הסוף לDEALEXTREME בשביל הישראלים ?

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 417
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #101 

עולים כאן כל מיני רעיונות שרק יפגעו בנו ויגרמו לכל אותם חנויות פשוט להחרים את ישראל-חבל.
זה שדואר ישראל החליט להוסיף עמלה ולפגוע בנו, לא אומר שאנחנו עכשיו צריכים לזרוק את הכדור חזרה לחו"ל.

אני מאמין שעם קצת מחשבה יש דרכים נוספות להביע התנגדות למשל:

* ללכת להפגין בדרך יצירתית בסניף הדואר ששם יושב המכס- דרך ההגנה 137 תל-אביב-משהו שקשור בחבילות.
* למלא כל מיני טפסים סתמיים של חבילה אבדה, ערעור על תשלום מכס וכדו..ולהגיש אותם רק בסניף ההוא.
* להטביע את חברי הדריקטוריון והמנהלים של דואר ישראל במעטפות ובתוכם כתוב בסגנון של מונופול : "קיבלת מתנה מהדוד מאמריקה שלם 38 ש"ח"
* מי שמגיע לסניף הנ"ל באופן קבוע, יכול להחליט שהוא משלם רק באגורות ולהצהיר שזה בעקבות הוספת העמלה.
* להגיע קבוצה גדולה (80 איש), לתפוס כל עמדה בסניף הנ"ל ולהתחיל לשאול שאלות, לתפוס את הספסלים, לעמוד בתור ואז לחזור כל פעם להתחלה של התור.

בואו נחשוב על מחאה לגיטימית שקשורה לדואר ישראל ולא לחנויות שם בחו"ל.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #102 

shlomiassaf נתן מוקדם יותר כאן את הדוגמא של איטליה , כמדינה שכבר נוקטת בגישה דומה(Link). עכשיו אני מבין למה רבים מהמוכרים באינטרנט כבר לא שולחים יותר לאיטליה. נראה שזה מה שמצפה גם לנו אם הנוהל החדש יעבור. גם אם תשלום העמלה יפחת לשקלים בודדים(דבר שיפחית משמעותית את ההתנגדות), נראה שיהיו לנו הרבה פחות מוכרים שימכרו לנו.

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #103 

קשה לי להאמין שהם יורידו את העמלה לשקלים בודדים. לפי המצב בEMS צריך לזכור שהעמלה "הזולה" ביותר היא רק במקרה שהחבילה פטורה ממכס. אחרת משלמים יותר, כולל אחוזים על "אשראי" וכל מיני הנפצות אחרות. במקרה שהחבילה מעוכבת (וזה קורה גם לחבילות פטורות), הדואר ("זה לא אנחנו זו חברת העמילות") בכלל מחייב עמלה על רישום ב"רשומון פרטני", שהיא כ150 ש"ח (אותה עמלה ששמורה לחבילות שדורשות אישור חוקיות יבוא או בעלות ערך מעל אלף דולרים).
צריך להילחם לביטול העמלה הזו לגמרי.

morel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #104 

וואו, התגובות באינטרנט הם עצומות רק בויינט יש למעלה מ-1000 תגובות. נראה שמישהו דרך על עצב רגיש...
רק חבל שאנשים לא מגיבים כך על דברים קצת יותר משמעותיים
כמו המס הגבוהה שרק עולה על המים והארנונה,המכוניות, היבואנים, המצב היחודי למדינת ישראל שתחרות בשוק מובילה לעליית מחירים....
(ואני אפילו לא מדבר על נושאים חברתיים, כי זה פורום מסחר...)

שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני איימתי על עצמי שאני עוזב את הארץ :lol: (רק חבל ששום ארץ לא מוכנה לקבל אותי, אולי חוץ מסודן...)

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #105 

morel כתב:וואו, התגובות באינטרנט הם עצומות רק בויינט יש למעלה מ-1000 תגובות. נראה שמישהו דרך על עצב רגיש...
כמו המס הגבוהה שרק עולה על המים והארנונה,המכוניות, היבואנים, המצב היחודי למדינת ישראל שתחרות בשוק מובילה לעליית מחירים....

