מפרטי ה- HTPC המומלצים לאביב-קיץ 2011
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
ה-G620 מצויין ובהחלט יעשה את העבודה. מבחינת כוח עיבוד כללי הוא בערך שני שליש מה-2100.
אם לדעתך הפרש המחירים משמעותי, בהחלט אפשר לקחת אותו במקום ה-2100.
כל המעבדים יריצו תכני HD בלי בעייה.
אם לדעתך הפרש המחירים משמעותי, בהחלט אפשר לקחת אותו במקום ה-2100.
כל המעבדים יריצו תכני HD בלי בעייה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Jayush
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 112
אני עובר דירה עוד כ-3 חודשים ורק אז אני בעצם אצטרך מחשב(ים), אבל כבר עכשיו בניתי מחשב משרדי / HTPC, כדי שאדע מה מצפה לי:
Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray (או 2105)
H67N-USB3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 1xPCI-E, 2xHDMI
1x4GB G.Skill
Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' SSDSC2MH120A2K5 (Retail)
ISK 310-150 Mini-ITX Desktop Case with 150W PSU
ב~3,000 ש"ח.
מה שכן אין במארז מקום לכונן דיוידי רגיל, לכן אצטרך SLIM שאני מניח שעולה הון תועפות ואני לא יודע מאיפה להשיג.
מה דעתכם?
ועוד כמה שאלות שעולות בראשי:
2100 או 2105 זה עקרוני?
ספק 150W יחזיק כמו שצריך?
למה לעזאזל ממשיכים לקנות מחשבים כבדים, עם FOOTPRINT גדול שעושים המון רעש? כל מחשב משרדי או ביתי שאינו מיועד לגיימינג אמור להיות ITX, יש פה איזשהו קטץ' שאני מפספס?
Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray (או 2105)
H67N-USB3-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 1xPCI-E, 2xHDMI
1x4GB G.Skill
Intel 120GB SSD 510 Series Sata III 2.5'' SSDSC2MH120A2K5 (Retail)
ISK 310-150 Mini-ITX Desktop Case with 150W PSU
ב~3,000 ש"ח.
מה שכן אין במארז מקום לכונן דיוידי רגיל, לכן אצטרך SLIM שאני מניח שעולה הון תועפות ואני לא יודע מאיפה להשיג.
מה דעתכם?
ועוד כמה שאלות שעולות בראשי:
2100 או 2105 זה עקרוני?
ספק 150W יחזיק כמו שצריך?
למה לעזאזל ממשיכים לקנות מחשבים כבדים, עם FOOTPRINT גדול שעושים המון רעש? כל מחשב משרדי או ביתי שאינו מיועד לגיימינג אמור להיות ITX, יש פה איזשהו קטץ' שאני מפספס?
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
1. אין סיבה לקחת SSD של 120 גיגה... יקר ומיותר
2. 2105 לא עקרוני אבל עדיף
3. 150W מספיק
4. יכולת שדרוג ותכונות נוספות שיש
2. 2105 לא עקרוני אבל עדיף
3. 150W מספיק
4. יכולת שדרוג ותכונות נוספות שיש
- erezg
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
מארז HTPC שקט ואייכותי
רכשתי את כל הפריטים המומלצים בכתבה לפי תקציב של 4000+ ש"ח בקונפיגורציה של INTEL.מארה"ב .
הציוד הגיע אבל אני תקוע בבחירה של מארז.
יצא לי לראות באתר את SILVERSTONE, אבל קשה מאוד להבין את ההבדל בין הסוגים השונים.
אשמח לקבל המלצה למארז מכל חברה, חשוב שיהיה שקט בתקציב של כ-500 ש"ח.
לא ממש חשוב לי שיראה יפה, הוא הוך לשבת בארון.
הציוד הגיע אבל אני תקוע בבחירה של מארז.
יצא לי לראות באתר את SILVERSTONE, אבל קשה מאוד להבין את ההבדל בין הסוגים השונים.
אשמח לקבל המלצה למארז מכל חברה, חשוב שיהיה שקט בתקציב של כ-500 ש"ח.
