clubnet כתב:
איך שראיתי את העונה משהו הרגיש לי חסר. לא היה מתח באף פרק כל הפרקים נראו כחלשים ואנמים.
כל הרציחות של הילדות נראו כסתם..ולא ממש מושכים ומותחים.
כל העונה סובבו אותנו הצופים סחור סחור, כל מיני דמויות שסתם זרקו באויר האשמות מופרחות..וכ'ו..
כל הדרמה של ריי סיוארד בכלא היתה גם מיותרת..!
כעת לפרק הסיום:
הכותבים פתאום זורקים לנו איזה שעיר לעזאזל "סקינר".. הולי שיט מאיפה הקריצו אותו פתאום?!
סקינר נפתח אל הבלשית לינדן, ומספר לה על כל מה שהוא ביצע בילדות..
סליחה אבל סיום עונה מעפנה בצורה לא נורמלית!
אכזבה מקווה שלא יהיה עוד עונה..
אפשר היה לסיים את הסידרה עוד במקרה (הפרשה) עם רוזי.
...
©
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1925702
מסכים שמשכו זמן עם סיפור צד שלא היה העיפרון הכי חד בחבילה, אבל גם בעונות הראשונות התמקדו לא מעט בחיי המשפחה של רוז, ביחסים שלה עם ההורים כשבסוף הקשר בין זה לרוצח היה יחסית רופף.
הסדרה הזו מציאותית, לא תמיד יש היגיון בריא למעשים של הרוצחים, בטח לא של פסיכופטים שלא צריכים סיבה כדי לרצוח. יש להם דחף פנימי אז רוצחים, זו מחלה שלא ניתנת לריפוי.
הסדרה הדנית מוצלחת - אני מודה שלא ראיתי? אבל אין סיכוי בחיים שאתחבר לשחקנים דניים כמו שאני מתחבר לדיאלוגים של הולדן, את הדיבור של בולט , הכימיה בין הולדן ללינדן , הקצב האיטי והמצמרר. אי אפשר להגיד שלא היה מתח בין הפרקים, ורצח ילדות זה לא משהו שאופייני יותר מדי לסדרות.
הרוצח הסדרתי הזה היה חלק מלינדן ואפילו בעונות 1-2 נדמה לי שהיו איזכורים לגביו, אבל בסוף זה לא התאים לפרופיל. לינדן היתה אחריו כבר 4 שנים וזה מה שהפך אותה לאובססיבית לגביו . היא ראתה את עצמה כקורבן שלו בגלל הילדות הקשה שלה.
לגבי סקינר - עוד מתחילת העונה הבהירו לנו שסקינר היה המאהב של לינדן בעבר, ואישתו הסכימה לקבל אותו חזרה בתנאי שלא יהיה איתה בקשר.
התוכנית שלו היתה להפליל את סטיוארט והעבריין מין השני, שלקראת סוף העונה נחשפה ע"י לינדן והולדן. הכל הגיוני.
סקינר באמת אהב את לינדן, לקראת סיום העונה אישתו העיפה אותו מהבית והוא הסביר ללינדן ברכב שהיא זו שיכלה לגרום לו להשתנות.
לגבי הילד- מדוע נזכר בו בסיום? הוא הסביר באופן ברור שהוא לא פוגע בילדים קטנים (שהם לא זונות), ואחרי שהוא הבין שלינדן והולדן לא קנו את הסיפור של סטיוארט וג'ו מילס, הוא הלך על הילד ובאמצע המעשה התחרט ועזב אותו לנפשו.
למה לינדן בחרה לסוע איתו ? בהתחלה היא באמת חשבה שיכולה להציל את הילד, ואז תוך כדי נסיעה איתו זה היכה בה.
היא התפרקה לנוכח העובדה שנמשכה לאדם חולני. וזה גרם לה להוריד את הנשק, אולי אפילו כאקט אובדני.
היה משפט אחד מצמרר ביותר שהוא אמר, "אני לא אשכח את המבט של הילדות האלה , אחרי שהן עברו את ההתעללות החייתית ומבינות שאין להן סיכוי, זה משהו שאי אפשר לתאר". משפט שכל כך אופייני לסדרה המצמררת הזו.
סקינר מאוד אהב את לינדן, וגם הוא כנראה החליט להתאבד במקום לנסות לפגוע בה.
לכן הוא שיקר לה בסוף מה שגרם ללינדן לירות בו, כלומר רצה שהיא תפגע בו.
אין חורים בעלילה, אבל גם לי הפריע קצת שלא זרקו בכלל רמזים על סקינר, חוץ מזה שהוא דמות קריפית שמתחילת העונה אמרתי לעצמי איך לינדן מסוגלת להמשך אליו בכלל (מבלי שחשדתי שהוא הרוצח)
אני בהמשך אביא פה קישור לביקורות על הפינאלה של העונה, שגם זכו לדעות חלוקות