שלא תבינו אותי לא נכון, גם אני איימתי על עצמי שאני עוזב את הארץ :lol: (רק חבל ששום ארץ לא מוכנה לקבל אותי, אולי חוץ מסודן...)
...
אנשים מגיבים וכועסים וגם עושים, אך בכל מיני נושאים כמו המים, הארנונה, המכוניות והיבואנים יש צידוקים כאלה ואחרים לחלק מהדברים והנושא מורכב יותר מאשר הוא ניראה לעין במבט שטחי.
במקרה הנ"ל מדובר פשוט במשהו סתמי לחלוטין, לא הוגן, לא הגיוני ולא סביר ומכאן שבמקרה הזה אנשים כבר לא יכולים לראות את הצד השני של המטבע כי הוא פשוט לא קיים.

ודרך אגב, בעיות ושחיתות זה משהו שצריך להלחם בו ושאנחנו בסופו של דבר כאנשים שגרים פה יצרנו ולא אף אחד אחר, זה מתחיל בדברים הקטנים וגם בחינוך ובדיוק על זה אנחנו צריכים להילחם (כולנו יחד) מלחמת חורמה! הצהרות "עזיבה מהארץ" שנזרקות לחלל האוויר מראות על מצוקה אך גם משדרות עצלנות ורפיסות, פעם היו פה ביצות ואנשים נלחמו כדי למגר אותם. היום כולם חיים באיכות חיים גבוהה ולאף אחד כבר אין כוח להלחם על שום עקרון צודק ככל שיהיה - נהיינו אנוכיים ועצלנים שמחפשים את הפתרון הקל והפשוט ביותר רק שלא נצטרך להתאמץ ונמשיך לקלל מאחורי הפלסמה 60'' בסלון כי תכלס רק זה מה שבאמת חשוב.

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #106 

הם מבינים רק דבר אחד: כסף.
איכשהוא, צריך לגרום להם להפסיד כסף - והרבה.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

morel
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #107 

riji כתב:
morel כתב:וואו, התגובות באינטרנט הם עצומות רק בויינט יש למעלה מ-1000 תגובות. נראה שמישהו דרך על עצב רגיש...

...
אנשים מגיבים וכועסים וגם עושים, אך בכל מיני נושאים כמו המים, הארנונה, המכוניות והיבואנים יש צידוקים כאלה ואחרים לחלק מהדברים והנושא מורכב יותר מאשר הוא ניראה לעין במבט שטחי.
במקרה הנ"ל מדובר פשוט במשהו סתמי לחלוטין, לא הוגן, לא הגיוני ולא סביר ומכאן שבמקרה הזה אנשים כבר לא יכולים לראות את הצד השני של המטבע כי הוא פשוט לא קיים.

ודרך אגב, בעיות ושחיתות זה משהו שצריך להלחם בו ושאנחנו בסופו של דבר כאנשים שגרים פה יצרנו ולא אף אחד אחר, זה מתחיל בדברים הקטנים וגם בחינוך ובדיוק על זה אנחנו צריכים להילחם (כולנו יחד) מלחמת חורמה! הצהרות "עזיבה מהארץ" שנזרקות לחלל האוויר מראות על מצוקה אך גם משדרות עצלנות ורפיסות, פעם היו פה ביצות ואנשים נלחמו כדי למגר אותם. היום כולם חיים באיכות חיים גבוהה ולאף אחד כבר אין כוח להלחם על שום עקרון צודק ככל שיהיה - נהיינו אנוכיים ועצלנים שמחפשים את הפתרון הקל והפשוט ביותר רק שלא נצטרך להתאמץ ונמשיך לקלל מאחורי הפלסמה 60'' בסלון כי תכלס רק זה מה שבאמת חשוב.
...
בהחלט! מסכים עם כל מילה

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #108 

האמת ? אני מוכן לפשרה...שייקחו 38 שקלים אבל שגם חבילות שהם מעל 51$ ומתחת ל-1000$ שישלמו את אותו הסכום בדיוק ללא תוספות של מע"מ, מכס ועמלת שחרור-זה בהחלט נראה לי הוגן .

