צריבה קלה בפלאזמה פנסוניק חדשה - עדכון בעמוד 11

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gremlinx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #101 

dor8 כתב:
הקטע שממש לא עשיתי בו שימוש "מסוכן".
כמו שאמרתי, שמתי לב לצריבה אחרי משחק כדורגל בערוץ 10.
ואני יודע שהוא לא פעל שעות ברצף על ערוץ 10.
...
אני בהחלט מבין לליבך.
לפי היכולות של המסך הזה כנראה כשצופים במשחק כדורגל צריך מדי כמה דקות או בזמן שריקה או חילוף
לזפזפ לערוץ אחר למספר שניות על מנת למנוע את צריבת לוגו הערוץ.
(n)
...
אני עם אותה פלזמה וראיתי בשלב הבתים של היורו 2 משחקים רצוף ואז היתה צבירה שנעלמה לאחר כמה דקות של שטיפה לבנה.
מאז לא היתה צבירה.
אני לא ממש יודע להסביר את הלמה ואולי/כנראה זה קשור לעוד שעות עבודה שהמסך עבד.

המסך אצלי פחות מחודש ולהבנתי התקופה הזו הינה בעייתית במיוחד.

PPTOP
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #102 

זה לא צריבה קלה
זה צריבה קשה שרואים דרך מצלמה

תפעיל אחריות עכשיו שלא יגידו ,חבל שלא באת לפני שבוע
יגידו עוד שטפת לא נכון וגרמת נזק
ושאר ירקות

PPTOP
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #103 

refaelo כתב:אני אמור לקבל את ה-vt50 תוך שבועיים . שאלתי את החנות שממנה רכשתי את המסך
בקשר לצריבות ונאמר לי שאם אני יעבוד עם הטלוויזיה ב-100 שעות הראשונות בהגדרות הנכונות
אזי אין סכנה , מה אתם אומרים ? האם כדאי לבטל ולבחור דגם אחר ?
...
בקש מהמוכר בכתובים בלבד שהוא אחראי שלא יהיה צריבות לאחר 200 שעות
ואם יהיה הוא יחליף מיד מסך
וכך תדע מה שווה המילה שלו

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818
נתן תודות: 200 פעמים
קיבל תודות: 105 פעמים

שליחה #104 

שלום,
יש לי תופעה זהה במסך V10 58
יש לי צריבה חלשה של 3HD שרואים רק כשהמסך בהיר... ניסיתי הכל ללא הצלחה, הצריבה נשארה. :evil: :cry:
מאכזב.

וגם אני עם קונטרסט גבוה, 80~

PPTOP
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #105 

kingshoko כתב:שלום,
יש לי צריבה חלשה של 3HD שרואים רק כשהמסך בהיר... ניסיתי הכל ללא הצלחה, הצריבה נשארה. :evil: :cry:
מאכזב.

...
סלח לי על השאלה
מה שווה אחריות אם אין לך אחריות על צריבה

שאלה שנייה
אם אני צופה בעידן + שמסך 4:3 האם הפסים השחורים בצד יגרמו נזק לטלוויזיה ?

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #106 

PPTOP כתב:
מאכזב.

...
סלח לי על השאלה

שאלה שנייה
...
אחריות לא תופסת על נזק שאינו קשור ליצור.
צריבה זה לא פגם ביצור זו תופעה עכב מבנה הפלזמה לכן אחריות במקרה הזה אינה תופסת.
אולם מאחר והטכנולוגיה התקדמה מאוד לאורך השנים ויבואנים יוצאים בהצהרות על איכות הפלזמות ועל טכנולוגיה חדישה שעמידה יותר הייתי מצפה מהיבואן לגב מאחורי המילים ולא להפוך אותם למכבסה שוב בהסתייגות ולא באופן גורף אבל גב ושרות למסכים שעדיין בגדר אחריות ואפילו עדיין בשנת האחריות הראשונה כן הייתי מצפה לטיפול מצד היבואן
עדיין איך שלא תסתכל על זה השרות של יורוקום הוא מס 1 בהשוואה לשרות של סמסונג שנמצא מתחת לכל ביקורת או שאר יבואני המסכים
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #107 

shay1 כתב:
PPTOP כתב:
מאכזב.

