דיון לוהט: LCD או פלאסמה ? (למען יקראו וילמדו...)
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78938
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
DannyZ כתב:הפיקסלים
הפיקסלים בLCD מרובעים ולכן תופסים את כל המסך ובפלזמה הם עגולים ולכן האיכות פחות טובה. זה בעצם ההבדל העיקרי בין הטכנולוגיות..............
האמת זה לא מצחיק, זה עצוב!
עצוב כי מאמרים אילו מתפרסמים באתרים רציניים בתחפשת של מאמר רציני ע"י אנשים רציניים
שכותבים שטויות:
המילה האחרונה כיום בחדות הצפייה היא ה-HD – High Definition. זוהי שיטת שידור דיגיטלית המאפשרת תמונה באיכות גבוהה במיוחד, הודות ל-1800 קווי רזולוציה במסך...
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
לפי דעתי כאן הגודל כן קובע במידה והמרחק בחדר גדול מארבעה מטרים עדיף מסך פלאזמה שגודלו 42 אינץ ומעלה במסכים קטנים יותר כבר עדיף LCD לכל אחת מהטכנולוגיות יש את המגבלות שלה וLCD דווקא פחות טובים בגדלים גדולים מ37 אינץ.
כמובן שחשוב מאוד גם איזו טלוויזיה לקנות חשוב ביותר ולפי דעתי גם הכי חשוב לבדוק את הרזולוציה המקסימלית, הרזולוציה מאוד חשובה לחדות התמונה. ולכן עדיף לחכות מאשר לקנות טלוויזיה שלא תתן את התוצאה הרצויה.
במסכי LCD חשוב מאוד לבדוק את זמן התגובה זמן תגובה נמוך יותר שווה לקצב רענון תמונה מהיר יותר ולמניעה של "מריחות" תמונה שזאתי בעיה של מסכי ה LCD.
כמובן שחשוב מאוד גם איזו טלוויזיה לקנות חשוב ביותר ולפי דעתי גם הכי חשוב לבדוק את הרזולוציה המקסימלית, הרזולוציה מאוד חשובה לחדות התמונה. ולכן עדיף לחכות מאשר לקנות טלוויזיה שלא תתן את התוצאה הרצויה.
במסכי LCD חשוב מאוד לבדוק את זמן התגובה זמן תגובה נמוך יותר שווה לקצב רענון תמונה מהיר יותר ולמניעה של "מריחות" תמונה שזאתי בעיה של מסכי ה LCD.
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
לא בטוח שזה השרשור הנכון, אבל גליון פי.סי.מגאזין האחרון (5 בדצמבר 2006) מוקדש רובו ל HDTV (באנגלית).
http://www.pcmag.com/current_issue/0,1913,i=1886,00.asp
למשל מדריך קניה:
http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2058408,00.asp (לנוחות קריאה אני ממליץ על הגרסה להדפסה).
תפסו את עיני כמה נקודות (ולא ש PCMag הם התורה):
- הם ממליצים על 50 אינטש ומעלה למרחק צפיה של 2.5 מטר (אמריקה...)
- יש באמריקה מכיילים מקצועיים בתשלום (300$ לכיול מלא)
- שוב, איך רגולציה יכולה להועיל במקום לקלקל - קובעים יום החשכה מספיק רחוק קדימה - וכל המשק מתארגן בהתאם...
http://www.pcmag.com/current_issue/0,1913,i=1886,00.asp
למשל מדריך קניה:
http://www.pcmag.com/article2/0,1895,2058408,00.asp (לנוחות קריאה אני ממליץ על הגרסה להדפסה).
תפסו את עיני כמה נקודות (ולא ש PCMag הם התורה):
- הם ממליצים על 50 אינטש ומעלה למרחק צפיה של 2.5 מטר (אמריקה...)
- יש באמריקה מכיילים מקצועיים בתשלום (300$ לכיול מלא)
- שוב, איך רגולציה יכולה להועיל במקום לקלקל - קובעים יום החשכה מספיק רחוק קדימה - וכל המשק מתארגן בהתאם...
אני לפני קניה של מסך 37" ועד קריאת השירשור הייתי די סגור על LCD כעת אני לא ממש בטוח
הצרכים הם לשימוש בסלון, מרחק צפיה 3.30 מטר, חיבור לDVD ומחשב בלבד (אני לא צופה בשידורי טלויזיה כלל) + הכוונה היא לא להחליף את המסך ב5-6 שנים הקרובות. המלצות על מה בפועל כדי ללכת יתקבלו בברכה.
התקציב כרגע עומד על סביב 8000 ש"ח וזה מספיק לLCD 37 של FUJICOM או מרנץ, האיכות צפיה במרנץ מדהימה וכנראה שהיא היא הבחירה אבל עד היום פשוט לא חשתי להשוות אותה לפלזמה טובה (נגיד פנסוניק) אז כמו שכתבתי חוות דעתכם תתקבל בברכה.