לא ממש חשוב לי שיראה יפה, הוא הוך לשבת בארון.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- T-p-X
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
המארז של THERMALTAKE הוא אחיו התאום של מארז הHEC שהומלץ עליו בשרשור(ככל הנראה אותו מארז בדיוק במיתוג ותמחור שונה, אפילו התיאור שלו זהה בשני אתרי היצרן), מוזר מאוד שהמליצו עליו בשביל מעבד I3 כשאתה אומר שאפילו האטום לא שרד שם.shayf כתב:pixies, היה לי מארז Thermaltake SD100 mini ITX שבתוכו לוח מבוסס Intel Atom n330 עם מאיץ גרפי מובנה.
כל העסק צורך כ-30 ואט, כך שלא ציפיתי לבעיות חימום.
כמובן שווידאתי שיש איוורור כמו שצריך והתקנתי גם תוכנת Speedfan למעקב אחר החום.
מההתחלה טמפרטורות העבודה היו גבוהות מאוד: כ-50 מעלות במצב רגוע.
בימים החמים של הקיץ הייתי אפילו מתקרב ל-60 מעלות, ולאחר 4 חודשים נשרף לוח האם.
לוח האם החדש סבל עוד חודשיים מאימת המארז הרותח, עד שהרעשים ההולכים וגוברים מצד המאווררים (שלא פחתו לא בניקוי ולא בשימון) הכריעו אותי סופית וחזרתי למארז סטנדרטי שעלה לי 100 שקל.
ומאז החיים שלי דבש.
ואם כבר הזכרתם לי: מוכר מארז Thermaltake SD100 עם ספק כח מקורי פנימי.
בקושי היה בשימוש, מחיר גמיש לרציניים......
יכול להיות שלא באמת בדקו איך הכל שורד שם וסתם הרכיבו מפרט מהאינטרנט?
כמו כן,
אם תוכל לענות על כמה שאלות בקשר למארז אני אשמח.
האם החורים מעל המעבד(בצד המארז) בגודל של 120ממ? תוכל למדוד את זה בבקשה?
כמה רעש עושה הספק והמאורר של המארז?
אם תוכל לשלוח לי את המחיר שאתה דורש על המארז בהודעה פרטית אני אשמח.
תודה.
- agnostic
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 539
אתה רציני??המארז של THERMALTAKE הוא אחיו התאום של מארז הHEC שהומלץ עליו בשרשור(ככל הנראה אותו מארז בדיוק במיתוג ותמחור שונה, אפילו התיאור שלו זהה בשני אתרי היצרן), מוזר מאוד שהמליצו עליו בשביל מעבד I3 כשאתה אומר שאפילו האטום לא שרד שם.
כמו כן,
תודה....
אגב - בדיוק הרכבתי מארז של silverstone gd04 , המארז אינו קל להרכבה, אבל עושה רושם של מארז טוב ושקט .
- T-p-X
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 21
אני מאוד רציני, קבל לינק לאתר של שתי החברות, מדובר באותו מארז בדיוק!agnostic כתב:אתה רציני??המארז של THERMALTAKE הוא אחיו התאום של מארז הHEC שהומלץ עליו בשרשור(ככל הנראה אותו מארז בדיוק במיתוג ותמחור שונה, אפילו התיאור שלו זהה בשני אתרי היצרן), מוזר מאוד שהמליצו עליו בשביל מעבד I3 כשאתה אומר שאפילו האטום לא שרד שם.
כמו כן,
תודה....
אגב - בדיוק הרכבתי מארז של silverstone gd04 , המארז אינו קל להרכבה, אבל עושה רושם של מארז טוב ושקט ....
http://www.hec-group.com.tw/pccase/8k/
http://www.thermaltakeusa.com/Product.a ... 14&ID=1894
- HaGingi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1675
אני קונה מחשב i5-2500K + Chipset Z68 וכונן בלו-ריי
האם המפרט הנ"ל ייאפשר צפייה בסרטי FHD מכל סוג שהוא (בלו-ריי, ריפים וכד') ועם זיהוי של כל פורמטי האודיו החדשים ?
