Spartacus: Blood and Sand
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78956
- שם מלא: עפר לאור
סיימתי לראות פרק 8. מטורף!! איזה סדרה...
הסרטן מתפשט לכל עבר. מקווה שיצא מזה בהצלחה.
הסרטן מתפשט לכל עבר. מקווה שיצא מזה בהצלחה.
- sheva23
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
מה אתם אומרים על קריקסוס, מציל את ספרטקוס כדי להוכיח לכולם שהוא יביס אותו בזירה או שבאמת יש לו איזה תכונה של "אחוות הגלדיאטורים"?
ומה בדיוק עובר על ספרטקוס שהוא כל כך בז לקריקסוס אחרי שהאחרון הציל את חייו פעמיים? האם זה בגלל שהוא ממוצא גלי (חבל ארץ שכלל את צרפת ובלגיה בזמנו) והיריבות ביניהם נצחית?
הקטע בסוף עם האיבר הקטוע קובע סטדנרטים חדשים אפילו בסרטי האימה אאל"ט.
ומה בדיוק עובר על ספרטקוס שהוא כל כך בז לקריקסוס אחרי שהאחרון הציל את חייו פעמיים? האם זה בגלל שהוא ממוצא גלי (חבל ארץ שכלל את צרפת ובלגיה בזמנו) והיריבות ביניהם נצחית?
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.
- iloled
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
מציל את ספרטקוס על מנת שיספרו את זה ל"מנהל" שם 
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73425
- שם מלא: ערן
פרק מעולה. לדעתי יוצרים אחווה בין ספרטקוס לקריקסוס על מנת להוביל לעימות הסופי ולהסביר למה אחרי שינאה יוקדת הם ישתפו פעולה להפלת הדומינוס. אין סיבה יותר משכנעת מהצלת החיים שלו והפיכתם ל"אחים לאחווה".sheva23 כתב:מה אתם אומרים על קריקסוס, מציל את ספרטקוס כדי להוכיח לכולם שהוא יביס אותו בזירה או שבאמת יש לו איזה תכונה של "אחוות הגלדיאטורים"?
הוא ציין בפירוש את סיבותיו. הבחור באמת מאמין בכל ליבו בתואר גלדיאטור ובכבוד ובאחווה שתואר זה מביא עימו. הוא לא הציל את ספרטקוס, הוא הציל גלדיאטור מידיו של טירון. הוא מציין שלדעתו גלדיאטור זכאי למוות מפואר בזירה -אולי הוא רוצה לשמור את הכבוד הזה לעצמו.
איך פעמיים? בזירה בה התמודדו יחדיו קריקסוס התמודד לבדו, כמעט נגד ספרטקוס ולא הסכים לשתף עימו פעולה בשביל לא לחלוק בתהילה. ספרטקוס בז לו בגלל היוהרה שלו ובגלל שבהתחלה הוא התייחס אליו כמו לזבל. גם אחרי שהוא זכה בתואר גלדיאטור קריקסוס לא הפסיק להציק לו. אני לא רואה שום סיבה לחיבה יתרה בנהם.
הסידרה הזו קובעת רף חדש בכל פרק. אם עד עכשיו ראינו נשים עירומות וגברים חצי מעורטלים, מעכשיו מספקים גם את הקהל הנשי עם מפגן איברי מין וישבנים גבריים למכביר. לדעתי שום סידרה עד היום לא הכילה כ"כ הרבה עירום (גברי ונשי) BY FAR. יותר מזה - ראיתי פחות איברים חשופים ומעשי זימה בכמה סרטים אירוטיים מסויימים מאשר בסידרה הזו.
...
קצת הפתיע אותי לראות את העבד הנכה שהצטייר עד היום כאדם שפל לחלוטין לא מסכים לבגוד באדון שלו עבור בצע כסף - לא בדיוק מתאים לדמות שבנו.
אני עדיין מנסה להבין איך ב 2-3 פרקים מהפרק בו קריקסוס השפיל את ספרטקוס בזירה הגענו למצב בו ספרטקוס מביס אותו
ב"יד אחת קשורה מאחורי הגב". רק לי המהפך הזה נראה מהיר מידיי ולא מציאותי?
- sheva23
-
- חבר ותיק