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6218
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 439 פעמים

שליחה #109 

יופי שאתה מוכן לפשרה. למה שמישהו ישלם מס של מאות אחוזים?
אין לזה שום קשר למוצרים יקרים חייבים במכס. מדובר במס שערוריתי שאין לו שום אחיזה במציאות.
אלעד

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #110 

דאוס כתב:האמת ? אני מוכן לפשרה...שייקחו 38 שקלים אבל שגם חבילות שהם מעל 51$ ומתחת ל-1000$ שישלמו את אותו הסכום בדיוק ללא תוספות של מע"מ, מכס ועמלת שחרור-זה בהחלט נראה לי הוגן .
...
פשרה בין מי למי בדיוק?
זה בכלל לא פשרה אלא דומה יותר לסבסוד צולב.
משה

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #111 

moco, לפי מה שאני מבין זה סבסוד גורף: "תפצה אותי מראש על חבילה שאני עלול לפתוח".
אני מקווה שזה ייפול, ואם זה לא ייפול אז אנחנו כצרכנים צריכים להצביע בכיסים ולהעמיס אותם מעבר למה שהם יכולים לקבל. יש לי חבר בדואר שאמר שזה שטויות (הרעיון של המס, שגם הוא שמזמין משלם אותו) ושהם יקרסו אם ישלחו להם כמות גדולה של חבילות בלי שיאספו אותן. אם נכתוב מייל לספקים בחו"ל ונסביר להם שזו מלחמה על מנת שגם הם ירוויחו אנ ידי בטוח שיסכימו לזה. אבל זה חייב להתבצע בצורה גורפת.
Vocare Ad Regnum

7ariel7
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #112 

לפחות משהו זז מהמיילים לחכים
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3982477,00.html

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #113 

דאוס כתב:האמת ? אני מוכן לפשרה...שייקחו 38 שקלים אבל שגם חבילות שהם מעל 51$ ומתחת ל-1000$ שישלמו את אותו הסכום בדיוק ללא תוספות של מע"מ, מכס ועמלת שחרור-זה בהחלט נראה לי הוגן .
...
אין קשר בין הסכום הזה למיסים שחייבים לשלם למדינה בהתאם לסוג המוצר והשווי שלו.

מדובר על סכום שהולך לחברה פרטית.

אני עדיין לא מבין בדיוק מה תפקידה של אותה חברה. הרי בעבר הלא רחוק אני התייצבתי במשרדי המכס כדי לבדוק אם חבילה שקיבלתי חייבת במיסים. מה געש שירותי עמילות מכס אמורים לעשות?

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #114 

נו יופי ממש,
עכשיו הם יגיעו להסדר שעל ספרים לא ישלמו ועל כל השאר כן ויסתמו את הפה לכולם.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 970 פעמים

שליחה #115 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3982477,00.html

כחלון עוד חבר כנסת טמבל
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #116 

כחלון חושב שישראל עדיין כפר נידח ומנותק מהעולם.

הסיפור על העמלה בפינלנד מצוץ מהאצבע. אין עמלה בפינלנד על מוצרים מתחת ל-40 יורו.

Mistoffelees
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4852
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #117 

כחלון הוא שר התקשורת והוא דווקא שר תקשורת מצויין.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #118 

כחלון, גם אם הוא שר תקשורת טוב, הוציא הודעה שמצדיקה את הטלת העמלה והביא כדוגמא את פינלנד. אבל בפינלנד , מה לעשות , אין עמלה על מוצרים ששוויים פחות מ-40 יורו.

דאוס
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #119 

ב"צינור לילה" בערוץ 10 דיברו על זה וגם ראיינו את מישהו בכיר מהמכס, הוא טוען שזה בכלל לא הם שהעלו את העמלה ל38 ש"ח, דואר ישראל טוען מנגד שזאת היתה בקשה מפורשת של המכס-בקיצור אף אחד לא מבין או יודע מאיפה ההנחתה הזאת הגיעה.

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #120 

או שהם יודעים ולא רוצה להגיד
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

שלח תגובה