הסוף לDEALEXTREME בשביל הישראלים ?
עולים כאן כל מיני רעיונות שרק יפגעו בנו ויגרמו לכל אותם חנויות פשוט להחרים את ישראל-חבל.
זה שדואר ישראל החליט להוסיף עמלה ולפגוע בנו, לא אומר שאנחנו עכשיו צריכים לזרוק את הכדור חזרה לחו"ל.
אני מאמין שעם קצת מחשבה יש דרכים נוספות להביע התנגדות למשל:
* ללכת להפגין בדרך יצירתית בסניף הדואר ששם יושב המכס- דרך ההגנה 137 תל-אביב-משהו שקשור בחבילות.
* למלא כל מיני טפסים סתמיים של חבילה אבדה, ערעור על תשלום מכס וכדו..ולהגיש אותם רק בסניף ההוא.
* להטביע את חברי הדריקטוריון והמנהלים של דואר ישראל במעטפות ובתוכם כתוב בסגנון של מונופול : "קיבלת מתנה מהדוד מאמריקה שלם 38 ש"ח"
* מי שמגיע לסניף הנ"ל באופן קבוע, יכול להחליט שהוא משלם רק באגורות ולהצהיר שזה בעקבות הוספת העמלה.
* להגיע קבוצה גדולה (80 איש), לתפוס כל עמדה בסניף הנ"ל ולהתחיל לשאול שאלות, לתפוס את הספסלים, לעמוד בתור ואז לחזור כל פעם להתחלה של התור.
בואו נחשוב על מחאה לגיטימית שקשורה לדואר ישראל ולא לחנויות שם בחו"ל.
זה שדואר ישראל החליט להוסיף עמלה ולפגוע בנו, לא אומר שאנחנו עכשיו צריכים לזרוק את הכדור חזרה לחו"ל.
אני מאמין שעם קצת מחשבה יש דרכים נוספות להביע התנגדות למשל:
* ללכת להפגין בדרך יצירתית בסניף הדואר ששם יושב המכס- דרך ההגנה 137 תל-אביב-משהו שקשור בחבילות.
* למלא כל מיני טפסים סתמיים של חבילה אבדה, ערעור על תשלום מכס וכדו..ולהגיש אותם רק בסניף ההוא.
* להטביע את חברי הדריקטוריון והמנהלים של דואר ישראל במעטפות ובתוכם כתוב בסגנון של מונופול : "קיבלת מתנה מהדוד מאמריקה שלם 38 ש"ח"
* מי שמגיע לסניף הנ"ל באופן קבוע, יכול להחליט שהוא משלם רק באגורות ולהצהיר שזה בעקבות הוספת העמלה.
* להגיע קבוצה גדולה (80 איש), לתפוס כל עמדה בסניף הנ"ל ולהתחיל לשאול שאלות, לתפוס את הספסלים, לעמוד בתור ואז לחזור כל פעם להתחלה של התור.
בואו נחשוב על מחאה לגיטימית שקשורה לדואר ישראל ולא לחנויות שם בחו"ל.
shlomiassaf נתן מוקדם יותר כאן את הדוגמא של איטליה , כמדינה שכבר נוקטת בגישה דומה(Link). עכשיו אני מבין למה רבים מהמוכרים באינטרנט כבר לא שולחים יותר לאיטליה. נראה שזה מה שמצפה גם לנו אם הנוהל החדש יעבור. גם אם תשלום העמלה יפחת לשקלים בודדים(דבר שיפחית משמעותית את ההתנגדות), נראה שיהיו לנו הרבה פחות מוכרים שימכרו לנו.
קשה לי להאמין שהם יורידו את העמלה לשקלים בודדים. לפי המצב בEMS צריך לזכור שהעמלה "הזולה" ביותר היא רק במקרה שהחבילה פטורה ממכס. אחרת משלמים יותר, כולל אחוזים על "אשראי" וכל מיני הנפצות אחרות. במקרה שהחבילה מעוכבת (וזה קורה גם לחבילות פטורות), הדואר ("זה לא אנחנו זו חברת העמילות") בכלל מחייב עמלה על רישום ב"רשומון פרטני", שהיא כ150 ש"ח (אותה עמלה ששמורה לחבילות שדורשות אישור חוקיות יבוא או בעלות ערך מעל אלף דולרים).
