עפר, עד כמה נכנס לשיקול התקציב? לפי המכוניות המדוברות אני מניח 160-200 כאשר סביבת ה200 (הפאסאט) נחשבת יקרה.
בהתחשב בסגמנט ובזה שלא פירטת לגמרי מה אתה מחפש ברכב אנסה לתמצת על קצה המזלג יתרונות\חסרונות עיקריים ברכבים הנפוצים.
מאזדה 6 - מעוצבת להפליא (גם מפנים) מרווחת ותנוחת הישיבה נוחה. בגרסת 2500 סמ"ק היא מאובזרת מאוד ומציעה בתמורה לעוד דלק ביצועים ואבזור עשיר. בקרוב מאוד (כנראה עד שתרכוש רכב כלשהו) נכנס מנוע חדש ל6 הזרקת דלק ישירה (כמו FSI של פולקסווגן) יציע עוד קצת ביצוןעים ב2 ליטר וחסכון בדלק.
המאזדה למרות שנוחה ומרווחת היא לא מהשקטות והנוחות ביותר (אם כי ההתנהגות יותר מתגמלת).
פאסאט מציע איכות הרכבה וחומרים שהם מעט מעל היפניות (אני מאוד אוהב "גרמניות" אבל היפניות השתפרו ומצמצמות פער, שעדיין קיים). נוחות הנסיעה טובה ושקטה. הביצועים וצריכת הדלק ב2 ליטר FSI נאים.
הבעייה של הפאסאט היא התמחור הלא מוצדק (לדעתי). אם זה לא מפריע לך אז מדובר האחלה רכב לדעתי (אבל רק בגרסאות המאובזרות - אחרת תתאכזב לגלות מרכב של כ200 אלף אבזור פנים דל).
האמינות של פולקס' היא מעורבות מדיווחים של אנשים חד משמעית קשה לומר. מנועי TSI מכילים עוד רכיב (הטורבו) שזה עוד משהו לרשימת הדברים שעלולים לשבוק אבל בסה"כ כנראה שהאמינות סטנדרטית במידה ושומרים עליו.
הונדה אקורד יקרה ומכאן עלות\תועלת שלה נמוכה כמו בפאסאט אבל האוטו מרווח, אמין (מנסיון), ואני אישית אוהב את העיצוב. האוטו נוח לדעתי.
אוונסיס אוטו עלום בארצנו ונחשב למיושן (סליחה טל) יחסית. אם משהו בו קוסם לך תנהג בו ותחליט. אני לא הייתי בוחר בו.
מונדאו ממידע פנימי (יש לנו חברים קרובים בדלק מוטורוס יבואן מאזדה פורד) סובלת לא מעט מהתפרקויות ויש בעיות כך שהאמינות, בגדול, לא מרשימה. עם זאת הרכב מרווח ביותר ומציע אבזור נדיב והחבילה איכותית. אולי תפול על אקזמפל שלא יסבול מתקלות?
הסחירות, אם נסתמך על העבר של מונדאו, לא מוצלחת כלל.
הסופרב בהחלט נחשבת לאלילת הקטגורייה וכביכול נהנת מכל העולמות - מרווחת ואיכותית, מתוחכמת, ביצועיסטית ולא יקרה יחסית. אלגנטית ולא מנקרת עיניים ושוב מרווחת (כי היא מאוד מרווחת בקטגוריה). השאלה היא על אמינות וזה אנשים בעלי הרכב יגידו וגם מוסכניקים (לך ושאל). הרכב יחסית חדש ולא מספיק זמן בשוק שתיהיה היסטוריה מהימנה (שוב כנראה שמוסכניקים יידעו הכי טטוב).
מאליבו פרמיטיבית אבל מרווחת וזולה. יש מי שאוהב את הכורסאות האמריקאיות...אני לא אוהב שהאוטו לא מצליח לפנות בלי להתנדנד כמו מתקן בלונה פארק.
מכיוון שאף אחד לא יביא הוכחות אותנטיות (אלא אם יש לו את הרכב שעליו הוא מדבר) הרי שהכל בגדר דעה, אז את דעתי הבעתי פה בתמצות (יחסי) ואם אני הייתי בוחר אז סופרב\פאסאט אקורד\6. המחיר מכריע פה הרבה וזה כבר לשיקולך.
אנשים עם נסיון אולי יעידו מנסיונם (לנסות להיות אובייקטיבי) ולספר על הרכב כי מי שחי עם רכב מסויים מכיר אותו טוב. אני יכול להעיד על ה6 של אמא שהאוטו חביב נוח מבפנים לא הכי שקט ומאוד מאוד אמין. אין לי אף אחת מהמכוניות שהוזכרו כך שדעתי לא מוטה לטובתן (אני נוסע במיאטה וממליץ לכולם
לא קשור לאף חברה מוטורית זו או אחרת. וכמובן, סע נסיעת מבחן זה יותר חשוב מהמילים שתקרא פה.