...
סלח לי על השאלה

שאלה שנייה
...
צריבה זה לא פגם ביצור זו תופעה עכב מבנה הפלזמה לכן אחריות במקרה הזה אינה תופסת.
אולם מאחר והטכנולוגיה התקדמה מאוד לאורך השנים ויבואנים יוצאים בהצהרות על איכות הפלזמות ועל טכנולוגיה חדישה שעמידה יותר הייתי מצפה מהיבואן לגב מאחורי המילים ולא להפוך אותם למכבסה שוב בהסתייגות ולא באופן גורף אבל גב ושרות למסכים שעדיין בגדר אחריות ואפילו עדיין בשנת האחריות הראשונה כן הייתי מצפה לטיפול מצד היבואן
עדיין איך שלא תסתכל על זה השרות של יורוקום הוא מס 1 בהשוואה לשרות של סמסונג שנמצא מתחת לכל ביקורת או שאר יבואני המסכים
...
כנראה שבקשר לשרות של סמסונג בארץ אתה צודק, אבל העובדה היא שלא תמצא תלונות על צריבה בפלזמות החדשות של סמסונג, מה שאומר שעדיף פלזמה שלא נצרבת עם שרות גרוע לעומת פלזמה שנצרבת עם שרות טוב :wink:

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #108 

אנדרואיד,

אני מקווה שה E550 שלך לא תתחיל לזמזם ואז תגלה שעדיף שירות טוב....

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #109 

לפי רטפון שנותנת את האחריות לסמסונג יש אחריות על צריבה כול עוד לא נעשה שימוש לא הולם של השארת הטלוויזיה על ערוץ עם לוגו חזק כמו של הילדים במשך יותר מ-10 שעות, לא השארתם את הטלוויזיה עם משחק קונסולה עובד יותר מ-24 שעות ולא השתמשתם בפורמט 4:3 עם הפסים בצדדים

integral
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8255
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #110 

עכשיו לך תוכיח שהצריבה של ערוץ הילדים התקבלה מצפיה של שעתיים :)

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #111 

integral כתב:אנדרואיד,

אני מקווה שה E550 שלך לא תתחיל לזמזם ואז תגלה שעדיף שירות טוב....
...
חס וחלילה, טפו טפו כמו שאומרים...

PPTOP
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #112 

צריבה זה לא פגם ביצור זו תופעה עכב מבנה הפלזמה
...
צריבה זה נזק שקשור נטו ליצור של מסך
אם היצרן היה מייצר מסך איכותי שלא נצרב , לא הייתה בעיה .
גם מבנה הפלזמה זה קשור ליצור של פלזמה ובאחריות היצרן
לא יתכן אם הלקוח רואה טלוויזיה שיש לוגו כמו בכל ערוץ הוא אשם - זה ידוע ליצרן
פסים שחורים - ידוע ליצרן

אם זה יגיע לבית משפט בישראל - השופט יקרע אותם
הלקוח רוכש מסך לצפייה בשידורי טלוויזיה ומתוך כך היצרן מחוייב שהמכשיר עמיד לצפייה .
כל סיפורי פנסוניק ישמעו רע

יותר מכך יש מומחים שבדקו ומצאו שפנסוניק מיצרים מסכים לא עמידים לצריבה , זה גם לחובתם -

לך לבית משפט אין לך סיכוי להפסיד
200 שעות - זה יצור גרוע
שלא לדבר על עוגמת נפש , שעות טיפול

את הכסף של המסך תחזיר שאלה כמה פיצוי נוסף

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #113 

אני מאמין וגם רוצה לקוות שבאמת המקרה הנ"ל של הפנסוניק מדובר בכשל חד פעמי של הטלוויזיה שלרוע המזל הגיע לפותח השרשור ולא מדובר במגמה של כול הפלאזמות של פנאסוניק. אני מקווה מאוד שיורוקום לא יעשו בעיות ויחליפו את הטלוויזיה.

בגדול לגבי הפלאזמות, רק מבחינת ההגיון, לא נראה לי סביר שחברות חזקות כמו LG, סמסונג ופנאסוניק יוציאו מוצרי דגל בלמעלה מ-15 אלף שקל ויותר שיהיו כול כך רגישים לצריבות.