הצרכים הם לשימוש בסלון, מרחק צפיה 3.30 מטר, חיבור לDVD ומחשב בלבד (אני לא צופה בשידורי טלויזיה כלל) + הכוונה היא לא להחליף את המסך ב5-6 שנים הקרובות. המלצות על מה בפועל כדי ללכת יתקבלו בברכה.
התקציב כרגע עומד על סביב 8000 ש"ח וזה מספיק לLCD 37 של FUJICOM או מרנץ, האיכות צפיה במרנץ מדהימה וכנראה שהיא היא הבחירה אבל עד היום פשוט לא חשתי להשוות אותה לפלזמה טובה (נגיד פנסוניק) אז כמו שכתבתי חוות דעתכם תתקבל בברכה.
+ שאלה לגבי העניין של הגז בפלזמות,
הזהירו אותי מהעניין של בריחת גז ושמסך שברח לו גז הוא בלתי ניתן לתיקון. נכון לא נכון, אם נכון כמה העניין נפוץ, מה גורם לו?
אני גר בשכירות וכן יש להניח שב5-6 שנים הקרובות יצא לי לעבור דירה לפחות פעמיים, האם זה משהוא שיכול לזרז בריחה של גז?
שוב תודה מראש למשיבים
הזהירו אותי מהעניין של בריחת גז ושמסך שברח לו גז הוא בלתי ניתן לתיקון. נכון לא נכון, אם נכון כמה העניין נפוץ, מה גורם לו?
אני גר בשכירות וכן יש להניח שב5-6 שנים הקרובות יצא לי לעבור דירה לפחות פעמיים, האם זה משהוא שיכול לזרז בריחה של גז?
שוב תודה מראש למשיבים
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
בריחת גז היא סתם אגדה שחלפה לה....
נערך לאחרונה על ידי עופר_צפריר ב 06/12/2006 6:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- aloni
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13341
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 11 פעמים
zsahi, לא גז ולא בטיח. התופעה היחידה שיכולה להדאיג בפלאזמה היא צריבה, חפש באתר יש אין סוף מידע בנושא.
בתקציב שלך אין לי פלאזמה איכותית (בטח HD) להציע לך אז אם יש מסך שכבר אהבת בתקציב פשוט תקנה.
בתקציב שלך אין לי פלאזמה איכותית (בטח HD) להציע לך אז אם יש מסך שכבר אהבת בתקציב פשוט תקנה.
HiFiMusic IL
הפנסוניק D8 PW עולה בערך סביב הסכום הזה, להבנתי היא נחשבת לאיכותית מספיק, פרט לעניין של הגז אתם לא ממש עונים לשאלות שלי (אבל אתם כן מצליחים להישמע מתנשאים - מצד שני אני לא אקח את זה קשה, בסך הכל יש לכם אופציה שנקראת "חבר שאין לו חיים" אז אתם די מודעים למקומכם בעולם
).
בנוגע לחיפוש באתר אז כן יש כמות מטורפת של מידע אבל הוא מאוד מבולבל והרבה פעמים סותר את עצמו, אני מבקש ייעוץ בנוגע לסוג שימוש שונה קצת ממה שמטריד את רובכם, צפיה בטלויזיה לא מעניינת אותי, ממיר של YES HOT וצלחת דיגיטלית לא ממש מענינים אותי, משחק כדורסל/רגל זה לא התחום שלי (למרות שהייתי אלוף כיתה ח בסטנגה), צפיה בDVD באיכות גבוהה כן מענינת אותי.
הערה נוספת,
רוב המשתמשים קונים מסכים לשימוש סביר בתקציב סביר כלאמר להמליץ על מסך LCD עם זמן תגובה של 6MS בלי להוסיף שמסכים כאלו יקרים ב30-40 אחוז מהמסכים הרגילים עם ה8MS ומיועדים בעיקר למי שמתכנן לראות משחקי כדורגל, זה לא ליעץ למשתמש המצוי אלה להטעות אותו.
בתיקווה שהביקורת שלי תתקבל בהבנה ולשלא שרפתי לעצמי את השם משתמש מבחינת לענות על שאלות.
צחי
בנוגע לחיפוש באתר אז כן יש כמות מטורפת של מידע אבל הוא מאוד מבולבל והרבה פעמים סותר את עצמו, אני מבקש ייעוץ בנוגע לסוג שימוש שונה קצת ממה שמטריד את רובכם, צפיה בטלויזיה לא מעניינת אותי, ממיר של YES HOT וצלחת דיגיטלית לא ממש מענינים אותי, משחק כדורסל/רגל זה לא התחום שלי (למרות שהייתי אלוף כיתה ח בסטנגה), צפיה בDVD באיכות גבוהה כן מענינת אותי.
הערה נוספת,
רוב המשתמשים קונים מסכים לשימוש סביר בתקציב סביר כלאמר להמליץ על מסך LCD עם זמן תגובה של 6MS בלי להוסיף שמסכים כאלו יקרים ב30-40 אחוז מהמסכים הרגילים עם ה8MS ומיועדים בעיקר למי שמתכנן לראות משחקי כדורגל, זה לא ליעץ למשתמש המצוי אלה להטעות אותו.
