מדריך להגדרת Netflix בעזרת שירות VPN

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

שירות חדש שעובד על אותו עקרון של UnblockUS אבל עולה $2 לחודש:

https://adfreetime.com

אני עובר אליהם מהחודש הבא.

alonwa
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99

שליחה

מישהו ניסה את tunlr.net? בניגוד לשני שירותי ה-DNS האחרים שהוזכרו, זה חינם

oren989
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3

שליחה

alonwa כתב:מישהו ניסה את tunlr.net? בניגוד לשני שירותי ה-DNS האחרים שהוזכרו, זה חינם
...
שאלה טובה. באופן אישי אני קצת חשדן כלפי שירות שעולה כסף לתחזק אבל שמסופק בחינם, לפחות כשאין לכך הסבר סביר (ולרוב השירותים החינמיים באינטרנט *יש* הסבר סביר - פרסומות).

alonwa
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99

שליחה

oren989 כתב:
alonwa כתב:מישהו ניסה את tunlr.net? בניגוד לשני שירותי ה-DNS האחרים שהוזכרו, זה חינם
...
שאלה טובה. באופן אישי אני קצת חשדן כלפי שירות שעולה כסף לתחזק אבל שמסופק בחינם, לפחות כשאין לכך הסבר סביר (ולרוב השירותים החינמיים באינטרנט *יש* הסבר סביר - פרסומות).
...
תודה.
דוקא יש להם הסבר.
Tunlr is a fun project run by a few enthusiasts. We’re using Tunlr ourselves. We love it, and that’s why we wanted to share it with you.
אבל אני מודה שלא מדובר בהסבר סביר...
מצד שני, לא צריך להרשם ולתת פרטים - פשוט להשתמש בכתובות ה-DNS שרשומות באתר שלהם. הם משהים בכונה את תעבורת ה-DNS (לא את תעבורת הסטרימינג שלא עוברת דרכם) על מנת שאנשים ישתמשו ב-DNS שלהם רק מתי שצריך ויחזרו אחר כך לרגיל. זה עבד מספיק בשביל שאוכל להכנס לאתר של נטפליקס בלי שהאתר יאמר לי שישראל היא פרובינציה. אם זה עובד מספיק טוב בשביל לצפות באופן סדיר (או בכלל) ואם יש איזשהו קאץ' נוסף, אני לא יודע.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

יש כאן שתי בעיות:

1. הפעלה של שירות כזה עולה לא מעט כסף. אם הם לא מוכנים אפילו לקבל תרומות (ולפי ה-FAQ, הם לא), איך בדיוק הם מממנים את השירות? קשה לי להאמין שמישהו יירצה להוציא כסף מהכיס הפרטי שלו כדי לתת שירות לאנשים זרים, אלא אם מדובר במטרה נעלה כגון תרומות של מזון, מימון השכלה וכו'. צפיה בנטפליקס לא נכנסת לקטגוריה הזו.

2. בכל השירותים האלה יש פוטנציאל לבעיית אבטחה שבה שרת ה-DNS העויין מספק כתובת IP של שרת שמתחזה לשרת האמיתי. זה במיוחד בעייתי באתרים שמאפשרים לוגין ללא חיבור מאובטח. לשירות כגון UnblockUS יש סיבה טובה מאוד לא לעשות דבר כזה, כי כל המודל הכלכלי שלהם מבוסס על מנויים בתשלום והם מסכנים עסק של ממש. לאתר חינמי שלא ברור כיצד הוא מממן את הוצאות ההפעלה יש הרבה פחות מה להפסיד. זה לא אומר שהם עושים את זה, אבל החשד מספיק סביר בעיני כדי לא לקחת צ'אנס.

offerbk1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974

שליחה

alonwa כתב: הם משהים בכונה את תעבורת ה-DNS (לא את תעבורת הסטרימינג שלא עוברת דרכם) על מנת שאנשים ישתמשו ב-DNS שלהם רק מתי שצריך ויחזרו אחר כך לרגיל.
...
הם אולי לא משהים את תעבורת הסטרימינג אבל סביר להניח שהיא כן עוברת דרכן.
שרותים עם georestriction בדרך כלל יעשו את ההבדלה בין המדינות על פי source IP כלומר מה שעושה שירות ה DNS זה להגיד למחשב שלך במקרה שהוא רוצה להגיע לנטפליקס לדוגמה להגיע לכתובת שנמצאת אצלו ולא ישירות לנטפליקס. כשהתעבורה מגיעה אליו הוא משנה את כתובת המקור (מה שגורם לנטפליקס לחשוב שהגעת מארצות הברית) ושולח את התעבורה הלאה לשרתי נטפליקס.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

boren כתב:שירות חדש שעובד על אותו עקרון של UnblockUS אבל עולה $2 לחודש:

https://adfreetime.com

אני עובר אליהם מהחודש הבא.
...
עדכון: עובד מצויין. אני ממליץ למי שמשתמש עדיין ב-UnblockUS או ב-VPN לעבור.

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”