צריך להילחם לביטול העמלה הזו לגמרי.
צריך להילחם לביטול העמלה הזו לגמרי.
וואו, התגובות באינטרנט הם עצומות רק בויינט יש למעלה מ-1000 תגובות. נראה שמישהו דרך על עצב רגיש...
רק חבל שאנשים לא מגיבים כך על דברים קצת יותר משמעותיים
כמו המס הגבוהה שרק עולה על המים והארנונה,המכוניות, היבואנים, המצב היחודי למדינת ישראל שתחרות בשוק מובילה לעליית מחירים....
(ואני אפילו לא מדבר על נושאים חברתיים, כי זה פורום מסחר...)
שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני איימתי על עצמי שאני עוזב את הארץ
(רק חבל ששום ארץ לא מוכנה לקבל אותי, אולי חוץ מסודן...)
כמו המס הגבוהה שרק עולה על המים והארנונה,המכוניות, היבואנים, המצב היחודי למדינת ישראל שתחרות בשוק מובילה לעליית מחירים....
שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני איימתי על עצמי שאני עוזב את הארץ
אנשים מגיבים וכועסים וגם עושים, אך בכל מיני נושאים כמו המים, הארנונה, המכוניות והיבואנים יש צידוקים כאלה ואחרים לחלק מהדברים והנושא מורכב יותר מאשר הוא ניראה לעין במבט שטחי.morel כתב:וואו, התגובות באינטרנט הם עצומות רק בויינט יש למעלה מ-1000 תגובות. נראה שמישהו דרך על עצב רגיש...
שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני איימתי על עצמי שאני עוזב את הארץ(רק חבל ששום ארץ לא מוכנה לקבל אותי, אולי חוץ מסודן...)
...
במקרה הנ"ל מדובר פשוט במשהו סתמי לחלוטין, לא הוגן, לא הגיוני ולא סביר ומכאן שבמקרה הזה אנשים כבר לא יכולים לראות את הצד השני של המטבע כי הוא פשוט לא קיים.
ודרך אגב, בעיות ושחיתות זה משהו שצריך להלחם בו ושאנחנו בסופו של דבר כאנשים שגרים פה יצרנו ולא אף אחד אחר, זה מתחיל בדברים הקטנים וגם בחינוך ובדיוק על זה אנחנו צריכים להילחם (כולנו יחד) מלחמת חורמה! הצהרות "עזיבה מהארץ" שנזרקות לחלל האוויר מראות על מצוקה אך גם משדרות עצלנות ורפיסות, פעם היו פה ביצות ואנשים נלחמו כדי למגר אותם. היום כולם חיים באיכות חיים גבוהה ולאף אחד כבר אין כוח להלחם על שום עקרון צודק ככל שיהיה - נהיינו אנוכיים ועצלנים שמחפשים את הפתרון הקל והפשוט ביותר רק שלא נצטרך להתאמץ ונמשיך לקלל מאחורי הפלסמה 60'' בסלון כי תכלס רק זה מה שבאמת חשוב.
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1209
- נתן תודות: 13 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הם מבינים רק דבר אחד: כסף.
איכשהוא, צריך לגרום להם להפסיד כסף - והרבה.
איכשהוא, צריך לגרום להם להפסיד כסף - והרבה.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
בהחלט! מסכים עם כל מילהriji כתב:אנשים מגיבים וכועסים וגם עושים, אך בכל מיני נושאים כמו המים, הארנונה, המכוניות והיבואנים יש צידוקים כאלה ואחרים לחלק מהדברים והנושא מורכב יותר מאשר הוא ניראה לעין במבט שטחי.morel כתב:וואו, התגובות באינטרנט הם עצומות רק בויינט יש למעלה מ-1000 תגובות. נראה שמישהו דרך על עצב רגיש...
שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני איימתי על עצמי שאני עוזב את הארץ(רק חבל ששום ארץ לא מוכנה לקבל אותי, אולי חוץ מסודן...)
...
במקרה הנ"ל מדובר פשוט במשהו סתמי לחלוטין, לא הוגן, לא הגיוני ולא סביר ומכאן שבמקרה הזה אנשים כבר לא יכולים לראות את הצד השני של המטבע כי הוא פשוט לא קיים.