בתיקווה שהביקורת שלי תתקבל בהבנה ולשלא שרפתי לעצמי את השם משתמש מבחינת לענות על שאלות.
צחי
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
zsahi,
סליחה, באמת התנשאנו קצת.
לעניינך:
אין דבר כזה בריחה של גז בפלזמה - יש עניין של צריבה שהולך ופוחת לאחרונה - חפש בפורום בנושא צריבה. יש כמה תלונות מכמה בעלי מסכים לעומת כמה שטוענים שאין להם בכלל.
אין כמובן גם בריחה של נוזל ב-LCD.
LCD מתמודדת רע עם איכות השידורים העכשווית במיוחד בגדלים מ-37 ומעלה - לכן בגדלים אילו ממליצים כאן לקחת פלזמה.
42PWD8 מתמודדת מצויין עם שידורי הטלוויזיה העכשווים ונותנת קרב טוב לכל האחרות בתחום זה - אך יש לשים לב לרזולוציה הנמוכה שלה - EDTV ולא HDTV.
באופן כללי לא זכור לי שמישהו מבעלי פלזמת פנסוניק התלונן כאן על צריבה.
סליחה, באמת התנשאנו קצת.
לעניינך:
אין דבר כזה בריחה של גז בפלזמה - יש עניין של צריבה שהולך ופוחת לאחרונה - חפש בפורום בנושא צריבה. יש כמה תלונות מכמה בעלי מסכים לעומת כמה שטוענים שאין להם בכלל.
אין כמובן גם בריחה של נוזל ב-LCD.
LCD מתמודדת רע עם איכות השידורים העכשווית במיוחד בגדלים מ-37 ומעלה - לכן בגדלים אילו ממליצים כאן לקחת פלזמה.
42PWD8 מתמודדת מצויין עם שידורי הטלוויזיה העכשווים ונותנת קרב טוב לכל האחרות בתחום זה - אך יש לשים לב לרזולוציה הנמוכה שלה - EDTV ולא HDTV.
באופן כללי לא זכור לי שמישהו מבעלי פלזמת פנסוניק התלונן כאן על צריבה.
כשאתה אומר שידורים למה אתה מתכוון? אם מדובר על צפיה בשידורי טלויזיה (YES HOT וצלחת) אז זה לא ממש מעניין אותי, אני שואל ספציפית לכיוון צפיה בסרטים, האם בסרטי אקשן תהיה לי תמונה נמרחת, אם כן עד כמה זה יהיה מורגש?
לגבי המחירים, יש הנחות סוף שנה מטורפות ברשתות, מדובר על חברות שצריכות להראות רווח לא משנה מה ולכן המחירים יורדים בהתאם, מלאי לא מוריד רווח אבל פוגע קשות ביחסי הנזילות של חברות ובמספרים קטנים וטיפשיים בדוחות הכספיים של סוף שנה. מה שנראה טיפשי לבעל עסק קטן, במונחי הרשתות הגדולות זה מנהל חנות שישאר או יעוף.
לגבי המחירים, יש הנחות סוף שנה מטורפות ברשתות, מדובר על חברות שצריכות להראות רווח לא משנה מה ולכן המחירים יורדים בהתאם, מלאי לא מוריד רווח אבל פוגע קשות ביחסי הנזילות של חברות ובמספרים קטנים וטיפשיים בדוחות הכספיים של סוף שנה. מה שנראה טיפשי לבעל עסק קטן, במונחי הרשתות הגדולות זה מנהל חנות שישאר או יעוף.
- DannyZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לא מעניין אותך HOT/YES אלא DVD סרטים : מתחת ל-6ms לא תהיה לך מריחה אבל גם כאן לדעתי היתרון לפלזמה בגלל עומק השחור.
הייתי מוריד את ההמלצה ל-PWD8 בגלל הרזולוציה ומעלה המלצה ל-PHD8 - אבל לא בתקציב שלך.
FUJICOM ו MARANTZ במסכים הם מוצרי מדבקה - קח דגם של MARANTZ, זרוק אותו לגוגל - קיבלת תוצאות רק בעברית? תחשוב שוב.
שמע, לסרטים ברמת DVD ועוד מעט HD תצטרך לשים קצת יותר אם אתה מתכנן לקנות מסך ל 5-6 שנים.
הייתי מוריד את ההמלצה ל-PWD8 בגלל הרזולוציה ומעלה המלצה ל-PHD8 - אבל לא בתקציב שלך.
FUJICOM ו MARANTZ במסכים הם מוצרי מדבקה - קח דגם של MARANTZ, זרוק אותו לגוגל - קיבלת תוצאות רק בעברית? תחשוב שוב.
שמע, לסרטים ברמת DVD ועוד מעט HD תצטרך לשים קצת יותר אם אתה מתכנן לקנות מסך ל 5-6 שנים.