לפחות לגבי הסמסונג אני יכול להגיד מתוך ידיעה שיש לו מספר מנגנונים למניעת צריבה, בינהם תזוזה מתמדת של הפיקסלים, שמונעים את הצריבות ב-99% מהמקרים כאשר ה-1% מייצג מקרים קיצוניים שאם אתם מכירים אותם מקרוב, כלומר נוהגים כך, אז הפלזמה באמת לא בשבילכם. שאר הצופים הממוצעים לא אמורים להירתע לפלזמה חדשה של השנה-שנתיים האחרונות לפחות (אם לא יותר).

shay1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2164
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #114 

PPTOP כתב:
צריבה זה לא פגם ביצור זו תופעה עכב מבנה הפלזמה
...
צריבה זה נזק שקשור נטו ליצור של מסך
אם היצרן היה מייצר מסך איכותי שלא נצרב , לא הייתה בעיה .
גם מבנה הפלזמה זה קשור ליצור של פלזמה ובאחריות היצרן
לא יתכן אם הלקוח רואה טלוויזיה שיש לוגו כמו בכל ערוץ הוא אשם - זה ידוע ליצרן
פסים שחורים - ידוע ליצרן

אם זה יגיע לבית משפט בישראל - השופט יקרע אותם
הלקוח רוכש מסך לצפייה בשידורי טלוויזיה ומתוך כך היצרן מחוייב שהמכשיר עמיד לצפייה .
כל סיפורי פנסוניק ישמעו רע

יותר מכך יש מומחים שבדקו ומצאו שפנסוניק מיצרים מסכים לא עמידים לצריבה , זה גם לחובתם -

לך לבית משפט אין לך סיכוי להפסיד
200 שעות - זה יצור גרוע
שלא לדבר על עוגמת נפש , שעות טיפול

את הכסף של המסך תחזיר שאלה כמה פיצוי נוסף
...
תחשוב שרכשת סובארו ג'סטי ואתה מבקש אחריות על המנוע כי נסעת במהירות 180 וגמרת מנוע ולדעתך מנוע צריך להגיע להספקים גבוהים כי אתה מצפה לזה אבל זה לא מבנה המנוע סה"כ מדובר בג'סטי
לכל מוצר יש את החסרונות שלו וכל עוד זה מפורסם וידוע שזה מבנה המוצר אף שופט לא יקרע אף אחד ונראה כי אתה קצת תלהב יתר על המידה
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #115 

טוב נו לאחר השירשור הזה ואולי קצת מאוחר מדיי (כי כבר יש לי צריבה קטנה...) :twisted:
הורדתי את הקונטרנס ל70
8O

androidsmart
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #116 

kingshoko כתב:טוב נו לאחר השירשור הזה ואולי קצת מאוחר מדיי (כי כבר יש לי צריבה קטנה...) :twisted:
הורדתי את הקונטרנס ל70
8O
...
איזו טלויזיה?

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #117 

androidsmart כתב:
kingshoko כתב:טוב נו לאחר השירשור הזה ואולי קצת מאוחר מדיי (כי כבר יש לי צריבה קטנה...) :twisted:
הורדתי את הקונטרנס ל70
8O
...
איזו טלויזיה?
...
v10 58

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #118 

יהיה מעניין לשמוע עוד חוות דעת על צריבות מבעלי פלזמות של LG וסמסונג.

eitan-z
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 668
נתן תודות: 310 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #119 

אבל להם יש מסך "מושלם" - אין לו צריבות

BY DEFINITION ....

:lol: :lol: :lol:
נערך לאחרונה על ידי eitan-z ב 02/07/2012 9:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

purpleman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 193
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #120 

חברים, אני לא מבין מה ההתלהמות. הנושא פשוט מאוד, ומתבסס על עקרונות פיזיקליים של החומר.

פוספורים (תאי הגז) במסכי פלזמה מכילים חומר כימי שתכונותיו משתנות לאורך חיי המסך. כאשר המסך חדש, החומר מאוד פעיל ורגיש (במקום אחד קראתי שמשווים את זה באופן מטאפורי לילד קטן מלא אנרגיה והיפראקטיבי), אך ככל שהחומר "מתבגר", הוא מתייצב ונהיה פחות רגיש.

לשמחתנו, התבגרות תאי הגז איננה לינארית, כלומר - רוב ההתבגרות מתרחשת בכ-100 שעות הפעילות הראשונות של המסך (ולכן גם צרכנים שמזמינים אנשי כיול מקצועיים אליהם הביתה לכייל את הטלוויזיה עושים זאת לאחר 100 השעות הראשונות, כדי שהכיול יהיה לאחר שהתצוגה התייצבה). לאחר 100 השעות הראשונות החומר ממשיך להתבגר לאורך חיי המסך, אבל בקצב איטי לאין שיעור כך שיעברו שנות צפייה רבות לפני שיהיה אפילו השינוי המזערי ביותר בתכונות התצוגה (ולכן אפשר להתייחס לזה כ-non-issue).

