מישהו מעוניין לקנות סילביה?
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
בבית קפה יש ראש מסיבי יותר עם שסתום תלת כיווני גדול יותר. זה או E61 או משהו דומה ושם יש כמעט שאיבה של המים. אם זה ראש חשוף אז שומעים יותר.
בסילביה השסתום מוסתר אז זה יותר מעמעם את הרעש.
יכול להיות שבטחינה דקה נבנה יותר לחץ אז שומעים יותר.
(בקפלאש מנקה את המעבר למגירה מעודפי קפה ושומן)
בסילביה השסתום מוסתר אז זה יותר מעמעם את הרעש.
יכול להיות שבטחינה דקה נבנה יותר לחץ אז שומעים יותר.
(בקפלאש מנקה את המעבר למגירה מעודפי קפה ושומן)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
geva
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 220
תודה.
אני חושב שאני מתקדם לאיטי.... עכשיו האספרסו טוב, עוד לא מעולה אבל זה יכול להיות בגלל הקפה גם איתו צריך לשחק.
עוד שאלונת- לאחר השימוש- איך אתם שוטפים את הידית עם סקוטש וסבון או רק מזרימים מים?
אני חושב שאני מתקדם לאיטי.... עכשיו האספרסו טוב, עוד לא מעולה אבל זה יכול להיות בגלל הקפה גם איתו צריך לשחק.
עוד שאלונת- לאחר השימוש- איך אתם שוטפים את הידית עם סקוטש וסבון או רק מזרימים מים?
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

רק מים - יש מברשת ייעודית לניקיון:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910246~27~0.htm
היא יותר עבה ממברשת שיניים ומצד שינ היא לא הורסת את החורים בסלסלה.
עם הזמן אפשר לנקות גם עם מסיר שומנים.
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910246~27~0.htm
היא יותר עבה ממברשת שיניים ומצד שינ היא לא הורסת את החורים בסלסלה.
עם הזמן אפשר לנקות גם עם מסיר שומנים.
-
geva
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 220
רגע אז מברשת שינים זה לא טוב לרא עצמו?
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

מברשת שיניים עדינה מדי והסיבים שלה נקרעים בכל מני פינות של חיבורים - זה לא קורה במברשת הגסה יותר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
אני רק מזרים מים.
למה לנקות עם מברשת?
את ראש המכונה אני מנקה עם מברשת נעליים חמודה (עם דוגמא של זברה
) שקניתי בכהן יצחק.
למה לנקות עם מברשת?
את ראש המכונה אני מנקה עם מברשת נעליים חמודה (עם דוגמא של זברה
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

באותה מידה אפשר להתמש בנעל במקום נוקבוקס (אלא אם כן אתה צ'אק נוריס שמקפיץ לפה את העוגייה ואוכל אותה)
לא מאלתרים.
יש מברשת שלא נקרעת, לא מתעוותת בחום, לא נרטבת, עולם פחות מ 20 ש"ח - מה יש לחשוב בכלל? (אני פרסי ולא חוסך בזה...)
אני מנקה עם המברשת הזאת את הסלסלה, משפכים, רשת בראש, גומייה - הכל.
חוצמזה גם מטלית לחה על כל ההברגה של הראש פעם בכמה זמן.
לא מאלתרים.
יש מברשת שלא נקרעת, לא מתעוותת בחום, לא נרטבת, עולם פחות מ 20 ש"ח - מה יש לחשוב בכלל? (אני פרסי ולא חוסך בזה...)
אני מנקה עם המברשת הזאת את הסלסלה, משפכים, רשת בראש, גומייה - הכל.
חוצמזה גם מטלית לחה על כל ההברגה של הראש פעם בכמה זמן.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
לא צריך להגזים.
אני משתמש במברשת הזו כבר שנתיים, ושום דבר לא נמס, נשבר, נדבק או התעוות. בסה"כ מבריש איתה טוב את הראש, והוא נשאר מצוחצח ויפה.
מיד אחרי החליטה, אני מנקה *תמיד* עם סמרטוט את הראש וגם דוחף אותו פנימה אל הגומיה. מוציא את כל הג'יפה, ורק אז מבריש.
וההוכחות בשטח: הראש של אניטה נקי לגמרי, וגם הגומיה כמו חדשה.
(אגב, הראש שלי מלוכלך לגמרי, אבל זה משהו שאי אפשר לנקות עם מברשת...)
אני משתמש במברשת הזו כבר שנתיים, ושום דבר לא נמס, נשבר, נדבק או התעוות. בסה"כ מבריש איתה טוב את הראש, והוא נשאר מצוחצח ויפה.
מיד אחרי החליטה, אני מנקה *תמיד* עם סמרטוט את הראש וגם דוחף אותו פנימה אל הגומיה. מוציא את כל הג'יפה, ורק אז מבריש.
וההוכחות בשטח: הראש של אניטה נקי לגמרי, וגם הגומיה כמו חדשה.
(אגב, הראש שלי מלוכלך לגמרי, אבל זה משהו שאי אפשר לנקות עם מברשת...)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
-
- גורו קפה