כשהם נלחמו בטיאוקוליס ביחד היה רגע בו ספרטקוס עמד למות וקריקסוס הציל אותו (עם הסינוור) או עזר לו, למרות שבאמת היו רגעים במהלך הקרב שבו קריקסוס ניסה לעשות הכל לבד. בסופו של דבר הבין שצריך לעזור
אחרי הקרב הזה ספרטקוס מחק את כל מה שקריקסוס עשה. אבל באמת הגיוני שזו נקמה על היחס של קריקסוס כלפיו בהתחלה.
סיבה נוספת כמו שILOLED ציין זה להציל את עורו, קפץ על ההזדמנות רגע לפני שהעיפו אותו לזאבים. נראה לי גם הHARDCORE עם אישתו של דומינוס לא היה עוזר לו להשאר.
בעניין הקרב ביניהם , לפי הפצעים שקריקסוס ספג לא היה לו יותר מדי סיכוי, אבל עם הכוחות והיכולות שהיו לו לפני שנפצע הוא היה מפרק את ספרטקוס בלי להתאמץ. אין ספק שביימו פה קצת יותר מדי. מה שיפה היה לראות זה פערי הרמות בין דוטורה לשאר הגלדיאטורים
ספרטקוס דומה לOLIVIA WILD מהאוס, נראה לי אחותו

אחרי הקרב הזה ספרטקוס מחק את כל מה שקריקסוס עשה. אבל באמת הגיוני שזו נקמה על היחס של קריקסוס כלפיו בהתחלה.
סיבה נוספת כמו שILOLED ציין זה להציל את עורו, קפץ על ההזדמנות רגע לפני שהעיפו אותו לזאבים. נראה לי גם הHARDCORE עם אישתו של דומינוס לא היה עוזר לו להשאר.
הוא פחדן , כנראה פחד שדומינוס יגלה וירצח אותו כמו כלב.קצת הפתיע אותי לראות את העבד הנכה שהצטייר עד היום כאדם שפל לחלוטין לא מסכים לבגוד באדון שלו עבור בצע כסף - לא בדיוק מתאים לדמות שבנו.
אני עדיין מנסה להבין איך ב 2-3 פרקים מהפרק בו קריקסוס השפיל את ספרטקוס בזירה הגענו למצב בו ספרטקוס מביס אותו
ב"יד אחת קשורה מאחורי הגב". רק לי המהפך הזה נראה מהיר מידיי ולא מציאותי?...
בעניין הקרב ביניהם , לפי הפצעים שקריקסוס ספג לא היה לו יותר מדי סיכוי, אבל עם הכוחות והיכולות שהיו לו לפני שנפצע הוא היה מפרק את ספרטקוס בלי להתאמץ. אין ספק שביימו פה קצת יותר מדי. מה שיפה היה לראות זה פערי הרמות בין דוטורה לשאר הגלדיאטורים
ספרטקוס דומה לOLIVIA WILD מהאוס, נראה לי אחותו

