משחקי הכס - Game of Thrones - עונה 2
לצערי, הספר החמישי בסדרה היה מאד מאכזב מבחינתי והמשיך את האכזבה מהספר הרביעי, אחרי השיאים שאליהם הגיעה העלילה בספר השלישי והמדהים. נקווה שהספר השישי שייצא בעוד 5 שנים בערך, יחזור לרמה של הספר השלישי או לפחות הראשון והשני.
לגבי מאוכזבי העונה השנייה - אני אחזור על משהו שאמרתי בעבר - ההנאה מהסדרה עבור מי שקרא את הספרים היא בכמה רמות מעל ההנאה של מי שבא "נקי". אין מה לעשות, זו עלילה מורכבת עם המון דמויות, המון לוקיישנים והמון התרחשויות, כולל תיאורים של אירועים מהעבר (לפני הזמן שבו מתרחשת העלילה). הסדרה לא יכולה לכסות הכל. אבל כשצופים בה עם הידע מהספרים, המוח משלים את הפרטים החסרים ואז ההנאה הרבה יותר גדולה.
בקיצור, תקראו את הספרים.
לגבי מאוכזבי העונה השנייה - אני אחזור על משהו שאמרתי בעבר - ההנאה מהסדרה עבור מי שקרא את הספרים היא בכמה רמות מעל ההנאה של מי שבא "נקי". אין מה לעשות, זו עלילה מורכבת עם המון דמויות, המון לוקיישנים והמון התרחשויות, כולל תיאורים של אירועים מהעבר (לפני הזמן שבו מתרחשת העלילה). הסדרה לא יכולה לכסות הכל. אבל כשצופים בה עם הידע מהספרים, המוח משלים את הפרטים החסרים ואז ההנאה הרבה יותר גדולה.
בקיצור, תקראו את הספרים.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
manola - זאת דוגמא קלאסית לשחיטה של הלקוח הישראלי. אם תזמין את הספר מחו"ל תשלם בערך 60 ש"ח. בארץ תשלם יותר מפאקינג 200 ש"ח.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73412
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
כשהמלך ג'ופרי בורח ללשכתו משדה הקרב הוא פונה אל "אביר המלך" ואומר שהוא ייצג את האינטרסים של המלך בשדה הקרב. האם חיסול טיירון הוא אחד מאותם אינטרסים?
המוזיקה בסצינת הקרב הייתה סוחפת כאילו מדובר בסצינת קרב משר הטבעות עם עשרות אלפי לוחמים. בפועל על המסך ראינו כמה לוחמים נאבקים וחותכים אחד את השני. זה קצת צרם אבל חוץ מזה פרק טוב.סוף סוף קורה משהו.
המוזיקה בסצינת הקרב הייתה סוחפת כאילו מדובר בסצינת קרב משר הטבעות עם עשרות אלפי לוחמים. בפועל על המסך ראינו כמה לוחמים נאבקים וחותכים אחד את השני. זה קצת צרם אבל חוץ מזה פרק טוב.סוף סוף קורה משהו.
- BigDragoon
- חבר ותיק

- תגובות: 2166
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 25 פעמים
פרק 9 -
בתור אחד שלא קרא את הספרים,
לא הצלחתי להבין בסוף אם טיריון מת או לא?
התחושה שלי אומרת שהוא חיי,
אבל מצב די דומה היה בעונה הראשונה גם בפרק 9 עם נד סטארק
(שלא באמת האמנתי שהוא מת עד פרק 10).
בתור אחד שלא קרא את הספרים,
לא הצלחתי להבין בסוף אם טיריון מת או לא?
התחושה שלי אומרת שהוא חיי,
אבל מצב די דומה היה בעונה הראשונה גם בפרק 9 עם נד סטארק
(שלא באמת האמנתי שהוא מת עד פרק 10).
- Huber
- חבר במועדון HT