או שעדיין אצטרך לרכוש כרטיס מסך ייעודי ?
במידה ולא, האם קיים איזה שהוא מעבד אחר מסוג Sandy Bridge שמסוגל לספק את זה (ללא כרטיס מסך) ?
תודה
האם המפרט הנ"ל ייאפשר צפייה בסרטי FHD מכל סוג שהוא (בלו-ריי, ריפים וכד') ועם זיהוי של כל פורמטי האודיו החדשים ?
או שעדיין אצטרך לרכוש כרטיס מסך ייעודי ?
במידה ולא, האם קיים איזה שהוא מעבד אחר מסוג Sandy Bridge שמסוגל לספק את זה (ללא כרטיס מסך) ?
תודה
הג'ינג'י

- tamir_k
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 47
I3 גם יעשה את העבודה
- russell
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 2
שלום, כתבה מצויינת, בכל זאת מספר שאלות, גם מסביב...
1. האם כל המפרטים הם להרכבה עצמית? יש איזה חנות מומלצת שמוכרת ומרכיבה? אולי יש חנות שגם מוכרת טלויזיות על הדרך...
2. האם מחשבי המיני בהכרח לא כוללים כונן אופטי?
3. מערכת הפעלה ווינדוס7 מכילה בתוכה את המדיה סנטר או שזו מערכת הפעלה נפרדת ? (סליחה על הבורות...)
4. האם לגלישה בסיסית באינטרנט בסלון ממרחק של 3 מטר יספיק מסך 42 או שזה יהיה קטן מדי?
תודה
1. האם כל המפרטים הם להרכבה עצמית? יש איזה חנות מומלצת שמוכרת ומרכיבה? אולי יש חנות שגם מוכרת טלויזיות על הדרך...
2. האם מחשבי המיני בהכרח לא כוללים כונן אופטי?
3. מערכת הפעלה ווינדוס7 מכילה בתוכה את המדיה סנטר או שזו מערכת הפעלה נפרדת ? (סליחה על הבורות...)
4. האם לגלישה בסיסית באינטרנט בסלון ממרחק של 3 מטר יספיק מסך 42 או שזה יהיה קטן מדי?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברוך הבא לפורום!
1. ממש לא חייבים להרכיב לבד, וזה גם צויין במאמר. כל חנות מחשבים תשמח להרכיב עבורך את המפרט. אייבורי מוכרת גם טלוויזיות אבל בעיקר קטנות ממותגי מדבקה. תצטרך ככל הנראה לקנות טלוויזיה בחנות מתמחה.
2. לא בהכרח.
3. אם אני זוכר נכון, יש גירסה ממש בסיסית שלא כוללת. רוב הגירסאות כוללות מדיה סנטר. בכל מקרה, תוכל להתקין על כל ווינדוס 7 את אחת התוכנות החינמיות כמו XBMC, בוקסי ומדיה פורטל.
4. זה אפשרי עם קצת הגדלות פונט וכו.
1. ממש לא חייבים להרכיב לבד, וזה גם צויין במאמר. כל חנות מחשבים תשמח להרכיב עבורך את המפרט. אייבורי מוכרת גם טלוויזיות אבל בעיקר קטנות ממותגי מדבקה. תצטרך ככל הנראה לקנות טלוויזיה בחנות מתמחה.
2. לא בהכרח.
3. אם אני זוכר נכון, יש גירסה ממש בסיסית שלא כוללת. רוב הגירסאות כוללות מדיה סנטר. בכל מקרה, תוכל להתקין על כל ווינדוס 7 את אחת התוכנות החינמיות כמו XBMC, בוקסי ומדיה פורטל.
4. זה אפשרי עם קצת הגדלות פונט וכו.
- russell
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התגובה המהירה,
אז בכמה בערך מתייקרת המערכת של 2100-2500 אם לוקחים התקנה בחנות, איזה חנות מומלצת, והאם הרכבה עצמית תיקח לי זמן סביר? (פעם ראשונה...).