- תגובות: 2335
כמות הזרימה בפריקה תלויה בכמות הקפה בסלסלה ובמרווח שנשאר בינו לבין מסננת הראש לאחר המזיגה. יש לזכור שהקפה מתנפח תוך כדי חליטה, כך שגם אם בתחילה היה רווח גדול הוא מצטמצם או אף נסגר כליל.geva כתב:כן אני יודע התכוונתי שלפעמים שומעים ממש פריקה ולפעמים לא שומעים...
עכשיו ניסיתי לחלוט כשהמגש חשוף וראיתי שלמרות שאני לא שומע את הרעש של הפריקה יש פריקה.
(והעוגיה יוצאת יבשה ב99.6% מהפעמים...)
מה קובע את עוצמת הפריקה?
שמתי לב שבבית קפה שאח שלי עובד הפריקה היא מאסיבית וממש שומעים אותה לאחר כל חליטה וחליטה....
אם הוא נסגר כמעט או ממש כליל כמות הנוזל שתשאב אחורה דרך התלת-כווני יכול להיות קטנה מאד והרעש שיתלווה יהיה חלוש או לא נשמע. ההנחה שלי שאתה לא עקבי לחלוטין בכמות הקפה ובדחיסה, וההבדלים במפלס הקפה הם שגורמים להבדלים באיך נשמעת הפריקה.
בראשים מקצועיים (E61 לדוגמה, אבל גם אחרים) ישנו "תא" שבו מצטברים מים בזמן pre-infusion. תא זה נקרא, כצפוי, pre-infusion chamber. בזמן פריקה בתלת-כווני המים האלה "מצטרפים" למים שבחלל הראש, ונפרקים גם כן - מה שמגדיל את הספיקה ומהווה ספיקה משמעותית גם כשמפלס הקפה בידית מגיע ממש עד למסננת הראש. ולכן בראשים כאלה גם אם הסלסלה מלא מאד, עדיין תהיה זרימה בזמן הפריקה.דבוטאנט כתב:בבית קפה יש ראש מסיבי יותר עם שסתום תלת כיווני גדול יותר. זה או E61 או משהו דומה ושם יש כמעט שאיבה של המים....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- barakdan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 391
יש לי סילביה ולמדתי כאן משהו חדש שלא ידעתי קודם לכן וזה שבזמן החליטה קיימת פריקה של עודפי נוזלים ישירות למגירת האיסוף בתחתית המכונה.
אז יש לי שאלה בעניין:בסילביה יוצאים 2 צינורות ממיכל המים: אחד מעביר מים לדוד והשני סוג של מחזיר מים. מהיכן הוא מחזיר מים ולמה?
תודה
דני
אז יש לי שאלה בעניין:בסילביה יוצאים 2 צינורות ממיכל המים: אחד מעביר מים לדוד והשני סוג של מחזיר מים. מהיכן הוא מחזיר מים ולמה?
תודה
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- דבוטאנט
-
- אחראי תחום קפה

הצינור השני מחזיר מים מה OPV שממוקם לפני ההזנה לדוד.
ברגע שנבנה לחץ מעל 9 באר עודפי המים מוחזרים לראש ככה הקפה לא נחלט ביותר מ 9 באר.
OPV זה Over Pressure Valve - כל מה שמעל ללחץ שהוא מכוון אליו מוחזר אחורה בצינורית.
ברגע שנבנה לחץ מעל 9 באר עודפי המים מוחזרים לראש ככה הקפה לא נחלט ביותר מ 9 באר.
OPV זה Over Pressure Valve - כל מה שמעל ללחץ שהוא מכוון אליו מוחזר אחורה בצינורית.