בהתאם, ניתן לומר שרגישות המסך לצריבה (בין אם היא קיימת בדגם שקנית או לא) היא קריטית ב-100 השעות הראשונות בלבד (ולכן מומלץ לבצע "הרצה" - ארבעה ימים רצופים שהטלוויזיה דולקת על ערוץ כלשהו ללא לוגו). לאחר מכן, ניתן להנות מהטלוויזיה פחות או יותר ללא חשש, ובמקרים נדירים שתהיה צבירה לאחר מכן היא תהיה זמנית בלבד ותעלם מעצמה תוך זמן קצר מבלי שצריך לעשות כלום, או שניתן לזרז את זה באמצעות מנגנון השטיפה שמובנה בטלוויזיה.

בגדול, אין צורך לחשוש מזה אם מתנהגים כראוי. לצערי, אנשים כל כך נרתעים מהמילה "הרצה", שאף חנות, יבואן, יצרן או ספק מוכן להמליץ לעשות כזה דבר, וכולם טוענים שאין צורך (מה שעקרונית נכון, כל עוד ב-100 השעות הראשונות אתה לא צופה באופן ממושך בתוכן קבוע, ובתוספת הפונקציות הפנימיות של הטלוויזיה להזזת-פיקסלים היצרנים מניחים שלרוב יהיה בסדר). בפועל, המצב קצת שונה. יש אנשים שקונים כזו טלוויזיה, מגבירים על ההתחלה את הקונטרסט למצב דינאמי מזעזע (כמו לתת לילדים ההיפראקטיביים שלנו שטרם התבגרו שוקולד), וצופים בעיקר בערוץ 2. כן, במצב זה יש סיכון מאוד גבוה לצבירה וצריבה. וגם אם לא שמתם קונטרסט מטורף, שוב, תמונה סטטית עלולה להיצבר/להיצרב.

הפתרון מאוד פשוט, קל ויחסית מהיר - בצעו הרצה. גם אם זה אפקט פלסבו, שווה בשביל השקט הנפשי. תחשבו שהטלוויזיה בעצם הגיעה 4 ימים לאחר מתי שהיא באמת. לאחר מכן תוכלו שנים להנות מהטלוויזיה ללא כל חשש ובלי לחשוב פעמיים על התוכן שאתם צופים בו.

בתור מישהו ששנים סגד רק ל-LCD ולא היה מוכן לשמוע על פלזמה, קל לי לומר שזה חיסרון של הטכנולוגיה ולהבין מדוע אנשים שלא חקרו את הנושא לעומק יאמרו לעצמם "מה אני צריך את כאב הראש הזה?", אבל לאחר שהתלמדתי בנושא והשכלתי, השד לא כזה נורא, והוא *לחלוטין* טוב יותר מהחסרונות של מסכי LED. הצבעים מדוייקים, אין מריחות, התמונה אחידה ללא זליגות אור, לא משתמשים בטריקים כאלה ואחרים להגברת הקונטרסט (לוקאל דימינג) שעושים שהכתוביות מופיעות בצבע לבן בסצינה בהירה ובצבע אפור כשהסצינה כהה, בהירות המסך לא משתנה כל 20 שניות בהתאם לתוכן, אין את אפקט "המסך המלוכלך", אין crosstalk בתלת-מימד אקטיבי, והתנועה חלקה וטבעית כמו בקולנוע.

כל החסרונות הללו במסכי LED בעיני עצומים הרבה יותר מעניין ההרצה בפלזמה, לפחות לפי דעתי. כל אחד יעשה את השיקול שלו, אבל כאמור - בתור מישהו שבעשור האחרון סגד רק ל-LCD ו"גילה" לאחרונה את נפלאות הפלזמה, אני ממליץ לכם לא לפחד ולשמור על ראש פתוח.

בהצלחה!
נ.ב. רכשתי במבצע של אלמ Panasonic 65ST50 שמגיעה ביום ראשון וכולי התרגשות! :)
נערך לאחרונה על ידי purpleman ב 28/06/2012 13:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”