הטענה היתה שלדבר על השירות שלהם זה כמו לדבר על השירות של ענבי טלי- זה פשוט לא צריך להיות רלוונטי.
...
...
כשתצטרך מכונה עם גוף חימום ומשאבה בכדי לאכול ענבים, אולי אולי אז יהיה איזשהו היגיון בהשוואה הזו. עד אז, זו השוואה מגוחכת.
...
כשמדובר על שירות לקפסולות עצמן, ההשוואה עומדת בעינה

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #105 

hosq כתב:
קרמריקה כתב:
moti_r כתב:
...
...
...
...
נכון. אך מאחר והדיון התגלגל לנספרסו VS פתרונות אחרים, אין שום היגיון להתייחס רק לחלק של רכישת הקפסולות ולהתעלם מכל השאר.

ולגבי ההשוואה לבעלי אייפונים, בעוד שאני חושב שהיא נובעת מהתנשאות מסויימת, היא בהחלט לא מטופשת.

הנאה נובעת מהרבה דברים, רוב האנשים יהנו יותר ממוצר עם תדמית ושיווק טוב שמנסה לגרום לך להרגיש טוב בתור בעליו, חלקם גם מוכנים לשלם יותר עבור זה. גם אם המוצר זהה, בהנחה שאתה נהנה ממנו יותר, למה לשפוט את מי שמוכן לשלם יותר?

הרי אם הייתי מציע לאדם עבודה במקום מסויים עם שכר X, לעומת מקום אחר עם שכר של 1000 ש"ח פחות אבל הוא יהנה יותר מהעבודה, רובנו נעדיף לוותר על תוספת ההכנסה לעומת הנאה מעבודה. יתרה מכך, כנראה שגם נקבל הערכה על זה מאנשים אחרים. מדוע זה נהיה פחות לגיטימי כשמדובר במוצרי צריכה?

bnaya_d
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 272
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #106 

האם טיב השירות שאני מקבל למכונה (מנספרסו, בתקופת האחריות) תלוי בשאלה ממי אני קונה את הקפסולות?

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #107 

ההשוואה לבעלי אייפון אינה מופרכת בעיקר באפיון
הגישה לויכוח
הבעייה - רק שלי - היא שלפעמים הטיעונים המוצדקים
של האייפוניסטים מתערפלים ע"י המיסטיקה
מעניין היה לבדוק אם זה תקף גם בכמות העוברים לחברות הסלולריות החדשות

eyalbs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #108 

hosq כתב:
קרמריקה כתב:
moti_r כתב:
...
...
...
...
אני ממש לא מסכים איתך.
אף אחד לא נותן לך פה שירות לקפסולות, השירות הוא למוצר ולהזמנה.

לפני שנתיים התקלקלה לי מכונה של נספרסו בת 7 שנים. תמורת 200 שקל קיבלתי אחריות לשנה (12 חודשים), שליח עד הבית, מכונה חלופית ותיקון. זה נקרא שירות, ואף חברת קפסולות אחרת לא מתחרה בזה.

לגבי הזמינות של הקפסולות, כל אחד לפי מה שנוח לו. לי יותר נוח להזמין 20 שרוולים שמגיעים עם שליח עד הבית. מאשר ללכת לסופר ולקנות קפה.

ואם כבר אני מגיב בדיון הזה :) אז לגבי הטעם, ברור שזה לא משתווה לקפה טרי איכותי, אבל בהרבה מאוד מקרים, נספרסו מקבלת יתרון בטעם ובעלות.

פולי קפה / קפה טחון כמו כל מוצר אורגני, מאבד את הטריות שלו לאט לאט. ככה שבשבוע הראשון הקפה טעים, בשבוע השני סבבה, וככל שהזמן עובר הקפה יוצא פשוט לא טוב (ואז יורד מתחת לרמה של נספרסו).
בסוף מה שקורה זה שאתה זורק את כל הקפה שעדיין לא שתית, ומחליף בקפה טרי חדש.

במילים אחרות, לנספרסו יש יתרון משמעותי, בהתאם לצריכת הקפה שלך. אם אתה שותה כוס/שתיים ביום - צריך להיות מאוד זהיר בכמויות רכישת הקפה הרגיל כדי לאזן את זה כלכלית.

הטעם של הקפסולות מאוד סובייקטיבי, וברגע שמעורבים בנושא יותר מבן בית אחד, מה לעשות, כל אחד אוהב קפה קצת שונה (יש קפסולות של נספרסו שאני לא מסוגל לשתות, ויש כאלו שאני מאוד אוהב). זה פלוס רציני לרוב האנשים, גם למי ששותה הרבה קפה.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 896
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #109 

Tאולי טעיתי שלא חיפשתי בפורום, פן איני הראשון,אבל הויכוח מה יותר טעים ומה יותר יקר או פחות נגיש , נראה מעט אקדמי בהתחשב בעובדה שהקפסולות המתחרות באלו של נסטלה פשוט אינן בשוק. כניעה למישהו ? ביקוש היסטרי ? העובדה היא שכבר חודש אני רק שומע סיפורים, גם אצל אילן׳ס גם ביינות ביתן, קפסולות נאדה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #110 

בהחלט בשוק, רכשתי ברמי לוי. עבורי זה היה בזבוז כסף נטו - ה"אספרסו חזק" דלוח לחלוטין, ה"קפוצ'ינו" בגודל מוזר כך שעוברים מים גם לא דרך הקפסולה בשניות הראשונות וזורמים לכוס מים ללא קפה וה"אספרסו" קצת פחות דלוח מה"אספרסו חזק" אבל קצת חסר טעם. את ה"מקיאטו" שלהם לא טעמתי.