עוד פעם הפרק משאיר אותי עם כמה דברים לא מוסברים:
1. כשהמלומד משכנע את תיאון גרייג'וי לברוח לחומה ולהצטרף לשחורים הוא אומר לו שיש מעברים נסתרים שנבנו למען הלורד של ווינטרפל דרכם ניתן לברוח ושזה לא יהיה קל. כמה דקות אחרי כן, אנשיו מהממים אותו וברחים בעצם - איך? מאפא הם ברחו? איך הם עברו את הצבא שצר על הטירה בלי לדעת את הדרך הסודית? בנוסף, כשבראן, הודור ואשה יוצאים מווינטרפל לכיוון החומה, מראים את הטירה מבחוץ בוערת ולא רואים שום צבא צר עליה - לאן הם נעלמו?
2. אחרי ששלושת הדרקונים שורפים את המכשף - האזיקים והשרשראות שלהם הופכים לאפשר, איך בדיוק? אם זה היה אפשרי, למה זה לא קרה הרבה לפני?
יותר מידיי דברים בפרקים האחרונים פשוט לא הגיוניים, לא ברמה של קסמים אלא פשוט קורים ללא שום הסבר טיבעי או לא טיבעי ונותנים לי אישית הרגשה שהמפיקים של הסידרה פשוט מתחילים לחפף...
1. כשהמלומד משכנע את תיאון גרייג'וי לברוח לחומה ולהצטרף לשחורים הוא אומר לו שיש מעברים נסתרים שנבנו למען הלורד של ווינטרפל דרכם ניתן לברוח ושזה לא יהיה קל. כמה דקות אחרי כן, אנשיו מהממים אותו וברחים בעצם - איך? מאפא הם ברחו? איך הם עברו את הצבא שצר על הטירה בלי לדעת את הדרך הסודית? בנוסף, כשבראן, הודור ואשה יוצאים מווינטרפל לכיוון החומה, מראים את הטירה מבחוץ בוערת ולא רואים שום צבא צר עליה - לאן הם נעלמו?
2. אחרי ששלושת הדרקונים שורפים את המכשף - האזיקים והשרשראות שלהם הופכים לאפשר, איך בדיוק? אם זה היה אפשרי, למה זה לא קרה הרבה לפני?
יותר מידיי דברים בפרקים האחרונים פשוט לא הגיוניים, לא ברמה של קסמים אלא פשוט קורים ללא שום הסבר טיבעי או לא טיבעי ונותנים לי אישית הרגשה שהמפיקים של הסידרה פשוט מתחילים לחפף...
- Itsik_G
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 38 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
1. רוב אמר בפירוש למי ששלח את האנשים שלו לצור על ווינטרפל שכל איש מאנשי גרייג'וי שייכנע יותר לו לשוב הביתה בשלום, חוץ מת'יאון עצמו. מן הסתם הם נכנעו (אחרי ששרפו הכל) וחזרו הביתה. אין טעם להמשיך לצור על עיר ריקה.Huber כתב:עוד פעם הפרק משאיר אותי עם כמה דברים לא מוסברים:
יותר מידיי דברים בפרקים האחרונים פשוט לא הגיוניים, לא ברמה של קסמים אלא פשוט קורים ללא שום הסבר טיבעי או לא טיבעי ונותנים לי אישית הרגשה שהמפיקים של הסידרה פשוט מתחילים לחפף......
2. השלשלאות היו חלק מהקסם של המכשף. ברגע שהוא מת, הקסם פג.
אל תשכח שהסידרה הזאת מתרחשת בעולם של פנטזיה, ולפי מה שקראתי ככל שמתקדמים עם הסידרה, יותר ויותר אלמנטים של "קסם" או "על טבעי" (בקיצור פנטזיה) נכנסים לסיפור.
"המהלכים הלבנים", אחד מהם הופיע בסצינת הפתיחה של הפרק הראשון בעונה הראשונה.DorM כתב:מי אלו היו האנשים ההזויים האלה בסוף הפרק?...
אלו יצורים מיתיים שיכולים להפוך כל יצור מת למת-חי. ראשוני האדם נלחמו נגדם לפני 8,000 שנים
והצליחו להביס אותם ולדחוק אותם לצפון הרחוק, וכדי למנוע את חזרתם
הקימו את החומה הגדולה שבצפון ואת משמר הלילה.
הרבה יותר הגיוני מההסבר שאני נתתי :$ ,Itsik_G כתב:2. השלשלאות היו חלק מהקסם של המכשף. ברגע שהוא מת, הקסם פג.Huber כתב:
....
אל תשכח שהסידרה הזאת מתרחשת בעולם של פנטזיה, ולפי מה שקראתי ככל שמתקדמים עם הסידרה, יותר ויותר אלמנטים של "קסם" או "על טבעי" (בקיצור פנטזיה) נכנסים לסיפור....
- Huber
- חבר במועדון HT

Itsik_G - אני בהחלט מודע לכך שזו סידרת פנטזיה, אבל גם בסדרות פנטזיה צריך "היגיון". למשל אם השרשראות היו באמת חלק מקסם ולא שרשראות אמיתיות, היו צריכים להעלים אותם נניח בענן עשן בשנייה שהקוסם מת על מנת ליצור את ההקשר ההיגיוני הנ"ל. אני בסצנה הזו לרגע לא הצלחתי לעשות את הקונוטציה הזו. ולגבי המצור - כן, ההסבר שלך הגיוני, שכחתי לגמרי שהוא הציע להם כניעה. הם כנראה מסרו לו את תיאון גרייג'וי בתמורה.
עוד משהו שלא אהבתי בפרקים האחרונים הוא את העובדה שהם קופצים מקו עלילה אחד למשנהו שוב ושוב באותו הפרק. לדוגמא מראים את רוב מתווכח את אימו על החתונה, קופצים לסצנות במקומות אחרים ואחרי חצי פרק חוזרים לרוב מתחתן איתה ביער. זה קורה שוב ושוב במהלך הפרק עם רב הדמויות ורב קווי העלילה, לדעתי האישית סתם מיותר.
עוד משהו שלא אהבתי בפרקים האחרונים הוא את העובדה שהם קופצים מקו עלילה אחד למשנהו שוב ושוב באותו הפרק. לדוגמא מראים את רוב מתווכח את אימו על החתונה, קופצים לסצנות במקומות אחרים ואחרי חצי פרק חוזרים לרוב מתחתן איתה ביער. זה קורה שוב ושוב במהלך הפרק עם רב הדמויות ורב קווי העלילה, לדעתי האישית סתם מיותר.
- Huber
- חבר במועדון HT

כמו שציינת, בספר עם מאות עמודים זה הרבה יותר הגיוני ומתאים מאשר בפרק של סידרה. שמעבדים ספר לסידרה צריך לעשות התאמות. אבל סה"כ סידרה איכותית