ה µTorrent מוריד לאט ? - תעבירו אותו לפורט 53

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 653

שליחה

שלום nir11, ותודה על התגובה...

ראשית, הכוונה שלי היא בתחום האינטרנט, גם ב- ADSL וגם בכבלים.
שנית, אני רוצה להבין למה התכוונת: נניח אני ואתה מחוברים ברשת LAN יחד. אני מעתיק ממך קובץ ואתה מעתיק ממני קובץ בו זמנית (אני מניח שלזה אתה קורא בשני הכיוונים במקביל) אתה טוען ששניינו נקבל רוחב פס של גיגה (בו זמנית), אם הרשת היא גיגה? אם לזה אתה טוען אתה טועה. אם ה- HUB שלנו בסוויטש בעל רוחב פס של 1 גיגה, אז זה התעבורה המשותפת לשנינו.

סשנים במקביל או סדר הופעה לא נכון - זה לא רלבנטי לדיון (זה נכון, אבל לא על זה אנחנו מדברים).
"לספקיות אין שום מגבלה טכנית לתת לך קו מהיר לשני הכיוונים" - לא בטוח לגבי זה, לדעתי אתה טועה, ADSL בנוי בצורה כזו שמראש (ומעצם הגדרתו) הוא לא מסוגל לתת קו סימטרי.

"מגבלה של אפלואד על חשבון דאונלואד היא רק בקווים אסימטריים כמו ADSL" - טעות לחלוטין, מאותה סיבה שציינתי בנושא LAN.

אני רוצה לחדד את מה שאני אומר. ברשת אסימטרית כתוצאה מהפרוטוקול, שאתה צריך לאשר כל חבילה, יש לך מגבלה על ההורדה.
ברשת סימטרית, יש לך רוחב פס כולל להורדה ולהעלאה ולכן גם פה - יש לך מגבלה על ההורדה.
לירן

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

liranmishani כתב: שנית, אני רוצה להבין למה התכוונת: נניח אני ואתה מחוברים ברשת LAN יחד. אני מעתיק ממך קובץ ואתה מעתיק ממני קובץ בו זמנית (אני מניח שלזה אתה קורא בשני הכיוונים במקביל) אתה טוען ששניינו נקבל רוחב פס של גיגה (בו זמנית), אם הרשת היא גיגה? אם לזה אתה טוען אתה טועה. אם ה- HUB שלנו בסוויטש בעל רוחב פס של 1 גיגה, אז זה התעבורה המשותפת לשנינו.
...
שלום ידידי לירן מישעני, אין לי אנרגיות להכנס כאן לויכוח אינסופי ולכן לא אתייחס לכל הדברים שכתבת, אומר רק זאת:

1) לא ברור לי מה זה "ה-HUB שלנו בסוויץ". או שיש HUB (ואז הביצועים הם על-הפנים) או שי שסוויץ ואז -
2) אם אתה ואני מחוברים לאותו סוויץ, הוא במהירות גיגה, והוא סוויץ מיצרן מוביל (כמו סיסקו), אז לשאלתך - כן - שנינו נקבל גיגה. בפועל בהעתקת קבצים זה לא יקרה, בגלל מגבלות אחרות (של מערכת ההפעלה למשל), אבל אין שום בעיה, למשל, להשתמש ברשת גיגה לכתיבה וקריאה (במקביל, כן - במקביל) מאותו מקור (יעד), ולקבל גיגה על שני הכיוונים. אני לא אומר את זה בגלל שניראה לי שזה ככה, אני אומר את זה בגל שבמעבדה אני רואה את זה. כל מה שצריך זה סוויץ גיגה פול דופלקס (כולם כאלה לדעתי), ושיהיה מדגם "מורמלי", לא איזה *** לא מוכר.

מתוך הערך FULL DUPLEX בויקיפדיה ( ההדגשה שלי).

Full-duplex Ethernet connections work by making simultaneous use of two physical pairs of twisted cable (which are inside the jacket), wherein one pair is used for receiving packets and one pair is used for sending packets (two pairs per direction for some types of Ethernet), to a directly-connected device. This effectively makes the cable itself a collision-free environment and doubles the maximum data capacity that can be supported by the connection.
There are several benefits to using full-duplex over half-duplex. First, time is not wasted, since no frames need to be retransmitted, as there are no collisions. Second, the full data capacity is available in both directions because the send and receive functions are separated. Third, stations (or nodes) do not have to wait until others complete their transmission, since there is only one transmitter for each twisted pair.
...