מי שאוהב את הקפסולות החלשות של נספרסו עשוי לאהוב את ה"אספרסו חזק" שלהם, שאר הקפסולות אפילו לא רלוונטיות. משטראוס/עלית ציפיתי להרבה יותר.

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #111 

קרמריקה כתב:
משטראוס/עלית ציפיתי להרבה יותר.
...
השאלה היא, למה?

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #112 

במבחן האמתי של הטעם (שלי) בינתיים שטראוס לא הצליחו

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #113 

מיץ_פטל כתב:
קרמריקה כתב:
משטראוס/עלית ציפיתי להרבה יותר.
...
השאלה היא, למה?
...
כי עם כמה שאנחנו אוהבים לזלזל בהם, הם בכל זאת מיצרני הקפה הגדולים בעולם, ויש להם יכולת להפיק משהו טוב יותר. לא יודע למה הם בדיוק כיוונו, אבל הפעם לפחות הם נכשלו לחלוטין.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #114 

קרמריקה כתב:ה"קפוצ'ינו" בגודל מוזר כך שעוברים מים גם לא דרך הקפסולה בשניות הראשונות וזורמים לכוס מים ללא קפה
...
לא נתקלתי בבעיה בקפסולות של הקפוצ'ינו, אצלי במכונה עובד ממש טוב, והן גם לא רעות.
תכלס אין סיבה שיהיו שונות, אני בטוח שהפלסטיק אותו פלסטיק רק עם תערובת שונה.

בכל מקרה, אם נתקלת בכשל בקפסולה, הייתי פונה לשירות הלקוחות, יתכן והבעיה היא בתקלה נקודתית בייצור של הפלסטיק של הקפסולה (שהם בטח קונים ממישהו אחר).
גם כדי שידעו שיש תקלה וגם שתקבל מהם חבילה חדשה.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #115 

הבעיה אצלי היא בכל הקופסא ורק של ה"קפוצ'ינו"... יכול להיות שזה באץ' דפוק של הקפסולות.
מכיוון שזה גם לא טעים לי, אאני לא רואה סיבה לבקש החלפה.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1425
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #116 

אני גם שקלתי לקנות את הקפסולות של עלית אבל אני יותר ויותר קורא על חוסר האיכות שלהן.
שנים שהייתי בדעה שכל המכונות האוטומטיות ונספרסו מוציאות קפה לא טעים בלשון מעטה.
לפני שלושה חודשים בערך קניתי לאשתי את ה U החדשה ומה אגיד לכם... זה לא שזה לא טעים (בערך)
אבל חסר את העומק שיש לקפה שמוכן ממכונה איכותית.
הדבר היחיד שטוב במכונות האלו זה קלות ההכנה במקום כוס קפה מקפה נמס.

מת כבר לחזור לקפה נורמאלי, אחרי שמכרתי את הסלביה שלי...

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #117 

וואו, קראתי עכשיו את השרשור וספרתי מספר נמוך ביותר של תגובות המתייחסות בדיוק לנושא פתיחת השרשור:
הקפסולות החדשות מבית שטראוס - איכותיות באותה רמה, יותר, פחות ?
הקפסולות נותנות VFM ? כלומר: שילמת 2.5 שקלים לקפסולת נספרסו ונהנית יותר מקפסולה של 1.5 שקלים ? (אני בכוונה מעגל מחירים).
רכשתי לאחרונה C50 של נספרסו. כן - אני מודע לעובדה שקפה יהיה טוב, אבל יש הרבה יותר טוב.
מצד שני - אם מישהו מכם מסוגל לקום בבוקר ולתפעל את זה בפחות משתי דקות - שיגיד לי. מעבר לזה, התחזוקה (המוצדקת מבחינת איכות תמורה) כבדה עלי.
מה שמחזק את הבחירה שלי בנספרסו כמכונת קפה היא הנחמה שיש שירות משלוחים ואפשרות לבדוק קפסולות בסניפים.
אעיד על עצמי לפני שיעידו עלי המבינים הרציניים כאן: אינני צרכן קפה מושכל. אני אוהב את רוב סוגי הקפה שאני שותה (מינוס אלו הנמכרים בתחנות קפה), נחמד לי שתהיה לי מכונה שתיתן מענה מהיר להכנת קפה סביר וזהו.
עכשיו חסרה לי אינדיקציה: האם יש לי חלופות איכותיות או לא ?
Vocare Ad Regnum

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #118 

רכשתי מ"רמי לוי" קפסולות "מקיאטו" של עלית המותאמות למכונת נספרסו.
ממש לא טעימות , דלוחות .
אנסה שוב עם טעם אחר , אך לצערי לא נראה טוב ולא אופטימי בעניין

Joha132
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #119 

אחרי קריאה בפורום, החלטתי לנסות גם את "עלית".
בתור משתמש נספרסו - היה חשוב לי לנסות קפסולות אחרות מתאימות.

רכשתי את ה"קפוצ'ינו" של עלית.. אני אוהב מאוד לשתות הפוך, ופעם ביום גם אספרסו ארוך.
הקפוצ'ינו לא גרוע - אבל רחוק מלהיות טוב..
כנראה שלהתרגל לנספרסו זה סוג אחד של התמכרות, שקשה מאוד לנתק אותה.

לסיכום - קפוצ'ינו עלית זה לא wow, ולא קולע בכלל. אני בספק אם ארכוש את הסוגים האחרים לבדיקה.
לדעתי, אין תחליף לנספרסו (כמובן שבגבול הקפסולות ולא קפה רגיל..)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”