האם כדאי לקנות פלנג'ר ?

מנהל: מנהלי קפה

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #16 

פלנג'ר זה פלנג'ר - אם אתה באזור כפר סבא או פתח תקווה אני אתן לך לניסיון.
לא נראה לי שרשת סנון תעשה משהו כי היא לא צפופה בכלל.

ניסיתי את השיטה של דעה ויש בה כשל לוגי מובנה.
אם מורידים את הרשת אז המכסה סוגר את פתח המילוי לקפה...
אם מורידים חצי אז קשה לערבב את בקפה במים כי הכפית בקושי נכנסת.
גם אחר כך שמנסים לגרוף את הג'יפה החוצה צריך תמיד להוציא את הרשת בזוית מה שמשאיר גרגירים בפלנג'ר.
בקיצור - לא נראה לי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #17 

בכדי להטעין את הגרגרים צריך להעלות את הרשת, נגיד לשליש הדרך מלמעלה. יש מספיק מקום בין פתח הקנקן למכסה בכדי להכניס גרגרים ולמזוג מים.
עם כפית באמת לא נוח לערבב. תן לפרק היד ללכת במקומך - אפשר גם להניע את הקנקן בתנועות סיבוביות לערבוב.
גריפת הג'יפה התבצעה עם הרשת בניצב לדופן הקנקן.
אמנם חיכוך הרשת בקנקן נשמע כמו קולות חיזור ברווזיים, אבל זה גורם לי להרגיש אחת עם אמא טבע.

truejoker
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5738
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

לינק להודעה #18 

דבוטאנט כתב:פלנג'ר זה פלנג'ר - אם אתה באזור כפר סבא או פתח תקווה אני אתן לך לניסיון.
לא נראה לי שרשת סנון תעשה משהו כי היא לא צפופה בכלל.

ניסיתי את השיטה של דעה ויש בה כשל לוגי מובנה.
אם מורידים את הרשת אז המכסה סוגר את פתח המילוי לקפה...
אם מורידים חצי אז קשה לערבב את בקפה במים כי הכפית בקושי נכנסת.
גם אחר כך שמנסים לגרוף את הג'יפה החוצה צריך תמיד להוציא את הרשת בזוית מה שמשאיר גרגירים בפלנג'ר.
בקיצור - לא נראה לי.
...
אם אני אקנה נייר לפילטר ואשים אותו על המסננת זה כן יעבוד ? כי אם כן אני אנסה את זה
ולגבי מקום מגורי , אני גר בפריפריה , די רחוק מהאיזור שלך

boren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2832
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

לינק להודעה #19 

אם אתה משתמש בפילטר אז עדיף משפך. יש כאלה של חברת מליטה שיושבים ישירות על הספל, אבל אני לא יודע איפה ניתן לקנות אותם.

עריכה: חיפוש באינטרנט העלה את הדף הזה. המשפך שמופיע שם בתמונה דומה מאוד לזה שבו אני משתמש, אבל מיועד לקנקן. הדגם שמיועד לספל מעט קטן יותר.

truejoker
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5738
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

לינק להודעה #20 

תודה. אני אבדוק אם יש באיזור שלי

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #21 

טוב ניסיתי את השיטה של דעה מחדש עם ערבובים.
עדיין יש לי קצת בעיה בשליפה של הג'יפה בלי להשאיר בפנים כלום.
עכשיו צריך לעשות ראש בראש של זה מול זה מול פילטר ויאטנמי...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

לינק להודעה #22 

פ'סדר, לא עניין גדול. כל אחד יגרוף בדרכו.

בהתחשב ב"בהירות" הטעמים בפלנג'ריה העליזה, אני שוקלת להשתמש בו לצורך בחינה נוספת של טעמי הקליה. מעין קאפינג.
בעצם, למה לא ללכת על "מתכון" קאפינג של ממש?!
וו'אלה, למה לא?!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1128 פעמים

לינק להודעה #23 

הם לא עושים בוץ וזהו בקאפינג?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4085
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

לינק להודעה #24 

דבוטאנט כתב:הם לא עושים בוץ וזהו בקאפינג?
...
יש ויש.. כשבאים לבחון זן חדש, אז בדר"כ זה מה שעושים, אם כי לא טחינה של טורקי אלא טחינה גסה יותר וקולים לרוב בהיר יחסית.
יצא לי לראות גם קאפינג שעושים בפרנץ' פרס.

אני מניח שאספרסו זו שיטה מאוד בעייתית, כי תהליך ההכנה יחסית מאוד לא עקבי ועשוי להשפיע על הטעם כמעט כמו זן הקפה ורמת הקלייה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות ידניות ומטחנות”