- Huber
-
- חבר במועדון HT

sheva23 - אני לא חושב שזה היה פחד, לפחות לא ככה ציירו את זה בפרק. הוא הרי אומר "אני נבל, אבל לא הנבל שלך" או משהו בסיגנון הזה. יכול להיות שזה פחד אבל אם זה כך לא הצליחו להעביר את זה נכון.
לגבי ספרטקוס VS קריקסוס, פרק או שניים לפני הקרב עם צל המוות קריקסוס מנצח את ספרטקוס ללא שום מאמץ בזירה, אז למה בקרב מול צל המוות ספרטקוס מציג יכולות שעולות על אלו של קריקסוס? ונכון שבקרב בנהם בפרק האחרון קריקסוס היה פצוע, אבל מה ששיחק תפקיד היה הטכניקה העדיפה שהציג ספרטקוס ולא יכולות פיזיות ככה שגם עם הפציעות, לפי מה שהראו לנו בפרקים הקודמים, קריקסוס לא היה אמור להיות מובס בקלות שכזו אלא לפחות להיות חצי אתגר.
לגבי דוקטורה, בנו אותו כגלדיאטור אימתני עד לפרק עם הקרב עם צל המוות. אם הוא ניצל בעור שיניו מהקרב הקודם שלו עם צל המוות וספרטקוס ניצח את צל המוות, כרגע ניתן להניח בביטחה שספרטקוס יוכל לנצח גם את דוקטורה.
בקיצור, כל המעבר מספרטקוס חלשלוש שמנוצח בקלות ע"י קריקסוס ללוחם אימתני שמנצח את כולם בקלילות בשבע פרקים בלבד לא יושב לי טוב
לגבי ספרטקוס VS קריקסוס, פרק או שניים לפני הקרב עם צל המוות קריקסוס מנצח את ספרטקוס ללא שום מאמץ בזירה, אז למה בקרב מול צל המוות ספרטקוס מציג יכולות שעולות על אלו של קריקסוס? ונכון שבקרב בנהם בפרק האחרון קריקסוס היה פצוע, אבל מה ששיחק תפקיד היה הטכניקה העדיפה שהציג ספרטקוס ולא יכולות פיזיות ככה שגם עם הפציעות, לפי מה שהראו לנו בפרקים הקודמים, קריקסוס לא היה אמור להיות מובס בקלות שכזו אלא לפחות להיות חצי אתגר.
לגבי דוקטורה, בנו אותו כגלדיאטור אימתני עד לפרק עם הקרב עם צל המוות. אם הוא ניצל בעור שיניו מהקרב הקודם שלו עם צל המוות וספרטקוס ניצח את צל המוות, כרגע ניתן להניח בביטחה שספרטקוס יוכל לנצח גם את דוקטורה.
בקיצור, כל המעבר מספרטקוס חלשלוש שמנוצח בקלות ע"י קריקסוס ללוחם אימתני שמנצח את כולם בקלילות בשבע פרקים בלבד לא יושב לי טוב
- ORAGPU
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 765
בתחילת הפרק מראים שספרטקוס השלים לא מעט נצחונות בזירה.
אל תשכחו שבתחילת הפרק ספרטקוס משחזר
מספר קרבות שלו בזירה בהן הוא משסע ומנצח את יריביו.
אז עוברים כנראה כמה שבועות אולי חודשים
והוא הולך וצובר ניסיון , בעוד קריסוסרק הולך ומבריא ( ולא החזיק חרב מזה חודשים).
לכן אפשרי שספרטקוס גובר עליו.
מספר קרבות שלו בזירה בהן הוא משסע ומנצח את יריביו.
אז עוברים כנראה כמה שבועות אולי חודשים
והוא הולך וצובר ניסיון , בעוד קריסוסרק הולך ומבריא ( ולא החזיק חרב מזה חודשים).
לכן אפשרי שספרטקוס גובר עליו.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
נאמר בפרק 8 בפירוש שהם כבר שנה ומעלה בלודוס.
אמנם לא ברור כמה מהזמן הזה היה לפני הפציעה של קריקסוס וכמה אחרי, אבל סביר שהרוב היה אחרי ככה שהיה לו זמן להתקדם בעוד קריקסוס שלא נלחם זמן רב מאבד את כושר הלחימה שלו.
אמנם לא ברור כמה מהזמן הזה היה לפני הפציעה של קריקסוס וכמה אחרי, אבל סביר שהרוב היה אחרי ככה שהיה לו זמן להתקדם בעוד קריקסוס שלא נלחם זמן רב מאבד את כושר הלחימה שלו.
- danielobreja
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 465
פרק 8 היה מעולה מחכה לפרק 9
how you doin ?
- shuali
-
- טרול

- תגובות: 5010
א)ספרטקוס הצליח להרוג אותו רק בגלל העזרה של קריקסוס, איך הגעת מזה לזה שהוא יכול לנצח את דוקטורה?Huber כתב:sheva23 - אני לא חושב שזה היה פחד, לפחות לא ככה ציירו את זה בפרק. הוא הרי אומר "אני נבל, אבל לא הנבל שלך" או משהו בסיגנון הזה. יכול להיות שזה פחד אבל אם זה כך לא הצליחו להעביר את זה נכון.
א)
ב)
בקיצור, כל המעבר מספרטקוס חלשלוש שמנוצח בקלות ע"י קריקסוס ללוחם אימתני שמנצח את כולם בקלילות בשבע פרקים בלבד לא יושב לי טוב...
ב)אני מסכים איתך שהם לא עשו את זה טוב שמהתחתית הוא מגיע ישר לפסגה בלי להראות לנו את שלבי הביניים
- Huber
-
- חבר במועדון HT