וכן כמה עולה להוסיף שלט מתאים או מקלדת קטנה ויעודית ברמה סבירה.
תודה
אז בכמה בערך מתייקרת המערכת של 2100-2500 אם לוקחים התקנה בחנות, איזה חנות מומלצת, והאם הרכבה עצמית תיקח לי זמן סביר? (פעם ראשונה...).
וכן כמה עולה להוסיף שלט מתאים או מקלדת קטנה ויעודית ברמה סבירה.
תודה
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

הרכבה בחנות עולה לרוב 100-150 שח
הרכבה עצמית יכולה לקחת לך פחות משעה למישהו שלא ניסה קודם
שלט פשוט בארץ יעלה לך באזור ה100 מחול אפשר בהרבה פחות
לגבי מקלדות כנס פשוט לכל אתר מחשבים ותראה
הרכבה עצמית יכולה לקחת לך פחות משעה למישהו שלא ניסה קודם
שלט פשוט בארץ יעלה לך באזור ה100 מחול אפשר בהרבה פחות
לגבי מקלדות כנס פשוט לכל אתר מחשבים ותראה
- fitoussi788
-
- חבר פעיל

- תגובות: 80
עזרה בלוח אם+מעבד HTPC
שלום לכולם אני חדש בפורום אני צריך עזרה בלוח אם+מעבד
יש לי מחשב HTPC
3 שנים והייתי מרוצה ממנו מאוד באיכות גבוה מאוד 1920*1200
לוח האם שהיה לי J&W RS780UVD ומעבד AM ATHLON 64*2 DUAL CORE PROCESSOR 5600+2 2.90 GHZ
לפני חודש הלך לי הלוח אם והחלפתי בלוח של GICABYTE GA.MA790X-UD3P ונישארתי עם אותו מעבד ישן .וכרטיס מסך gt 430 ואני לא מרוצה בכלל רמת האיכות ירודה. בבקשה דחופה תודה לכולם
תקציב שלי 2000 שח intel או amd
יש לי מחשב HTPC
3 שנים והייתי מרוצה ממנו מאוד באיכות גבוה מאוד 1920*1200
לוח האם שהיה לי J&W RS780UVD ומעבד AM ATHLON 64*2 DUAL CORE PROCESSOR 5600+2 2.90 GHZ
לפני חודש הלך לי הלוח אם והחלפתי בלוח של GICABYTE GA.MA790X-UD3P ונישארתי עם אותו מעבד ישן .וכרטיס מסך gt 430 ואני לא מרוצה בכלל רמת האיכות ירודה. בבקשה דחופה תודה לכולם
תקציב שלי 2000 שח intel או amd
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ברוך הבא לפורום!
אולי משהו בהגדרות או בהתקנה אצלך לא נכון? GT430 אמור לתת איכות וידאו ותמונה גבוהים.
נסה להתקין ולהגדיר את הנגן MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש פורום זה.
אולי משהו בהגדרות או בהתקנה אצלך לא נכון? GT430 אמור לתת איכות וידאו ותמונה גבוהים.
נסה להתקין ולהגדיר את הנגן MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש פורום זה.
- fitoussi788
-
- חבר פעיל

- תגובות: 80
תודה על התגובה !! אני משתמש עם נגן XBMC עם המעבד מספיק חזק ללוח אם שלי ? עם הלוח אם החדש מתאים למערכת HTPC
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תוודא שאתה משתמש בגירסה הכי חדשה של XBMC היודעת להשתמש בפענוח החומרה של כרטיס המסך. יש גירסאות של ה-XBMC שעושות לפעמים בעיות עם כרטיסי מסך של אנוידיה.
תנסה גם את Boxee, שאמורה לעבוד מצויין עם כרטיס המסך הזה.
וכמובן, עדכן דרייברים של כרטיס המסך מהאתר של אנוידיה (ולא מעדכונים אוטומטיים של מיקרוסופט).
תנסה גם את Boxee, שאמורה לעבוד מצויין עם כרטיס המסך הזה.