ודרך אגב, בעיות ושחיתות זה משהו שצריך להלחם בו ושאנחנו בסופו של דבר כאנשים שגרים פה יצרנו ולא אף אחד אחר, זה מתחיל בדברים הקטנים וגם בחינוך ובדיוק על זה אנחנו צריכים להילחם (כולנו יחד) מלחמת חורמה! הצהרות "עזיבה מהארץ" שנזרקות לחלל האוויר מראות על מצוקה אך גם משדרות עצלנות ורפיסות, פעם היו פה ביצות ואנשים נלחמו כדי למגר אותם. היום כולם חיים באיכות חיים גבוהה ולאף אחד כבר אין כוח להלחם על שום עקרון צודק ככל שיהיה - נהיינו אנוכיים ועצלנים שמחפשים את הפתרון הקל והפשוט ביותר רק שלא נצטרך להתאמץ ונמשיך לקלל מאחורי הפלסמה 60'' בסלון כי תכלס רק זה מה שבאמת חשוב....
פשרה בין מי למי בדיוק?דאוס כתב:האמת ? אני מוכן לפשרה...שייקחו 38 שקלים אבל שגם חבילות שהם מעל 51$ ומתחת ל-1000$ שישלמו את אותו הסכום בדיוק ללא תוספות של מע"מ, מכס ועמלת שחרור-זה בהחלט נראה לי הוגן ....
זה בכלל לא פשרה אלא דומה יותר לסבסוד צולב.
משה
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
moco, לפי מה שאני מבין זה סבסוד גורף: "תפצה אותי מראש על חבילה שאני עלול לפתוח".
אני מקווה שזה ייפול, ואם זה לא ייפול אז אנחנו כצרכנים צריכים להצביע בכיסים ולהעמיס אותם מעבר למה שהם יכולים לקבל. יש לי חבר בדואר שאמר שזה שטויות (הרעיון של המס, שגם הוא שמזמין משלם אותו) ושהם יקרסו אם ישלחו להם כמות גדולה של חבילות בלי שיאספו אותן. אם נכתוב מייל לספקים בחו"ל ונסביר להם שזו מלחמה על מנת שגם הם ירוויחו אנ ידי בטוח שיסכימו לזה. אבל זה חייב להתבצע בצורה גורפת.
אני מקווה שזה ייפול, ואם זה לא ייפול אז אנחנו כצרכנים צריכים להצביע בכיסים ולהעמיס אותם מעבר למה שהם יכולים לקבל. יש לי חבר בדואר שאמר שזה שטויות (הרעיון של המס, שגם הוא שמזמין משלם אותו) ושהם יקרסו אם ישלחו להם כמות גדולה של חבילות בלי שיאספו אותן. אם נכתוב מייל לספקים בחו"ל ונסביר להם שזו מלחמה על מנת שגם הם ירוויחו אנ ידי בטוח שיסכימו לזה. אבל זה חייב להתבצע בצורה גורפת.
Vocare Ad Regnum
אין קשר בין הסכום הזה למיסים שחייבים לשלם למדינה בהתאם לסוג המוצר והשווי שלו.דאוס כתב:האמת ? אני מוכן לפשרה...שייקחו 38 שקלים אבל שגם חבילות שהם מעל 51$ ומתחת ל-1000$ שישלמו את אותו הסכום בדיוק ללא תוספות של מע"מ, מכס ועמלת שחרור-זה בהחלט נראה לי הוגן ....
מדובר על סכום שהולך לחברה פרטית.
אני עדיין לא מבין בדיוק מה תפקידה של אותה חברה. הרי בעבר הלא רחוק אני התייצבתי במשרדי המכס כדי לבדוק אם חבילה שקיבלתי חייבת במיסים. מה געש שירותי עמילות מכס אמורים לעשות?
- Mistoffelees
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4852
- נתן תודות: 370 פעמים
- קיבל תודות: 188 פעמים
כחלון הוא שר התקשורת והוא דווקא שר תקשורת מצויין.
ב"צינור לילה" בערוץ 10 דיברו על זה וגם ראיינו את מישהו בכיר מהמכס, הוא טוען שזה בכלל לא הם שהעלו את העמלה ל38 ש"ח, דואר ישראל טוען מנגד שזאת היתה בקשה מפורשת של המכס-בקיצור אף אחד לא מבין או יודע מאיפה ההנחתה הזאת הגיעה.