לגבי דוקטורה, יש בזה משהו, יהיה מעניין לראות קרב בנהם.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35104
Huber כתב:אני עדיין חושב שספרטקוס גם יגלה שהדומינוס דאג לחסל את אישתו....
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
לי דווקא לא מפריע ה"פער" ביכולות - הפרק השמיני נפתח בקטע נפלא לדעתי בו ספרטקוס שוכב ונזכר בקרבות קודמים.
היופי בקטע הזה הוא לא רק בקרבות עצמם, אלא בשינוי המנטלי שהוא עבר - הוא נזכר בהם בחיוך, הוא מסופק מהמקום בו הוא נמצא.
חוץ מזה, כל ההתנהגות שלו השתנתה, הוא בעמדה של ה"Champion of Capua" ומרגיש שזה המקום הראוי לו, הוא מסתובב שם כמו טווס מכמה בחינות (למרות שהוא עדיין אדם טוב).
קריקסוס שכב כנראה כמה חודשים טובים בלי לזוז, ואחרי זה יש תקופת התאוששות (תקראו לזה פיזיותרפיה). הניסיון שלו קיים, אבל מהירות התגובה ירדה והוא צריך להוריד הרבה שכבות של חלודה.
ספרטקוס בתקופה (כנראה) של קרבות תדירים יחסית - הגיוני שהפער ביניהם יהיה גדול, אבל הגיוני גם שברגע שקריקסוס יחזור להתאמן - מהר מאוד רמתו תעלה חזרה.
היופי בקטע הזה הוא לא רק בקרבות עצמם, אלא בשינוי המנטלי שהוא עבר - הוא נזכר בהם בחיוך, הוא מסופק מהמקום בו הוא נמצא.
חוץ מזה, כל ההתנהגות שלו השתנתה, הוא בעמדה של ה"Champion of Capua" ומרגיש שזה המקום הראוי לו, הוא מסתובב שם כמו טווס מכמה בחינות (למרות שהוא עדיין אדם טוב).
קריקסוס שכב כנראה כמה חודשים טובים בלי לזוז, ואחרי זה יש תקופת התאוששות (תקראו לזה פיזיותרפיה). הניסיון שלו קיים, אבל מהירות התגובה ירדה והוא צריך להוריד הרבה שכבות של חלודה.
ספרטקוס בתקופה (כנראה) של קרבות תדירים יחסית - הגיוני שהפער ביניהם יהיה גדול, אבל הגיוני גם שברגע שקריקסוס יחזור להתאמן - מהר מאוד רמתו תעלה חזרה.
- sheva23
-
- חבר ותיק

אגב אף אחד לא דיבר על זה, אבל הטאוקוליס הזה גילה שם כוחות אל טבעיים (בניגוד לאופי הסדרה) אחרי שגם דקרו אותו הוא קם על רגליו והמשיך להלחם כאילו כלום לא קרה...שלא לדבר על הגשם והשמיים שנפתחו כהמשך למעשיות המיסטיות שסיפרו על הקרבות.
אם מדברים על הקרבות, אהבתי יותר את הקרבות בסרט של גלדיאטור. כאן הם נראים קצת מבויימים. איך אחרי סדרה של מכות רצח לא מנחיתים עליו את המכה האחרונה ומחכים שיקום ויתחיל לתקוף חזרה? היה מעניין לראות איך מקסימוס מגלדיאטור (ראסל קרו) היה מסתדר שם בין כל הקרנפים.
חבל גם שרצחו את באראקה, הוא גם נראה חיה רעה.
אם מדברים על הקרבות, אהבתי יותר את הקרבות בסרט של גלדיאטור. כאן הם נראים קצת מבויימים. איך אחרי סדרה של מכות רצח לא מנחיתים עליו את המכה האחרונה ומחכים שיקום ויתחיל לתקוף חזרה? היה מעניין לראות איך מקסימוס מגלדיאטור (ראסל קרו) היה מסתדר שם בין כל הקרנפים.
חבל גם שרצחו את באראקה, הוא גם נראה חיה רעה.
- shuali
-
- טרול

- תגובות: 5010
בסך הכל הצופים באים לראות הצגה, אף אחד לא רוצה לראות קרב של 5 שניות... בגלל זה אם אחד הלוחמים יותר דומיננטי אין לו סיבה לחסל את האוייב שלו במהירות. במקרה של תיאוקוליס, הם היו בטוחים שהוא מת... כמו גם כל שאר האנשים בקולוסיאום.sheva23 כתב:אגב אף אחד לא דיבר על זה, אבל הטאוקוליס הזה גילה שם כוחות אל טבעיים (בניגוד לאופי הסדרה) אחרי שגם דקרו אותו הוא קם על רגליו והמשיך להלחם כאילו כלום לא קרה...שלא לדבר על הגשם והשמיים שנפתחו כהמשך למעשיות המיסטיות שסיפרו על הקרבות.
חבל גם שרצחו את באראקה, הוא גם נראה חיה רעה....
- sheva23
-
- חבר ותיק