מעבר לכך, אני ממליץ לך לקרוא קצת על רשתות, וחשוב מכך - להתנסות. תוכל כך לראות ללמוד הרבה.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

ניר ידידי,
ראשית אין צורך להתרגז... אנחנו לא באנו להתנצח אחד מול השני, זהו דיון...
שנית, שם המשפחה שלי הוא משעני ולא מישעני... :D

אני לא מסכים איתך, מה לעשות.
אתה רואה את זה במעבדה, אני למדתי את זה באקדמיה.
לירן

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

סליחה שלא אייתי נכון את שם המשפחה שלך.
יש לי המון כבוד לאקדמיה, ביליתי בה לא מעט שנים, לא זכור לי שלימדו אותי שונה ממה שהסברתי לך, אבל בכל מקרה, במגבלות זמני הפנוי, אני אשתדל להקליט עבורך סרטון שמדגים פול דופלקס.

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411

שליחה

liranmishani כתב:זה נכון, לכן צריך למצוא משהו באמצע, כלומר להגביל מצד אחד את ההעלאה כדי לאפשר הורדה מהירה וגם לא לסרס אותה לחלוטין כדי לשמור על רטיו.
בעניין הטרקרים הפרטיים, אני לא יודע איך אתה (או אחרים בארץ) מצליחים לשמור על רטיו סביר.
נניח ואתה מוריד סרט בגודל 8GB , שזה אמנם לא הרבה מבחינת ההורדה, אבל זה המון מבחינת העלאה.. אז צריך להשאיר את המחשב דולק הרבה מאוד זמן כדי לקבל איזון, או כדי לעמוד ברטיו (שכל אתר קובע כדי לעמוד בתנאים).

וזה רק סרט אחד.... לצערי, קשה מאוד לעמוד ברטיו נורמלי.. האלטרנטיבה היא לתמוך כלכלית בטרקר (כל אחד תומך בדרכו: חלק במידע, חלק ברוחב פס וחלק בתחזוקה כלכלית). אני תומך כלכלית וזוכה ל- VIP.
כאשר מהירות ההורדה היא פי 10 ממהירות העלאה, עם כל הרצון שלי בשיתוף, נכון לעכשיו, אין לי אפשרות לשמור על רטיו תקין. :(
...
מילת הקסם היא SEEDBOX,
חודש אחד ואתה מסודר לכמה שנים טובות,במיוחד אם אתה יודע להשתמש בו.
:D

dominic
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

אני פשוט עשיתי הצפנה ל RC4 והכול טס באזורס

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

dominic כתב:אני פשוט עשיתי הצפנה ל RC4 והכול טס באזורס
...
מה זה הדבר הזה ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

jpost כתב:[img2=550x407]http://torrent-fu.com/wp-content/upload ... ection.png[/img2]

במקום של (2) - יש להקליד 53.
...
סליחה על השאלה אולי אבל ראיתי שאצלך יש שני מיפוי פורטים , מסומנות , אני מדבר על UpNp ועל
nat-pmp
האם זה רצוי ? ומה זה עושה ?
כמו כן האם התוכנה מגבילה לבד שרק הטראקר שנתן לי הורדה הוא לבד יקבל העלאה ? כלומר כדי לאפשר לטראקר אחר אני חייב לעשות משהו ?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

moti_r כתב:אני מעלה ב-3Kb/s

לא בטוח שאני יודע מה זה TL. אני מוריד טורנטים מ-kickasstorrents ולפעמים פשוט מחפש בגוגל.

לגבי המהירות, זה כמובן תלוי טורנט.
הורדתי את פרק 2 של WEEDS העונה החדשה, והוא ירד במהירות קצת יותר גדולה ממהירות הקו שלי :wink:
טורנט שהתחלתי להוריד אתמול נמצא על 120kb/s - אבל זה בגלל כמות הסידרים הקטנה.
...
איך מחפשים בגוגל טורנטים ?

kingi555
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 148

שליחה

הכל עובד לי טוב ויפה, מוריד על מהירות מדהימה מTL
אבל הupload נוראי! 1K! פתחתי את הפורטים בראוטר, בפיירוול, הכל מוגדר כמו שקראתי באינטרנט... המהירות הורדה מצויין, העלאה על הפנים.
ואני לא מניאק, אני רוצה לשתף... איך אני משפר את זה?

dominic
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

truejoker כתב:
...
מה זה הדבר הזה ?
...
options>connection>transport encryption>
משם תסמן V על הראשון והליפני אחרון
וב encryption level תעשה RC4

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

jepe,

Seedbox זה רעיון טוב.. אני לא כ"כ מכיר את זה ואיך זה ממש עובד. אני יודע באופן כללי.
השאלה היא העלות שלהם לעומת עלות VIP ומה משתלם יותר. כי ה- VIP נותן לך להיות בכל רטיו בלי לדאוג..
לירן

KomerKo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247

שליחה

ה port המדובר הוא ל incoming connections ואין לו שום קשר להורדות. למען האמת גם אין לו קשר להעלאות. זה בסה"כ ה port שמאזין לבקשות לחיבורים. ההורדה / העלאה מתבצעת לאחר מכן דרך port אקראי שמוקצה על ידי מערכת ההפעלה.

jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)

שליחה

KomerKo כתב:ה port המדובר הוא ל incoming connections ואין לו שום קשר להורדות. למען האמת גם אין לו קשר להעלאות. זה בסה"כ ה port שמאזין לבקשות לחיבורים. ההורדה / העלאה מתבצעת לאחר מכן דרך port אקראי שמוקצה על ידי מערכת ההפעלה.
...
זה נכון ב TCP לא ב uTP מעל UDP. בחיבור uTP יש שימוש במספר הפורט גם להורדה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

dominic כתב:
truejoker כתב:
...
מה זה הדבר הזה ?
...
...
תודה , אבל לא מצאתי את transport encription בשום מקום בהעדפות, כולל במקום שאמרת . איזו תוכנה יש לך , הגרסה האחרונה ?

dominic
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

truejoker כתב:
dominic כתב:
truejoker כתב:
...
מה זה הדבר הזה ?
...
...
תודה , אבל לא מצאתי את transport encription בשום מקום בהעדפות, כולל במקום שאמרת . איזו תוכנה יש לך , הגרסה האחרונה ?
...
יש אפשרות שלנות מוד ל intermediate ואז זה אמור לעבוד
יש לי גירסא 4.4 זה כאילו VUZE

jepe
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1411

שליחה

liranmishani כתב:jepe,

Seedbox זה רעיון טוב.. אני לא כ"כ מכיר את זה ואיך זה ממש עובד. אני יודע באופן כללי.
השאלה היא העלות שלהם לעומת עלות VIP ומה משתלם יותר. כי ה- VIP נותן לך להיות בכל רטיו בלי לדאוג..
...
SEEDBOX זה בעצם שרת שאתה מתחבר אליו מרחוק בדר"כ מהירויות 100M\100M,לרוב מותקן שם כבר יוטורנט וכל שעליך לעשות זה רק להוריד קבצים ולשתף אותם.
אם אתה יודע להשתמש בו,כלומר לדעת על איזה קבצים לקפוץ אתה יכול לעלות בחודש אחד 5-6TB.
אני חושב שזה מספיק לכמה שנים,לא?
אני עשיתי את זה לחודש לפני שנה+ ,העלתי לי את ה4רטיו בעיקר באתרי HD שאני משתמש והמצב שלי מעולה עדיין
ואני מוריד רק בלוריי מלא.

VIP נותן לך רק מספר חודשים הגנה אם אני לא טועה.
עם SEEDBOX אתה יכול להיות רגוע לתקופה ארוכה יותר.

sbtgn1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321

שליחה

dominic כתב:
truejoker כתב:
...
מה זה הדבר הזה ?
...
...
תודה באמת עזר.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9327

שליחה

liranmishani כתב:זה נכון, לכן צריך למצוא משהו באמצע, כלומר להגביל מצד אחד את ההעלאה כדי לאפשר הורדה מהירה וגם לא לסרס אותה לחלוטין כדי לשמור על רטיו.
בעניין הטרקרים הפרטיים, אני לא יודע איך אתה (או אחרים בארץ) מצליחים לשמור על רטיו סביר.
נניח ואתה מוריד סרט בגודל 8GB , שזה אמנם לא הרבה מבחינת ההורדה, אבל זה המון מבחינת העלאה.. אז צריך להשאיר את המחשב דולק הרבה מאוד זמן כדי לקבל איזון, או כדי לעמוד ברטיו (שכל אתר קובע כדי לעמוד בתנאים).

וזה רק סרט אחד.... לצערי, קשה מאוד לעמוד ברטיו נורמלי.. האלטרנטיבה היא לתמוך כלכלית בטרקר (כל אחד תומך בדרכו: חלק במידע, חלק ברוחב פס וחלק בתחזוקה כלכלית). אני תומך כלכלית וזוכה ל- VIP.
כאשר מהירות ההורדה היא פי 10 ממהירות העלאה, עם כל הרצון שלי בשיתוף, נכון לעכשיו, אין לי אפשרות לשמור על רטיו תקין. :(
...

לירן,
אני ממליץ על טורנטים רוסיים.
יש בהם הורדות זהב והורדות כסף.
הורדת זהב היא קובץ שבו ההורדה בכלל לא נספרת, אלא רק ההעלאה
הורדת כסף היא קובץ שבו רק 50 אחוז מההורדה נחשבת.

בצורה כזו, ניתן לשפר את הרטיו באופן משמעותי.

liranmishani
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

יש לך המלצות על משהו ספציפי?
ההרשמה פתוחה או שמדובר בטרקרים סגורים, שצריך הזמנות אליהם?
לירן

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”