וכמובן, עדכן דרייברים של כרטיס המסך מהאתר של אנוידיה (ולא מעדכונים אוטומטיים של מיקרוסופט).
- effi_oliv
-
- חבר שרק התחיל

בתאריך: 09/07/2011 פרסם madror תגובה מס' 90: משהוא לא מסתדר לי במערכות ה Mini ITX שעכשיו אני נאלץ להתמודד איתה.
הרכבתי את הממולץ- תקציב גבוה - כ-2000 ש"ח. עם מארז ANTEC ISK-310 וספק של 150W, ללא כרטיס גרפי.
הרצתי עליו DOOM3. בהתחלה נראה היה שזה עובד בסדר, אבל אח"כ המשחק הפך להיות איטי. ככל הנראה, אני צריך לשדרג את הקונפיגורציה שקיימת אצלי ולהוסיף כרטיס מסך. אם אני רוצה להוסיף את כרטיס המסך הממולץ - Sapphire HD 6570 LP, אז לפי הספסיפיקציות, צריך ספק כח של לפחות 400W.
האם פיספסתי משהוא? האם ניתן להוסיף את כרטיס המסך המדובר לצורך משחקים ולא תהיה בעיה של מחסור בהספק של ספק הכח שיש לי כיום?
תודה.
הרכבתי את הממולץ- תקציב גבוה - כ-2000 ש"ח. עם מארז ANTEC ISK-310 וספק של 150W, ללא כרטיס גרפי.
הרצתי עליו DOOM3. בהתחלה נראה היה שזה עובד בסדר, אבל אח"כ המשחק הפך להיות איטי. ככל הנראה, אני צריך לשדרג את הקונפיגורציה שקיימת אצלי ולהוסיף כרטיס מסך. אם אני רוצה להוסיף את כרטיס המסך הממולץ - Sapphire HD 6570 LP, אז לפי הספסיפיקציות, צריך ספק כח של לפחות 400W.
האם פיספסתי משהוא? האם ניתן להוסיף את כרטיס המסך המדובר לצורך משחקים ולא תהיה בעיה של מחסור בהספק של ספק הכח שיש לי כיום?
תודה.
- iakovl
-
- חבר מכור קשה

מערכות הITX שהמלצנו לא אמורות להיות מערכות גיימינג... שם זה סיפור אחר עם כרטיסי המסך
לגבי ה6570.... יש 2 דגמים האחד DDR3 שלקח 44W ושני של DDR5 שלוקח 60W
בהתבסס על המערכת שיש לך בפנים (לא ידוע) אם תיקח את ה44W לא אמורה להיות לך שום בעיה, ההמלצה של החברות לא אומרת לך בפועל יותר מדי
בהתבסס על המערכת שיש לך בפנים (לא ידוע) אם תיקח את ה44W לא אמורה להיות לך שום בעיה, ההמלצה של החברות לא אומרת לך בפועל יותר מדי
- effi_oliv
-
- חבר שרק התחיל

תודה על התשובה.iakovl כתב:מערכות הITX שהמלצנו לא אמורות להיות מערכות גיימינג... שם זה סיפור אחר עם כרטיסי המסך
בהתבסס על המערכת שיש לך בפנים (לא ידוע) אם תיקח את ה44W לא אמורה להיות לך שום בעיה, ההמלצה של החברות לא אומרת לך בפועל יותר מדי...
המערכת שלי מורכבת מהרכיבים הבאים:
1. לוח אם GIGABYTE GA-H67N-USB3-B3
2. מעבד INTEL I3-2100
3. דיסק קשיח WD 2.5" 320 GB 5400RPM
4. זיכרון 2X2GB KINGSTON LOW PROFILE
5. מארז ISK-310-150
השאלות שלי:
1. האם ההרכב הזה יאפשר לי להוסיף את כרטיס המסך המדובר - SAPPHIRE 6570 1GB DDR3 ללא חשש לחוסר בכח?
2. האם אני אוכל לשחק משחקים כגון DOOM3 עם כרטיס מסך כזה?
תודה.