שמים לב גם שלפני שרוצחים את הלוחם הראשי בזירה קודם כל מביאים אותו למצב של חצי עילפון, ואז מביטים אל עבר דומינוס/אחד המנהיגים האחרים ושואלים אם יש אישור להוציא להורג. כנראה שזו אחת המוסכמות לקרבות הללו (למרות שזה עובד רק כשהגיבור הטוב עומד למות ואז ניצל ברגע האחרון. עם טאוקוליס או כל אחד אחר שנרצח פשוט השתמשו בחרב בלי לשאול שום דבר)
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
sheva23 - זה אחד העקרונות החשובים של הזירה, והוא נכון לקרבות מול גלדיאטורים ולא להוצאות להורג (כמו שהיה בשחזור הקרב של רופוס, בו ספרטקוס התעקש להילחם לבד).
ל"מנהל" האירוע יש את האפשרות לקבוע האם היריב יחיה או ימות (לפי אופי הקרב, תגובת הקהל וכו').
לכן לגלדיאטור יש גם את האפשרות להתחנן (הרמת שתי האצבעות).
ל"מנהל" האירוע יש את האפשרות לקבוע האם היריב יחיה או ימות (לפי אופי הקרב, תגובת הקהל וכו').
לכן לגלדיאטור יש גם את האפשרות להתחנן (הרמת שתי האצבעות).
- DMaster
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 130
מה שמאוד מחזיר אותי להתחלה.. בטח קריקסוס אוכל את עצמו על זה שהוא לא הרג את ספרטקוס כשהוא יכל. אומנם הפעם הוא הציל אותו כי הוא "אח" שלו, אבל בזירה זה משהו אחר.uriler כתב:sheva23 - זה אחד העקרונות החשובים של הזירה, והוא נכון לקרבות מול גלדיאטורים ולא להוצאות להורג (כמו שהיה בשחזור הקרב של רופוס, בו ספרטקוס התעקש להילחם לבד).
לכן לגלדיאטור יש גם את האפשרות להתחנן (הרמת שתי האצבעות)....
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78956
- שם מלא: עפר לאור
sheva23,
לא ידעת על חוק האגודלים בזירה?
בהחלט עניין ידוע, ופעמים רבות גם הקהל עצמו היה עוזר להחליט על ידי
או
סיסקל ואיברט אימצו את זה בשביל תוכנית הטלויזיה שלהם (אחד מהם בינתיים נפטר והשני חלה בסרטן קשה ואיבד את הלסת התחתונה שלו) של ביקורות סרטים עם TWO THUMBS DOWN או TWO THUMBS UP בשביל לקבוע אם סרט יחייה או ימות ומאז אימצו את זה בכל העולם כאומדן.
לא ידעת על חוק האגודלים בזירה?
בהחלט עניין ידוע, ופעמים רבות גם הקהל עצמו היה עוזר להחליט על ידי
סיסקל ואיברט אימצו את זה בשביל תוכנית הטלויזיה שלהם (אחד מהם בינתיים נפטר והשני חלה בסרטן קשה ואיבד את הלסת התחתונה שלו) של ביקורות סרטים עם TWO THUMBS DOWN או TWO THUMBS UP בשביל לקבוע אם סרט יחייה או ימות ומאז אימצו את זה בכל העולם כאומדן.
- sheva23
-
- חבר ותיק

בקרב מול טאוקוליס למשל לא ממש היה שימוש באגודלים (או שכן? טאוקוליס עמד להרוג את ספרטקוס והקהל צעק, ובזמן שטאוקוליס התלבט קריקסוס סינוור אותו..צריך לחזור לפרק לראות את זה שוב) למרות שזה היה קרב גלדיאטורים עד כמה שאפשר להגדיר את זה כך.
עם זאת כשטאוקוליס נלחם בדוקטורה נקבע שם תוצאת תיקו למרות שלפי מה שהם תיארו הקרב הגיע למצב בו טאוקוליס יכל לגמור את דוקטורה, ולא עשה זאת רק בגלל שהאחרון שרד יותר מהיריבים האחרים.
עם זאת כשטאוקוליס נלחם בדוקטורה נקבע שם תוצאת תיקו למרות שלפי מה שהם תיארו הקרב הגיע למצב בו טאוקוליס יכל לגמור את דוקטורה, ולא עשה זאת רק בגלל שהאחרון שרד יותר מהיריבים האחרים.